-
@stradale said in TESLA FORUM:
Έκανα τις προάλλες test drive ένα Model 3 Highland RWD και δεν μπορώ να φανταστώ πως το επόμενό μου αυτοκίνητο (όποτε γίνει αυτό) ΔΕ θα είναι ηλεκτρικό.
Η αίσθηση είναι μοναδική. Πολύ άνετο, αθόρυβο (δε μου έλειψε καθόλου ο θόρυβος συμβατικού κινητήρα) και ταχύτατο σαν βέλος.
Αν τα 8.000€ ισχύουν και τα παίρνεις πραγματικά λόγω επιδότησης, η τιμή είναι ε-ξαι-ρε-τι-κή. Βγαίνει δλδ στα 34.000€. Με αυτά τα χρήματα σήμερα, δεν ξέρω τί καλύτερο παίρνεις.
Επειδή κοιτάζω για νέο αυτοκίνητο, έχω δει από κοντά κι έχω πάρει προσφορές. Απαλάσσομαι από τέλη ταξινόμησης λόγω τριτεκνίας, επομένως οι παρακάτω τιμές είναι χωρίς τέλη ταξινόμησης.
Skoda Octavia 2.0 TDI: 32.500€ με κάποια έξτρα
Toyota Corolla Cross 2.0 Lounge: 36.000€Με το Tesla που έκανα test drive στα 34κ (εφόσον ισχύει η επιδότηση), δεν αντέχω να κοιτάζω τίποτε άλλο.
Οπως τα λές είναι δεν θα σου πω το αντίθετο με μια μικρη υπενθημιση μονο
Δεν είναι ούτε ταχυτατο σαν βέλος ούτε ευχαριστο αν είναι να κάνεις συχνα ταξίδια. Ειναι το μοναδικο μειον του, αν εχεις παρκινκ και χώρο να βάλεις φορτιστη σπίτι
Αν δεν κάνεις συχνα ταξίδια και εχεις δικό σου παρκινγκ είναι οτι καλύτερο υπάρχει σε αυτα τα χρήματα ακομα και παραπάνω
-
@stradale said in TESLA FORUM:
Έκανα τις προάλλες test drive ένα Model 3 Highland RWD και δεν μπορώ να φανταστώ πως το επόμενό μου αυτοκίνητο (όποτε γίνει αυτό) ΔΕ θα είναι ηλεκτρικό.
Η αίσθηση είναι μοναδική. Πολύ άνετο, αθόρυβο (δε μου έλειψε καθόλου ο θόρυβος συμβατικού κινητήρα) και ταχύτατο σαν βέλος.
Αν τα 8.000€ ισχύουν και τα παίρνεις πραγματικά λόγω επιδότησης, η τιμή είναι ε-ξαι-ρε-τι-κή. Βγαίνει δλδ στα 34.000€. Με αυτά τα χρήματα σήμερα, δεν ξέρω τί καλύτερο παίρνεις.
Επειδή κοιτάζω για νέο αυτοκίνητο, έχω δει από κοντά κι έχω πάρει προσφορές. Απαλάσσομαι από τέλη ταξινόμησης λόγω τριτεκνίας, επομένως οι παρακάτω τιμές είναι χωρίς τέλη ταξινόμησης.
Skoda Octavia 2.0 TDI: 32.500€ με κάποια έξτρα
Toyota Corolla Cross 2.0 Lounge: 36.000€Με το Tesla που έκανα test drive στα 34κ (εφόσον ισχύει η επιδότηση), δεν αντέχω να κοιτάζω τίποτε άλλο.
μπορεις να φορτιζεις σπιτι; αν οχι, κοιτα στα αλλα αμαξια που ανεφερες
-
Η φόρτιση στο σπίτι βοηθά απίστευτα, αλλά δεν είναι απαραίτητη συνθήκη. Ας πούμε, εγώ έχω, αλλά και να μην είχα, στην πόρτα της δουλειάς υπάρχουν τέσσερις AC. Και στα 50 μέτρα, άλλοι δύο. Και στα 150 μέτρα, άλλοι τέσσερις. Ναι μεν θα πλήρωνα 40 λεπτά την kWh αντί για κάτω από 20, αλλά δεν είναι ότι δε γίνεται.
