-
Με το καλό. Από ότι γράφεις είσαι ο ορισμός του υποψηφίου για Τέσλα
-
Επειδή με ψήνει και μένα άσχημα...
Έχει αγοράσει κάποιος tesla χωρίς leasing?
Αξίζει να αγοράσει κάποιος κανονικά σαν ιδιώτης ή θα φορτωθεί κάτι που θα βγάζει συνέχεια ζημιές και σε 10 χρόνια θα το πετάξει διότι δεν θα το θέλει κανείς? -
@polistas said in TESLA FORUM:
Έχει αγοράσει κάποιος tesla χωρίς leasing?Νομίζω οι περισσότεροι στο φόρουμ το έχουν αγοράσει, σίγουρα ξέρω 2. Τώρα για 10 χρόνια, πολλά μου φαίνονται...δε νομίζω κανείς να αγοράζει αυτοκίνητο σήμερα και δη ηλεκτρικό με ορίζοντα 10ετίας. Περισσότερο για 4-5 χρόνια θα έλεγα, με τις ραγδαίες εξελίξεις στις μπαταρίες.
-
Για 2-3 χρόνια και πολλούς τους είναι, μην μας περάσουν κια για τίποτα φτωχούς
-
@red_monster said in TESLA FORUM:
Για 2-3 χρόνια και πολλούς τους είναι, μην μας περάσουν κια για τίποτα φτωχούς
-
Εγώ δε το δίνω, θα το κρατήσω να το κάνω ενυδρείο.
-
@netgeo said in TESLA FORUM:
Έχω ένα μοντεο για τέτοιο.
-
Στα δυο χρόνια δίνεις μπαταρίες για σκραπ στους κακαρομα (λαϊκιστή σκατο γυφτους) κάνα 1,0 € το κιλό, τις περιελίξεις των μοτέρ ομοίως, κρατάς καρότσα με πολλαπλούς, δίπλα ψαλίδια κλπ και του πετάς πανω ενα 2JZ.
Μπαίνεις τζάμπα στο vip πάρκινγκ του Νιαρχος, παρκάρεις δωρεάν στο κέντρο της Αθήνας, το παίζεις οικολόγος να γουστάρει και ο Λαπ, είσαι και αλήτης κοντρακιας. -
@teo-mak said in TESLA FORUM:
@netgeo said in TESLA FORUM:
Έχω ένα μοντεο για τέτοιο.
και πως ξεχωριζεις το Μ3 απο το mondeo; ιδια φαινονται
-
Αξίζει να αγοράσει κάποιος κανονικά σαν ιδιώτης ή θα φορτωθεί κάτι που θα βγάζει συνέχεια ζημιές και σε 10 χρόνια θα το πετάξει διότι δεν θα το θέλει κανείς?περα απο την πλακα, πιο πολυ θα με αγχωνε να αγορασω τωρα θερμικο με οριζοντα 10ετιας, παρα ηλεκτρικο.
-
@dettol said in TESLA FORUM:
Αξίζει να αγοράσει κάποιος κανονικά σαν ιδιώτης ή θα φορτωθεί κάτι που θα βγάζει συνέχεια ζημιές και σε 10 χρόνια θα το πετάξει διότι δεν θα το θέλει κανείς?περα απο την πλακα, πιο πολυ θα με αγχωνε να αγορασω τωρα θερμικο με οριζοντα 10ετιας, παρα ηλεκτρικο.
εμένα πάλι το ανάποδο.
-
Αν μπορούσα να κάνω αίτηση για το ΚΗ2 μαλλον θα το έπαιρνα.
Αλλά περισσότερες πιθανότητες έχεις να βγάλεις ραντεβού τη Μονικα παρα να υποβάλλεις αίτηση. -
@iceman7 said in TESLA FORUM:
Αλλά περισσότερες πιθανότητες έχεις να βγάλεις ραντεβού τη Μονικα παρα να υποβάλλεις αίτηση.περιμενε το ΚΗ3. Παντως και εγω οταν παρηγγειλα ειχε κλεισει για αιτησεις και την εκανα μετα. Επισης, ειναι σχεδον σιγουρο οτι το ΚΗ3 θα εχει αναδρομικη καλυψη για το τελος του 2. Αλλα επειδη μονο 2 μηνες εχουν μεινει μεχρι την επισημη ληξη του ΚΗ2 και επειδη δεν θελω να παρω κανεναν στο λαιμο μου, περιμενε να δεις το ΚΗ3, τις προϋποθεσεις και τους δικαιουχους.
-
@dettol said in TESLA FORUM:
@iceman7 said in TESLA FORUM:
Αλλά περισσότερες πιθανότητες έχεις να βγάλεις ραντεβού τη Μονικα παρα να υποβάλλεις αίτηση.περιμενε το ΚΗ3. Παντως και εγω οταν παρηγγειλα ειχε κλεισει για αιτησεις και την εκανα μετα. Επισης, ειναι σχεδον σιγουρο οτι το ΚΗ3 θα εχει αναδρομικη καλυψη για το τελος του 2. Αλλα επειδη μονο 2 μηνες εχουν μεινει μεχρι την επισημη ληξη του ΚΗ2 και επειδη δεν θελω να παρω κανεναν στο λαιμο μου, περιμενε να δεις το ΚΗ3, τις προϋποθεσεις και τους δικαιουχους.
