-
Εννοείται ότι ο μαντράς έχει άλλες "άκρες" και εννοείται ο εκτελωνιστής είναι τεράστιο θέμα και ότι πρέπει να πάς σε "γνώστη" , μιλημένος.
Εννοείται ότι ο μαντράς θα πάρει καλύτερη τιμή. Ξέρω και των δύο περιπτώσεων εμπόρους. Ο ένας δουλεύει με μηχανικό εκεί και τον στέλνει να ξεδιαλέξει σε μία ακτίνα απόστασης από την πόλη του συγκεκριμένα οχήματα και ο άλλος έπαιρνε αμαξιές οχήματα. Υπάρχουν όλων των ειδών έμποροι.
Το πρόβλημα πλέον είναι ότι τα μεταχειρισμένα πριν τον 08/2018 , τρώνε ποινή στα τέλη , τα παλαιότερα ακόμα παραπάνω , αυτό σε συνδυασμό με την αύξηση τιμών των μεταχειρισμένων και στο εξωτερικό , έχει φέρει στασιμότητα στην αγορά. Αν βάλεις και το κέρδος του εμπόρου , έδεσε το γλυκό.
Προφανώς ακόμα και τώρα υπάρχουν ευκαιρίες εισαγωγής από το εξωτερικό , ιδίως αν κινηθείς ατομικά ( ή με μεσολαβητή) , αλλά πρέπει να είναι μετά τον 08/2018 ή να κάνεις υπολογισμούς της απαξίωσης και του αυξημένου κόστους εκτελωνισμού για παλαιότερα, με το ρίσκο να πέσεις έξω. Προσωπικά νομίζω ότι οι ευκαιρίες αφορούν μάρκες τις οποίες εμείς εδώ τις έχουμε για "ακριβές" (Χ1, 3αρες, Q2-Q3) , ενώ εκεί είναι απλά καθημερινά αυτοκίνητα με την αντίστοιχη απαξίωση. Και στα πιο "κοινά" αυτοκίνητα κέρδος θα έχεις μάλλον και πολύ πιο εξοπλισμένο αυτοκίνητο και πιθανότατα καλύτερα συντηρημένο , αλλά ίσως όχι τόσο μεγάλο όσο αξίζει η ταλαιπωρία αν δεν είσαι του χώρου.
Η διαδικασία πάντως απλή είναι , έχω αρκετούς γνωστούς οι οποίοι είτε ανέβηκαν με το μηχανικό τους και ψώνισαν ή έστειλαν άνθρωπο που κάνει αυτή τη δουλειά ή πήγαν συστημένοι από το μεσάζοντα σε μηχανικό εκεί, αλλά όσους ξέρω ψώνισαν από κεντρικές αντιπροσωπίες πιστοποιημένα οχήματα και πριν ανέβουν είχαν "ματιάσει" και κοντινές εναλλακτικές.
Το κόστος εκτός του εκτελωνισμού , είναι και τα εισιτήρια να πάς , τα καύσιμα (ασφάλεια) να το φέρεις ( ή η αυτοκινητάμαξα), οι διανυκτερεύσεις κ.λπ.. αν το δείς σαν εκδρομή έχε καλώς , αλλιώς στην πράξη όσο πιο φθηνό το όχημα τόσο στενεύει το περιθώριο κέρδος σου.
Αυτά από τη δική μου ενασχόληση με το άθλημα....
-
Χωρίς να έχω κάνει διαδικασίες να φέρω αμάξι από εξωτερικό θα πώ ότι πλέον δεν εμπιστεύομαι κανέναν έμπορο. Οι πωλήσεις έχουν πέσει και πλέον κάθε αμάξι πρέπει να φέρνει λεφτά για να βγούν τα έξοδα. Αυτό οδηγεί σε παραβατικότητα με θύμα τον πελάτη. Για να φέρεις αμάξι από εξωτερικό και να είσαι ανταγωνιστικός πρέπει να το πάρεις φτηνά. Χαζεύοντας αγγελίες στο mobile.de θεωρώ ότι αυτό είναι από πολύ δύσκολο εως αδύνατο.
