-
@alexandros-k said in Βαλτε μια φωτο απο το αυτοκινητο σας!:
Προ φορων ιδιες τιμες εχουν πανω κατω.
Δεν θα το έλεγα. €46.000 ΛΤΠΦ το Τέσλα 3P και €76.000 η QV. Δηλαδή περί το 60% πιο ακριβή η QV και με λιγότερο εξοπλισμό.
Στα υπόλοιπα συμφωνώ εν γένει.
-
@red_monster said in Βαλτε μια φωτο απο το αυτοκινητο σας!:
Αδυνατώ να ακολουθήσω τον συλλογισμό σου.
Καλυτερα
Τα υπόλοιπα για κυβερνήσεις, μας ψεκάζουν, τα εμβόλια του σατανα τα αφήνω ασχολίαστα
Εγω μιλησα για το φορολογικο των κυβερνησεων . Τα υπολοιπα ειναι δικο σου ευφυολόγημα
-
@fanis75 said in Βαλτε μια φωτο απο το αυτοκινητο σας!:
Προ φορων ιδιες τιμες εχουν πανω κατω.
Δεν θα το έλεγα. €46.000 ΛΤΠΦ το Τέσλα 3P και €76.000 η QV. Δηλαδή περί το 60% πιο ακριβή η QV και με λιγότερο εξοπλισμό.
Στα υπόλοιπα συμφωνώ εν γένει.
Τι σημασία έχει η ΛΤΠΦ όταν φτάνεις στο ταμείο για πληρωμή του οχήματος ; Καμία !
Είναι σαν να λέμε ότι στη λαϊκή κοιτάμε την τιμή που έφυγε το προϊόν απο το χωράφι και όχι ποσό έφτασε τελικά στα χέρια μας ή ότι ο λιγνίτης είναι φθηνότερος σε εξόρυξη και κατανάλωση απο τις ΑΠΕ, λησμονώντας τα περιβαλλοντικά τέλη που πληρώνουμε για τη μόλυνση που προκαλεί -
το Τέσλα 3P στο Nürburgring στην 3η στροφη μενει απο φρενα και στο μισο της διαδρομης (στον 1ο γυρο στην μεση δηλαδη) μπαινει σε μοντ με μειωμενη ισχυ. βεβαια αυτα διορθωνονται με λιγο κοστος παραπανω.
-
Καμμια φωτο απο κανα αμαξι θα δουμε?
-
@wantone said in Βαλτε μια φωτο απο το αυτοκινητο σας!:
το Τέσλα 3P στο Nürburgring στην 3η στροφη μενει απο φρενα και στο μισο της διαδρομης (στον 1ο γυρο στην μεση δηλαδη) μπαινει σε μοντ με μειωμενη ισχυ. βεβαια αυτα διορθωνονται με λιγο κοστος παραπανω.
Έχει χρονομετρηθεί το ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ Performance σε καμία πίστα του κόσμου; Πώς ξέρουμε ότι είναι πιο αργό από την QV; Φοβάμαι ότι η κριτική γίνεται για το παλιό.
-
@alex-mix said in Βαλτε μια φωτο απο το αυτοκινητο σας!:
Καμμια φωτο απο κανα αμαξι θα δουμε?
Βάλε το δικό σου....
-
Στο εχω ξαναπει και θα το λεω ,δεν εισαι καθολου αντικειμενικος
Μπορεις να πεις . οτι εγω προτιμω το Τεσλα, μ αρεσει , με βολευει . το ειναι καλυτερο δεν λεγεται (γιατι δεν ειναι )Υποκείμενα είμαστε, οπότε υποκειμενικοί είμαστε, κανείς δεν είναι αντικειμενικός. Ο καθένας εκφράζει την άποψή του με βάση τα δικά του κριτήρια, αντίληψη κλπ.
Εγώ λέω λοιπόν ότι το Τέσλα με τα 400+ άλογα ειναι καλύτερο από την Τζούλια με τα 280 (για αυτήν μίλησε ο Δίας, όχι τα 510) συνολικά σαν αυτοκίνητο και ειναι και περίπου €30.000 φτηνότερο.