Δεν υπάρχει βιασύνη. Απλά μπορεί να δώσει λιγότερα χρήματα το ΚΗ3.
-
Είναι σίγουρο ότι δεν αφήνει το σύστημα την υποβολή νέων αιτήσεων;
-
κυριακατικη βολτα, αθηνα-καμαρες-γυθειο-αθηνα. 608 χλμ συνολικα. Το σχεδιο επι χαρτου εγινε με το abrp, βασει του οποιου σχεδιασα τις τοποθεσιες και την ωρα φορτισης. Αυτο που εχει ενδιαφερον ομως ειναι οτι το abrp πεφτει αρκετα εξω (ειναι πιο συντηρητικο, δηλ υπολογιζει μεγαλυτερη καταναλωση) σε σχεση με το navi του αυτοκινητου. Αυτο συμβαινει παρολο που εχω συνδεσει το abrp με το tesla account μου και ετσι το abrp εχει προσβαση στα δεδομενα καταναλωσης του αυτοκινητου, βασει του οποιου φτιαχνει μια ολοκληρωμενη εικονα (υποτιθεται) για να δωσει προβλεψη καταναλωσης για καθε διαδρομη.
Το συμπερασμα λοιπον ειναι οτι οταν φτιαχνουμε μια διαδρομη, παιρνουμε την γενικη εικονα απο το abrp και μετα την μεταφερουμε στο αυτοκινητο και το αποτελεσμα που μας δινει το αυτοκινητο χρησιμοποιουμε για να υπολογισουμε τους χρονους και kwh φορτισης. πχ αν το αμαξι δωσει αθηνα-ιωαννινα αφιξη με -20%, καταλαβαινουμε οτι θα πρεπει καπου να φορτισουμε τοσο ωστε να καλυψουμε αυτο το 20% ΣΥΝ ενα επαρκες περιθωριο ασφαλειας, με το οποιο επιθυμουμε να φτασουμε πχ στα ιωαννινα. Αν θελουμε να φτασουμε στον προορισμο μας με 15% μπαταρια, σημαινει οτι θα πρεπει να φορτισουμε συνολικα στη διαδρομη μας 35%.
Τα νουμερα και η διαδρομη ειναι τυχαια.Ολα αυτα μεχρι να γινουν certified και αλλοι φορτιστες (οχι μονο οι tesla superchargers), ωστε να χρησιμοποιουνται απο το navi για τους υπολογισμους, οποτε δεν θα χρειαζομαστε τετοιους μπακαλο-υπολογισμους.
-
Αφού πω ένα μπράβο για όλες τις σημερινές σου αναρτήσεις, τελικά για αυτό το ταξίδι, πού φόρτισες και για πόση ώρα?
-
@antoniokon said in TESLA FORUM:
Αφού πω ένα μπράβο για όλες τις σημερινές σου αναρτήσεις, τελικά για αυτό το ταξίδι, πού φόρτισες και για πόση ώρα?
19’ στον ΑΒ στην Τρίπολη
29’ στον Sparta gourmet έξω από την ΣπάρτηΈφυγα από το σπίτι με 90% και επέστρεψα με 23%. Κοινως, θα μπορούσα να είχα δαπανήσει λιγότερο χρόνο για φόρτιση, αλλά όπως έχω πει και στο παρελθόν, επειδή ταξιδεύω με την οικογένεια μου, πάντα αφήνω μεγαλα περιθώρια ασφαλείας.
-
Ανεξάρτητα από αμάξι, ποιος πάει μονοήμερη τόσο μακριά; Στο Γύθειο; Πάμε κάθε καλοκαίρι στο κάμπινγκ κι είναι ολόκληρο ταξίδι.
-
@dimsabas said in TESLA FORUM:
Ανεξάρτητα από αμάξι, ποιος πάει μονοήμερη τόσο μακριά; Στο Γύθειο; Πάμε κάθε καλοκαίρι στο κάμπινγκ κι είναι ολόκληρο ταξίδι.
Αντικειμενικά, ήταν πολύ ξεκούραστη εκδρομή. Την έχουμε ξανά κάνει, αλλά την άλλη φορά είχαμε πάει και άλλου πριν το γυθειο Απλά θα ήθελα να είχαμε πάει Σάββατο ώστε να μην έχουμε τον περιορισμό του χρόνου (αύριο σχολείο και δουλειά). Ο δρόμος είναι εξαιρετικός, ειδικά αν χρησιμοποιήσεις και το κομμάτι μεγαλοπολη - Σπάρτη, όποτε ταξιδεύεις με ασφάλεια και με άνεση.
TESLA FORUM