Οπότε θα καταφύγουν σε ότι βρουν φτηνό. Για να είναι φτηνό θα γίνουν αλχημείες με τα πραγματικά χιλιόμετρα, με τα χαρτιά εκτελωνισμού(που μπορεί να μπλέξουν τον τελικό αγοραστή) και με την γενικότερη κατάσταση του οχήματος. Πολύ φανοποιεία και γυαλίσματα ώστε να πέσουν οι άμυνες του υποψήφιου θύματος. Μια φορά έκανα το λάθος και πήρα ένα smart από μαντρά με 150Κ που φαινόταν τίμιο αλλά μάλλον θα είχε τα διπλοτριπλάσια μιας και κάθε λίγους μήνες ζήταγε και κάτι ακριβό.
-
Για όσους ξέρουν να απαντήσουν. Πάω Γερμανία και αγοράζω ένα μεταχειρισμένο αυτοκίνητο με π.χ. 3-4k. Υπόψη ότι στους "μαντράδες" της Γερμανίας, όλα έχουν 1 χρόνο εγγύηση.
Το φέρνω οδικώς Ελλάδα με Γερμανικές πινακίδες και θέλω να βάλω Ελληνικές. Τι διαδικασίες ακολουθώ στο περίπου και πόσο θα πληρώσω, πως το υπολογίζω?
-
@andya3 said in Έμποροι μεταχειρισμένων:
Για όσους ξέρουν να απαντήσουν. Πάω Γερμανία και αγοράζω ένα μεταχειρισμένο αυτοκίνητο με π.χ. 3-4k. Υπόψη ότι στους "μαντράδες" της Γερμανίας, όλα έχουν 1 χρόνο εγγύηση.
Το φέρνω οδικώς Ελλάδα με Γερμανικές πινακίδες και θέλω να βάλω Ελληνικές. Τι διαδικασίες ακολουθώ στο περίπου και πόσο θα πληρώσω, πως το υπολογίζω?
νταλικα κλπ ενα χιλιαρικακι, εψαχνα για lc
το τι αλλο εχει να κανει με μοντελο, ρυπους και σε ποιον θα πεσεις. μπορει και απειρα. μπορει και λογικα. σε σχεση με την αξια του αυτοκινητου.
φυσικα δεν μπορεις να φερεις παλια οχηματα euro 4 και πισω νομιζω. στα euro 5 επιβατυνεσαι πολυ. γενια θες κατι μετα το 18. -
Υπάρχουν και site εκτελωνιστων που έχουν μια φόρμα που συμπληρώνεις και σου βγάζει στο περίπου, κοντά στην τιμή θα πέσεις αν ξέρεις εκτελωνιστη και VIN! Το αν το φέρεις εσύ ή η νταλίκα είναι σχεδόν το ίδιο, γλυτώνεις λίγα αν το φέρεις οδικώς μέσα από Βαλκάνια αλλά έχει και λίγα ρίσκα.
-
@gatoz said in Έμποροι μεταχειρισμένων:
το τι αλλο εχει να κανει με μοντελο, ρυπους και σε ποιον θα πεσεις. μπορει και απειρα. μπορει και λογικα. σε σχεση με την αξια του αυτοκινητου.
φυσικα δεν μπορεις να φερεις παλια οχηματα euro 4 και πισω νομιζω. στα euro 5 επιβατυνεσαι πολυ. γενια θες κατι μετα το 18.Άσε τη νταλίκα. Το φέρνω μόνος μου να κάνω και βόλτα. Το θέμα είναι τι πληρώνεις.
Αφού λες μετά '18, άρα μόνο euro6. Εδώ τι πληρώνεις για ν' αλλάξεις πινακίδες, υπάρχει κάποιος τρόπος να το προυπολογίσω στο περίπου, μην φάω καμιά ήττα, και το γυρίσω πίσω να προσπαθώ να το ξαναπουλήσω?
