-
@realzeus said in TESLA FORUM:
@red_monster said in TESLA FORUM:
Ο δρόμος αυτός σηκώνει σαφέστατα ταχύτητες 230 km/h, ειδικά όταν οδηγείς ένα σαπάκι 17 ετιας και είσαι υπό την επήρεια αλκοόλ.
Το αν είναι σαπάκι (είναι άριστα συντηρημένο με μόλις 135.000 χλμ), ή όχι και αν ήμουν υπό την επήρεια με 1 μπύρα, είναι δικές σου λανθασμένες υποθέσεις. Σίγουρα όμως ο δρόμος σηκώνει και 300, μια ατελείωτη ευθεία με 3 λωρίδες και νησίδα είναι. Πάντως δεν είπα ότι πήγαινα χθες με 230 (με 100 πήγαινα για την ακρίβεια ακούγοντας μουσική), απλά ότι οι επιδόσεις έχουν να κάνουν και με άλλα πράγματα εκτός από ένα 0-100.
Οι επιδόσεις έχουν να κάνουν με αλλά πράγματα και μας γράφεις για τελική 230km/h. Πολύ πιο ρεαλιστικό και πρακτικό
Κοντολογίς, πήγαινε να οδηγήσει ένα model 3 και να δεν σου αρέσει το ξανασυζητάμε, μην γράφουμε όλο τα ίδια και τα ίδια.Το θέμα δεν ήταν το Model 3, αλλά οι συνολικές επιδόσεις των ηλεκτρικών. Τα περισσότερα υστερούν στην υψηλές ταχύτητες και αυτό αφορά πολύ κόσμο που ταξιδεύει βιαστικά.
τρικυμια εν κρανιω
-
Ο δρόμος αυτός σηκώνει σαφέστατα ταχύτητες 230 km/h, ειδικά όταν οδηγείς ένα σαπάκι 17 ετιας και είσαι υπό την επήρεια αλκοόλ.
Το αν είναι σαπάκι (είναι άριστα συντηρημένο με μόλις 135.000 χλμ), ή όχι και αν ήμουν υπό την επήρεια με 1 μπύρα, είναι δικές σου λανθασμένες υποθέσεις. Σίγουρα όμως ο δρόμος σηκώνει και 300, μια ατελείωτη ευθεία με 3 λωρίδες και νησίδα είναι. Πάντως δεν είπα ότι πήγαινα χθες με 230 (με 100 πήγαινα για την ακρίβεια ακούγοντας μουσική), απλά ότι οι επιδόσεις έχουν να κάνουν και με άλλα πράγματα εκτός από ένα 0-100.
Οι επιδόσεις έχουν να κάνουν με αλλά πράγματα και μας γράφεις για τελική 230km/h. Πολύ πιο ρεαλιστικό και πρακτικό
Κοντολογίς, πήγαινε να οδηγήσει ένα model 3 και να δεν σου αρέσει το ξανασυζητάμε, μην γράφουμε όλο τα ίδια και τα ίδια.Το θέμα δεν ήταν το Model 3, αλλά οι συνολικές επιδόσεις των ηλεκτρικών. Τα περισσότερα υστερούν στην υψηλές ταχύτητες και αυτό αφορά πολύ κόσμο που ταξιδεύει βιαστικά.
τρικυμια εν κρανιω
Ναι, η ανάδραση αυτό σου προκαλεί Κώστα...
-
Πάντως οι ηγέτες της βάγκ και της στελλάντις, τα βάζουν με τις κυβερνήσεις τους και απειλούν με κλεισίματα εργοστασίων, ενώ μειώνουν τις παραγωγές...
Επίσης είπαν ότι θέλουν να έχουν κερδοφορία και όχι την λογική της Τέσλα.
Ηδη το κόψιμο των επιδοτήσεων στις βόρειες χώρες, έριξε πολύ το ενδιαφέρον του κόσμου για ηλεκτρικά.
Ακόμα το γεγονός ότι οι κινέζοι φτιάχνουν και πουλάνε με κρατική επιδότηση προφανώς δεν θα μείνει αναπάντητο.
