-
@realzeus said in TESLA FORUM:
@wantone said in TESLA FORUM:
Στο Saab μου υπάρχει ένα κουμπί (night panel) που σβήνει τα πάντα εκτός από to ταχύμετρο και την βενζίνη. H Saab έφτιαχνε αεροπλάνα και ήξερε ότι το βράδυ δεν πρέπει να σε αποσπάει τίποτα. Κι εσείς θέλετε κόκκινα λαμπάκια, όπως στα μπουρδέλα...
αδιαφορο ειναι το συγκεκριμενο, ασε που θελεις να βλεπεις και το στροφομετρο.
Αν θες να βλεπεις το στροφόμετρο, σβήνει το Night Panel. Το point είναι να μην σε ενοχλεί κάποιο φως νυχτιάτικα, σε ταξίδι.
ο φωτισμος στο ταμπλω ειναι φτιαγμενος να μην ενοχλει γιαυτο εχει και ροδελα να κατεβασεις την ενταση αλλα να βλεπεις τα κουμπια πχ (τα οποια ειναι φωτιζομενα και πρεπει να ειναι) και ουτε ενοχλει
Αχ βρε Άγη, θαρρείς και δεν είχα άλλα αυτοκίνητα μου μιλάς. Αυτό που λέω είναι ότι δεν πρέπει να έχεις φώτα, χωρίς λόγο νυχτιάτικα, μέσα στην καμπίνα.
Δεν τους ενοχλεί τους αγοραστές ο ατμοσφαιρικός φωτισμός στο ταξίδι, γιατί είναι πολύ χαμηλότερης έντασης απ τις οθόνες των κινητών τους, που δεν σβηνουν ποτέ...
-
@red_monster said in TESLA FORUM:
@dimsabas said in TESLA FORUM:
@iceman7 said in TESLA FORUM:
Πήγα οδήγησα και Υ
Για να δω διαστάσεις
Χάρηκα που ήταν ψηλό. Έχω κακομάθει.
Αλλά ποιοτικα μέσα και εξοπλιστικά υπολείπεται του highland
Αυτό είδικα το LR θα χεστει να πουλάει όταν βγει το juniper
Ήταν έκδοση performance με ζάντες 21
Αλλά κόντεψα να αποκεφαλιστώ μόνος μου από την επιτάχυνση. Τι ήταν αυτό ;;;;;Μια χαρά ήταν πάντως ! Μπαμπάτσικο στα πάντα !
Και είναι ευκολοδήγητα τα άτιμαΈνα θα σου πω. Μετά το Plaid, το Y Performance φαίνεται αργό, σα χαλασμένο. Θυμάμαι να πατάω το γκάζι τέρμα και να βάζω δύναμη να πάει παρακάτω το πεντάλ. Και να απορώ γιατί δεν "πάει".
Με έχει φάει ο πωλητής της Tesla να πάρω TD το ΜS plaid, με το track pack λέει θα μου αρέσει τα μάλα. Είναι τόσο καλό στο δρόμο ή είναι ένα μεγαλύτερο M3 με αδιανόητη επιτάχυνση ?
Δεν έχω πάρει ποτέ TD αν δεν σκοπεύω να ψωνίσωΔεν το έχω οδηγήσει. Στην πρώτη γκαζιά που έριξε ο ιδιοκτήτης, του δήλωσα ευθαρσώς ότι εγώ δεν ακουμπάω τέτοιο πράμα.
-
Εντωμεταξύ ξέχασα να το αναφέρω ! Τι επικό ηχοσύστημα ήταν αυτό ; Σοκαριστικα! Πολύ δυνατο και καθαρό ακόμα και σε ραδιόφωνο.
Εξοπλιστικά πάντως το Y σε σχέση με το highland δεν έχει blind spot φωτακι, αεριζόμενα καθίσματα και ταινία ατμοσφαιρικού φωτισμού.
Με το αναβαθμισμένο software, αντι blind spot (ή μαζί με blind spot στα highland) εμφανίζει αναλάμποντα ένδειξη σε κόκκινο χρώμα στην προεπισκόπηση της κάμερας των φλάς. Βέβαια, για να εμφανιστεί η κόκκινη ένδειξη, απαραίτητο είναι να έχει προηγηθεί η ενεργοποίηση των φλας.