-
@gatoz said in Έμποροι μεταχειρισμένων:
φυσικα δεν μπορεις να φερεις παλια οχηματα euro 4 και πισω νομιζω. στα euro 5 επιβατυνεσαι πολυ. γενια θες κατι μετα το 18.Άσε τη νταλίκα. Το φέρνω μόνος μου να κάνω και βόλτα. Το θέμα είναι τι πληρώνεις.
Αφού λες μετά '18, άρα μόνο euro6. Εδώ τι πληρώνεις για ν' αλλάξεις πινακίδες, υπάρχει κάποιος τρόπος να το προυπολογίσω στο περίπου, μην φάω καμιά ήττα, και το γυρίσω πίσω να προσπαθώ να το ξαναπουλήσω?
υπαρχουν κατι λιστες στους εκτελωνιστες. κανε μια βολτα σε εκτελωνιστη που ξερει τη δουλεια και θα σου δωσει περιπου κοστη ανα μοντελο. κανε μια λιστα με 2-3 σε διαφορες εκδοσεις και ψαξε ετσι. ουτε καν οι εμποροι που τα φερνουν δεν ξερουν με ακριβεια τα κοστη.
-
Το έκανα (περιπου λογω κοβιντ το εφερα με νταλικα τελικα):
- Θες πινακιδες zoll περι τα €250
- Τελος ταξινομησης αναλογα με μοντέλο κ εξοπλισμό. Μονο με vin θα ξερεις ακριβως γιατι στο τεωνειο κανουν κυριολεκτικα ο,τι θελουν. Πρεπει μα εχεις εκτεωνιστη να αναλάβει την διαδικασία.
- Κόστος ΚΤΕΟ και εκδοσης αδειας και πινακίδας
- Αμοιβή εκτελωνιστή
Τιπς:
- Εαν ακουσεις για «εχω γνωστο θα πληρωσουμε λιγοτερο τελωνειο» τρεχα μακρια. Εαν σου σκάσει μετά θα τρεχεις και δεν θα φτάνεις.
- Η εγγύηση ισχύει μονο για αγορά από Γερμανό και οχι για πώληση εκτός. Με το που φύγει το αυτοκινητο απο την Γερμανία παυει η εγγύηση.
- Ομως εαν εχεις Γερμανο να συνεννοηθει τοτε επειδη ο εμπορος δεν θα ξερει οτι ειναι για εκτος (εκεινη την ωρα μετα θα το μάθει) δεν θα πει ψεμματα. Εγω ετσι εκανα και ενω το αυτοκινητο φαινόταν χαρτι μολις πηγε ο Γερμανος του ειπε ο εμπορος οτι εχει προβλημα η μηχανή!!
-
@fanis75 said in Έμποροι μεταχειρισμένων:
Το έκανα (περιπου λογω κοβιντ το εφερα με νταλικα τελικα):
- Θες πινακιδες zoll περι τα €250
- Τελος ταξινομησης αναλογα με μοντέλο κ εξοπλισμό. Μονο με vin θα ξερεις ακριβως γιατι στο τεωνειο κανουν κυριολεκτικα ο,τι θελουν. Πρεπει μα εχεις εκτεωνιστη να αναλάβει την διαδικασία.
- Κόστος ΚΤΕΟ και εκδοσης αδειας και πινακίδας
- Αμοιβή εκτελωνιστή
Τιπς:
- Εαν ακουσεις για «εχω γνωστο θα πληρωσουμε λιγοτερο τελωνειο» τρεχα μακρια. Εαν σου σκάσει μετά θα τρεχεις και δεν θα φτάνεις.
- Η εγγύηση ισχύει μονο για αγορά από Γερμανό και οχι για πώληση εκτός. Με το που φύγει το αυτοκινητο απο την Γερμανία παυει η εγγύηση.
- Ομως εαν εχεις Γερμανο να συνεννοηθει τοτε επειδη ο εμπορος δεν θα ξερει οτι ειναι για εκτος (εκεινη την ωρα μετα θα το μάθει) δεν θα πει ψεμματα. Εγω ετσι εκανα και ενω το αυτοκινητο φαινόταν χαρτι μολις πηγε ο Γερμανος του ειπε ο εμπορος οτι εχει προβλημα η μηχανή!!
