-
Κέντρο Αθήνας με Στάβλους Ευρυτανίας
Ανάβαση: 300 km, ένα άτομο, πολεμικούς ρυθμούς (πάρτυ στις στροφές μέχρι 170 km/h στην εθνική) 17,50 kW/100 kmΚατάβαση με 4 άτομα και αποσκευές, ρυθμούς ένα βήμα πιο γοργά από ηλεκτρικό πατίνι με κόφτη ταχύτητας, 10,30 kW/100 km
-
@dettol said in TESLA FORUM:
@spi_duster said in TESLA FORUM:
@dettol said in TESLA FORUM:
@spi_duster said in TESLA FORUM:
Με λίγα λόγια εγώ που πιθανότατα στο εγγυς μέλλον θα παρω ηλεκτρικο, γιατί μπορω, δε σημαινει πως θα γυριζω οπου βρεθω κι οπου σταθω να λεω ποσο γαματο ειναι. Γιατί δεν είναι.
ο καθε ανθρωπος εχει διαφορετικες αναγκες και υποχρεωσεις. Κατι που αρεσει σε εμενα μπορει να μην αρεσει σε εσενα και τουμπαλιν. Απο εκει και περα συζητηση κανουμε και ο καθενας εξηγει την θεση του σε διαφορα θεματα, ενω ταυτοχρονα ενημερωνει οσους διαβαζουν. Αυτο που σιγουρα δεν αντεχω και παντα αντιδρω ειναι οταν γραφονται πραγματα που γνωριζω 99.99% (διοτι ποτε δεν βαζω 100%) οτι δεν ισχυουν.
Οταν με το καλο παρεις ηλεκτρικο, θα χαρουμε να διαβασουμε τις εντυπωσεις σου!
Θα παρω οταν θα με συμφέρει. Αυτο που δεν αντεχω ειναι να λεω την αποψη μου και οποιος διαφωνει να προσπαθει να με βαλει στην αμυνα με χαρακτηρισμους ή προδικαζοντας αν ειμαι φιλος ή χειτερ. Οπως κανεις τωρα εσυ. Δηλαδη θα πρεπει να αγορασω για να δικαιουμαι να ομιλω? Δε μπηκα στο κλαμπ της Τεσλα. Σε φορουμ ειμαι και γραφω την αποψη μου. Αν δε σ αρεσει ειναι αλλο θεμα. Οχι δικο μου .
Μηπως ήθελες να κάνεις quote αλλο post;
Οχι φυσικά.
-
@red_monster said in TESLA FORUM:
Ανάβαση: 300 km, ένα άτομο, πολεμικούς ρυθμούς (πάρτυ στις στροφές μέχρι 170 km/h στην εθνική) 17,50 kW/100 kmΚατάβαση με 4 άτομα και αποσκευές, ρυθμούς ένα βήμα πιο γοργά από ηλεκτρικό πατίνι με κόφτη ταχύτητας, 10,30 kW/100 km
τι σχεση εχεις εσυ με τους σταβλους? ε?
-
@gatoz said in TESLA FORUM:
Μα υπάρχουν ποιο ωραίες διαδρομές για δυνατά 4κινητα ;
-
@criuser said in TESLA FORUM:
Δεν διάβασα αναλυτικά τα δεκάδες νούμερα που παρέθετε, αλλά δεν έπρεπε να βάλει μαζί τα φεβ με τα ηλεκτρικά γιατί βγάζει λάθος συμπεράσματα.
Βέβαια για την Ευρώπη τα 50000 για ένα φεβ δεν είναι τόσο απαγορευτικά όσο εδώ.
Ανέκαθεν το είχα απορία.
Γιατι ποσταρετε άρθρα που δεν διαβάζετε και απανταντε σε δημοσιεύσεις που δεν έχετε διαβάσει ομοίωςΓιατί από την στιγμή που βάζει τα φεβ με τα ηλεκτρικά είναι εξ ορισμού λάθος η ανάλυση.
Τα φεβ είναι μια ειδική κατηγορία πολύ υψηλού κόστους, με μεγάλα πλεονεκτήματα όμως.
Θα μπορούσε να βάλει και τα φουλ υβριδικά μαζί, αφού και αυτά κάνουν αποστάσεις με ηλεκτροκινητήρα.