Η ταινία led μου είναι αδιάφορη, έως και κακόγουστη θα έλεγαΤα καθίσματα, συνολικά, αποτελούν τρομερή αναβάθμιση. Εκτός από τον ενεργό αερισμό, είναι πολύ πιο άνετα σε μεγάλα ταξίδια απόρροια της ορθότερης πλευρικής -και όχι μόνο- στήριξης.
Το μεγάλο ατού του highland είναι η λειτουργία της ανάρτησης, η ηχομόνωση, τα καθίσματα και η κατανάλωση σε εθνική οδό.
με αποσταση απο εδαφος πως τα πας; βρισκει απο κατω?
εγω πιστευω το αυτο το αμαξι ειναι η μονη αγορα που μπορει καποιος να κανει αυτη την στιγμη με τα μειον οτι ειναι χαμηλο, δεν εχει τα κοκκινα φρενα και δεν εχει αισθητηρες (τρελλο φαουλ απο τον Ελον).
Δεν μου έχει βρει πουθενά, σε ευκολία είναι ίδιο με το ΤΤ και καμία σχέση με το ΜΙΤΟ που εύρισκε συχνά πυκνά.
Οι κάμερες κάνουν την ίδια δουλειά με τους αισθητήρες, δεν με έχουν κρεμάσει ποτέ ακόμα και σε μικρά στενάκια, εικάζω (και αυτό είναι καθαρά δική μου εικασία) ότι σε 2-3 software update θα είναι πολύ καλύτερες από τα ρανταρ.Δεν ξέρω τι χρώμα έχουν τα φρένα (δεν έχω βγάλει ακόμα τα καπάκια), δεν στερούνται απόδοσης αλλά σίγουρα δεν έχουν την αίσθηση που θα έπρεπε να έχει μια σπορτιβ μπερλίνα 450 hp
-
Εντωμεταξύ ξέχασα να το αναφέρω ! Τι επικό ηχοσύστημα ήταν αυτό ; Σοκαριστικα! Πολύ δυνατο και καθαρό ακόμα και σε ραδιόφωνο.
Εξοπλιστικά πάντως το Y σε σχέση με το highland δεν έχει blind spot φωτακι, αεριζόμενα καθίσματα και ταινία ατμοσφαιρικού φωτισμού.
Με το αναβαθμισμένο software, αντι blind spot (ή μαζί με blind spot στα highland) εμφανίζει αναλάμποντα ένδειξη σε κόκκινο χρώμα στην προεπισκόπηση της κάμερας των φλάς. Βέβαια, για να εμφανιστεί η κόκκινη ένδειξη, απαραίτητο είναι να έχει προηγηθεί η ενεργοποίηση των φλας.
Η ταινία led μου είναι αδιάφορη, έως και κακόγουστη θα έλεγαΤα καθίσματα, συνολικά, αποτελούν τρομερή αναβάθμιση. Εκτός από τον ενεργό αερισμό, είναι πολύ πιο άνετα σε μεγάλα ταξίδια απόρροια της ορθότερης πλευρικής -και όχι μόνο- στήριξης.
Το μεγάλο ατού του highland είναι η λειτουργία της ανάρτησης, η ηχομόνωση, τα καθίσματα και η κατανάλωση σε εθνική οδό.
εγω πιστευω το αυτο το αμαξι ειναι η μονη αγορα που μπορει καποιος να κανει αυτη την στιγμη με τα μειον οτι ειναι χαμηλο, δεν εχει τα κοκκινα φρενα και δεν εχει αισθητηρες (τρελλο φαουλ απο τον Ελον).
Δεν μου έχει βρει πουθενά, σε ευκολία είναι ίδιο με το ΤΤ και καμία σχέση με το ΜΙΤΟ που εύρισκε συχνά πυκνά.
