-
@tkin73 said in TESLA FORUM:
Για να το πας όπως τους αρμόζει θέλει κάθε 150-200 χλμ να το βάζεις στην πρίζα...
- Το ιδιο και ενα θερμικο, θελει στάση για ανεφοδιασμο εαν το πας ετσι.
- Εαν το πας οπως περιγράφεις δεν θα προλαβεις την πρίζα γιατι θα σου εχουν παρει το διπλωμα.
- Επιχειρημα αστοχο, οι λογοι εχουν συζητηθει πολλάκις.
-
@dettol said in TESLA FORUM:
@piliourits said in TESLA FORUM:
Πέρασα μερικά δευτερόλεπτα στο βίντεο.
Από που να το πιάσεις και που να το αφήσεις... τεστ οχηματων για επιδόσεις με νεκρά στη κατηφόρα... μπορεί να είναι τόσο άσχετος ή απλά ηλιθιος;
Επευφησμους για τον Μασκ επειδή το αμάξι τσουλαει στη κατηφόρα...
Κάποτε οι ιδρυτές/ιδιοκτήτες των εταιρειων ήταν Μηχανικοί, σχεδιαστές, οδηγοί δοκιμών, εκτός από χρηματοδότες/διοικούντες... ο Μασκ είναι κάτι από αυτά, έχει συμβάλλει με κάποιο τρόπο σε τεχνικό επίπεδο; μάλλον ο ηλιθιος με μια κάμερα και ένα κανάλι, βρήκε δουλειά.σου διεφυγε ΤΕΛΕΙΩΣ το νοημα του συγκεκριμενου βιντεο. Σκοπος του ηταν να δει αν μπορεις να πιασει την wltp εμβελεια. Εγραψε 100wh/km σε ενα αμαξι 2+ τονων κινουμενος με, ναι χαμηλη ταχυτητα για εθνικη οδο, αλλα οχι με ταχυτητες πολης. Αν ψαξεις να δεις τι καταναλωσεις γραφουν αλλα ΠΟΛΥ μικροτερα ηλεκτρικα αυτοκινητα, θα καταλαβεις γιατι υπηρξε ενθουσιασμος.
Το αμαξι εβγαλε 560χλμ οταν για να καταφερει τετοια (και χειροτερη εμβελεια) ο ανταγωνισμος βαζει μπαταριες με +50% χωρητικοτητα
1860 kg με τον οδηγο το ζυγισε. το 2 τοννοι που το βρηκες? Τα βιντεο του Μπιορν ειναι νηπιακο επιπεδο εκτος και σου αρεσει να βλεπεις εικονες απο την Νορβηγια γιατι κανει παρα πολλα χμ.
-
Η κουβέντα για τα ηλεκτρικα ειδικά τύπου τεσλα ή κάποια κια ev είναι ότι βλέπεις πρακτικά μια εμφάνιση και ένα στήσιμο σούπερ καρ που σε προδιαθέτει να το σανιδωσεις και μόλις μπεις και το κάνεις αυτό βλέπεις ότι η αυτονομία πέφτει στα τάρταρα και κόβεις και πας με 110 σαν την κότα μπας και φτάσεις στο προορισμό χωρίς πολλά πολλά...
Για να το πας όπως τους αρμόζει θέλει κάθε 150-200 χλμ να το βάζεις στην πρίζα...Υπερβολές και το να πηγαίνεις με 80 (το οποιο βεβαια δεν ειναι παράλογο αν κινείσαι σε επαρχιακό δίκτυο) αλλά και αυτό που γραφεις.
