10 days ago

@parikon said in ΕΛΛΑΔΑ ΤΡΟΧΑΙΑ ΑΤΥΧΗΜΑΤΑ #3#:

Εγώ έχω την εξής απορία: Βλέπω στα τεστ της euro ncap πλαϊνή σύγκρουση με 60χλμ και εχουν ελάχιστη παραμόρφωση προς τα μέσα σε αμάξι της τελευταίας 5ετιας. Η απορία μου είναι με καινούριο Octavia θα ζούσε τώρα ο άνθρωπος; Επίσης αν είχε καινούριο αμάξι η τύπισσα θα φρέναρε από μόνο του και θα μείωνε ταχύτητα.
Κατα τη γνώμη μου πρέπει να σταματήσουν να δίνουν επιδοτήσεις μόνο για πανάκριβα ηλεκτρικά αυτοκίνητα αλλά να κοιτάξουν να δωσουν δρομο όλα τα σάπια 15+ για να πάρει ο κόσμος ασφαλή αυτοκίνητα.

Το σύστημα αυτόματης πέδησης και προειδοποίησης σύγκρουσης πιθανόν θα είχε αποτρέψει το ατύχημα. Το έχω μόνιμα ενεργοποιημένο για υποβοήθηση και κάνει θαύματα. Θα έπρεπε να είναι μόνιμα ενεγοποιημένο στα νέα αυτοκίνητα, ρυθμίζεις τον βαθμό ευαισθησίας και την απόσταση ενεργοποίησης της αυτόματης πέδησης. Αναγνωρίζει ακόμη και πιθανή διέλευση πεζού.
Η επιδότηση θα έπρεπε να δίνεται για την ανανέωση του στόλου των αυτοκινήτων και όχι μόνο στα ηλεκτρικά, αλλά δυστυχώς αυτοί που λαμβάνουν τις αποφάσεις δεν έχουν επαφή με την πραγματικότητα.