Οι κάμερες κάνουν την ίδια δουλειά με τους αισθητήρες, δεν με έχουν κρεμάσει ποτέ ακόμα και σε μικρά στενάκια, εικάζω (και αυτό είναι καθαρά δική μου εικασία) ότι σε 2-3 software update θα είναι πολύ καλύτερες από τα ρανταρ.Δεν ξέρω τι χρώμα έχουν τα φρένα (δεν έχω βγάλει ακόμα τα καπάκια), δεν στερούνται απόδοσης αλλά σίγουρα δεν έχουν την αίσθηση που θα έπρεπε να έχει μια σπορτιβ μπερλίνα 450 hp
ασημι ειναι τα φρενα αλλα αυτα απο το perfomance τα κοκκινα δειχνουν πολυ καλυτερα.
-
ασημι ειναι τα φρενα αλλα αυτα απο το perfomance τα κοκκινα δειχνουν πολυ καλυτερα.
Αισθητικά ? Αφού από πάνω έχει πλαστικά καπάκια, ότι χρώμα και να ήταν δεν θα τα βλέπαμε.
-
Αισθητικά ? Αφού από πάνω έχει πλαστικά καπάκια, ότι χρώμα και να ήταν δεν θα τα βλέπαμε.
τα βγαζεις τα καπακια
-
@piliourits said in TESLA FORUM:
Στο Saab μου υπάρχει ένα κουμπί (night panel) που σβήνει τα πάντα εκτός από to ταχύμετρο και την βενζίνη. H Saab έφτιαχνε αεροπλάνα και ήξερε ότι το βράδυ δεν πρέπει να σε αποσπάει τίποτα. Κι εσείς θέλετε κόκκινα λαμπάκια, όπως στα μπουρδέλα...
αδιαφορο ειναι το συγκεκριμενο, ασε που θελεις να βλεπεις και το στροφομετρο.
Αν θες να βλεπεις το στροφόμετρο, σβήνει το Night Panel. Το point είναι να μην σε ενοχλεί κάποιο φως νυχτιάτικα, σε ταξίδι.
ο φωτισμος στο ταμπλω ειναι φτιαγμενος να μην ενοχλει γιαυτο εχει και ροδελα να κατεβασεις την ενταση αλλα να βλεπεις τα κουμπια πχ (τα οποια ειναι φωτιζομενα και πρεπει να ειναι) και ουτε ενοχλει
Αχ βρε Άγη, θαρρείς και δεν είχα άλλα αυτοκίνητα μου μιλάς. Αυτό που λέω είναι ότι δεν πρέπει να έχεις φώτα, χωρίς λόγο νυχτιάτικα, μέσα στην καμπίνα.
Δεν τους ενοχλεί τους αγοραστές ο ατμοσφαιρικός φωτισμός στο ταξίδι, γιατί είναι πολύ χαμηλότερης έντασης απ τις οθόνες των κινητών τους, που δεν σβηνουν ποτέ...
Εμενα παντως με ενοχλησε μετα απο μιση ωρα και τον χαμηλωσα στο 15%.
-
Πάντως για να είμαστε ρεαλιστές.
Όμορφα και φοβερά εξοπλισμένα αμάξια
Εντυπωσιακά οδηγικά χαρακτηριστικά.
Μαούνες μεν αλλά ευκολοδηγητα (μέχρι να σου έρθει κανας δίτροχος ή καμία κυράτσα πάνω, βέβαια με τόσο στόχο που δίνεις)Αλλά αυτό το θέμα της αστείας αυτονομίας απορώ πως το ζείτε σε σεις παιδιά με την ηλεκτροκίνηση.
Ειδικά εδώ που δεν υπάρχουν υποδομές τεσλα.
Βλέπω κάτι βιντεάκια στο εξωτερικό που οδηγείς από supercharger σε supercharger (δεν κατάλαβα αυτά περί preconditioning βέβαια) σχετικά ξέγνοιαστα αλλά με τεράστιες υπεραρκετές υποδομές (έχω δει και με τα μάτια μου σε όλη την Ευρώπη άπειρους supercharges σε κάθε σεα)
Εδώ πας μέχρι Λάρισα και Πάτρα. Οπουδήποτε αλλου ας είναι καλά οι τοπικοί νταβατζηδες με τις 800 ενεργειακές εταιρίες που παρασιτούν.
