-
@yiannistr said in ΕΛΛΑΔΑ ΤΡΟΧΑΙΑ ΑΤΥΧΗΜΑΤΑ #3#:
Κάπου διάβασα ότι δεν φορούσε ζώνη. Μπορεί και αυτό να μην έκανε καμμία διαφορά με την ταχύτητα που έτρεχε, δεν μπορώ να ξέρω. Αλλά μου κάνει εντύπωση οτι κάποιοι κάθονται πίσω απο ένα τιμόνι και συνειδητά επιλέγουν να μην φορέσουν ζώνη. Οκ, δεν τους νοιάζουν οι ζωές των άλλων ή ακόμα και τα αμάξια τους. Οι δικές τους ζωές τους νοιάζουν;
Και φυσικά ούτε το κράτος νοιάζεται για τις ζωές των πολιτών του γιατί ο καθένας βγαίνει και οδηγάει σαν να παίζει στο GTA, με μηδενικές συνέπειες. Και κάπως έτσι έγινε η απώλεια συνήθεια μας.
Υπαρχει μια ομαδα στο ΦΒ που ονομαζεται "μπλοκα" μπες και θα φριξεις απο τις αντιδρασεις των νεων, θα σου λυθουν και πολλες απορρειες σε σχεση με την καθημερινη συμπεριφορα τους απεναντι σε ολα.
-
@williamg said in ΕΛΛΑΔΑ ΤΡΟΧΑΙΑ ΑΤΥΧΗΜΑΤΑ #3#:
Να πω την (όχι και τόσο) προβοκατόρικη μαλακία μου. Πουλάς ενα αυτοκίνητο στην Ελλάδα. Μέγιστο όριο ταχύτητας σ αυτή την έρμη χώρα είναι τα 140 ας πούμε. Γιατί το αυτοκίνητο μπορεί να πάει με 200?
Όχι ότι θα έσωζε και πολλά αυτό. Και με 100 και με 50 σκοτώνεσαι και σκοτώνεις μια χαρά.
Μια χαρά είναι η ερώτηση σου.
Και μάλιστα έχει πολλαπλές δευτερογενείς προεκτάσεις σε ζητήματα πέραν της ασφαλείας. πχ Στο πράσινο αποτύπωμα του κάθε οχήματος, στην φθορά των δρόμων, στα κόστη κατασκευής προστατευτικών στηθαίων κτλ κτλ.
Τεχνικά είναι απλούστατο να υλοποιηθεί ο ηλεκτρονικός περιορισμός ταχύτητας όπως και το μαύρο κουτί στα αμάξια αλά αεροπορια.
Ο λόγος που δεν γίνεται είναι για να μπορούν οι κατασκευαστές να διαφημίζουν επιδόσεις και οι λεφτάδες να αγοράζουν/με ανεξέλεγκτα γρήγορα ακριβά αμαξια.
Σε μια χώρα που στο μητροπολιτικό της λεκανοπέδιο δεν έχουν βρεθεί λίγες 10δες στρέμματα ώστε να κατασκευαστεί ένα μόνιμο dragstrip για βολταδικα αμάξια, όπου ο καθένας θα μπορούσε να πάει να μετρήσει το αμάξι του και να βάλει την κόντρα του με ασφάλεια χωρίς λισανς και πίπες, αποκτώντας ταυτόχρονα κουλτούρα χρονομέτρου, είναι αστείο να μιλάει κανείς για περιορισμό του street racing.
-
καθε μερα κατι καινουριο. Ολα οσα βλεπουμε ειναι αποτελεσμα οδηγων (συνηθως πιτσιρικαδες) που πηγαιναν με υπερβολικη ταχυτητα. Καθε φορα λεμε "κριμα", εγω λεω "ευτυχως" οταν βλεπω οτι δεν υπαρχουν παραπλευρες απωλειες.
