-
@george-0 said in ΕΛΛΑΔΑ ΤΡΟΧΑΙΑ ΑΤΥΧΗΜΑΤΑ #3#:
@civil357 said in [ΕΛΛΑΔΑ ΤΡΟΧΑΙΑ ΑΤΥΧΗΜΑΤΑ #3#]
Όσα χρόνια πάντως περνάνε που έχουμε αυτοκινητόδρομους , τόσο χειρότερα οδηγούν
Η διαφορα ενός κλειστου αυτοκινητοδρομου είναι ότι ποτε δεν μπορεις να μπεις ή να βγεις σε αυτόν από αριστερα. Αυτό γινεται μονο από δεξια. Προκυπτει λοιπον ότι πας πιο γρηγορα από αριστερα και πιο αργα από δεξια.
Επισης δεν προσπερνας από δεξια γιατι από εκει μπαινουν τα νεα οχηματα μεσα στο δρομο από εισοδο. Κατά τα αλλα ο ΚΟΚ πεταει χαρταετο επιτρεποντας την κινηση σε στοιχους και προσπεραση από δεξια.
Οποτε αν ειμαι στη μεσαια λωριδα, θα επρεπε να εχω το δικαιωμα να μπω στην δεξια χωρις να κοιταξω τον καθρεφτη μου αφου δεν θα επρεπε να ερχεται κανενας πιο γρηγορα απο εμενα απο τα δεξια μου?
-
@civil357 said in [ΕΛΛΑΔΑ ΤΡΟΧΑΙΑ ΑΤΥΧΗΜΑΤΑ #3#]
Όσα χρόνια πάντως περνάνε που έχουμε αυτοκινητόδρομους , τόσο χειρότερα οδηγούν
Η διαφορα ενός κλειστου αυτοκινητοδρομου είναι ότι ποτε δεν μπορεις να μπεις ή να βγεις σε αυτόν από αριστερα. Αυτό γινεται μονο από δεξια. Προκυπτει λοιπον ότι πας πιο γρηγορα από αριστερα και πιο αργα από δεξια.
Επισης δεν προσπερνας από δεξια γιατι από εκει μπαινουν τα νεα οχηματα μεσα στο δρομο από εισοδο. Κατά τα αλλα ο ΚΟΚ πεταει χαρταετο επιτρεποντας την κινηση σε στοιχους και προσπεραση από δεξια.
Αυτονόητο ( θεωρητικά) ότι ο αριστερά θα πάει πιο γρήγορα, όπως και αυτονόητο για εμένα να κινούμαι όσο πιο δεξιά μπορώ , αφήνοντας την αριστερή μου για τον πραγματικά γρήγορο.
Επίσης οι κόμβοι έχουν λωρίδες επιτάχυνσης και επιβράδυνσης με σαφέστατες προδιαγραφές για τη ταχύτητα της οδού. Δε σημαίνει ότι αν κάποιος εισέλθει θα σε "κόψει" , στο 99,99% των περιπτώσεων θα έχεις όλη την ευχέρεια να τον προσπεράσεις από αριστερά. Και αν τύχει να με επιβραδύνει , ε δε χάλασε και ο κόσμος , δε κυνηγώ ρεκόρ.Συνήθες φαινόμενο λοιπόν σε άδεια εθνική 2 λωρίδων, να προσεγγίζω από δεξιά όχημα που κινείται πιο αργά από εμένα. Δεν έχω καμία πρόθεση να τον "τρομάξω" , δεν του κολλάω. Σπάνια από μόνος του θα μπεί στη δεξιά λωρίδα ( παρά το ότι πιστεύω με "βλέπει" ), οπότε βγαίνω αριστερά τον προσπερνώ νομιμότατα και σχεδόν πάντα τον βλέπω από τους καθρέφτες να επιστρέφει αστραπιαία στην αριστερή, σε άδεια Εθνική!
