-
Αζ βαλεί, κι η Σιτγοένε, εστώ σπαστά χελλινικά, ή εστώ, να μπο-γου-μέ να μιλησουμέ, στα γαλλικά με το ναβιγκασιόν εντός Ελλαδός, κι αζ μην ειναί αψογά...
-
@criuser said in TESLA FORUM:
Αυτοκίνηση είναι το ταξίδι, όχι τα βουνά και οι οθόνες...
εταιροκινηση ειναι
δεν λεω και εμενα μου αρεσει η εταιροκινηση. η αλλη ομως. -
@piliourits said in TESLA FORUM:
Αζ βαλεί, κι η Σιτγοένε, εστώ σπαστά χελλινικά, ή εστώ, να μπο-γου-μέ να μιλησουμέ, στα γαλλικά με το ναβιγκασιόν εντός Ελλαδός, κι αζ μην ειναί αψογά...
Ναι αλλά η Σιτροέν είναι πίσω τεχνολογικά. Εδώ μας λένε για το απαύγασμα της τεχνολογίας..
-
@gatoz said in TESLA FORUM:
Αυτοκίνηση είναι το ταξίδι, όχι τα βουνά και οι οθόνες...
εταιροκινηση ειναι
δεν λεω και εμενα μου αρεσει η εταιροκινηση. η αλλη ομως.απορία την έβαλα στον γούγλη....
-
@red_monster said in TESLA FORUM:
@iceman7 said in TESLA FORUM:
Είναι πάντως απολαυστικό να διαβάζεις Tesla fans Greece.
Παραδίδουν οχήματα με απίστευτες καθυστερήσεις και χωρίς καν την άδεια.
Ψάχνεται ένας ταλαίπωρος πως θα το ασφαλίσει που παραλαμβάνει αύριο.
Είναι 5 άτομα στην Ελλάδα νομίζω όλη η εταιρεία και δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν.
Πριν 10 μερες τους έψαχνα μια εβδομάδα.Από μια άποψη ευτυχως γλυτωσα από κάτι τέτοια οργανωτικά ατοπήματα.
Είναι έξω από κάθε συνήθεια του έλληνα αυτοί οι νεωτερισμοί του Elon όσο fanboy και να είσαι.Καλά ναι, δεν είναι για μεγαλύτερες ηλικίες. Κάνω το Σταύρο μου που ξέμπλεξα με τον κάθε ημιμαθή πωλητη/τεχνικο ΣΦΑΚΙΑΝΑΚΗ που δεν μπορείς και να τον αξιολογήσεις στην τελική. Στα πρότυπα του eBay της PayPal και της αμαζον και η αυτοκίνηση, επιτέλους !
Σώθηκες τώρα …..
για όλους όσους αναφέρεις έχω απίστευτα άπλυτα …..
αλλά όταν διαβάζω ότι προτιμάω να επικοινωνώ με bots αντί για ανθρώπους , υπάρχει χάσμα ηλικιας !Δεν επικοινωνείς με bots, χρησιμοποιώ το ebay από το σωτήριον έτος 2011 σε όλο τον κόσμο και ποτέ δεν είχα το παραμικρό θέμα. Το ίδιο από το alibaba etc. Και όταν λέω ψωνίζω δεν εννοώ μαλακιούλες των 5-20 €, ΨΩΝΙΖΩ
Το παγκόσμιο εμπόριο, τα προγράμματα BIM, τα drone, τα εκατοντάδες PLC, τα έξυπνα αυτοκίνητα δεν είναι το μέλλον, είναι το παρόν.
Υπάρχει χάσμα νοοτροπίας στην προσαρμοστικότητα
Μλκιες, δεν υπάρχει χάσμα νοοτροπίας, υπάρχει χάσμα ηλικίας.
Οταν εγώ πήρα τα πρώτα σχεδιαστικά προγράμματα το 1989, ο πεθερός μου, αρχιτέκτονας, έλεγε ο μηχανικός σχεδιάζει με μολύβι σε ριζόχαρτο και μετά με μελάνι στο χαρτί. Η ακόμα πιο σωστά δίνει τα ριζόχαρτα στον σχεδιαστή, που υπήρχαν τότε.
Ο συνεταίρος μου αρχιτέκτονας λίγο πιο μεγάλος δουλεύει ΒΙΜ εδώ και 10+ χρόνια, αλλά είναι περισσότερο του γραφείου και με την κρίση είχε χρόνο. Εγώ παρέμεινα στο παλιό μου πρόγραμμα.