Με συγγενικό SR κάναμε διαδρομή κατακαλόκαιρο με 35+ βαθμους προς Καρακολιθο (εθνική, εξοδος Κάστρο και επιστροφή) με τα όρια στο πήγαινε (στον επαρχιακό με 110 αντί για οριο 90) και χωρίς αύριο στην επιστροφή με 170ρια, κυνήγια με μερκ, BMW, επιταχυνσεις κλπ και γύρισε με 25% ητοι 111 χλμ ακόμα (υπολογισμος σε ρυθμούς επιστροφής). Συνολικά 283 χλμ με 42kwh κατανάλωση (148Wh/km)…. -
@wantone said in TESLA FORUM:
Από που να το πιάσεις και που να το αφήσεις... τεστ οχηματων για επιδόσεις με νεκρά στη κατηφόρα... μπορεί να είναι τόσο άσχετος ή απλά ηλιθιος;
Κάποτε οι ιδρυτές/ιδιοκτήτες των εταιρειων ήταν Μηχανικοί, σχεδιαστές, οδηγοί δοκιμών, εκτός από χρηματοδότες/διοικούντες... ο Μασκ είναι κάτι από αυτά, έχει συμβάλλει με κάποιο τρόπο σε τεχνικό επίπεδο; μάλλον ο ηλιθιος με μια κάμερα και ένα κανάλι, βρήκε δουλειά.σου διεφυγε ΤΕΛΕΙΩΣ το νοημα του συγκεκριμενου βιντεο. Σκοπος του ηταν να δει αν μπορεις να πιασει την wltp εμβελεια. Εγραψε 100wh/km σε ενα αμαξι 2+ τονων κινουμενος με, ναι χαμηλη ταχυτητα για εθνικη οδο, αλλα οχι με ταχυτητες πολης. Αν ψαξεις να δεις τι καταναλωσεις γραφουν αλλα ΠΟΛΥ μικροτερα ηλεκτρικα αυτοκινητα, θα καταλαβεις γιατι υπηρξε ενθουσιασμος.
Το αμαξι εβγαλε 560χλμ οταν για να καταφερει τετοια (και χειροτερη εμβελεια) ο ανταγωνισμος βαζει μπαταριες με +50% χωρητικοτητα
1860 kg με τον οδηγο το ζυγισε. το 2 τοννοι που το βρηκες? Τα βιντεο του Μπιορν ειναι νηπιακο επιπεδο εκτος και σου αρεσει να βλεπεις εικονες απο την Νορβηγια γιατι κανει παρα πολλα χμ.
Τεστ σε πραγματικές συνθήκες κάνει. Reference material o παίκτης !
-
@iceman7 said in TESLA FORUM:
Τεστ σε πραγματικές συνθήκες κάνει. Reference material o παίκτης
οδηγαει πολλα χμ με τα αμαξια αλλα δεν κανει και τιποτα αλλο (τι να εκανε δηλ). Σημειωνω τον βλεπω απο οταν ανεβασε το πρωτο βιντεο οταν αγορασε το πρωτο τεσλα του.
-
Το θέμα με τα ηλεκτρικα δεν είναι τόσο τι καίνε στο δρόμο. Από φόρτιση σε φόρτιση κανεις άνετα τα χλμ που σου βγάζει το bms.
Εκεί που χάνεις μπαταρία είναι από καθημερινες εργασίες, οθόνη, sentry, διατήρηση θερμοκρασίας καμπίνας κλπ
Γι αυτό και λένε ότι χρειάζεται να μπορείς να φορτίζεις σπίτι ώστε να αναπληρώνεις εύκολα αυτά που χάνεις καθημερινά. Η τεσλα μάλιστα λέει να το εχεις και μόνιμα πριζωμενο.
Βέβαια αν έχεις ασφαλή χώρο το βαζεις για ύπνο και δεν σου τρώει τίποτα. -
Η κουβέντα για τα ηλεκτρικα ειδικά τύπου τεσλα ή κάποια κια ev είναι ότι βλέπεις πρακτικά μια εμφάνιση και ένα στήσιμο σούπερ καρ που σε προδιαθέτει να το σανιδωσεις και μόλις μπεις και το κάνεις αυτό βλέπεις ότι η αυτονομία πέφτει στα τάρταρα και κόβεις και πας με 110 σαν την κότα μπας και φτάσεις στο προορισμό χωρίς πολλά πολλά...
