-
Ίδιος δρόμος είναι μέχρι το Λευκτρο και για Καλαματα,όποτε βολεύει αν αλλάξετε γνωμη τελευταία στιγμή.Υπολογισε οτι και μέχρι την Σπάρτη ο καινούριος δρόμος είναι και αυτός διπλής κατεύθυνσης όποτε πας και εκεί με 120-130 χαλαρά.Η ορεινή Αρκαδία είναι απαγορευτική τα ΣΚ αν θέλεις ησυχία και ηρεμία τουλάχιστον τα τουριστικά χωριά της.
Αν σας αρεσει το περπάτημα μπορείτε να κάνετε βόλτα είτε στο λιμάνι η ακριβώς έξω από την πόλη στην παραλία Μαυροβούνιου ακριβώς δίπλα στη θάλασσα όσο αντέχετε !
Αν θέλετε κάτι πιο ορεινό και χαλαρό μπορείτε να πάτε στην Αρνα,ένα μικρό χωριό με καταπληκτική θέα στον Ταυγετο από την πλατεία! -
@antonmone said in Ποια διαδρομή να προτιμήσω;:
Ίδιος δρόμος είναι μέχρι το Λευκτρο και για Καλαματα,όποτε βολεύει αν αλλάξετε γνωμη τελευταία στιγμή.Υπολογισε οτι και μέχρι την Σπάρτη ο καινούριος δρόμος είναι και αυτός διπλής κατεύθυνσης όποτε πας και εκεί με 120-130 χαλαρά.Η ορεινή Αρκαδία είναι απαγορευτική τα ΣΚ αν θέλεις ησυχία και ηρεμία τουλάχιστον τα τουριστικά χωριά της.
Αν σας αρεσει το περπάτημα μπορείτε να κάνετε βόλτα είτε στο λιμάνι η ακριβώς έξω από την πόλη στην παραλία Μαυροβούνιου ακριβώς δίπλα στη θάλασσα όσο αντέχετε !
Αν θέλετε κάτι πιο ορεινό και χαλαρό μπορείτε να πάτε στην Αρνα,ένα μικρό χωριό με καταπληκτική θέα στον Ταυγετο από την πλατεία!ευχαριστω πολυ για ολες τις πληροφοριες!
-
@nmsm2 said in Ποια διαδρομή να προτιμήσω;:
@argyn said in Ποια διαδρομή να προτιμήσω;:
Προτείνω ημερήσιο ασφάλτινο roadtrip κοντά στην φύση αλλά και τον πολιτισμό, με ποικιλία τοπίων και με δυνατότητα σύντομων ενδιάμεσων στάσεων, καμιά 450αριά χιλιόμετρα συνολικά: Αθήνα>Κιάτο>Λίμνη Στυμφαλία>Λίμνη Δοξα>Λυκούρια>Κλειτορία>Πλανητέρο>Καλάβρυτα>Αθήνα (από παλιά εθνική Πατρών Κορίνθου)
Καταπληκτική διαδρομή και αν θυμάμαι καλά στο Πλανητέρο (πανέμορφη τοποθεσία) σταματάς και τρως πέστροφα. Λίμνη Δόξα πανέμορφη επίσης (Αλλά νομίζω ότι με ηλεκτρικό αυτοκίνητο είναι σχεδόν αδύνατη η υλοποίηση της, περιλαμβάνει πανέμορφες ορεινές διαδρομές στις οποίες αποκλείεται να υπάρχει η δυνατότητα φόρτισης)
λιμνη δοξα εχουμε παει ηδη 2 φορες και ειναι παρα πολυ ωραια!
Πλανητερο/ζαρουχλα ειχαμε δοκιμασει οταν πηγαμε καλαβρυτα, αλλα ειναι πολυ στριμοκωλα τα πραγματα εκει για αμαξι. Σκεφτειτε οτι ειχαμε παει καποιο ακυρο ΣΚ και παλι δεν καταφερα να σταματησω για να περπατησουμε. Ισως δεν το εψαξα οσο επρεπε, αλλα τα παιδια κοιμοταν ηδη και δεν ασχοληθηκα να προσπαθησω οσο επρεπε. -
@antoniokon said in Ποια διαδρομή να προτιμήσω;:
Βυτίνα, Δημητσάνα, Στεμνίτσα...όρος Μαίναλο...
Βαμβακού, Καρυές...όρος Πάρνωνας...
Η βαμβακου μου αρεσε ως ιδεα! Το σωζω στο google maps και το κραταω για λιγο πιο μετα, ισως προς ανοιξη. ευχαριστω! Δεν το ειχα καν υποψιν μου το μερος και φαινεται να γινεται ενδιαφερουσα προσπαθεια, τετοιες που καλο ειναι να στηριζουμε.