Απλά μεγαλώνοντας επιλέγεις που θα επενδύσεις για να μάθεις κάποια πράγματα.
Αμα είσαι νέος επενδύεις παντού. Εγώ επένδυα παλιά στα νάβι. Οταν λέμε παλιά μιλάμε πριν 20+ χρόνια. Σε κάθε ταξίδι μου στο εξωτερικό έπαιρνα το τελευταίο, γιατί πάντα μου άρεσαν και μου αρέσουν τα ταξίδια. Ηταν αυτό που με πόνεσε περισσότερο στην κρίση.
Προφανώς τώρα το να επενδύσω σε ένα πρωτόλειο ηλεκτρικό όπως είναι το Τέσλα και να παλεύω σε μία οθόνη με πρεσβυωπία και αστιγματισμό που πρέπει να έχω τρία γυαλιά στο αμάξι, δεν με ικανοποιεί. Οταν φτάσουν σε αυτόνομη οδήγηση, σε πλήρη επικοινωνία με ομιλία στα ελληνικά, χωρίς να μπερδεύονται θα το σκεφτούμε και με αυτονομία 1000 πραγματικά χλμ, με το 80 % της μπαταρίας.
ενας πραγματικος οδηγος που απολαμβανει την αυτοκινηση.
Τι να απολαυσει?Τον μισο χωρο στο αυτοκινητο τον πιανουν τα γυαλια του ,οπως και το μισο ταξιδι αν χρειαστουν εναλλαγη τα ζευγαρια.Βαζεις τα πρεσβυωπειας να φτιαξεις τον κλιματισμο στην Κηφισιας και με τα πολλα φτανεις να βαζεις τα ηλιου στην Τριπολη!
-
@antonmone said in TESLA FORUM:
Είναι 5 άτομα στην Ελλάδα νομίζω όλη η εταιρεία και δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν.
Πριν 10 μερες τους έψαχνα μια εβδομάδα.Από μια άποψη ευτυχως γλυτωσα από κάτι τέτοια οργανωτικά ατοπήματα.
Είναι έξω από κάθε συνήθεια του έλληνα αυτοί οι νεωτερισμοί του Elon όσο fanboy και να είσαι.Καλά ναι, δεν είναι για μεγαλύτερες ηλικίες. Κάνω το Σταύρο μου που ξέμπλεξα με τον κάθε ημιμαθή πωλητη/τεχνικο ΣΦΑΚΙΑΝΑΚΗ που δεν μπορείς και να τον αξιολογήσεις στην τελική. Στα πρότυπα του eBay της PayPal και της αμαζον και η αυτοκίνηση, επιτέλους !
Σώθηκες τώρα …..
αλλά όταν διαβάζω ότι προτιμάω να επικοινωνώ με bots αντί για ανθρώπους , υπάρχει χάσμα ηλικιας !Δεν επικοινωνείς με bots, χρησιμοποιώ το ebay από το σωτήριον έτος 2011 σε όλο τον κόσμο και ποτέ δεν είχα το παραμικρό θέμα. Το ίδιο από το alibaba etc. Και όταν λέω ψωνίζω δεν εννοώ μαλακιούλες των 5-20 €, ΨΩΝΙΖΩ
Το παγκόσμιο εμπόριο, τα προγράμματα BIM, τα drone, τα εκατοντάδες PLC, τα έξυπνα αυτοκίνητα δεν είναι το μέλλον, είναι το παρόν.
Οταν εγώ πήρα τα πρώτα σχεδιαστικά προγράμματα το 1989, ο πεθερός μου, αρχιτέκτονας, έλεγε ο μηχανικός σχεδιάζει με μολύβι σε ριζόχαρτο και μετά με μελάνι στο χαρτί. Η ακόμα πιο σωστά δίνει τα ριζόχαρτα στον σχεδιαστή, που υπήρχαν τότε.
Ο συνεταίρος μου αρχιτέκτονας λίγο πιο μεγάλος δουλεύει ΒΙΜ εδώ και 10+ χρόνια, αλλά είναι περισσότερο του γραφείου και με την κρίση είχε χρόνο. Εγώ παρέμεινα στο παλιό μου πρόγραμμα.