-
Κάπου διάβασα ότι δεν φορούσε ζώνη. Μπορεί και αυτό να μην έκανε καμμία διαφορά με την ταχύτητα που έτρεχε, δεν μπορώ να ξέρω. Αλλά μου κάνει εντύπωση οτι κάποιοι κάθονται πίσω απο ένα τιμόνι και συνειδητά επιλέγουν να μην φορέσουν ζώνη. Οκ, δεν τους νοιάζουν οι ζωές των άλλων ή ακόμα και τα αμάξια τους. Οι δικές τους ζωές τους νοιάζουν;
Και φυσικά ούτε το κράτος νοιάζεται για τις ζωές των πολιτών του γιατί ο καθένας βγαίνει και οδηγάει σαν να παίζει στο GTA, με μηδενικές συνέπειες. Και κάπως έτσι έγινε η απώλεια συνήθεια μας.
Οταν στο σχολειο στη φυσικη ειχες παρει 3, λογικο ειναι να μην μπορεις να κατανοησεις τι δυναμεις υπαρχουν και τι μπορουν να σου προκαλεσουν.
Εδω χτυπας το κεφαλι σου στο ντουλαπι με 2χλμ/ω και πονας ενα τεταρτο... -
@dettol said in ΕΛΛΑΔΑ ΤΡΟΧΑΙΑ ΑΤΥΧΗΜΑΤΑ #3#:
καθε μερα κατι καινουριο. Ολα οσα βλεπουμε ειναι αποτελεσμα οδηγων (συνηθως πιτσιρικαδες) που πηγαιναν με υπερβολικη ταχυτητα. Καθε φορα λεμε "κριμα", εγω λεω "ευτυχως" οταν βλεπω οτι δεν υπαρχουν παραπλευρες απωλειες.
Παράπλευρες απώλειες είναι η εγκεφαλικά νεκρή πλέον συνοδηγός...
Θα μου πείτε ήξερε που έμπαινε, αλλά πόσοι θα αφήνατε το παιδί σας έτσι χωρίς να σας νοιάζει που μπαίνει. -
@antonakis said in ΕΛΛΑΔΑ ΤΡΟΧΑΙΑ ΑΤΥΧΗΜΑΤΑ #3#:
Θα μου πείτε ήξερε που έμπαινε, αλλά πόσοι θα αφήνατε το παιδί σας έτσι χωρίς να σας νοιάζει που μπαίνει.Κρίμα για την οικογένεια της αλλά παράπλευρη απώλεια θα ήταν πεζός ή άλλο όχημα. Οι επιβάτες ξέρουν τι γίνεται. Αυτή μάλιστα τον ήξερε πολύ καλά επειδή ήταν η σύντροφος του. Και πάλι κρίμα αλλά δεν ήταν παράπλευρη απώλεια.
-
Θα μου πείτε ήξερε που έμπαινε, αλλά πόσοι θα αφήνατε το παιδί σας έτσι χωρίς να σας νοιάζει που μπαίνει.Κρίμα για την οικογένεια της αλλά παράπλευρη απώλεια θα ήταν πεζός ή άλλο όχημα. Οι επιβάτες ξέρουν τι γίνεται. Αυτή μάλιστα τον ήξερε πολύ καλά επειδή ήταν η σύντροφος του. Και πάλι κρίμα αλλά δεν ήταν παράπλευρη απώλεια.
δεν φταινε τα παιδια
εμεις φταιμε
που εχουμε επιλεξει κατα πλειοψηφια ή οχι την παιδεια που τους δινουμε -
Τι να πρωτομάθουν κι αυτά τα έρμα τα παιδιά στα "σχολεία";
Κυκλοφοριακή αγωγή, περιβαλλοντική εκπαίδευση, αγωγή υγείας, σεξουαλική αγωγή, ανακύκλωση, ρομποτική, κολύμβηση, σεβασμό στη διαφορετικότητα και δε συμμαζεύεται... -
Μην λέτε μεγάλα λόγια σε τέτοια πράγματα.
Οι νέοι θεωρούν τους εαυτούς τους κάτι σαν αθάνατους.
Έχουμε και 75 χρόνια να δούμε πόλεμο οπότε η αδρεναλίνη ψάχνει διέξοδο.