Τέλος αν αρχίσουν να κυνηγάνε τους γρήγορους ηλεκτρικούς, τότε ακυρώνουν το παραμύθι και μένουν τα μειονεκτήματα μόνο.
-
Νομίζω ότι τα ηλεκτρικά μπορούν να αποτελέσουν ταφόπλακα σε πολλές αυτοκινητοβιομηχανίες και να μείνουν μόνο TESLA και κινέζοι που είναι αρκετά μπροστά σε σχέση με άλλους
Γενικά ελπίζω να καλύψουν το κενό γιατι αλλιώς θα βαρεθούμε να βλέπουμε μονο tesla και κινεζικα αμάξια στο μέλλον στους δρόμους. Εφιάλτης δηλαδή
Νομίζω κανένας μας (ούτε οι ιδιοκτήτες τέσλα) δεν θα ήθελαν να βλέπουν 5-10 μοντέλα στους δρόμους μόνο
-
Εντάξει με Λεπέν ΠτΔ και με την AfD δεύτερο κόμμα, τέτοια πράγματα στην Ευρώπη δεν θα συμβούν.
Γιατί το κλείσιμο των εργοστασίων στην Ευρώπη, δεν θα είναι αποδεκτό από τον κόσμο.
Επίσης οι Ευρωπαίοι ΔΕΝ πουλάνε στην Κίνα αμάξια, άρα δασμούς μπορούν εύκολα να βάλουν στα Κινέζικα. Πουλάνε Ασία και Νότια Αμερική.
Το γεγονός ότι το κινέζικο κράτος επιδοτεί τις εταιρείες των ηλεκτρικών, είναι εύκολος λόγος να τις αποκλείσουν από την Ευρώπη.
-
@criuser said in TESLA FORUM:
Εντάξει με Λεπέν ΠτΔ και με την AfD δεύτερο κόμμα, τέτοια πράγματα στην Ευρώπη δεν θα συμβούν.
Γιατί το κλείσιμο των εργοστασίων στην Ευρώπη, δεν θα είναι αποδεκτό από τον κόσμο.
Επίσης οι Ευρωπαίοι ΔΕΝ πουλάνε στην Κίνα αμάξια, άρα δασμούς μπορούν εύκολα να βάλουν στα Κινέζικα. Πουλάνε Ασία και Νότια Αμερική.
Το γεγονός ότι το κινέζικο κράτος επιδοτεί τις εταιρείες των ηλεκτρικών, είναι εύκολος λόγος να τις αποκλείσουν από την Ευρώπη.
Πουλάνε και στην Ασία. Και οι κινέζοι θα ανόίξουν εργοστάσια στην Ευρώπη......
Επίσης δεν μπορούν οι κυβερνήσεις να τους πριμοδοτούν για πάντα.........
Για τιποτα δεν είμαι σίγουρος αλλά μια ανησυχία την έχω. Μαρέσει να υπάρχει ποκιλία όχι 10 μοντέλα και τέλος. Και σίγουρα θέλω και ευρωπαικές μάρκες να υπάρχουν
-
Πάντως στην Ελλάδα, θέμα με το δίκτυο δεν προκύπτει όπως αναφέρει ο Κ. Μαγκανιώτης του ΔΕΔΔΗΕ: “Το δίκτυο επαρκεί για την φόρτιση”
-
Οι Ευρωπαιοι ειναι πισω σε αυτα ηλεκτρικο τεσλα μονο ή ιαπωνα. Οι υπολοιποι για λεντ και 20αρες ζαντες για 130 καχεκτικα συνηθως αλογα.
-
Μην αγχώνεστε, θα τα βρουν μεταξύ τους οι μεγάλοι προς όφελος τους.
Ήδη η Tesla που είναι πολύ μπροστά στα δίκτυα φορτίσης κάνει την μια συμφωνία μετά την άλλη με μεγάλες αυτοκινητοβιομηχανίες να χρησιμοποιούν τα ίδια πρότυπα και τους φορτιστές της , θα εξασφαλίσει τεράστια έσοδα από εκεί οπότε θα σταματήσει τον ανταγωνισμό τιμών.
Καρτέλ.