Χα, χα καλό. Στη Γερμανία έχω και Γερμανούς και Γερμανίδες και τα πάντα. Εκεί θα βγάλω άκρη.
Όταν το φέρω όμως στο Ελλαδιστάν θα είμαι μόνος μου. Κι εδώ αρχίζουν τα δύσκολα...
Θα το ψάξω να δω αν αξίζει τον κόπο. Ευχαριστώ. -
Το αυτοκίνητο γιατί πρέπει να είναι μετά του 2018 για να μην επιβαρυνθεί extra; Δεν αρκεί να είναι απλά Euro 6;
-
Καλησπέρα! Θα ήθελα να μου πείτε γνώμες κι εμπειρίες για Φλαμιάτο και Polis.
Ενδιαφέρομαι για αγορά μεταχειρισμένου, πρωτίστως Toyota, αλλά όχι μόνο. -
Καλησπέρα! Έχει κανεις άποψη ή εμπειρία για Βαγγέλη Σαχινιαν στη Νίκαια? (sv-motors)
-
@eltonjohn said in Έμποροι μεταχειρισμένων:
Καλησπέρα! Θα ήθελα να μου πείτε γνώμες κι εμπειρίες για Φλαμιάτο και Polis.
Ενδιαφέρομαι για αγορά μεταχειρισμένου, πρωτίστως Toyota, αλλά όχι μόνο.Αν σου κάνει η τιμή αυτού που βρήκες, προχώρα! Η Polis είναι κατάστημα της εισαγωγικής εταιρίας (οπότε δεν γίνονται μαϊμουδιές) και ο Φλαμιάτος επίσημος αντιπρόσωπος (οπότε πολύ δύσκολα να κάνει μαϊμουδιές).
-
Καλησπέρα σε όλους. Μία κλασσική ερώτοαπάντηση έχω, δύσκολη και πονεμένη!
Με ενδιαφέρει αυτοκίνητο 2016-2017 Peugeot 2008 και τα εισαγωγής μου κάνουν σε εξοπλισμό είτε πετρέλαιο είτε βενζίνη.
Η ερώτηση έχει να κάνει με τα γνήσια χιλιόμετρα, γιατί ρώτησα έναν μαντρά και μου λέει ότι υπάρχει το Κτεο της Γαλλίας που είναι συνδεδεμένο με το ελληνικό Κτεο. Αν μου δώσει το χαρτί του Κτεο της Γαλλίας φαντάζομαι τα χιλιόμετρα θα είναι αυτά που αναγράφει? Άλλη λύση είναι με το vin. Είχα πληρώσει παλαιότερα ένα δεκάρικο σε ένα Vincheckάδικο και μου είχε βγάλει κάποια αληθή στοιχεία (autodna), τα οποία τα διασταύρωσα με τον πωλητή, το αυτοκίνητο το αγόρασα και τα στοιχεία ήταν πέρα για πέρα αληθινά. Τώρα απότι είδα υπάρχουν πολλά vincheckάδικα site και πιο φτηνά. -
Αν σε ενδιαφέρει εισαγόμενο από Γαλλία πάρε το VIN και ψάξε το ιστορικό του μέσω του γενικού αντιπροσώπου εδώ στην Ελλάδα. Φίλος που πήρε εισαγόμενο από Γαλλία πολύ πρόσφατα, με το VIN πήρε όλο το ιστορικό χιλιομέτρων και service του αυτοκινήτου.
Δυστυχώς όμως έκανε την διαδικασία αυτή μετά την αγορά και διαπίστωσε ότι υπάρχει μία αναντιστοιχία των χιλιομέτρων των service μεταξύ δύο ετών. Το κατέβασμα έγινε στην Γαλλία αρκετό καιρό πριν έρθει Ελλάδα το αυτοκίνητο και μάλλον έγινε για να φαίνεται ότι το αυτοκίνητο είναι κάτω από 100.000χλμ. -
@odiki_asfaleia said in Έμποροι μεταχειρισμένων:
Καλησπέρα σε όλους. Μία κλασσική ερώτοαπάντηση έχω, δύσκολη και πονεμένη!