Στο τέλος του άρθρου το κάνει μάλιστα και λέει ότι το 62 % της αγοράς έχει κάποιου είδους ηλεκτροκίνηση.
Αλλά και τα υβριδικά και τα φεβ δεν πρόκειται να μείνουν από μπαταρία στην μέση του πουθενά όπως τα ηλεκτρικά.
Αρα δεν έπρεπε να μπαίνουν μαζί.
Και οι στατιστικές του άρθρου είναι το μπικίνι που έγραψα το πρωί.
Κρύβουν τα καλύτερα.
-
@gatoz said in TESLA FORUM:
Πήγε να ποτίσει και να ταϊσει τα άλογα του Τέσλα...
-
Οσοι ενδιαφερεστε για τεσλα παντως καλο να μην μενετε στα τεστ drive.
Η απολυτη παγιδα. Νοικιαστε για πολλες μερες να το κινησετε οπου συνηθως πατε.
Ειναι εντελως αβολα οχηματα σε μηκος και υψος για καθε μερα και ισως και για ταξιδι αν δεν ειστε του προγραμματισμου ή συμβει κατι αποτροπτο (πχ φορτιστης που δεν λειτουργει που ειναι πολυ συνηθες οπως διαβαζω)
Επισης εχει ιδιαιτεροτητα στο χρωμα και λογω αεροδυναμικου σχηματος μαζευει Chips για πλακα ενω διαβαζω συνεχεια για αλλαγες παρμπριζ.
Προσωπικα με οσα διαβαζω και εχω δει εχω αμαξι αλλα στην πραξη δεν εχω.
Γενικα ειναι οχηματα για οσους κοιτανε χωρους και ασφαλεια.
Εγω κοιταω πρακτικοτητα.Μενει στο γκαραζ μεχρι να βρεθει καποιος πιο φανατικος της ηλεκτροκινησης απο εμενα που θα φοβαται λιγοτερο να κυκλοφορει.
Γενικα αν δεν βγει suv μεχρι 4,30 θα σταματησει να αγοραζει ο κοσμος. Αν και γενικα η ηλεκτροκινηση δεν ειναι και για πολλα.
Θα αργησει να γινει το παρον και πιθανως δεν θα γινει ποτε το μελλον.
Ειδικα τα ηλεκτρικα αλλων κατασκευαστων δεν μπαινουν καν σε συγκριση. -
Δεν διάβασα αναλυτικά τα δεκάδες νούμερα που παρέθετε, αλλά δεν έπρεπε να βάλει μαζί τα φεβ με τα ηλεκτρικά γιατί βγάζει λάθος συμπεράσματα.
Βέβαια για την Ευρώπη τα 50000 για ένα φεβ δεν είναι τόσο απαγορευτικά όσο εδώ.
Ανέκαθεν το είχα απορία.
Γιατι ποσταρετε άρθρα που δεν διαβάζετε και απανταντε σε δημοσιεύσεις που δεν έχετε διαβάσει ομοίωςΓιατί από την στιγμή που βάζει τα φεβ με τα ηλεκτρικά είναι εξ ορισμού λάθος η ανάλυση.
Τα φεβ είναι μια ειδική κατηγορία πολύ υψηλού κόστους, με μεγάλα πλεονεκτήματα όμως.
Θα μπορούσε να βάλει και τα φουλ υβριδικά μαζί, αφού και αυτά κάνουν αποστάσεις με ηλεκτροκινητήρα.
Στο τέλος του άρθρου το κάνει μάλιστα και λέει ότι το 62 % της αγοράς έχει κάποιου είδους ηλεκτροκίνηση.
Αλλά και τα υβριδικά και τα φεβ δεν πρόκειται να μείνουν από μπαταρία στην μέση του πουθενά όπως τα ηλεκτρικά.
Αρα δεν έπρεπε να μπαίνουν μαζί.
Και οι στατιστικές του άρθρου είναι το μπικίνι που έγραψα το πρωί.
Κρύβουν τα καλύτερα.