-
@ntinaras said in [ΕΛΛΑΔΑ ΤΡΟΧΑΙΑ ΑΤΥΧΗΜΑΤΑ #3#]
Οποτε αν ειμαι στη μεσαια λωριδα, θα επρεπε να εχω το δικαιωμα να μπω στην δεξια χωρις να κοιταξω τον καθρεφτη μου αφου δεν θα επρεπε να ερχεται κανενας πιο γρηγορα απο εμενα απο τα δεξια μου?
Υπαρχει μια εξαιρεση, εάν πλησιαζεις σε εξοδο και εισαι στη δεξια και οι υπολοιπες λωριδες αριστερα εχουν κινηση. Τοτε ναι μπορεις να προσπερασεις με ταχυτητα κατω από 80 χλμ αλλα για να βγεις από το δρομο και όχι να παραμεινεις.
Γενικα να κοιτα τον καθρεφτη αλλα δεν ηταν πιο ξεκουραστο να εχεις εμπιστοσυνη στους αλλους οδηγους? -
@ntinaras said in [ΕΛΛΑΔΑ ΤΡΟΧΑΙΑ ΑΤΥΧΗΜΑΤΑ #3#]
Υπαρχει μια εξαιρεση, εάν πλησιαζεις σε εξοδο και εισαι στη δεξια και οι υπολοιπες λωριδες αριστερα εχουν κινηση. Τοτε ναι μπορεις να προσπερασεις με ταχυτητα κατω από 80 χλμ αλλα για να βγεις από το δρομο και όχι να παραμεινεις.
Γενικα να κοιτα τον καθρεφτη αλλα δεν ηταν πιο ξεκουραστο να εχεις εμπιστοσυνη στους αλλους οδηγους?Το χω ξαναπεί νομίζω...
Το adaptive cruise control μου δεν μειώνει ταχύτητα αν περάσει κάποιος από αριστερά-μπει μπροστά μου-και απομακρυνθεί. Αντίθετα αν περάσει από δεξιά και χωθεί μπροστά μου, πλακώνεται στα φρένα για να πιάσει τη ρυθμισμένη απόσταση.Φαντάσου πόσο πίσω είμαστε οδηγικά σα χώρα... κανείς δεν ενημέρωσε τους developer ότι σε κάποιες χώρες προσπερνούν από δεξιά.
-
Ενα πραγμα που δεν μπορω να καταλαβω ειναι που παει τοσος κοσμος μεσα στα αμαξια, συνηθως ενα ατομο εχουν μεσα.
-
@wantone said in ΕΛΛΑΔΑ ΤΡΟΧΑΙΑ ΑΤΥΧΗΜΑΤΑ #3#:
Ενα πραγμα που δεν μπορω να καταλαβω ειναι που παει τοσος κοσμος μεσα στα αμαξια, συνηθως ενα ατομο εχουν μεσα.
Δουλεια?
-
καταλοιπο της πανδημιας. Επισης, η οικονομια παει καλα, δανεια δινονται και κυκλοφορουν πολλα νεα αμαξια στους δρομους. Μην μου αρχισετε τα πολιτικα και τα "δεν εχουμε λεφτα" κτλπ κτλπ. Δεν λεω οτι αγοραζουν ολοι premium αυτοκινητα αλλα η πραγματικοτητα ειναι οτι υπαρχει αυξηση στις πωλησεις αυτοκινητων ΚΑΙ στη χρηση των ηδη υπαρχοντων. Τα χρονια της χοντρης κρισης, πολλοι ειχαν αυτοκινητα και πηγαιναν στη δουλεια με τα ΜΜΜ για να γλυτωσουν τις βενζινες
-
@ntinaras said in ΕΛΛΑΔΑ ΤΡΟΧΑΙΑ ΑΤΥΧΗΜΑΤΑ #3#:
To ACC στα VAG αρνείται να διατήρησει την ταχύτητα στόχο και επιβραδύνει ακόμα και άν κινείσαι μόνιμα στην δεξιά λωρίδα και ανιχνεύσει βραδύτερα κινούμενο αυτοκινήτο στα λωρίδα αριστέρα σου. Θεωρεί και αυτή την συνθήκη προσπέρασμα. Δεν έχουν έρθει οι φρίτζιδες στην κατά δω μεριά να αναβαθμίσουν τον αλγόριθμο
-
Δουλεια?