Για να το πας όπως τους αρμόζει θέλει κάθε 150-200 χλμ να το βάζεις στην πρίζα...Deja vu
-
Έχεις δίκιο. Έκανα 140 κιλά λάθος. Τεράστιο ατόπημα
-
140 κιλα σε αμαξι ειναι μεγαλη διαφορα με επιπτωση στην καταναλωση.
-
Εμένα αυτό που μου έκανε εντύπωση είναι που ο @monman2 στο άλλο τοπικ ως συνοδηγός το βρήκε λίγο στριμοκωλο , χειρότερο από το Mondeo 20ετιας.
Είναι γιατί κάθεσαι με τα γόνατα ψηλά λόγω του πατώματος που πρέπει να χωρέσει τις μπαταρίες;
Για πίσω το έχουν περιγράψει πολλά reviews αλλά το για παιδιά είναι οκ και έχει και μεγάλη απόσταση στο μήκος για τα γόνατα και λόγω πλάτους δημιουργεί αίσθηση ευρυχωρίας.Μπροστά όμως δεν λέω να είναι σαν σε D κατηγορία , αλλά δεν είναι το ίδιο σε αίσθηση ευρυχωρίας με ενα Golf/Leon ή το Focus έστω που είναι τα πιο άνετα στην C κατηγορία;
-
Το 3 είναι μάλλον προς το ευρύχωρο ως αμάξι, έχουν όλα τα ηλεκτρικά λίγο διαφορετική αίσθηση στη στάση σώματος, τα γόνατα βρίσκονται λίγο ψηλότερα απ οτι στα συμβατικά λόγω των μπαταριών στο πάτωμα, αλλά το 3 παρόλο που είναι ένα πολύ χαμηλό αυτοκίνητο, έχει πχ καλύτερη στάση σώματος από το Ioniq5 που SUVίζει, κι ας είναι πιο χαμηλοτάβανο.
Θα έλεγα νιώθεις στο 3 το ίδιο ή πιο άνετα από το βαγκον focus, σχεδόν όσο άνετα είσαι στη πρωταθλήτρια Οκταβια, με λίγο διαφορετική στάση. Πιο γκρινιάρης από μένα στους χώρους δύσκολα θα βρεθεί, στριμοκωλη είναι πχ η Κορολα που παράγγειλα, όπου οι πίσω λόγω μπαταριών κάτω απ το καθισμα έχουν ελάχιστο χώρο για το κεφάλι. Δεν μπήκα στο τελευταίο 3αρι με την οθονιτσα πίσω, αλλά είμαι σίγουρος πως κορολα δεν είναι. Στο προ φεησλιφτ 3αρι, πλάτος και μήκος ήταν ψιλοάνετο, όπως και στις αποσκευές. Αν εγώ δίνω το ΟΚ σε ένα αμάξι για χώρους (ερχόμενος από focus, octavia, Mazda6, C3 Aircross) οι περισσότεροι θα το βρουν "πολύ άνετο". -
@red_monster said in TESLA FORUM:
Κάποτε οι ιδρυτές/ιδιοκτήτες των εταιρειων ήταν Μηχανικοί, σχεδιαστές, οδηγοί δοκιμών, εκτός από χρηματοδότες/διοικούντες... ο Μασκ είναι κάτι από αυτά, έχει συμβάλλει με κάποιο τρόπο σε τεχνικό επίπεδο; μάλλον ο ηλιθιος με μια κάμερα και ένα κανάλι, βρήκε δουλειά.Εκτός ότι ο μασκ έχει φοβερό και τρομερό τεχνικό επίπεδο, αρκεί να δεις μερικές συνεντεύξεις του ή να διαβάσεις τις δυο πολύ καλές βιογραφίες του το σύγχρονο επιχειρείν δεν έχει καμία σχέση με αυτό που περιγράφεις, τουναντίον.
Δεν ξέρω τι τεχνικές γνώσεις έχει (που όντως μπορεί να είναι φοβερές), αλλά είναι αυτιστικός σε όσα λέει σε σχέση με την κοινωνία και την εργοδοσία.