Μη τα γυρνας τωρα Φανη μου. Για την GV εγραψες στο τελευταιο ποστ . Ποσο κανει , ειναι αλλο θεμα. Το ενα εχει επιδοτηση και μονο ΦΠΑ και το αλλο εχει φορο 50% και καμια επιδοτηση
Και το πετρέλαιο επιδοτείται ; Άρα ; Όταν εξετάζουμε ένα πετρελαιοκίνητο συζητάμε τι θα γινόταν ΑΝ το πετρέλαιο δεν είχε επιδότηση ;
Στο προκείμενο, μπορεί η Τζούλια να είναι το καλύτερο αυτοκινήτου του κόσμου, δεν αντιλέγω, πάντως ο κόσμος που μπορεί να την αγοράσει δεν φαίνεται να την προτιμάει έναντι των bmw m3 και mb amg.
By the way την είδα και την Τζούλια απο κοντά. Ούτε τρελάθηκα, αν και αλφιστα, ούτε μπορούσαν να μου βρουνε test drive.
Και όταν είχα πάρει το ΤΤ ζαχάρωνα μια μπρερα, μέχρι που την οδήγησα και μου πέρασε. Καλές οι άλφα ΡΟΜΕΟ σε θεωρητικό επίπεδο, γιατί όταν φτάνεις ταμείο η πλειοψηφία κοιτάει άλλου
Οταν αναφερεται η τιμη συνεχεια, πρεπει να εξηγήσουμε γιατι εχουν τετοια διαφορά. Παρεμπιπτοντως το πετρελαιο εχει επιδοτηση ή απλα λιγοτερο φορο σε σχεση με την βενζινη?
Brera δεν εχω οδηγησει , και δεν ειπα ποτε οτι ολες οι Αλφα ειναι το ιδιο. Μιλησα συγκεκριμενα για Giulia QV vs Tesla 3
Κατα τα άλλα δεν υποτιμησα το Τεσλα, απλα να λεμε τα πραγματα με το ονομα τους .
model 3 performance είναι η σωστή σύγκριση με την άλφα ΡΟΜΕΟ να στοιχίζει τα δίπλα και να έχει 4πλα εξοδα χρήσης. Είναι άραγε έστω 50 % καλύτερη ;
Σαν μηχανικός προφανώς γνωρίζεις τον Law of the Diminishing Returns. Οπότε δεν μπορεί να είναι 50% καλύτερη η QV. Θα δώσω ένα απλό παράδειγμα. Ένα GR Yaris κοστίζει 60 χιλιάδες € (τόσο λέγεται ότι θα κοστίζει το καινούριο, που δεν ήρθε ακόμα). Μια Ferrari SF90 Stradale, πάνω από τα 10πλάσια (τιμές Ελλάδας πάντα). Είναι 10 φορές καλύτερη η Ferrari από το Yaris? Προφανώς και όχι, άλλά όσο ανεβαίνει η μηχανολογική αρτιότητα, το κόστος αυξάνεται εκθετικά. Όπως και το GR Yaris δεν είναι 50% καλύτερο από ένα MG4 X Power (400+ ίππων), που κοστίζει 40 χιλιάδες (άνευ επιδοτήσεως). Είμαι σίγουρος ότι καταλαβαίνεις τον συλλογισμό.
-
Να μια που βρήκα στο αρχείο μου....δεν ειναι δικό μου, αλλά μάλλον ο οδηγός του συγκεκριμένου οχήματος ήταν πιο φανατικός bmwδάκιας και από εμένα....
ΥΓ: Δεν έχω ξαναδεί μετασκευή bmw, μερτσέντες πολλές....bmw ποτέ ξανά. Και ναι είναι στην Ελλάδα...δείτε πινακίδα και ψυγείο παγωτών...