-
@ilias-a said in ΕΛΛΑΔΑ ΤΡΟΧΑΙΑ ΑΤΥΧΗΜΑΤΑ #3#:
Υπαρχει μια ομαδα στο ΦΒ που ονομαζεται "μπλοκα" μπες και θα φριξεις απο τις αντιδρασεις των νεων, θα σου λυθουν και πολλες απορρειες σε σχεση με την καθημερινη συμπεριφορα τους απεναντι σε ολα.
Να κάνω τον μ... πάλι και να ρωτήσω. Η τροχαία/ασφάλεια δεν μπάινει σε τέτοιες όμαδες στο ΦΒ;
-
@criuser said in ΕΛΛΑΔΑ ΤΡΟΧΑΙΑ ΑΤΥΧΗΜΑΤΑ #3#:
Μην λέτε μεγάλα λόγια σε τέτοια πράγματα.
Οι νέοι θεωρούν τους εαυτούς τους κάτι σαν αθάνατους.
Έχουμε και 75 χρόνια να δούμε πόλεμο οπότε η αδρεναλίνη ψάχνει διέξοδο.
αυτο εννοω παραπανω, διαδσκουμε πως 'φταινε οι αλλοι' ή αδρεναλινη, το crp ή η αλογομυγα
και ποτε οι δικες μας επιλογες -
Τι παιδια και παιδια και παιδια . 22 χρονων και 27 δεν ειναι παιδια . Ας ειχαν μυαλο απο μονα τους Μυαλο για μαγκες εχουν ? Για να προφυλαχθουν, δεν.... ?
-
Να κάνω τον μ... πάλι και να ρωτήσω. Η τροχαία/ασφάλεια δεν μπάινει σε τέτοιες όμαδες στο ΦΒ;
Σιγουρα γνωριζουν και παρακολουθουν, το αν και το ποτε θα επεμβουν το γνωριζουν οι πολιτικοι προισταμενοι τους.
-
@alexandros-k said in ΕΛΛΑΔΑ ΤΡΟΧΑΙΑ ΑΤΥΧΗΜΑΤΑ #3#:
Τι παιδια και παιδια και παιδια . 22 χρονων και 27 δεν ειναι παιδια . Ας ειχαν μυαλο απο μονα τους Μυαλο για μαγκες εχουν ? Για να προφυλαχθουν, δεν.... ?
Στη σημερινή εποχή, έως 30 χρόνο παιδάκια θεωρούνται. Κακώς, αλλά έτσι είναι. Και δυστυχώς με τις επιλογές τους συχνά επιβεβαιώνουν αυτόν τον χαρακτηρισμό.
-
@alexandros-k said in ΕΛΛΑΔΑ ΤΡΟΧΑΙΑ ΑΤΥΧΗΜΑΤΑ #3#:
Στη σημερινή εποχή, έως 30 χρόνο παιδάκια θεωρούνται. Κακώς, αλλά έτσι είναι. Και δυστυχώς με τις επιλογές τους συχνά επιβεβαιώνουν αυτόν τον χαρακτηρισμό.
Δεν εχει σημασια πως θελουν να τα βλεπουν καποιοι . Σημασια εχει οτι εχουν κριτικη ικανοτητα και δεν απαιτείται καποιος να τους κανει μαθηματα πλεον. Μπορουν να ξεχωρίσουν και μονα τους τη σωστη απο τη λαθος αποφαση
-
Αυτοί είναι χειρότεροι από τούς κοντρακηδες...
-
Ένα ακόμα τροχαίο..και το γράφω έτσι, γιατί δυστυχώς θα περάσουν οι ημέρες και θα ξεχαστεί και αυτό..τι ημέρες..ώρες!
Όσον αφορά τα αίτια, ναι η υπερβολική ταχύτητα είναι λόγος (όπως σωστά ειπώθηκε, μάζα / δυνάμεις - μέτρα που διανύεις αφρενάριστος λόγω χρόνου αντίδρασης κλπ). Η παιδεία - και δη η οδηγική παιδεία - περνάει από όλους μας.