-
@vagkirk said in TESLA FORUM:
Εμένα αυτό που μου έκανε εντύπωση είναι που ο @monman2 στο άλλο τοπικ ως συνοδηγός το βρήκε λίγο στριμοκωλο , χειρότερο από το Mondeo 20ετιας.
Είναι γιατί κάθεσαι με τα γόνατα ψηλά λόγω του πατώματος που πρέπει να χωρέσει τις μπαταρίες;
Για πίσω το έχουν περιγράψει πολλά reviews αλλά το για παιδιά είναι οκ και έχει και μεγάλη απόσταση στο μήκος για τα γόνατα και λόγω πλάτους δημιουργεί αίσθηση ευρυχωρίας.Μπροστά όμως δεν λέω να είναι σαν σε D κατηγορία , αλλά δεν είναι το ίδιο σε αίσθηση ευρυχωρίας με ενα Golf/Leon ή το Focus έστω που είναι τα πιο άνετα στην C κατηγορία;
Και εμένα μου έκανε εντύπωση αυτό που είπε για τους χώρους αλλά έχει περάσει ένας χρόνος από τότε που οδήγησα, το παλιό 3, όποτε δεν το έχω πρόσφατο. Δεν θυμάμαι πάντως να έχω δυσανασχέτησει ως επιβάτης. Ως οδηγός θυμάμαι ότι είχα άπλετο χώρο, απλά δεν με ενθουσίαζε η τόσο χαμηλή θέση οδήγησης καιως είχα συνηθίσει σε suv.
-
Με τόση ρύθμιση που παίρνει και η θέση συνοδηγού (ολα ηλεκτρικα) μαλλον κάτι πρέπει να ρύθμισε λάθος ο Τάσος.
-
Για να το πας όπως τους αρμόζει θέλει κάθε 150-200 χλμ να το βάζεις στην πρίζα...Παρόμοιες χαζομάρες έχουν απαντηθεί πολλάκις στο παρελθόν, παρακαλώ να μην συνεχιστεί
-
@vagkirk said in TESLA FORUM:
Και εμένα μου έκανε εντύπωση αυτό που είπε για τους χώρους αλλά έχει περάσει ένας χρόνος από τότε που οδήγησα, το παλιό 3, όποτε δεν το έχω πρόσφατο. Δεν θυμάμαι πάντως να έχω δυσανασχέτησει ως επιβάτης. Ως οδηγός θυμάμαι ότι είχα άπλετο χώρο, απλά δεν με ενθουσίαζε η τόσο χαμηλή θέση οδήγησης καιως είχα συνηθίσει σε suv.
Με δεδομένα τα 4,7 μέτρα μήκους τους δεν μπορείς να μείνεις και ενθουσιασμένος απο τους εσωτερικούς χώρους του
-
@monman2 said in TESLA FORUM:
Κάποτε οι ιδρυτές/ιδιοκτήτες των εταιρειων ήταν Μηχανικοί, σχεδιαστές, οδηγοί δοκιμών, εκτός από χρηματοδότες/διοικούντες... ο Μασκ είναι κάτι από αυτά, έχει συμβάλλει με κάποιο τρόπο σε τεχνικό επίπεδο; μάλλον ο ηλιθιος με μια κάμερα και ένα κανάλι, βρήκε δουλειά.Εκτός ότι ο μασκ έχει φοβερό και τρομερό τεχνικό επίπεδο, αρκεί να δεις μερικές συνεντεύξεις του ή να διαβάσεις τις δυο πολύ καλές βιογραφίες του το σύγχρονο επιχειρείν δεν έχει καμία σχέση με αυτό που περιγράφεις, τουναντίον.
Κάπου είχα δει συνέντευξη εργαζόμενου που είδε τον Ίλον να εμφανίζεται και να προγραμματίζει επιτόπου ενα βιομηχανικό ρομπότ που η δυσλειτουργία του είχε σταματήσει την παραγωγή στο εργοστάσιο , απο οτι φαίνεται δεν κοιμόταν στον υπνόσακο για το θεαθήναι...