Αγνός , πουρος , ανοθευτος σταλινικός καπιταλισμός.Δεν θα πέσει έξω η stellantis , θα μας πουλάει τενεκέδες τύπου avenger και 600 στα 40.000€
-
Έτσι για να ρίξω λάδι στην φωτιά
-
Έξυπνο, αλλά τραβηγμένο από τα αυτιά!
Δεν μπορούμε να λέμε ότι ένας εραστής της αυτοκίνησης μένει ασυγκίνητος π.χ. από τις απίστευτες επιταχύνσεις ή την ακαριαία παροχή ροπής. Μπορεί να θέλει και άλλα πράγματα, αλλά δεν προσπερνάς εύκολα αυτά που σου δίνουν τα ηλεκτρικά... -
Εντάξει, το αφεντικό τρελάθηκε! 3 Performance με 42 χιλιάρικα!
https://cartalk.gr/prolavete-kainourio-tesla-model-3-performance-42-chiliarika/
-
@harisma23 said in TESLA FORUM:
Δεν μπορούμε να λέμε ότι ένας εραστής της αυτοκίνησης μένει ασυγκίνητος π.χ. από τις απίστευτες επιταχύνσεις ή την ακαριαία παροχή ροπής. Μπορεί να θέλει και άλλα πράγματα, αλλά δεν προσπερνάς εύκολα αυτά που σου δίνουν τα ηλεκτρικά...Και όμως! υπάρχουμε και εμείς που δεν ενδιαφερόμαστε για αυτά. Είναι τόσο "εύκολα" όπως λένε όλοι όσοι τα έχουν τεστάρει που δεν έχει κάποια επιβράβευση. Εντελώς διαδικαστική η οδήγηση πλέον.
@fanis75 said in TESLA FORUM:
Όταν λέμε κάτι πρέπει να το στηρίζουμε. Δεν ζήτησα επιχειρήματα. Απλά τους τομείς στους οποίος δεν αφήνει κανέναν ασυγκίνητο ρώτησα.
Για εμένα: επιδόσεις, τρόπος και αίσθηση επιτάχυνσης (απρόσκοπτη, συνεχόμενη χωρίς κενά) και όλα αυτά αθόρυβα, (βασικά ο ήχος είναι σαν τουρμπίνα!), εύκολα (δεν χρειάζεται να παλεύεις), η οδική συμπεριφορά και η αίσθηση ότι οδηγείς κάτι του αύριο, σήμερα.
Φάνη μου αν νιώθεις οτι "παλεύεις" με τα θερμικά δε φταίνε αυτά, εσύ γέρασες και λογικά πιο πολύ στην ψυχή από ό,τι στο σώμα για να προτιμάς τα ανέραστα ηλεκτρικά. Συμβαίνει σε πολλούς όμως, μη σκας.
Από εκεί και πέρα φυσικά για μένα όσα γράφεις είναι μειονεκτήματα, και το "οδηγείς κάτι του αύριο, σήμερα" δε με ενδιαφέρει στο ελάχιστο αν το αύριο είναι τόσο ξενέρωτο. -
@diego1960 said in TESLA FORUM:
Φάνη μου αν νιώθεις οτι "παλεύεις" με τα θερμικά δε φταίνε αυτά, εσύ γέρασες και λογικά πιο πολύ στην ψυχή από ό,τι στο σώμα για να προτιμάς τα ανέραστα ηλεκτρικά. Από εκεί και πέρα φυσικά για μένα όσα γράφεις είναι μειονεκτήματα, και το "οδηγείς κάτι του αύριο, σήμερα" δε με ενδιαφέρει στο ελάχιστο αν το αύριο είναι τόσο ξενέρωτο.
Μια χαρά είμαι δεν έχω γεράσει. Απλά δεν μου αρέσει να παλεύω χωρίς λόγο. Όταν χρειαστεί θα το κάνω. Όπως δεν πάω με τα πόδια στην Χαλκίδα (όχι επειδή γέρασα αλλά επειδή υπάρχει πιο εύκολος τρόπος), έτσι και στην οδήγηση, θα προτιμήσω τον πιο εύκολο τρόπο για το ίδιο αποτέλεσμα.