Δεν ξέρω αλλά αυτά τα 300 χλμ αυτονομίας του highland sr ούτε εκδρομή στη Λιβαδειά για κοψίδια δεν μου φτάνουν.Ένα άλλο που με προβληματίζει είναι ότι δεν κάνει συνέχεια σε γρήγορη φόρτιση, δεν κάνει κάτω από 20, πάνω από 80 και παπαρια μάντολες. Δηλαδη έχω μολις ένα 60% ωφέλιμο ;
Και με το degradation της μπαταριας ;
Ζούμε το άγχος με τα κινητά και την υγεία των apple (και στα android φυσικά ισχύει) που την τσεκάρω κάθε εβδομάδα και επειδή χθες έπεσε από 99 στο 98 μετά από update έσκασα (ενός έτους iPhone 14) θα πρέπει να ζούμε και με του αυτοκίνητου;
Και ποσο θα μετράει το degradation στην μεταπώληση ; Το ίδιο με τα iPhone που πια δεν υπάρχει αγγελία χωρίς αναφορά στην υγεία της μπαταρίας;
Στην τελική ποιος θα μας πει υπεύθυνα για τη βέλτιστη χρήση ώστε να μείνει η μπαταρία σωστή;
Μύλος !!!Νομίζω ότι τελικα θα εξαντλήσω κάθε πιθανότητα να βρω ένα ποιοτικό οικονομικό συμβατικό με ηλιοροφή πάντα πριν πάρω τεσλα/ηλεκτρικο. Στη χειρότερη να χάσω 250 στην τεσλα και 50 για την αυτοψία για φορτιστή στο υπόγειο πάρκινγκ που μου είπαν 1300 υλικά και εργασία + 565 ο φορτιστής !!!!! (Κατά τα αλλά οικονομική η ηλεκτροκίνηση). Με τιμή ας πούμε 20 λεπτά σε σχέση με τα 40 στο golden hall, ποτε θα κάνω απόσβεση του 2λιαρου, δεδομένου ότι πάνω από 10 χιλιάδες χιλιόμετρα δεν κάνω ετησίως ; (1 χρόνο με το YC έκανα 6700 + 4 περίπου με τη Χ1).
Ιδανικά αν το βρω και σε συμπαθητική προσφορά μίσθωσης ακόμα καλύτερα. (Το τεσλα/ηλεκτρικο δεν μπορώ πια με μίσθωση)
Απογοήτευση ρε γαμωτο. Τετοιες αμαξάρες και είναι κουτσουρεμένα αυτοκίνητα. Για εμένα τουλάχιστον που το range είναι σημαντικότερο από την κατανάλωση για αποφυγή άγχους και πίεσης.
Δεν κάνω στασεις στο ταξίδι, δεν μπορώ να φοβάμαι αν θα φτάσω ή όχι στον προορισμό μου, δεν μπορώ να εκλιπαρώ για μια πρίζα σε ένα κατάλυμα.
Κρίμα …..
Ο προβληματισμός συνεχίζεται για ένα ακόμα ΣΚ.
Και σοβαρη εναλλακτικη δεν υπάρχει. Ούτε το lbx είναι λύση Φανη γιατί μιλάμε απλά για ένα ποιοτικότερο Υc που για να τους βαλεις ότι έχει το τεσλα πάνω θες 50 χιλιάδες ; Και έχεις και μισους χώρους.Μαλλον θα το γυρίσω στα ΜΜΜ
-
Πραγματικά δεν έχω δει ούτε έναν στο Tesla owners group να τον έχει προβληματίσει η εμβέλεια, όλοι είναι χαλαροί. Δηλ το Αθήνα Λιβαδειά Αθήνα το κάνει χαλαρά το Y μου, ποσο μάλλον ένα 3αρι.
Αυτά με την βέλτιστη χρήση της μπαταρίας έχουν συζητηθεί πολλάκις.
Αν πάντως θες να μην έχεις κανένα από τα άγχη αυτά, παρε το υβριδικό chr και ξεμπερδεύεις.
