Πάντως για να είμαστε ρεαλιστές.
Όμορφα και φοβερά εξοπλισμένα αμάξια
Εντυπωσιακά οδηγικά χαρακτηριστικά.
Μαούνες μεν αλλά ευκολοδηγητα (μέχρι να σου έρθει κανας δίτροχος ή καμία κυράτσα πάνω, βέβαια με τόσο στόχο που δίνεις)
Αλλά αυτό το θέμα της αστείας αυτονομίας απορώ πως το ζείτε σε σεις παιδιά με την ηλεκτροκίνηση.
Ειδικά εδώ που δεν υπάρχουν υποδομές τεσλα.
Βλέπω κάτι βιντεάκια στο εξωτερικό που οδηγείς από supercharger σε supercharger (δεν κατάλαβα αυτά περί preconditioning βέβαια) σχετικά ξέγνοιαστα αλλά με τεράστιες υπεραρκετές υποδομές (έχω δει και με τα μάτια μου σε όλη την Ευρώπη άπειρους supercharges σε κάθε σεα)
Εδώ πας μέχρι Λάρισα και Πάτρα. Οπουδήποτε αλλου ας είναι καλά οι τοπικοί νταβατζηδες με τις 800 ενεργειακές εταιρίες που παρασιτούν.
Δεν ξέρω αλλά αυτά τα 300 χλμ αυτονομίας του highland sr ούτε εκδρομή στη Λιβαδειά για κοψίδια δεν μου φτάνουν.
Ένα άλλο που με προβληματίζει είναι ότι δεν κάνει συνέχεια σε γρήγορη φόρτιση, δεν κάνει κάτω από 20, πάνω από 80 και παπαρια μάντολες. Δηλαδη έχω μολις ένα 60% ωφέλιμο ;
Και με το degradation της μπαταριας ;
Ζούμε το άγχος με τα κινητά και την υγεία των apple (και στα android φυσικά ισχύει) που την τσεκάρω κάθε εβδομάδα και επειδή χθες έπεσε από 99 στο 98 μετά από update έσκασα (ενός έτους iPhone 14) θα πρέπει να ζούμε και με του αυτοκίνητου;
Και ποσο θα μετράει το degradation στην μεταπώληση ; Το ίδιο με τα iPhone που πια δεν υπάρχει αγγελία χωρίς αναφορά στην υγεία της μπαταρίας;
Στην τελική ποιος θα μας πει υπεύθυνα για τη βέλτιστη χρήση ώστε να μείνει η μπαταρία σωστή;
Μύλος !!!
Νομίζω ότι τελικα θα εξαντλήσω κάθε πιθανότητα να βρω ένα ποιοτικό οικονομικό συμβατικό με ηλιοροφή πάντα πριν πάρω τεσλα/ηλεκτρικο. Στη χειρότερη να χάσω 250 στην τεσλα και 50 για την αυτοψία για φορτιστή στο υπόγειο πάρκινγκ που μου είπαν 1300 υλικά και εργασία + 565 ο φορτιστής !!!!! (Κατά τα αλλά οικονομική η ηλεκτροκίνηση). Με τιμή ας πούμε 20 λεπτά σε σχέση με τα 40 στο golden hall, ποτε θα κάνω απόσβεση του 2λιαρου, δεδομένου ότι πάνω από 10 χιλιάδες χιλιόμετρα δεν κάνω ετησίως ; (1 χρόνο με το YC έκανα 6700 + 4 περίπου με τη Χ1).
Ιδανικά αν το βρω και σε συμπαθητική προσφορά μίσθωσης ακόμα καλύτερα. (Το τεσλα/ηλεκτρικο δεν μπορώ πια με μίσθωση)
Απογοήτευση ρε γαμωτο. Τετοιες αμαξάρες και είναι κουτσουρεμένα αυτοκίνητα. Για εμένα τουλάχιστον που το range είναι σημαντικότερο από την κατανάλωση για αποφυγή άγχους και πίεσης.
Δεν κάνω στασεις στο ταξίδι, δεν μπορώ να φοβάμαι αν θα φτάσω ή όχι στον προορισμό μου, δεν μπορώ να εκλιπαρώ για μια πρίζα σε ένα κατάλυμα.
Κρίμα …..
Ο προβληματισμός συνεχίζεται για ένα ακόμα ΣΚ.
Και σοβαρη εναλλακτικη δεν υπάρχει. Ούτε το lbx είναι λύση Φανη γιατί μιλάμε απλά για ένα ποιοτικότερο Υc που για να τους βαλεις ότι έχει το τεσλα πάνω θες 50 χιλιάδες ; Και έχεις και μισους χώρους.
Μαλλον θα το γυρίσω στα ΜΜΜ