Τι σχέση έχουν όλα αυτά με τον ισχυρισμό σου ότι «οι πωλήσεις των ηλεκτρικών μειώνονται». Παραδέξου ότι έκανες λάθος και πάμε παρακάτω. Μην προσπαθείς να μπερδέψεις τα πράγματα ενώ είναι φοβερά απλά. Δικαίωμα σου να μην σου αρέσουν τα ηλεκτρικά οχήματα και να προτιμάς τα ντίζελ και μάλιστα συγκεκριμένης μάρκας. Ολα καλά! Οχι όμως να αλλάζεις την πραγματικότητα της αγοράς για να βολεύεται το αφήγημα σου και μάλιστα να επιμένεις σε αυτό όταν σου αποδεικνύω ότι έχεις λάθος.
-
https://www.facebook.com/reel/1443341146999393
τα εχετε δοκιμασει τα παραπανω; Εχει εντονο προβλημα στις ζαντες τα Τεσλα, ολα με γρατσουνισμενες ζαντες ειναι γιατι προεξεχει η στεφανη της ζαντας! μηδεν rim protection -
@iceman7 said in TESLA FORUM:
Ειναι εντελως αβολα οχηματα σε μηκος και υψος για καθε μερα και ισως και για ταξιδι αν δεν ειστε του προγραμματισμου ή συμβει κατι αποτροπτο (πχ φορτιστης που δεν λειτουργει που ειναι πολυ συνηθες οπως διαβαζω)
Επισης εχει ιδιαιτεροτητα στο χρωμα και λογω αεροδυναμικου σχηματος μαζευει Chips για πλακα ενω διαβαζω συνεχεια για αλλαγες παρμπριζ.
Εγω κοιταω πρακτικοτητα.Μενει στο γκαραζ μεχρι να βρεθει καποιος πιο φανατικος της ηλεκτροκινησης απο εμενα που θα φοβαται λιγοτερο να κυκλοφορει.
Γενικα αν δεν βγει suv μεχρι 4,30 θα σταματησει να αγοραζει ο κοσμος. Αν και γενικα η ηλεκτροκινηση δεν ειναι και για πολλα.
Ειδικα τα ηλεκτρικα αλλων κατασκευαστων δεν μπαινουν καν σε συγκριση.Θα συμφωνήσω μαζί σου όσον αφορά το μήκος και το ύψος του οχήματος. Δυο ημέρες που είχα του αδελφού μου στο σπίτι, τις μισές φορές που βγήκα από το πάρκινγκ βρήκε από κάτω. Αν το αγόραζα, θα έπρεπε να κάνω τροποποίηση στην ράμπα εισόδου του σπιτιού.
-
Αυτά επειδή κάτι άρθρα λένε για 20 κιλοβάτ ανά 100χλμ και αλλα τέτοια ωραία! Εδώ βλέπουμε τις αληθινές καταναλώσεις με σκίσιμο και με χαλαρή οδήγηση.
-
Εχει σήμερα άρθρο στους 4Τ όπου ο τσέος (?) της Μέρκ κράζει τους σκατοκέφαλους των Βρυξελλών για τις εμμονές τους στην ηλεκτροκίνηση και είπε ότι αυτό που θα συμβεί το 2034 θα είναι να αγοράσουν όσοι μπορούν τα τελευταία θερμικά.
Επίσης ότι με αυτές τις εμμονές ανοίγουμε τον δρόμο στους Κινέζους, οι οποίοι τον είχαν κλείσει στους Ευρωπαίους παλαιότερα.
Δεδομένων των πολιτικών αλλαγών που θα γίνουν στην ΕΕ, μάλλον θα έχουμε αλλαγές στην νοοτροπία των καρεκλοκενταύρων. Βασικά στις θέσεις που κάθονται.
-
@fanis75 said in TESLA FORUM:
Αυτά επειδή κάτι άρθρα λένε για 20 κιλοβάτ ανά 100χλμ και αλλα τέτοια ωραία! Εδώ βλέπουμε τις αληθινές καταναλώσεις με σκίσιμο και με χαλαρή οδήγηση.
Καλά μην ενθουσιάζεσαι. Στα τεσλα φόρα υπάρχουν και άλλες μετρήσεις.