δεν μπορουν να την κανουν online? επισης παιζουν και ΜΜΜ
-
@argyn said in ΕΛΛΑΔΑ ΤΡΟΧΑΙΑ ΑΤΥΧΗΜΑΤΑ #3#:
To ACC στα VAG αρνείται να διατήρησει την ταχύτητα στόχο και επιβραδύνει ακόμα και άν κινείσαι μόνιμα στην δεξιά λωρίδα και ανιχνεύσει βραδύτερα κινούμενο αυτοκινήτο στα λωρίδα αριστέρα σου. Θεωρεί και αυτή την συνθήκη προσπέρασμα. Δεν έχουν έρθει οι φρίτζιδες στην κατά δω μεριά να αναβαθμίσουν τον αλγόριθμο
ναι, αυτο το θυμαμαι. Σου βγαζει και ειδοποιηση μαλιστα εξηγωντας γιατι μειωνει ταχυτητα. Το αλλο που ανεφερε ο φιλςο ομως (να σε προσπερασει καποιος απο τα δεξια και το acc να πλακωθει στα φρενα) δεν το εχω παρατηρησει, τουλαχιστον οχι στα αυτοκινητα που εχω οδηγησει με acc. Ισως μπηκε στη λωριδα του σε πολυ μικρη αποσταση απο αυτον (σφηνα);
Γενικα το acc δεν εχω δει να αγχωνεται οταν βλεπει οτι το προπορευομενο οχημα απομακρυνεται (εχει μεγαλυτερη ταχυτητα απο εμας) -
@dettol said in ΕΛΛΑΔΑ ΤΡΟΧΑΙΑ ΑΤΥΧΗΜΑΤΑ #3#:
καταλοιπο της πανδημιας. Επισης, η οικονομια παει καλα, δανεια δινονται και κυκλοφορουν πολλα νεα αμαξια στους δρομους. Μην μου αρχισετε τα πολιτικα και τα "δεν εχουμε λεφτα" κτλπ κτλπ. Δεν λεω οτι αγοραζουν ολοι premium αυτοκινητα αλλα η πραγματικοτητα ειναι οτι υπαρχει αυξηση στις πωλησεις αυτοκινητων ΚΑΙ στη χρηση των ηδη υπαρχοντων. Τα χρονια της χοντρης κρισης, πολλοι ειχαν αυτοκινητα και πηγαιναν στη δουλεια με τα ΜΜΜ για να γλυτωσουν τις βενζινες
ναι και εγω αυτο βλεπω. πριν το κοβιντ οταν η βενζινη ηταν στο 1.8 η κινηση στον δρομο επεφτε αισθητα και ξεκιναγε παλι οταν η βενζινη ηταν κατω απο το 1.6. Τωρα με βενζινη στο 1.9 η κινηση ειναι βαρβατη και το 95% ειναι θερμικα (οκ εχουμε και καποια ηλεκτρικα και καμποσα υβριδικα) και πολλα αμαξια απο τα 80-90ς ακομα κυκλοφορουν πολυ μερικα ειναι σε κατασταση καινουριου!!
-
Δουλεια?
Οι υπαλληλοι θελουν, οι μανατζερ δε θελουν.
-
Όχι πάντα. Η τηλεργασία δεν ισχύει για όλους και όχι πάντα στο 100%. π.χ. σε εμάς ειναι 3 μέρες σπίτι - 2 μέρες γραφείο. Όσο για τα ΜΜΜ, είναι άθλια, εκτός του Μετρό. Οπότε εαν το μετρό βολεύει ΟΚ, αλλά όπου δεν έχει (π.χ. δοκίμασε να πας από Αγ. Παρασκευή στο Μαρούσι) μετρό τα λεωφορεία ειναι για κλωτσιές, οπότε το αμάξι ειναι μονόδρομος.