Με ενδιαφέρει αυτοκίνητο 2016-2017 Peugeot 2008 και τα εισαγωγής μου κάνουν σε εξοπλισμό είτε πετρέλαιο είτε βενζίνη.
Η ερώτηση έχει να κάνει με τα γνήσια χιλιόμετρα, γιατί ρώτησα έναν μαντρά και μου λέει ότι υπάρχει το Κτεο της Γαλλίας που είναι συνδεδεμένο με το ελληνικό Κτεο. Αν μου δώσει το χαρτί του Κτεο της Γαλλίας φαντάζομαι τα χιλιόμετρα θα είναι αυτά που αναγράφει? Άλλη λύση είναι με το vin. Είχα πληρώσει παλαιότερα ένα δεκάρικο σε ένα Vincheckάδικο και μου είχε βγάλει κάποια αληθή στοιχεία (autodna), τα οποία τα διασταύρωσα με τον πωλητή, το αυτοκίνητο το αγόρασα και τα στοιχεία ήταν πέρα για πέρα αληθινά. Τώρα απότι είδα υπάρχουν πολλά vincheckάδικα site και πιο φτηνά.Ολα τα παραπάνω είναι καλά και θα έχεις μια ιδέα, αλλά 100% δεν μπορείς ποτέ να το ξέρεις. Ομως με το VIN check εαν υπάρχουν τα στοιχεία (γιατί δεν υπάρχουν πάντα) μπορείς να δείς για σέρβις, ΚΤΕΟ κλπ. Επίσης, ορισμένες φορές μπορούν στην Ελλάδα να δουν τα σέρβις που έχουν γίνει στην Ευρώπη. Γενικά πάντως εισαγωγής+έμπορος = κατά 99% γυρισμένα χιλιόμετρα.
Και μια πρακτική συμβουλή: βλέπεις πόσο πωλούνται τα αντίστοιχα αμάξια στην Γερμανία και υπολογίζεις. Εαν π.χ πωλούνται πέριξ των €15.000, τότε ο έμπορος εδώ δεν μπορεί να το πουλάει κάτω από €20.000. Εαν το πουλάει π.χ. 16.500, κάτι βρωμάει.
-
Γνώμες για στοκ σέντερ - βελμ@ρ;
-
Δεν ψώνισα από εκεί τελικά, αλλά μου έκαναν καλή εντύπωση. Μου άνοιξαν το αυτοκίνητο και με άφησαν να το ψαχουλέψω με την ησυχία μου.
Η βασική πηγή τους είναι τα νοικιάρικα της Χέρτζ και τα λήζινγκ. Άνοιξε το ντουλαπάκι του οδηγού και ψαχούλεψε τα χαρτιά. Εγώ βρήκα το συμφωνητικό χρονομίσθωσης του προηγούμενου! Για τα νοικιάρικα μπορείς να δεις τις πινακίδες. Μικρά πόλης με πινακίδες Ηρακλείου θα είναι σχεδόν σίγουρα από τον στόλο της Χέρτζ.
-
Εγώ Stock Center (Γέρακα) ούτε από έξω. Μια φορά πήγα για μεταχειρισμένο και η συμπεριφορά τους ήταν φρικαλέα. Απαράδεκτοι. Δεν θυμάμαι να έχω πάει σε άλλη εμπορία μεταχειρισμένων και να έχω αντιμετωπίσει τέτοια άθλια συμπεριφορά.
Και τώρα που έχω Seat, αυτός είναι ο λόγος που δεν θέλω να πηγαίνω εκεί για service.
Βασικά σε επιχείριση του Βασιλάκη δεν θέλω να ξαναπατήσω πουθενά.
-
Από όνομα δε με εμπνέει εμπιστοσύνη.
Έμποροι μεταχειρισμένων