-
@cirus said in TESLA FORUM:
Δεν είναι ούτε ταχυτατο σαν βέλος ούτε ευχαριστο αν είναι να κάνεις συχνα ταξίδια. Ειναι το μοναδικο μειον του, αν εχεις παρκινκ και χώρο να βάλεις φορτιστη σπίτι
Βεβαίως και είναι ταχύτατο για την κατηγορία του και τα λεφτά του. Στα 34-35 χιλιάρικα δεν αγοράζεις κανένα οικογενειακό κατηγορίας D, που να πλησιάζει έστω τις επιδόσεις του (0-100 σε 6 δευτερόλεπτα).
Επίσης μια χαρά ευχάριστο είναι σε ταξίδια, όντας ήσυχο, άνετο και εξοπλισμένο στον υπερθετικό βαθμό. Απλώς κάθε max 300 χιλιόμετρα θα πρέπει να κάνεις μια στάση...
Κατά τ' άλλα συμφωνούμε απόλυτα! -
@harisma23 said in TESLA FORUM:
Βεβαίως και είναι ταχύτατο για την κατηγορία του και τα λεφτά του. Στα 34-35 χιλιάρικα δεν αγοράζεις κανένα οικογενειακό κατηγορίας D, που να πλησιάζει έστω τις επιδόσεις του (0-100 σε 6 δευτερόλεπτα).
Επίσης μια χαρά ευχάριστο είναι σε ταξίδια, όντας ήσυχο, άνετο και εξοπλισμένο στον υπερθετικό βαθμό. Απλώς κάθε max 300 χιλιόμετρα θα πρέπει να κάνεις μια στάση...
Κατά τ' άλλα συμφωνούμε απόλυτα!εννοω ότι δεν είναι ταχύτατο για ταξίδια γιατι θα πέσει η μπαταρια, διάβασε όλη την πρόταση
Σφαίρα είναι αλλα για λίγο δεν μπορεις να πας ταξιδι με μεγάλες ταχυτητες
-
Κατά τ' άλλα συμφωνούμε απόλυτα!εννοω ότι δεν είναι ταχύτατο για ταξίδια γιατι θα πέσει η μπαταρια, διάβασε όλη την πρόταση
εμ, θα μας βγαλει ο χαριλαος τρελους?
εχει βεβαια συχνουρια οποτε στασεις κανει πολλες.... -
Να πω εδω, οτι οποιος παραγγειλει, ας το κανει με referal code. Ειμαστε εδω τουλαχιστον 3 με τεσλα ηδη, που μπορουμε να σας δωσουμε. Γλυτωνεται ενα 500αρικακι εσεις και εμεις παιρνουμε ποντους που μπορουμε να εξαργυρωσουμε, μαλλον σε supercharger.
-
Φυσικά και μπορείς, απλά θα κάνεις πιο συχνά στάσεις. Μου θυμίζει εποχές ΕΒΟ που σε γρήγορ ταξίδι ήθελε στάση κάθε 180-200χλμ για ανεφοδιασμό.
-
@fanis75 said in TESLA FORUM:
Φυσικά και μπορείς, απλά θα κάνεις πιο συχνά στάσεις. Μου θυμίζει εποχές ΕΒΟ που σε γρήγορ ταξίδι ήθελε στάση κάθε 180-200χλμ για ανεφοδιασμό.
αν πας με 150-160 που για μενα εκει ειναι το δικο μου φυσιολογικο θα θες πάρα πολλές στασεις σε βαθμο που θα γίνει ενοχλητικο.
Δεν το θάβω το αμάξι απλά λέω ότι δεν κάνει για συχνα ταξίδια . Μονο τοτε βγαινει χειρότερο από το θερμικο.