-
Να μια που βρήκα στο αρχείο μου....δεν ειναι δικό μου, αλλά μάλλον ο οδηγός του συγκεκριμένου οχήματος ήταν πιο φανατικός bmwδάκιας και από εμένα....
ΥΓ: Δεν έχω ξαναδεί μετασκευή bmw, μερτσέντες πολλές....bmw ποτέ ξανά. Και ναι είναι στην Ελλάδα...δείτε πινακίδα και ψυγείο παγωτών...
Κυκλοφορει μια σε Κορυδαλλο και Νικαια εδω και 3 χρονια περιπου.
-
@realzeus said in Βαλτε μια φωτο απο το αυτοκινητο σας!:
Στο εχω ξαναπει και θα το λεω ,δεν εισαι καθολου αντικειμενικος
Μπορεις να πεις . οτι εγω προτιμω το Τεσλα, μ αρεσει , με βολευει . το ειναι καλυτερο δεν λεγεται (γιατι δεν ειναι )Υποκείμενα είμαστε, οπότε υποκειμενικοί είμαστε, κανείς δεν είναι αντικειμενικός. Ο καθένας εκφράζει την άποψή του με βάση τα δικά του κριτήρια, αντίληψη κλπ.
Εγώ λέω λοιπόν ότι το Τέσλα με τα 400+ άλογα ειναι καλύτερο από την Τζούλια με τα 280 (για αυτήν μίλησε ο Δίας, όχι τα 510) συνολικά σαν αυτοκίνητο και ειναι και περίπου €30.000 φτηνότερο.
Μη τα γυρνας τωρα Φανη μου. Για την GV εγραψες στο τελευταιο ποστ . Ποσο κανει , ειναι αλλο θεμα. Το ενα εχει επιδοτηση και μονο ΦΠΑ και το αλλο εχει φορο 50% και καμια επιδοτηση
Και το πετρέλαιο επιδοτείται ; Άρα ; Όταν εξετάζουμε ένα πετρελαιοκίνητο συζητάμε τι θα γινόταν ΑΝ το πετρέλαιο δεν είχε επιδότηση ;
Στο προκείμενο, μπορεί η Τζούλια να είναι το καλύτερο αυτοκινήτου του κόσμου, δεν αντιλέγω, πάντως ο κόσμος που μπορεί να την αγοράσει δεν φαίνεται να την προτιμάει έναντι των bmw m3 και mb amg.
By the way την είδα και την Τζούλια απο κοντά. Ούτε τρελάθηκα, αν και αλφιστα, ούτε μπορούσαν να μου βρουνε test drive.
Και όταν είχα πάρει το ΤΤ ζαχάρωνα μια μπρερα, μέχρι που την οδήγησα και μου πέρασε. Καλές οι άλφα ΡΟΜΕΟ σε θεωρητικό επίπεδο, γιατί όταν φτάνεις ταμείο η πλειοψηφία κοιτάει άλλου
Οταν αναφερεται η τιμη συνεχεια, πρεπει να εξηγήσουμε γιατι εχουν τετοια διαφορά. Παρεμπιπτοντως το πετρελαιο εχει επιδοτηση ή απλα λιγοτερο φορο σε σχεση με την βενζινη?
Brera δεν εχω οδηγησει , και δεν ειπα ποτε οτι ολες οι Αλφα ειναι το ιδιο. Μιλησα συγκεκριμενα για Giulia QV vs Tesla 3
Κατα τα άλλα δεν υποτιμησα το Τεσλα, απλα να λεμε τα πραγματα με το ονομα τους .