Αμα είσαι νέος επενδύεις παντού. Εγώ επένδυα παλιά στα νάβι. Οταν λέμε παλιά μιλάμε πριν 20+ χρόνια. Σε κάθε ταξίδι μου στο εξωτερικό έπαιρνα το τελευταίο, γιατί πάντα μου άρεσαν και μου αρέσουν τα ταξίδια. Ηταν αυτό που με πόνεσε περισσότερο στην κρίση.
Προφανώς τώρα το να επενδύσω σε ένα πρωτόλειο ηλεκτρικό όπως είναι το Τέσλα και να παλεύω σε μία οθόνη με πρεσβυωπία και αστιγματισμό που πρέπει να έχω τρία γυαλιά στο αμάξι, δεν με ικανοποιεί. Οταν φτάσουν σε αυτόνομη οδήγηση, σε πλήρη επικοινωνία με ομιλία στα ελληνικά, χωρίς να μπερδεύονται θα το σκεφτούμε και με αυτονομία 1000 πραγματικά χλμ, με το 80 % της μπαταρίας.
Τι να απολαυσει?Τον μισο χωρο στο αυτοκινητο τον πιανουν τα γυαλια του ,οπως και το μισο ταξιδι αν χρειαστουν εναλλαγη τα ζευγαρια.Βαζεις τα πρεσβυωπειας να φτιαξεις τον κλιματισμο στην Κηφισιας και με τα πολλα φτανεις να βαζεις τα ηλιου στην Τριπολη!
Στην Τρίπολη συνήθως βρέχει, οπότε τα άσπρα αστιγματισμού...
-
@antonmone said in TESLA FORUM:
Σώθηκες τώρα …..
Στην Τρίπολη συνήθως βρέχει, οπότε τα άσπρα αστιγματισμού...
Σε πειράζω φυσικά,ο καιρός γαρ εγγυς να έχω κι εγώ μίνι κατάστημα οπτικών!
-
@argyn said in TESLA FORUM:
κυριοι μολις μπηκα γραφειο, καποια στιγμη περασα και απο κατεχακη αο μεχρι το γραφειο
απο οτι εκοψα εναν γρηγορο τεσλατζη, απο διοδια μεχρι πρωτη στροφη σανιδα, μετα τερμα φρενα, μετα παλι σανιδα, μετα παλι τερμα φρενα και 70, μετα το ιδιο. κατι παρομοιο και κανενα αλλους δυο. ε, καλυτερα να κραταγε και μια μεγαλυτερη τιμουλα γιατι τωρα το παιρνει ο καθε στελεχος πωλησεων γιουρτιου με ροδακινο μετα απο κορσα 1.4 ατμο και τον παιζει ασυστολως.Κάμερες γάτε ... έχει κάμερες στα σημεία που περιγράφεις.
προφανως, αλλα ειναι αρκετα χαζο αυτο το σανιδοξεσανιδωμα
τους λειπει σεξ υποθετωΤον ήπιες γατούλη και σε πείραξε;
-
Πάντως έχουν πέσει οι πωλήσεις.
Στο προ διαμορφωμένα αμάξια έβαλαν χθες εκπτώσεις από -2100 ευρώ που μεγαλώνουν όσο ακριβαίνει το μοντέλο !
Πρακτικά παιρνεις Μ3 SR σε λευκό με 40870 τελική και αν πάρεις την επιδότηση σου βγαίνει 32870!
Σαν το Chr c-lub !
Αν σας κάνει η ηλεκτροκίνηση προχωρήστε.
Μάλιστα μπορείτε εξ όσων διαβάζω να κάνετε και αλλαγή σε υφιστάμενη παραγγελία χωρίς καν ακύρωση της πρώτης παραγγελίας.
Νομίζω τους έμεινε στοκ γιατί τελείωσαν οι αιτήσεις στο ΚΗ2 -
Στο προ διαμορφωμένα αμάξια έβαλαν χθες εκπτώσεις από -2100 ευρώ που μεγαλώνουν όσο ακριβαίνει το μοντέλο !
Πρακτικά παιρνεις Μ3 SR σε λευκό με 40870 τελική και αν πάρεις την επιδότηση σου βγαίνει 32870!
Σαν το Chr c-lub !
Μάλιστα μπορείτε εξ όσων διαβάζω να κάνετε και αλλαγή σε υφιστάμενη παραγγελία χωρίς καν ακύρωση της πρώτης παραγγελίας.