-
εννοω ότι δεν είναι ταχύτατο για ταξίδια γιατι θα πέσει η μπαταρια, διάβασε όλη την πρόταση
Όπως πιθανώς καταλαβαίνεις διάβασα την πρόταση σου "δεν είναι ούτε ταχυτατο σαν βέλος ούτε ευχαριστο αν είναι να κάνεις συχνα ταξίδια" ως δύο ξεχωριστές παρατηρήσεις, δηλαδή ότι δεν είναι ταχύτατο γενικώς και δεν είναι ευχάριστο στα ταξίδια ειδικώς. Εσύ, όπως καταλαβαίνω τώρα, εννοούσες ότι και οι δύο παρατηρήσεις αφορούν το ταξίδι. Δεκτό, αλλά αφορά πολύ λίγους (πιθανώς το 1% του γενικού πληθυσμού) που ταξιδεύει συνεχώς με 150 Km/h και βάλε. Για τους υπόλοιπους 99 στους 100 μια στάση του τετάρτου κάθε 2 ώρες δεν είναι πρόβλημα και δεν καθιστά το αυτοκίνητο δυσάρεστο.
-
εννοω ότι δεν είναι ταχύτατο για ταξίδια γιατι θα πέσει η μπαταρια, διάβασε όλη την πρόταση
Όπως πιθανώς καταλαβαίνεις διάβασα την πρόταση σου "δεν είναι ούτε ταχυτατο σαν βέλος ούτε ευχαριστο αν είναι να κάνεις συχνα ταξίδια" ως δύο ξεχωριστές παρατηρήσεις, δηλαδή ότι δεν είναι ταχύτατο γενικώς και δεν είναι ευχάριστο στα ταξίδια ειδικώς. Εσύ, όπως καταλαβαίνω τώρα, εννοούσες ότι και οι δύο παρατηρήσεις αφορούν το ταξίδι. Δεκτό, αλλά αφορά πολύ λίγους (πιθανώς το 1% του γενικού πληθυσμού) που ταξιδεύει συνεχώς με 150 Km/h και βάλε. Για τους υπόλοιπους 99 στους 100 μια στάση του τετάρτου κάθε 2 ώρες δεν είναι πρόβλημα και δεν καθιστά το αυτοκίνητο δυσάρεστο.
δεν διαφώνω εντελώς σε αυτό (θα με ενοχλούσε να πηγαινω με 110 και νομίζω δεν είμαι ο μόνος ούτε στο 1% αλλα παραπάνω. νταξει δεν είμαστε και πλειοψηφεία αλλά όχι 1%) , απλά το έθεσα υπόψιν του υποψήφιου αγοραστη. Αν δεν τον ενοχλεί είναι ότι καλύτερο μπορεις να αγοράσεις στα χρήματα αυτά.
-
αν πας με 150-160 που για μενα εκει ειναι το δικο μου φυσιολογικο θα θες πάρα πολλές στασεις σε βαθμο που θα γίνει ενοχλητικο.
Συμφωνώ, αλλά και πάλι εξαρτάται που θα πάς. π.χ Πάτρα σε βγάζει, Λαμία σε βγάζει. Για Θεσσαλονίκη θες 2 στάσεις αντί για 1 που θα έκανε κανονικά κάποιος. Οπότε δεν είναι τόσο τραγικό, αλλά ψυχολογικά ειναι κάπως, το δέχομαι!
από την άλλη έχουμε τόσους πολλούς επαρχιακούς δρόμους που δεν μπορείς να τρέξεις και στην κατηφόρα φορτίζεις.
-
Συμφωνώ, αλλά και πάλι εξαρτάται που θα πάς. π.χ Πάτρα σε βγάζει, Λαμία σε βγάζει. Για Θεσσαλονίκη θες 2 στάσεις αντί για 1 που θα έκανε κανονικά κάποιος. Οπότε δεν είναι τόσο τραγικό, αλλά ψυχολογικά ειναι κάπως, το δέχομαι!
από την άλλη έχουμε τόσους πολλούς επαρχιακούς δρόμους που δεν μπορείς να τρέξεις και στην κατηφόρα φορτίζεις.
ειναι και ψυχολογικό σε ενα βαθμό δεν έχεις άδικο αλλά αφου με αγχωνει δεν μαρεσει.
στους επαρχιακούς προτιμώ το puma σίγουρα από ηλεκτρικο δεν τίθεται κανενα θέμα εκει. lol
Στην Εθνική αν εβγαζε περισσοτερα χλμ με μεγαλύτερες ταχύτητες θα προτιμούσα το Tesla σίγουρα
-
Δεν το θάβω το αμάξι απλά λέω ότι δεν κάνει για συχνα ταξίδια . Μονο τοτε βγαινει χειρότερο από το θερμικο.