-
Αν έχει καλή μερα πας καταφύγιο Οίτης για καφέ και γλυκό. Παιχνίδια τα παιδιά απέναντι στην πρασινάδα...αν δεν έχει ρίξει κάνα χιόνι.
Μετά πολλές επιλογές για μασαμπουκα.
Μπορείτε να κατεβείτε προς Άμφισσα, Χρυσό και επιστροφη.
Εκεί τριγύρω Γραβιά, Παύλιανη... -
@chrisk6 said in Ποια διαδρομή να προτιμήσω;:
Αν έχει καλή μερα πας καταφύγιο Οίτης για καφέ και γλυκό. Παιχνίδια τα παιδιά απέναντι στην πρασινάδα...αν δεν έχει ρίξει κάνα χιόνι.
Μετά πολλές επιλογές για μασαμπουκα.
Μπορείτε να κατεβείτε προς Άμφισσα, Χρυσό και επιστροφη.
Εκεί τριγύρω Γραβιά, Παύλιανη...Ω ναι! αυτο το εχουμε κανει. Εχουμε διανυχτερευσει εκει κιολας. Παυλιανη εχουμε παει 3 φορες για περπατημα στο "παρκο". Δοκιμασαμε να παμε και προ μερικων εβδομαδων, αλλα δυστυχως εχει γινει παρα πολυ γνωστη πλεον. Γινοταν χαμος! δεν καταφερα να παρκαρω στο χωριο. Δεν δοκιμασα καν να παω προς το παρκινγκ απεναντι απο το "παρκο", διοτι φανταζομουν τι θα γινοταν. επισης, εκανα στο μυαλο μου εικονα ολους αυτους μεσα στο παρκο, ειδικα στην αρχη που ειναι πιο στενα και καταλαβα οτι θα ηταν εφιαλτης η εκδρομη μας.
Καναμε επιτοπου και πηγαμε στον πολυδροσο.
Για να χαρεις το παρκοτης παυλιανης νομιζω πρεπει να εισαι εκει εως τις 10 το πρωι κυριακης ή να πας σαββατο πρωι, οποτε πιστευω οτι θα εχει λιγοτερο κοσμο -
Διαβάζω "Αθήνα Φλώρινα πέντε ώρες χαλαρά", "Αθήνα Τρίκαλα δυόμισι ωρίτσες" και αναρωτιέμαι: με ποια super cars, με ποιες ταχύτητες και ποιες καταναλώσεις πετυχαίνετε αυτούς τους ΧΑΛΑΡΟΥΣ χρόνους;;;
-
@dettol said in Ποια διαδρομή να προτιμήσω;:
Γυθειο!
αυτο το ειχα οντως στο νου μου! Για πες, θα ειναι οκ τετοια περιοδο ή θα ειναι καταθλιψη; Εχει ενδιαφερον να βολταρεις εκει; παραλια/θαλασσα βλεπω οποτε χαλια δεν μπορει να ειναι
Πόρος...μπαίνεις και στο φέρυ...και αλλάζεις παραστάσεις.
Από τον παλιό για Επίδαυρο μετά τον Ισθμό...είτε από τον καινούργιο και Αρχ,Νεμέα αποφεύγοντας Άργος και Ναύπλιο.ήσυχα θα είναι και εάν έχει καλή ημέρα θα βολτάρεις στον παραλιακό της πόλης οπού και θα βρεις αρκετά καφέ παγωτό ταβέρνες κλπ αυτή την εποχή.
-
@georgekn said in Ποια διαδρομή να προτιμήσω;:
Γυθειο!
αυτο το ειχα οντως στο νου μου! Για πες, θα ειναι οκ τετοια περιοδο ή θα ειναι καταθλιψη; Εχει ενδιαφερον να βολταρεις εκει; παραλια/θαλασσα βλεπω οποτε χαλια δεν μπορει να ειναι
Πόρος...μπαίνεις και στο φέρυ...και αλλάζεις παραστάσεις.
Από τον παλιό για Επίδαυρο μετά τον Ισθμό...είτε από τον καινούργιο και Αρχ,Νεμέα αποφεύγοντας Άργος και Ναύπλιο.ήσυχα θα είναι και εάν έχει καλή ημέρα θα βολτάρεις στον παραλιακό της πόλης οπού και θα βρεις αρκετά καφέ παγωτό ταβέρνες κλπ αυτή την εποχή.