Νομίζω τους έμεινε στοκ γιατί τελείωσαν οι αιτήσεις στο ΚΗ2Σε βλέπω στο Tesla fans, έχει πάρει φωτιά το πληκτρολόγιο σου από τα posts
-
@dettol said in TESLA FORUM:
Σαν το Chr c-lub !
Νομίζω τους έμεινε στοκ γιατί τελείωσαν οι αιτήσεις στο ΚΗ2Σε βλέπω στο Tesla fans, έχει πάρει φωτιά το πληκτρολόγιο σου από τα posts
Ότι και να γίνει διψάω για μάθηση πάντως …. Άσε που λόγω άγχους κατά την εξέλιξη του χθεσινού ματς, τα ερωτήματα εκεί λειτουργούσαν αγχολυτικά
Και αν σκεφτείς ότι μέχρι το Φλεβάρη που διάβασα το άρθρο του Δημήτρη και πήγα να κάνω τεστ ήμουν ο δημιουργος του «απέχθεια για την ηλεκτροκίνηση» με λες και quick learner.
Σε κάθε περίπτωση πάντως δεν ξέρω ποσο πιο χαμηλά θα το δώσει ο Ελον και φυσικά όπως σου είπα αν τυχόν δεν είχα ακυρώσει θα έπρεπε να ακυρώσω λόγω του διχιλιαρου, χάνοντας πιθανώς τα 250 ευρώ ενώ τώρα μέχρι και email επιβεβαιώσης της επιστροφής πήρα. -
Να διαβάσεις πρώτα τις δυο βιογραφίες του ελονα, Δευτέρα θα σε εξετάσω !
-
Να διαβάσεις πρώτα τις δυο βιογραφίες του ελονα, Δευτέρα θα σε εξετάσω !
Παλαια και καινή διαθήκη …
Ελέησον ημας !! -
Σαν το Chr c-lub !
Ότι και να γίνει διψάω για μάθηση πάντως …. Άσε που λόγω άγχους κατά την εξέλιξη του χθεσινού ματς, τα ερωτήματα εκεί λειτουργούσαν αγχολυτικά
Και αν σκεφτείς ότι μέχρι το Φλεβάρη που διάβασα το άρθρο του Δημήτρη και πήγα να κάνω τεστ ήμουν ο δημιουργος του «απέχθεια για την ηλεκτροκίνηση» με λες και quick learner.ναι σε αυτο το κομματι εχεις απολυτο δικιο. Εγω παντως περιμενα, οτι θα εβλεπα γκρινιες για εμβελεια και "δεν φτανω μεχρι το Χ μερος" κτλπ στο tesla owners group. Τελικα βλεπω γκρινιες για τελειως ακυρα πραγματα (υαλοκαθαριστηρες, δεν δουλευουν τελεια τα matrix κτλπ).
Σε κάθε περίπτωση πάντως δεν ξέρω ποσο πιο χαμηλά θα το δώσει ο Ελον και φυσικά όπως σου είπα αν τυχόν δεν είχα ακυρώσει θα έπρεπε να ακυρώσω λόγω του διχιλιαρου, χάνοντας πιθανώς τα 250 ευρώ ενώ τώρα μέχρι και email επιβεβαιώσης της επιστροφής πήρα.
Πιο χαμηλα δεν θα παει το inventory, το συζητησαμε. Αυτο που ισως να κανει ειναι να μειωσει παγκοσμια τις τιμες ή να βγαλει καποια πιο φτηνη εκδοση. πχ λεγεται οτι σημερα το μεσημερι θα ανακοινωθει Υ με 200 ιππους για την αγορα της τουρκιας.
Προσωπικα, αν ηταν να παρω ψοφιο ηλεκτρικο, αγοραζα stellantis -
Προσωπικα, αν ηταν να παρω ψοφιο ηλεκτρικο, αγοραζα stellantis
Έμαθες ότι ειναι καλό παιδί και θες να γνωρίσεις και εσύ τον Ρεμούνδο!?!? Και ηλεκτρικό και Στελάντις....δεν σε λυπάσαι?
-
πήρα.Πιο χαμηλα δεν θα παει το inventory, το συζητησαμε. Αυτο που ισως να κανει ειναι να μειωσει παγκοσμια τις τιμες ή να βγαλει καποια πιο φτηνη εκδοση. πχ λεγεται οτι σημερα το μεσημερι θα ανακοινωθει Υ με 200 ιππους για την αγορα της τουρκιας.