Το καλό με τον καπιταλισμό (σε αντίθεση με τον κομμουνισμό) είναι ότι σου επιτρέπει και να έχεις διαφορετική άποψη αλλά και να μπορείς να αποκτήσεις το αγαθό που σου αρέσει και καλύπτει τις ανάγκες σου και όχι αυτό που σου επιβάλει ο σύντροφος ΓΓ.
-
Γέρασες ρε Φάνη γιατί μιλάς για ευκολία, η οδήγηση δεν είναι κάτι κουραστικό (για μένα τουλάχιστον) είναι ευχαρίστηση και όχι καθημερινός βραχνάς που θέλω να τελειώσει! Οπότε σε κάθε τέτοια σύγκριση μεταξύ των 2 κόσμων, το θερμικό και μάλιστα χειροκίνητο κερδίζει κατα κράτος το οποιοδήποτε ηλεκτρικό, ακόμα και αν είναι Taycan, πόσο μάλλον τα τάμπλετ του E-lol που σε πιάνει η ψυχή όταν βλέπεις τα πόσο generic είναι.
Από εκεί και πέρα, να δείς που στο δυστοπικό μέλλον του καπιταλισμού θα έχει μόνο Tesla και Κινέζους, μπορεί να μην αποφασίζει ο ΓΓ αλλά θα αποφασίσουν οι κυβερνήσεις με τις απαγορεύσεις, τις ανόδους τιμών, τα πρόστιμα, τις επιδοτήσεις κτλ. Οπότε ούτε εδώ θα έχουμε δικαίωμα διαφορετικής άποψης ή χρήσης σε κάποια χρόνια, απλά θα μας το πασάρουν με πιο όμορφο τρόπο (προστασία περιβάλλοντος, ασφάλεια, μέχρι και...ηχορρύπανση) γιατι αν ένα πράγμα κάνει καλά ο καπιταλισμός, είναι να σε πείθει οτι τα σκατά του μυρίζουν λεβάντα! -
Γέρασες ρε Φάνη γιατί μιλάς για ευκολία, η οδήγηση δεν είναι κάτι κουραστικό (για μένα τουλάχιστον) είναι ευχαρίστηση και όχι καθημερινός βραχνάς που θέλω να τελειώσει!
Ό,τι και να είναι, είναι μαζοχισμός να σου αρέσει ο πιο επίπονος/δύσκολος τρόπος. Όπως είπα μπορούμε όλοι μας να πάμε με τα πόδια στα χωριά μας, στην δουλειά μας κλπ, αλλά προφανώς για κάποιο λόγο δεν το κάνουμε. Να δεχτώ την ευχαρίστηση στην πίστα, αλλά στην Κηφισίας και στον μποτιλιαρισμένο Κηφισσό, δεν το δέχομαι.
-
@harisma23 said in TESLA FORUM:
Δεν μπορούμε να λέμε ότι ένας εραστής της αυτοκίνησης μένει ασυγκίνητος π.χ. από τις απίστευτες επιταχύνσεις ή την ακαριαία παροχή ροπής. Μπορεί να θέλει και άλλα πράγματα, αλλά δεν προσπερνάς εύκολα αυτά που σου δίνουν τα ηλεκτρικά...Και όμως! υπάρχουμε και εμείς που δεν ενδιαφερόμαστε για αυτά. Είναι τόσο "εύκολα" όπως λένε όλοι όσοι τα έχουν τεστάρει που δεν έχει κάποια επιβράβευση. Εντελώς διαδικαστική η οδήγηση πλέον.
Κάτι πάει στραβά σε αυτή την επιχειρηματολογία...
Αν η ικανοποίηση βγαίνει μόνο από τη δυσκολία, τότε γιατί να μην προτιμήσουμε τα θερμικά των αρχών του 20ου αιώνα έναντι των θερμικών των αρχών του 21ου αιώνα;Υ.Γ.: Δία, βγες από το λογαριασμό του diego! Μην ψάχνεσαι, σε πρόδωσε η οικειότητα με το Φάνη και ο τρόπος γραφής.
-
Εγώ είμαι κάπου στην μέση. Και οι ευκολίες μαρέσουν και η συμμετοχικότητα.