Άπαπα τι ταχύτητες είναι αυτές φτου φτου.
Το καλοκαίρι κάνω στάνταρ διαδρομή πήγαινε έλα 220κλμ.
Τα 60κλμ είναι Αττική οδό και προσπαθώ να μην περνάω τα 130.
Τα 120κλμ είναι εθνική όπου κινούμαι 150-160, εκτός αν με κυνηγάει κάνεις οπότε το πατάω λίγο ακόμα και μετα κάνω δεξιά.
Τα υπόλοιπα 40κλμ είναι μέχρι να βγω Αττική οδό και να μπω στο χωριό που πάω, οπότε μιλάμε για νορμάλ ταχύτητες.
Αυτό μου καιεί το 70% της μπαταρίας, ξεκινάω με 95% και γυρνάω με 25%.
Άρα εκεί στα 250κλμ και τάπα να πηγαίνεις σε βγάζει άνετα, μετά θες μια στάση.
-
Λίγο υπομονή όσοι είναι έτοιμοι για αγορά, καθώς η υπολογίσιμη επιδότηση προς το παρών έχει εξαντληθεί.
Πρέπει να πιστωθούν λεφτά ( θα γίνει μάλλον κ κάποια ανακοίνωση).Τώρα τρέχει επιδότηση μέχρι Απρίλιο, αλλά ουσιαστικά δεν έχει λεφτά.Περιμενεις να ακυρωθεί κάποιος κ να γίνει διαθέσιμη η επιδότηση του τη στιγμή που κανείς εσύ την αίτηση. Στην ουσία δεν σε αφήνει να κάνεις αίτηση.
Ρίξτε κ ένα τζόκερ , ποτέ δεν ξέρεις...
-
Ναι παιδιά, έχω parking κλειστό και βάζω κι εύκολα και wallbox. Τα χιλιόμετρα που κάνω ετησίως είναι περίπου 12.000-14.000. Σε εθνική δεν ανεβάζω πάνω από 120-130 ούτως ή άλλως. Το βασικό μου ταξίδι (6-7 φορές το χρόνο) είναι στο εξοχικό μου στη Β. Εύβοια, περίπου 160χλμ. Εκεί υπάρχει ένα θεματάκι με τους φορτιστές το οποίο ψάχνω να δω πώς θα λύσω.
Θέλω να ψάξω λίγο καλύτερα τις διαφορές RWD με Long Range και κατά πόσο θα άξιζαν τα παραπάνω 8.000€. Διαβάζω και για τις LFP μπαταρίες του RWD. Αν έχει κάποιος άποψη ευχαρίστως να τις ακούσω. -
Εκεί που λέει για επίσημη προσφορά στα δικαιολογητικά τι βάζετε ;
-
@iceman7 said in TESLA FORUM:
οταν δωσεις το 250αρι, σου στελνουν ενα pdf που ειναι δελτιο παραγγελιας και γραφει αναλυτικα τις χρεωσεις και τα ποσα. Εγω αυτο εβαλα.
Δεν ξερω αν θα μπορουσε να περασει το pdf της διαμορφωσης που βγαινει οταν πατησεις "αποθηκευστε το σχεδιο σας"
Ετσι και αλλιως ομως, οταν μου ζητησαν καποιο προσθετο χαρτι ή καποια διευκρινιση, μου εστειλαν email και μου εδωσαν διορια 7 ημερες να το στειλω. Δεν ειναι δηλαδη οτι σε κοβουν χωρις να το παρεις ειδηση.ΥΓ: Νατος, ψηθηκε!
-
@iceman7 said in TESLA FORUM:
Το δελτίο παραγγελίας.
-
Αν φοβασαι οτι δεν θα περασει η διαμορφωση, ρωτα μηπως θα μπορουσαν να σου σφραγισουν/υπογραψουν το χαρτι αυτο απο την αντιπροσωπεια. Αν και επειδη ειναι λιγο μ***, παιζει να μην το κανουν . Εννοειται οτι θα εξηγησεις (αν και θα το καταλαβουν) οτι το θελεις για το ΚΗ2
TESLA FORUM