-
@razumikhin said in Οδήγησα....
Άψογο ποστ φίλε μπράβο.
Σαν νέος κάτοχος xceed titanium diesel μιας εβδομάδας ακριβως σου λέω πήγαινε παρτο με κλειστά μάτια.
Τώρα όμως, μήπως βρεις κάποιο ετοιμοπαραδοτο γιατί βγαίνει το FL και νομίζω σταμάτησαν οι παραγγελίες και θα είναι πολύ ακριβότερο απ ότι τώρα. -
Ότι ριβιού έχω δει για το αρκανά, αυτό λέει, ότι κοπανάει. Του βάζουν και 18'' ζαντολάστιχα κιόλας...
-
@razumikhin said in Οδήγησα....:
KIA Xceed 1.5 160
Εδώ έχουμε να κάνουμε με ένα crossover SUV το οποίο δεν θέλει να απομακρυνθεί ιδιαίτερα από τα χωράφια των hatchbacks. Παρά το επαρκέστατο ground clearance (18 εκατοστά), είναι ένα αμάξι στο οποίο κάθεσαι αρκετά χαμηλά. Σου αφήνει περισσότερο αίσθηση hatchback παρά SUV. Αισθητικά μου αρέσει, και μάλιστα πολύ. Δυναμικό, μοντέρνο, νεανικό design, με αυτό το υπέροχο coupe τελείωμα πίσω. Λιγότερο "μπούγιο" από το Renault, λιγότερο εντυπωσιακό, αλλά πανέμορφο με έναν δικό του, μοναδικό τρόπο. Σε αντίθεση με το Renault σου δίνει την αίσθηση μια εντελώς δικής του σχεδιαστικής ταυτότητας, χωρίς να προσπαθεί να κλέψει στοιχεία από άλλους κατασκευαστές.
Στο εσωτερικό η αίσθηση είναι εξίσου καλή. Ποιοτικά υλικά, εργονομία, όλα νοικοκυρεμένα. Η μοναδική ίσως κριτική αν θέλουμε να γίνουμε ιδιότροποι, είναι πως η εσωτερική σχεδίαση στερείται λίγης παραπάνω φαντασίας και "μοντερνιάς", αν και το υπερβολικά μοντέρνο έχει τα δικά του προβλήματα.
Εκεί πάντως που το αμάξι αριστεύει, είναι το οδηγικό κομμάτι. Η μέρα με τη νύχτα με το Renault. Το αμάξι ήταν manual, φυσικά διατίθεται και με το 7άρι αυτόματο DCT κιβώτιο. Γκάζι, τιμόνι, απόκριση, αίσθηση, συμμετοχικότητα, όλα εκεί και όλα στον υπερθετικό βαθμό. Όπως είπα προηγουμένως, το αυτοκίνητο είναι στημένο σαν ένα warm hatchback, και αυτή ακριβώς είναι η αίσθηση που σου δίνει. Άμεσο, σβέλτο, με εξαιρετικό κράτημα. Όταν ξεκίνησα να το οδηγώ η απαίτησή μου ήταν απλώς να είναι άνετο και βολικό και στην πορεία ανακάλυψα ένα fun to drive μηχάνημα! Έξοχο! Τρομάζω στην ιδέα του πως θα ήταν το 1.6 με τα 204 άλογα... Και φυσικά, σε πλήρη αντίθεση με το Renault, η ανάρτηση ήταν εκπληκτική. Αρκούντως σφιχτή για να σηκώσει το σπορ χαρακτήρα του αμαξιού, και ταυτόχρονα αρκούντως άνετη για να αντιμετωπίσει την οποιαδήποτε κακοτεχνία του οδοστρώματος.
Πραγματικά, ένα ολοκληρωμένο, εξαιρετικό αυτοκίνητο από κάθε άποψη.