Στην κίνηση όμως δεν τίθεται θέμα. Αλλαζα το manual με αυτόματο εν ριπή οφθαλμού. Ο μόνος λόγος που δεν αγόρασα μεταχειρισμένο με αυτόματο είναι γιατί είτε ήταν πιο ακριβά από ότι είχα budget είτε δεν εμπιστευόμουν ότι είναι αξιόπιστα. Οσο να είναι τα παλιά καλά αυτόματα είναι δυσεύρετα , δεν είναι όπως στα καινούργια αυτοκίνητα που έχουν εξελιχθει. Η οδήγηση πήγαινε ελα στην δουλειά καθημερινά ΔΕΝ είναι ευχαρίστηση, απλά αγγαρεία. Και ναι στην αγγαρεία ας τα κάνει και όλα μόνο του το αμάξι από το 1η σταματα, 1η σταματα.
Στην Εθνική πάνω που είναι βαρετή οδηγηση συνήθως και πας με 6η είτε αυτόματο είτε manual μικρή η διαφορά (για μένα)
Στους επαρχιακούς δρόμους το MANUAL είναι ευχαρίστηση ότι και να λέει ο Φανης και ο οποιοσδήπωτε δεν μου αλλάζει το μυαλό και την χαρά μου να οδηγώ με το παλιό παραδοσιακό τρόπο που έμαθα. Χέστηκα αν το αυτόματο είναι καλύτερο εκεί ή όχι. Εγώ διασκεδάζω και αυτό μου αρκεί να μην το αλλάζω αρα για μένα είναι καλύτερο.
-
@cirus said in TESLA FORUM:
Στους επαρχιακούς δρόμους το MANUAL είναι ευχαρίστηση ότι και να λέει ο Φανης και ο οποιοσδήπωτε δεν μου αλλάζει το μυαλό και την χαρά μου να οδηγώ με το παλιό παραδοσιακό τρόπο που έμαθα.
Νομίζεις ότι είναι, γιατί έτσι έμαθες - η δύναμη της συνήθειας . Απλά οι άνθρωποι τίνουμε να προτιμούμε αυτό που μάθαμε και νομίζουμε ότι μας αρέσει.
Εαν οδηγήσεις καλό αυτόματο θα αναθεωρήσεις. -
@fanis75 said in TESLA FORUM:
@cirus said in TESLA FORUM:
Στους επαρχιακούς δρόμους το MANUAL είναι ευχαρίστηση ότι και να λέει ο Φανης και ο οποιοσδήπωτε δεν μου αλλάζει το μυαλό και την χαρά μου να οδηγώ με το παλιό παραδοσιακό τρόπο που έμαθα.
Νομίζεις ότι είναι, γιατί έτσι έμαθες - η δύναμη της συνήθειας . Απλά οι άνθρωποι τίνουμε να προτιμούμε αυτό που μάθαμε και νομίζουμε ότι μας αρέσει.
Εαν οδηγήσεις καλό αυτόματο θα αναθεωρήσεις.Οδήγησα και καλό αυτόματο αλλά δεν αλλάζει η ευχαρίστηση της συμμετοχικότητας ότι και να λες. Οσες φορες και να το πεις δεν αλλάζει
Ειμαστε αυτό που μας μεγάλωσαν, και μαθαμε . Εγώ δεν θα ξεφύγω από αυτό και ΔΕΝ ΘΕΛΩ κιόλας.
Ξερω τι μου αρέσει και τι όχι. Οι νέοι ας μάθουν αλλιώς. Είναι πιο έξυπνοι και βελτιωμένες εκδόσεις μας. Ας μάθουν εκείνοι. Καθένας στον καιρό του.
Ο ήχος , οι ταχύτητες και η βρώμα του λαδιού είναι κατι που μεγάλωσα και το γουστάρω . Και δεν θα το αλλάξει κανένας αυτό ακόμα και που θα προσαρμοστώ στην νέα πραγματικότητα.
Είναι Ωραία η τεχνολογία. Αλλά είναι ωραία και αυτά που μάθαμε από μικροί ΚΑΙ ΑΣ ΜΗΝ ΕΪΝΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ
TESLA FORUM