Επίσης ωραία ιδέα! Βλέπω ότι ο γαλατάς είναι 2.5 ώρες που είναι η τέλεια απόσταση! Έχω στο νου μου επίσης να πάω στον γλατζουνη για φαγητό όπου έχω ακούσει τα καλύτερα λόγια.
Έχει νόημα να πάρω το αυτοκίνητο στο φέρι ή όχι; -
Ε ναι, δε θα κάνεις και καμιά βόλτα στο νησί; Έχει τον ναύσταθμο των Ρώσων, το μοναστήρι. Πώς θα τα δεις όλα αυτά; Το κόστος είναι αμελητέο.
-
@dimsabas said in Ποια διαδρομή να προτιμήσω;:
Ε ναι, δε θα κάνεις και καμιά βόλτα στο νησί; Έχει τον ναύσταθμο των Ρώσων, το μοναστήρι. Πώς θα τα δεις όλα αυτά; Το κόστος είναι αμελητέο.
Δεν έχω ιδέα από πόρο, όποτε δεν ήξερα τι μέρη υπάρχουν για να επισκεφτείς. Αρκεί μόνο να με αφήσουν να μπω στο φέρρυ
-
Χαχαχαχαχα! Λες να έχει τέτοιους περιορισμούς η σαπισμένη παντόφλα;
-
Χαχαχαχαχα! Λες να έχει τέτοιους περιορισμούς η σαπισμένη παντόφλα;
Τα σαπισμένα μυαλά είναι πιο επικίνδυνα από τη σαπισμένη παντόφλα
-
Δεν έχω ιδέα από πόρο, όποτε δεν ήξερα τι μέρη υπάρχουν για να επισκεφτείς. Αρκεί μόνο να με αφήσουν να μπω στο φέρρυ
Εγώ Πόρο, άφησα το αμάξι Γαλατά και γύρισα την πόλη με τα πόδια. Για μονοήμερο καλό είναι.
Επίσης μου άρεσε ορεινή διαδρομή Ελικώνα με επίσκεψη Ιερά Μονή Οσίου Λουκά, αλλά το είχα κάνει πριν τις φωτιές.
Συνδυάζεται και με πηγές Λειβαδιά.
Έχει και ωραία χωριουδάκια ενδιάμεσα για μεζέδες. -
Πάντως αν κινηθεί κανείς προς Γύθειο και Μάνη με SUV αξίζει να επιχειρήσει μια παράκαμψη προς τον αφημένο στην τύχη του και παντελώς ξεχασμένο Πολυάραβο - αφού διαβάσει την ιστορία του - βόλτα αποκαλυπτική της αντίληψης του Ελλαδικού Γκουβέρνου περι ιστορικής μνήμης.
-
@antonakis said in Ποια διαδρομή να προτιμήσω;:
Εγώ Πόρο, άφησα το αμάξι Γαλατά και γύρισα την πόλη με τα πόδια. Για μονοήμερο καλό είναι.
Επίσης μου άρεσε ορεινή διαδρομή Ελικώνα με επίσκεψη Ιερά Μονή Οσίου Λουκά, αλλά το είχα κάνει πριν τις φωτιές.
Συνδυάζεται και με πηγές Λειβαδιά.
Έχει και ωραία χωριουδάκια ενδιάμεσα για μεζέδες.εχουμε παει δυο φορες για βολτα στην αρβανιτσα εκει κοντα. Ειναι οντως ωραια.
Λειβαδια εχουμε παει αλλες δυο φορες αν και για να ειμαι ειλικρινης δεν εχω καταλαβει το θελγητρο των πηγων. Πηγαμε, τις ειδαμε, δεν κατσαμε για καφε γιατι γινοταν χαμος και πηγαμε λιγο για περπατημα πανω απο τις πηγες οπως κατεβαιναν απο βουνο. Δυστυχως γινεται αρκετα δυσβατο το μονοπατι, οποτε δεν ενθουσιαστηκαμε με την ολη μας εξορμηση εκεινη την ημερα. -
@nmsm2 said in Ποια διαδρομή να προτιμήσω;:
Προτείνω ημερήσιο ασφάλτινο roadtrip κοντά στην φύση αλλά και τον πολιτισμό, με ποικιλία τοπίων και με δυνατότητα σύντομων ενδιάμεσων στάσεων, καμιά 450αριά χιλιόμετρα συνολικά: Αθήνα>Κιάτο>Λίμνη Στυμφαλία>Λίμνη Δοξα>Λυκούρια>Κλειτορία>Πλανητέρο>Καλάβρυτα>Αθήνα (από παλιά εθνική Πατρών Κορίνθου)
Καταπληκτική διαδρομή και αν θυμάμαι καλά στο Πλανητέρο (πανέμορφη τοποθεσία) σταματάς και τρως πέστροφα. Λίμνη Δόξα πανέμορφη επίσης (Αλλά νομίζω ότι με ηλεκτρικό αυτοκίνητο είναι σχεδόν αδύνατη η υλοποίηση της, περιλαμβάνει πανέμορφες ορεινές διαδρομές στις οποίες αποκλείεται να υπάρχει η δυνατότητα φόρτισης)
Ναι, ισχύει - Βέβαια καλύτερη εποχή τότε που τα πλατάνια έχουν φύλλωμα - όσα δεν έχουν ακόμα αρρωστήσει δηλαδή - αλλά και ο Χειμώνας έχει την γοητεία του.