Μπορείτε να με πείτε ακραίο, αλλά οι αναφορές του κάθε παιδιού είμαστε "εμείς" - και πιο πολύ η οικεγενειά του φυσικά. Όταν "Δεν πειράζει" που πάμε με το όριο μεν αλλά στην αριστερή που την εχουμε χρονομισθώσει (και κάποιοι στη μεσαία που νομίζουν ότι πάνε και καλά) , στη ΛΕΑ, παρκάρουμε στο πεζοδρόμιο γιατί έτσι μας βολεύει, ζώνες, κράνος, ανάποδα σε μονόδρομο "για λίγο", κινητό (καλά αυτό είναι αστείο, είναι το 90%+ με ένα κινητό στο χέρι) κλπ κλπ (είναι τόσα πολλά που θα βγει πα-παπυρος το ανάγνωσμα).
Ο έφηβος, "νέος" ο 30αρης (σωστά ειπώθηκε ότι η πλειοψηφία είναι ακόμα παιδάκια), δεν έχει την κριτική ικανότητα δυστυχώς να καταλάβει τι θα γίνει ΑΝ..και μου κάνει εντύπωση ότι δεν κάνει ο κοινός νους την σύνδεση ότι "εγώ τον μαθαίνω να παρανομεί - πως θα επιλέξει ποια παρανομοία είναι οκ και ποια οχι;! καμία δεν είναι. Επικρατεί χρόνια η "μαγκια", στ@ρχιδισμος και όπως αλλιώς το βαφτίσουμε, αλλά η κατάσταση είναι κακή..πολύ κακή.Φυσικά θα ήθελα να υπάρχει μία πίστα drag (ακόμα καλύτερα μία πίστα κανονική γιατί δεν είμαι ευθειάκιας), αλλά άσχετα με αυτό η λύση είναι μία - στο σήμερα - κόψιμο κώλων. Δεν θα μάθουμε με αυτόν τον τρόπο, αλλά ας είναι και από φόβο. Αςγίνει αυτό σε ΟΛΟΥΣ και για ΟΛΟΥΣ τους λόγους, όχι μόνο ταχύτητα, και σε κάποια χρόνια να αρχισουμε να μιλάμε και για οδηγική παιδεία.
Λατινική Αμερική σε λίγα χρόνια θα είμαστε..εύκολα..Θλιβερό όπως και να έχει και ότι έγραψα έχει χιλιογραφτεί με πολύ πιο καλό και πλήρες τρόπο απότι το μεταφέρω εγώ. Κρίμα..κρίμα για τις αναφορές που δίνουμε ως πλειοψηφία στους "νέους" και στα παιδιά μας
-
Την μόνη λύση που βλέπω θα μπορούσαν να δώσουν οι ασφαλιστικές κάνοντας την χρήση AMG απο 30αρη με προϊστορία σε τροχαία ατυχήματα α δ ύ ν α τ η .
Αλλα είμαι σίγουρος οτι ο μακαρίτης πλήρωνε λιγότερα για το AMG απο εμένα για το YC , ο ασφαλιστής τους ασφάλιζε στόλο βοθροφόρων θα είχαν έκπτωση
-
@monman2 said in ΕΛΛΑΔΑ ΤΡΟΧΑΙΑ ΑΤΥΧΗΜΑΤΑ #3#:
Την μόνη λύση που βλέπω θα μπορούσαν να δώσουν οι ασφαλιστικές κάνοντας την χρήση AMG απο 30αρη με προϊστορία σε τροχαία ατυχήματα α δ ύ ν α τ η .
"Αυτό το αυτοκίνητο δεν τον κυκλοφορούσε καιρό, το είχε πάρει και το είχε στο συνεργείο για να του κάνει αναβάθμιση, να το κάνει πιο γρήγορο" αναφέρει η μητέρα της 22χρονης.
-
@monman2 said in ΕΛΛΑΔΑ ΤΡΟΧΑΙΑ ΑΤΥΧΗΜΑΤΑ #3#:
"Αυτό το αυτοκίνητο δεν τον κυκλοφορούσε καιρό, το είχε πάρει και το είχε στο συνεργείο για να του κάνει αναβάθμιση, να το κάνει πιο γρήγορο" αναφέρει η μητέρα της 22χρονης.
Καλα πηγε αυτο.
ΕΛΛΑΔΑ ΤΡΟΧΑΙΑ ΑΤΥΧΗΜΑΤΑ #3#