Αρκεί να δεις μια κάτοψη της παραγωγής της spaceX για να καταλάβεις τι καπνό φουμάρει. Στο μέλλον θα μνημονεύεται σαν τον χενρι φορντ. Είμαστε τυχεροί που τον ζούμε στην εποχή μας
εμενα μου ειχε γινει πολυ αντιπαθης ενα διαστημα, αλλα με εκανε να αναθεωρησω η φιλια και ο τροπος που μιλαει για αυτον ο Lex Friedman
Δεν νομίζω να τον ενδιαφέρει να γίνει αρεστός, ούτε πρέπει να τον κρίνουμε με όρους αστικής ευγένειας. Όλοι οι οραματιστές είχαν τις ιδιαιτερότητες τους (ιδιοτροπίες για μερικούς) με κοινό παρονομαστή την αδυναμία συνεννόησης με ηλίθιους.
-
btw πηρα και εγω το σκιαστρο οροφης, το επισημο της τεσλα. Μονο καλα λογια εχω να πω μεχρι στιγμης. Πανευκολη εγκατασταση, ωραια θηκη μεταφορας και καλαισθητο (εντος λογικων πλαισιων, αλλωστε ενα πανι αγοραζεις). Μου αρεσε απο την αρχη, οπως το ειδα στις φωτο σου, οτι ειναι διατρητο.
Δεν ξερω ποσο θα αντεξει σε βαθος χρονου, καθως δεν ειναι τελειως τεντωμενο, αλλα "κρεμαει" λιγο.
Δεν κυκλοφορω γενικα ωρες που εχει νταλα ηλιο, οποτε δεν εχω να πω κατι σχετικα με το ποσο αποτελεσματικο ειναι (ακομα).
Οπως σου ειχα πει, αγορα μεσα απο το επισημο σαιτ και ηρθε με κουριερ απο ολλανδια. Μια χαρα για 125 ευρω. -
Μια χαρά ειναι οι χώροι στο μόντελ 3, μην τρελαθούμε! Πολύ καλύτεροι από οποιοδήποτε C Hatch.
@realzeus said in TESLA FORUM:
Δεν ξέρω τι τεχνικές γνώσεις έχει (που όντως μπορεί να είναι φοβερές), αλλά είναι αυτιστικός σε όσα λέει σε σχέση με την κοινωνία και την εργοδοσία.
Μα είναι στο φάσμα του αυτισμού, όπως οι περισσότεροι άνθρωποι με τοσο υψηλό IQ. Ενα απο τα χαρακτηριστικά των ανρωπων στο φάσμα του αυτισμού είναι ότι διαπρέπουν σε κάτι επιστημονικό αλλά δεν έχουν καθόλου κοινωνικές δεξιότητες.
-
btw πηρα και εγω το σκιαστρο οροφης, το επισημο της τεσλα. Μονο καλα λογια εχω να πω μεχρι στιγμης. Πανευκολη εγκατασταση, ωραια θηκη μεταφορας και καλαισθητο (εντος λογικων πλαισιων, αλλωστε ενα πανι αγοραζεις). Μου αρεσε απο την αρχη, οπως το ειδα στις φωτο σου, οτι ειναι διατρητο.
Δεν ξερω ποσο θα αντεξει σε βαθος χρονου, καθως δεν ειναι τελειως τεντωμενο, αλλα "κρεμαει" λιγο.
Δεν κυκλοφορω γενικα ωρες που εχει νταλα ηλιο, οποτε δεν εχω να πω κατι σχετικα με το ποσο αποτελεσματικο ειναι (ακομα).
Οπως σου ειχα πει, αγορα μεσα απο το επισημο σαιτ και ηρθε με κουριερ απο ολλανδια. Μια χαρα για 125 ευρω.Στο μόντελ 3 είναι τεντωμένο και έχει άψογη εφαρμογή αλλά το δικαιολογώ καθότι έρχεται σε δύο τεμάχια
TESLA FORUM