Και μια που μιλάμε για την Λίμνη Δόξα: μια βόλτα στο Μνημείο Πεσόντων, στα υπόγεια και τον τόπο μαρτυρίου της μονής Αγίου Γεωργίου και μετά προς τους Αγίους Πάντες και την "Τρύπα" (με SUV και λίγη διάθεση για περπάτημα τα τελευταία - και αφού διαβάσουμε το ιστορικό της περιοχής) μπορεί να αποδειχθεί ιδιαίτερα αποκαλυπτική για ένα μέρος της πρόσφατης ιστορίας μας, που αφού διαστρέψαμε κατά το δοκούν, επιλεκτικά ξεχνάμε.
-
Τρύπα
βολτα θελουμε να κανουμε, οχι να αναμοχλευσουμε τον εμφυλιο. Οτι εγινε εγινε, παμε παρακατω. Σταδιακα πεθαινουν και οι τελευταιοι που τα εζησαν, δεν ειναι αναγκη να τα ψαχνουμε οι νεοτεροι.
Προτιμω να τσακωνομαστε για τα ταμπετ με ροδες -
@eltonjohn said in Ποια διαδρομή να προτιμήσω;:
Διαβάζω "Αθήνα Φλώρινα πέντε ώρες χαλαρά", "Αθήνα Τρίκαλα δυόμισι ωρίτσες" και αναρωτιέμαι: με ποια super cars, με ποιες ταχύτητες και ποιες καταναλώσεις πετυχαίνετε αυτούς τους ΧΑΛΑΡΟΥΣ χρόνους;;;
Από γεννήσεως κόσμου οι συζητήσεις περί διαδρομών και χρόνων άφιξης καταλήγουν αναπόφευκτα στο προαιώνιο ερώτημα "ποιός την έχει μεγαλύτερη?" Ο ηνίοχος της αρχαιότητας και ο οδηγός του σήμερα ελάχιστα διαφέρουν νομίζω ως προς αυτό.
-
Δεν βρηκα καποιο πιο σχετικο νημα και δεν ηθελα να ανοιξω νεο. Ψαχνω προορισμο για μονοημερη διαδρομη σε χρονικη αποσταση περιπου 2.5 ωρες απο αθηνα.
Καλαματα ειναι το ενα σεναριο που σκεφτομαστε. Κορινθος, πιο κοντα, αλλα εχουμε παει αρκετες φορες. Λουτρακι δεν με ενθουσιαζει, χαλκιδα το ιδιο. Ναυπλιο ουτε κατα διαννοια, εχω παει πολλες φορες και πλεον γινεται χαμος απο κοσμο οποτε το αποφευγω.Ευχαριστω για την οποια βοηθεια!
Ευβοια, αλλα με λιγη περιπετεια σε μερος που παει το ηελκτρικο και γυρναει χωρις προβλημα απο αποσταση
Πας λοιπον προς Κυμη αλλα από Κονιστρες. Στριβεις προς χωριο Καδι και πιανεις τον τσιμεντοστρωμενο που περναει μπροστα απο το νεκροταφειο. συνεχιζεις τον δρομο και θα μπεις σε ενα μαγικο δασος με ελατα. μεχρι εκει τσιμεντοστρωμενος. συνεχιζεις εκει που τελειωνει η τσιμεντοστρωση προς τα ελαφρα δεξια, εχει μεν χωματοδρομο αλλα απολυτα στρωμενο, μη σου πω καλυτερο και απο ασφαλτο. σε 2-3 χιλιομετρα μεσα στο οροπεδιο βγαινεις βρωμονερα, θα τρελλαθεις. απο εκει συνεχιζεις ευθεια και κατεβαινεις απο τον τσιμεντοστρωμενο στο μετοχι, πηγαινε στη παραλια και φαε στον βρακα. γυρνας απο στενη.
θα σου μενει αξεχαστο σε σχεση με τα μπαναλ.
Ποια διαδρομή να προτιμήσω;