Τεσπα, εσυ ξέρεις καλύτερα. -
Η πιο ασφαλής λύση την παρούσα περίοδο είναι ένα πλήρως υβριδικό….έχουμε ακόμα χρόνια για να γίνουν τα ηλεκτρικά κατάλληλα για μεγαλύτερο ποσοστό χρηστών.
-
-
@dettol said in TESLA FORUM:
Πραγματικά δεν έχω δει ούτε έναν στο Tesla owners group να τον έχει προβληματίσει η εμβέλεια, όλοι είναι χαλαροί. Δηλ το Αθήνα Λιβαδειά Αθήνα το κάνει χαλαρά το Y μου, ποσο μάλλον ένα 3αρι.
Αν πάντως θες να μην έχεις κανένα από τα άγχη αυτά, παρε το υβριδικό chr και ξεμπερδεύεις.
Τεσπα, εσυ ξέρεις καλύτερα.Και εμένα αυτό μου κάνει εντύπωση αλλά πλέον στην Ελλάδα δεν πιστεύεις εύκολα και κανένα.
Για να υπερασπιστεί κάποιος την επιλογή του χαλαρά ταΐζει φίδια όλο τον κόσμο.
Να τα έλεγαν στο εξωτερικό που είναι τιγκα στους superchargers οκ. Αλλά εδώ με τους φορτιστές της πλακας που μια δουλεύουν και μια όχι ;
Εκτός φυσικά και αν μιλάμε για τελείως διαφορετικό τρόπο και στάση ζωής. Που υπάρχει χρόνος για πέταμα με τις πολλές στασεις κλπ.
Τα περι μπαταριών ειλικρινά θέλουν μεταπτυχιακό.
Άλλες οι LFP άλλες οι NMC.
Κανεις δεν σου λέει με ακρίβεια. Ούτε καν η ίδια η εταιρία.
Και ειδικά για ένα θέμα που μεθαύριο θα σου δημιουργήσει θέμα στη μεταπώληση (degradation).
Εδώ ένας πωλητής χθες στην τεσλα μου έλεγε να μην φορτιζω συνέχεια σε supercharger !!!! -
@kkostask said in TESLA FORUM:
Η πιο ασφαλής λύση την παρούσα περίοδο είναι ένα πλήρως υβριδικό….έχουμε ακόμα χρόνια για να γίνουν τα ηλεκτρικά κατάλληλα για μεγαλύτερο ποσοστό χρηστών.
Δεν νομίζω να αλλάξει κάτι σημαντικό. Πάλι την ίδια προσέγγιση των πολλών στάσεων για να καλύψεις την περιορισμένη αυτονομία θα έχεις. Απλά τότε θα έχεις περισσότερους φορτιστές.
Το να μπουν τεράστιες μπαταρίες στα αμάξια μαζικα είναι πολύ δύσκολο. -
Απλά ελπίζω ότι η τεχνολογία των συσσωρευτών θα εξελιχθεί τόσο που τα 1000χλμ πχ θα είναι το σύνηθες. Τώρα είναι νωρίς για κάποιον που είτε δεν έχει χώρο για φορτιστή είτε κάνει μεγάλες αποστάσεις.
-
Τεσπα, εσυ ξέρεις καλύτερα.Και εμένα αυτό μου κάνει εντύπωση αλλά πλέον στην Ελλάδα δεν πιστεύεις εύκολα και κανένα.
Για να υπερασπιστεί κάποιος την επιλογή του χαλαρά ταΐζει φίδια όλο τον κόσμο.
Να τα έλεγαν στο εξωτερικό που είναι τιγκα στους superchargers οκ. Αλλά εδώ με τους φορτιστές της πλακας που μια δουλεύουν και μια όχι ;
Εκτός φυσικά και αν μιλάμε για τελείως διαφορετικό τρόπο και στάση ζωής. Που υπάρχει χρόνος για πέταμα με τις πολλές στασεις κλπ.
Τα περι μπαταριών ειλικρινά θέλουν μεταπτυχιακό.
Άλλες οι LFP άλλες οι NMC.
Κανεις δεν σου λέει με ακρίβεια. Ούτε καν η ίδια η εταιρία.