Οικονομικότερα όλων τα τεσλα αλλά και σε αυτά έχεις παράπλευρες καταναλώσεις που δεν προσμετρώνται στην οδήγηση και αδειάζουν την μπαταρία -
Εχει σήμερα άρθρο στους 4Τ όπου ο τσέος (?) της Μέρκ κράζει τους σκατοκέφαλους των Βρυξελλών για τις εμμονές τους στην ηλεκτροκίνηση και είπε ότι αυτό που θα συμβεί το 2034 θα είναι να αγοράσουν όσοι μπορούν τα τελευταία θερμικά.
Επίσης ότι με αυτές τις εμμονές ανοίγουμε τον δρόμο στους Κινέζους, οι οποίοι τον είχαν κλείσει στους Ευρωπαίους παλαιότερα.
Δεδομένων των πολιτικών αλλαγών που θα γίνουν στην ΕΕ, μάλλον θα έχουμε αλλαγές στην νοοτροπία των καρεκλοκενταύρων. Βασικά στις θέσεις που κάθονται.
Με το ζόρι οι κηφήνες των Βρυξελλών το πιο βρώμικο και διαπλεκόμενο ιερατειο γραφειοκρατών στον κόσμο να πάνε τον κόσμο σε άβολα πανάκριβα και μισά αμάξια.
-
@limited_one said in TESLA FORUM:
@iceman7 said in TESLA FORUM:
Ειδικα τα ηλεκτρικα αλλων κατασκευαστων δεν μπαινουν καν σε συγκριση.Θα συμφωνήσω μαζί σου όσον αφορά το μήκος και το ύψος του οχήματος. Δυο ημέρες που είχα του αδελφού μου στο σπίτι, τις μισές φορές που βγήκα από το πάρκινγκ βρήκε από κάτω. Αν το αγόραζα, θα έπρεπε να κάνω τροποποίηση στην ράμπα εισόδου του σπιτιού.
Γενικά με όσα διαβάζω και τα λίγα που έχω δει από τη μικρή χρήση το αμάξι είναι για χαλαρές βόλτες τα σκ.
Ούτε για κάθε μέρα ούτε για ταξίδια. -
@iceman Αν το αγόραζα, μάλλον θα το χρησιμοποιούσα καθημερινά λόγω του χαμηλού κόστους χρήσης.
Για αυτοκίνητο βόλτας καλύτερα να υπάρχει αμιγώς θερμικό, ούτε καν υβριδικό. -
Το diesel πάντως δεν πρόκειται να επιστρέψει αν αυτό ελπίζεις.
-
Δεν ελπίζω να επιστρέψει το ντίζελ.
Αν μπορούσα οικονομικά θα κρατούσα αυτό που έχω για τα ταξίδια και θα αγόραζα ένα υβριδικό για τα υπόλοιπα.
-
@limited_one said in TESLA FORUM:
@iceman Αν το αγόραζα, μάλλον θα το χρησιμοποιούσα καθημερινά λόγω του χαμηλού κόστους χρήσης.
Για αυτοκίνητο βόλτας καλύτερα να υπάρχει αμιγώς θερμικό, ούτε καν υβριδικό.Στην Αθήνα είναι αδιανόητο να κυκλοφορείς με τέτοιο δεινόσαυρο.
Εκτός αν πας από το πάρκινγκ σπιτιού σε κάνα μεγάλο πάρκινγκ εταιρείας με κυκλοφορία μέσω αττικής οδού ή ζεις και κινείσαι στα νότια προάστια μετά τη Βουλιαγμενη.Ταξίδια δεν πάω και δεν θα έμπαινα στη διαδικασία να μάθω περί φορτίσεων κλπ για να πάω κάπου να έχω άλλα άγχη παρκαρίσματος της μαούνας (ειδικά καλοκαίρι).
Αρα μένει μόνο για βόλτα και επιταχύνσεις τα σκ αν έχεις ελεύθερο χρόνο.
Κάποιοι που μάλλον είναι άνετοι σε χρόνο άρα και οικονομικά βγαίνουν βράδυνες βόλτες με τα τεσλα
Αν είχα την πολυτέλεια θα το κράταγα για αυτό το λόγο.
Αλλα δεν την έχω ! -
Να σου πω θα ήταν μια καλή λύση, να κάθεσαι κοντά στα μπλόκα της αστυνομίας και να πιάνεις τους παράνομους τεσλάκηδες πελάτες για να γλυτώνουν το αυτόφωρο...
TESLA FORUM