Προσωπικα, αν ηταν να παρω ψοφιο ηλεκτρικο, αγοραζα stellantisΠοτε δεν ξέρεις με τον τρελό τον Elon αν και διάβαζα για wartime CEO, στοίχημα τα ρομπο ταξί (να δω ρομπο ταξί
στην Ελλάδα και κόντρα απεργίες και καφριλες ΣΑΤΑ να πάρω ποπ κορν) συν τις απολύσεις.
Ποσο πιο κάτω να βγάλει νέο αμάξι που είναι ήδη χαμηλά;
Βασικά εισαγωγικό της ηλεκτροκίνησης το έχει κάνει.
Μόνο με τη νέα επιδότηση να πέσει παρακάτω αλλά εφόσον θα έχει εισοδηματικά εμένα θα με αφήνει απέξω όπως όλες οι επιδοτήσεις ως τώρα.Νέα έκδοση με λιγότερους ίππους οκ … αλλά παίζει ρόλο η ρύθμιση του κινητήρα στο ποσα βγάζει;
Στην Τουρκία πρέπει να έχουν σύστημα φορολογίας με ίππους ίσως.
Δεν έχει νόημα στην πράξη ούτε μαλλον και οικονομικά.Αντίθετα ένα rwd lr θα είχε στα μάτια μου περισσότερο νόημα. Αλλά εγώ φοβάμαι την αυτονομία. Είμαι θερμικός στο μυαλό ακόμα …. Λολλλ
-
Αλλά εγώ φοβάμαι την αυτονομία. Είναι θερμικός στο μυαλό ακόμα …. Λολλλ
Πόσα ταξίδια κάνεις τον χρόνο για να είναι τόσο μεγάλο πρόβλημα ή άγχος? Εαν κάνεις κάθε ΣΚ όπως ο γάτος ή πάς αυθημερόν για δουλειά στην Σπάρτη, δεν σου κάνει. Εαν όμως κάνεις 1-2 ταξίδια τον χρόνο, δεν το βρίσκω πρόβλημα....σιγά το φοβερό.
Εγώ που κάνω σκάρτο 1, είναι ταμάμ ένα Τέσλα.
-
@fanis75 said in TESLA FORUM:
Αλλά εγώ φοβάμαι την αυτονομία. Είναι θερμικός στο μυαλό ακόμα …. Λολλλ
Πόσα ταξίδια κάνεις τον χρόνο για να είναι τόσο μεγάλο πρόβλημα ή άγχος? Εαν κάνεις κάθε ΣΚ όπως ο γάτος ή πάς αυθημερόν για δουλειά στην Σπάρτη, δεν σου κάνει. Εαν όμως κάνεις 1-2 ταξίδια τον χρόνο, δεν το βρίσκω πρόβλημα....σιγά το φοβερό.
Εγώ που κάνω σκάρτο 1, είναι ταμάμ ένα Τέσλα.
εχει γραψει οτι κανει 7-8000χλμ τον χρονο και απορω πως στο διαολο γινεται αυτο το πραγμα! Εγω εχω γραψει 12χιλιαδες σε 7 μηνες και το καθημερινο μου commute ειναι 12-15 χλμ, δηλ δεν κανω καθημερινα μεγαλες αποστασεις
-
εχει γραψει οτι κανει 7-8000χλμ τον χρονο και απορω πως στο διαολο γινεται αυτο το πραγμα! Εγω εχω γραψει 12χιλιαδες σε 7 μηνες και το καθημερινο μου commute ειναι 12-15 χλμ, δηλ δεν κανω καθημερινα μεγαλες αποστασεις
To ξέρω, για αυτό ρωτάω. Γιατί με τόσα λίγα χλμ/έτος, τα ταξίδια δεν μπορεί να ειναι πολλά. Εγώ κάνω κάπου 10.000χλμ/έτος, με 1 ταξίδι και δεν χρησιμοποιώ το αυτοκίνητο κάθε μέρα. Αλλά το ΣΚ μπορεί να κάνω 50-100 ή και 200χλμ. Για αυτό λέω, με ένα Τέσλα, θα φόρτιζα 1 φορά την εβδομάδα υπό ΚΣ....χαχα!
-
Για πείτε οι αθηνεζοι ,ο supercharger στο golden hall έχει ουρά κατά κανόνα;
TESLA FORUM