Και ειδικά για ένα θέμα που μεθαύριο θα σου δημιουργήσει θέμα στη μεταπώληση (degradation).
Εδώ ένας πωλητής χθες στην τεσλα μου έλεγε να μην φορτιζω συνέχεια σε supercharger !!!!Η ίδια η εταιρεία στα λέει μια χαρά μέσα από το app μάλιστα όπως και από το manual. Προσωπικά ένα πράγμα έχω μετανιώσει, ότι δεν το πήρα νωρίτερα, από τον Ιανουάριο του 2023 όταν επεσαν οι τιμές. Τους 5 μήνες που το οδηγώ έχω γλυτωσει ένα χιλιάρικο (όχι τόσο σημαντικό αυτό) και είμαι απόλυτα ευχαριστημένος μαζί του, τόσο σε οδηγική συμπεριφορά, ταξίδια και γενικότερη εμπειρία χρήσης. Από Δευτέρα που θα συνδεθεί και το φωτοβολταϊκό θα μηδενιστεί το κόστος κίνησης. Αρχίζω να σκέφτομαι και την αλλαγή του πόλο της συζύγου με ηλεκτρικό.
Ναι όμως, θα το προτιμουσα 10-20 πόντους μικρότερο, αυτό είναι αλήθεια. -
Απλά ελπίζω ότι η τεχνολογία των συσσωρευτών θα εξελιχθεί τόσο που τα 1000χλμ πχ θα είναι το σύνηθες. Τώρα είναι νωρίς για κάποιον που είτε δεν έχει χώρο για φορτιστή είτε κάνει μεγάλες αποστάσεις.
Μπα δεν θα γίνει αυτό. Αν βελτιωθεί τόσο όσο λες (που ούτε αυτό θα γίνει σε ορίζοντα 5ετιας) η ενεργειακή πυκνότητα, απλά θα βάζουν μικρότερες μπαταρίες για να μειώσουν κόστος και βάρος.
-
Τσάμπα αγχώνεσαι.
https://cartalk.gr/poso-chalaei-tachyfortisi-tin-mpataria-10-500-tesla-apantoun/
https://cartalk.gr/tesla-poso-peftei-mpataria-tous-meta-apo-320-000-chiliometra/
Στη πράξη πρέπει να τα βλέπουμε αυτά.
Έχει εφαρμογή να βλέπεις την υγεία η τεσλα σαν την apple ;
Να την τσεκάρω ανα εβδομάδα όπως στο κινητό. -
Μπα δεν θα γίνει αυτό. Αν βελτιωθεί τόσο όσο λες (που ούτε αυτό θα γίνει σε ορίζοντα 5ετιας) η ενεργειακή πυκνότητα, απλά θα βάζουν μικρότερες μπαταρίες για να μειώσουν κόστος και βάρος.
Έτσι ακριβώς.
Το κονσεπτ με τα ηλεκτρικα θα είναι πάντα οι (πολλές) στασεις -
Τσάμπα αγχώνεσαι.
https://cartalk.gr/poso-chalaei-tachyfortisi-tin-mpataria-10-500-tesla-apantoun/
https://cartalk.gr/tesla-poso-peftei-mpataria-tous-meta-apo-320-000-chiliometra/
Στη πράξη πρέπει να τα βλέπουμε αυτά.
Έχει εφαρμογή να βλέπεις την υγεία η τεσλα σαν την apple ;
Να την τσεκάρω ανα εβδομάδα όπως στο κινητό.Γιατί; Για να ρισκάρεις το εγκεφαλικό κάθε εβδομάδα:) ; Το tessie και το Teslafi το κάνουν αυτό αλλά είναι σε θεωρητικό επίπεδο.
Τεσπα, το λάθος σου ήταν ότι δεν έδωσες το 500αρικο στον παρη της wheel you, να πάρεις ένα αμάξι για ΣΚ, να κανείς οποίες διαδρομές ήθελες, να φορτίσεις σε sc και σε άλλους φορτιστές και τελικά να πάρεις την απόφαση έχοντας περισσότερα δεδομένα στα χέρια σου.
Γνώμη μου… -
500 ευρώ κοστίζει;;;;
TESLA FORUM