-
ΤΟΥΟΤαρα !! ...βάζω 105 στο ACC πιάνω την δεξιά λωρίδα και δεν ασχολείται τι κάνουν στην μεσαία και αριστερή, τους προσπερνάει κανονικά και με τον νόμο ...
-
Νόμιζα μόνο στο USA γίνονταν αυτά ...
-
«Υπερβολική Ταχύτητα» μπλα μπλα μπλα «Υπερβολική Ταχύτητα» μπλα μπλα μπλα «Υπερβολική Ταχύτητα» μπλα μπλα μπλα «Υπερβολική Ταχύτητα» μπλα μπλα μπλα
...ΖζζζΖΖζζζΖΖΖζζζζΖΖΖΖΖ... -
-
Εγώ πάντως είδα ένα Civic στην εθνική να πηγαίνει παράξενα αργά. Μέχρι που πλησίασα και συνειδητοποίησα ότι είχε τρακάρει και η πόρτα κρατιώταν με ιμάντες στη θέση της.
Απορώ πώς και τον άφησαν να περάσει στα διόδια. -
Αν δεν είχε τροχαία, πως θα τον σταμάταγαν;
Έχουν τέτοια ευθύνη οι υπάλληλοι; (δεν ξέρω, ρωτάω). -
Λίγο μετά τα μεσάνυχτα επιστρέφω με αυτοκίνητο της εταιρείας στο γραφείο να αφήσω το αυτοκίνητο, να πάρω το L200 να πάω σπίτι μου. Πλησιάζοντας βλέπω στο πίσω μέρος της καροτσας κάτι να είναι στο οδόστρωμα. Παρκάρω πλησιάζω και τι να δω? Κάποιος με έχει τρακαρει. Αυτόματα ασυναίσθητα το μάτι μου πάει στο παρμπρίζ μήπως μου έχουν αφήσει κάποιο χαρτάκι. Τίποτα.
Πωωωωω τρελάθηκα. Ξαφνικά άκουσα κάπου πίσω μου ομιλίες. Κοιτάζω βλέπω ένα Peugeot 206 καρφωμένο σε ένα στυλό φωτισμού.
Η νεαρή οδηγός μεθυσμένη σε κατάσταση σόκ με το φίλο της να προσπαθούν να συνέλθουν.
Ένας θεός ξέρει με πόσα πήγαινε για να με χτυπήσει και μετά να πάει να χτυπήσει το στυλό. Το 206 παλιοσίδερα, ευτυχώς φορούσε ζώνη και άνοιξε ο αερόσακος και την γλύτωσε αλλιώς τώρα θα κάναμε άλλη κουβέντα.
Όσο για τις δικές μου υλικές ζημιές, το χειρότερο είναι ότι με τη δεύτερη ματιά έχει στραβωσει ο πίσω άξονας του L200 σε σημείο να βρίσκει ο τροχός στο σασί.
Ήρθε τροχαία, ήρθε φροντίδα έγινε καταγραφή της έκαναν αλκοτεστ το οποίο βγήκε στα κόκκινα και της έδιναν να πιεί νερό για κανένα μισάωρο για να της ξανά κάνουν αλκοτεστ μπας βγεί πιο χαμηλό.
Σε κάποια φάση έρχεται ο πατέρας της την πλησιάζει την λέει με το όνομα της αυτή γυρίζει τον κοιτάζει και του λέει " ορίστε παρακαλώ? Α μπαμπά εσύ είσαι? " Μιλάμε η κοπέλα ήταν αλοιφήΤί κάνω τώρα εγώ? Στραβός άξονας "έρχεται" ή χρειάζεται αντικατάσταση? Ξέρει κανείς ή ότι πει ο εμπειρογνώμονας?
ΕΛΛΑΔΑ ΤΡΟΧΑΙΑ ΑΤΥΧΗΜΑΤΑ #3#