model 3 performance είναι η σωστή σύγκριση με την άλφα ΡΟΜΕΟ να στοιχίζει τα δίπλα και να έχει 4πλα εξοδα χρήσης. Είναι άραγε έστω 50 % καλύτερη ;
Σαν μηχανικός προφανώς γνωρίζεις τον Law of the Diminishing Returns. Οπότε δεν μπορεί να είναι 50% καλύτερη η QV. Θα δώσω ένα απλό παράδειγμα. Ένα GR Yaris κοστίζει 60 χιλιάδες € (τόσο λέγεται ότι θα κοστίζει το καινούριο, που δεν ήρθε ακόμα). Μια Ferrari SF90 Stradale, πάνω από τα 10πλάσια (τιμές Ελλάδας πάντα). Είναι 10 φορές καλύτερη η Ferrari από το Yaris? Προφανώς και όχι, άλλά όσο ανεβαίνει η μηχανολογική αρτιότητα, το κόστος αυξάνεται εκθετικά. Όπως και το GR Yaris δεν είναι 50% καλύτερο από ένα MG4 X Power (400+ ίππων), που κοστίζει 40 χιλιάδες (άνευ επιδοτήσεως). Είμαι σίγουρος ότι καταλαβαίνεις τον συλλογισμό.
Νομιζω μονο το σχημα της Φερραρι ειναι 50 φορες καλυτερο απο το αυγο το Γιαρις. Αλλα και σαν κοστος στο εργοστασιο το πιθανοτερο ειναι 10 φορες ποιο πανω. Το ερωτημα βεβαια αν μια Φερραρι ειναι ποσες φορες καλυτερη απο ενα Μ4 ή ενα Λοτους.
-
@fanis75
Βρήκα ένα ακόμη πιο σπάνιο καθώς περπατούσα μια μέρα στην Αθήνα!
-
@limited_one said in Βαλτε μια φωτο απο το αυτοκινητο σας!:
@fanis75
Βρήκα ένα ακόμη πιο σπάνιο καθώς περπατούσα μια μέρα στην Αθήνα!Οντως σπάνιο!! Αλλα απο king cab το περιμένω να μετασκευαστεί…αλλά 5αρα Ε39 δεν το περίμενα!!
-
@fanis75
Βρήκα ένα ακόμη πιο σπάνιο καθώς περπατούσα μια μέρα στην Αθήνα!εμενα πάντως μου γραφτηκε όταν έβαλα αλλα αμάξια φωτο εκτος του δικού μου ότι το νήμα αυτο είναι για τα αμαξια μας και ότι υπάρχει νημα οπου και μεταφέρθηκαν οι φωτο μου στο carspoting!!
δεν το γράφω για σενα συγκεκριμένα. για ολους παραπάνω το γράφω και κυριως με λίγο χιούμορ. οχι ότι εχω θέμα που γεμισατε με νεκροφόρες το νήμα που χαζευω ωραία αμάξια συνήθως
-
Ετσι για να σταματησουμε να βάζουμε νεκροφόρες
-
-
@fanis75
Βρήκα ένα ακόμη πιο σπάνιο καθώς περπατούσα μια μέρα στην Αθήνα!
Το έβλεπα συνέχεια όταν πήγαινα δημοτικό στου Ζωγράφου!!!
Το δημοτικό ήταν πολύ κοντά στο νεκροταφείο οπότε όλα αυτά ήταν θέαμα για εμάς!
Φανταστείτε ότι ένας γνωστός που δούλευε επιπλοποιός είχε ένα τέτοιο σε κλασικό αγρότη και του έλεγα ότι το έβλεπα σε νεκροφόρα!
Τελικά επειδή τον είχαν φεσώσει τρελά το γύρισε απο επιπλοποιίο σε γραφείο τελετών!!!
Υγ δεν έκανε μετατροπή το nissan σε νεκροφόρα όμως! -
@dimsabas said in Βαλτε μια φωτο απο το αυτοκινητο σας!:
Έχει χρονομετρηθεί το ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ Performance σε καμία πίστα του κόσμου; Πώς ξέρουμε ότι είναι πιο αργό από την QV; Φοβάμαι ότι η κριτική γίνεται για το παλιό.
misha charoudin youtube ioniq N video
-
Και τι λέει αυτός;
-
Και τι λέει αυτός;
δες το, αναφερεται στο προηγουμενο αλλα απιθανο να αλλαξει κατι στο καινουριο
Βαλτε μια φωτο απο το αυτοκινητο σας!