Κι εγώ μετακίνησα (οδήγησα ίσως είναι βαρύ) για λίγα χιλιόμετρα το Ceed 1.5 160 DCT Fastback σε έκδοση N-Line, αποκομίζοντας ως επί το πλείστον παρόμοιες εντυπώσεις. Θα συμφωνήσω με τον προλαλήσαντα στο ότι είναι και αυτό καλοσχεδιασμένο (εξαιρουμένου του ανέμπνευστου εσωτερικού), ποιοτικό, με ωραίο πάτημα στο δρόμο και αρκετά άνετο παρά τις 18άρες της έκδοσης N-Line.
Θα προσθέσω ότι το αυτόματο κιβώτιο μου φάνηκε πολύ ομαλό στη λειτουργία του, αλλά όχι τόσο γρήγορο όσο άλλα διπλοσύμπλεκτα, χωρίς όμως να το θεωρώ αυτό σημαντικό πρόβλημα.
Θα διαφοροποιηθώ σε σχέση με τον προλαλήσαντα ως προς την εντύπωση που μου έδωσε ο κινητήρας. Αρκετά δυνατός, αλλά περίμενα περισσότερα για τα 160 άλογα του. Ίσως το κιβώτιο δεν τον κολακεύει...
Κατά την προσωπική μου άποψη, ένα πολύ καλό, αλλά όχι εξαιρετικό αυτοκίνητο, με καλή τιμολόγηση, δεδομένου του παρόντος κύματος ακρίβειας.
-
Εξαιρετικά review, σε ευχαριστούμε!
-
Cupra Formentor
Οδήγησα σήμερα το πιο συμπαθητικό κομμάτι από τον πιο αντιπαθητικό κατασκευαστή αυτοκινήτων.
Ενα αυτοκίνητο, το οποίο μέχρι εχτές, αν το είχε παρουσιάσει κάποιος εκτός group, θα μπορούσε και να με ενδιαφέρει.
Εξαιρετικό στα γούστα μου σχήμα, για το οποίο όμως λόγω καταγωγής του ενημερώνω ότι δεν γνωρίζω ούτε πολλά τεχνικά στοιχεία, ούτε έχω διαβάσει test.
Μου έδωσαν το 1,5 με 150 άλογα. Χειροκίνητο σασμάν, δεν ξέρω από εξοπλισμό. Ελαστικά 245/45-18, GY Eagle F1 asymmetric3. Ενα βαρύ μολυβί χρώμα που μου άρεσε.
Μπήκα και βολεύτηκα πανεύκολα. Η εικόνα του δρόμου πάνω από το ταμπλώ και του αισθήματος ελέγχου της περιμέτρου του αυτοκινήτου πολύ καλή.
Δεν ενθουσιάστηκα το ίδιο και με την εικόνα του ταμπλώ (σε επίπεδο αισθητικής). Σε λειτουργικό επίπεδο δεν ασχολήθηκα πολύ, αλλά είναι από ...εκείνα, με τα πολλά τα μενού και τα υπομενού, που μάλλον δυσκολεύουν την ζωή. Δεν ρώτησα ο βλάκας πως δουλεύει ο κλιματισμός και χρειάστηκα κανένα πεντάλεπτο σε κάποιο πάρκινγκ λίγο παρακάτω για να το ενεργοποιήσω. Δεν τόλμησα να το ξανα-ακουμπήσω μέχρι τέλους. Για τον ήχο το μόνο που χρειάστηκα, ήταν η ροδέλα στο τιμόνι... Ευτυχώς το σύστημα διατήρησης λωρίδας δεν ήταν τόσο παρεμβατικό όπως του ΜΟΚΑ, την άλλη φορά και δεν χρειάστηκε να υποστώ την ταλαιπωρία να βρω πως απενεργοποιείται.
Στα βασικά. Μοχλός κιβωτίου με όμορφα κοντές διαδρομές, αλλά, δεν ήμουνα σίγουρος στις πρώτες αλλαγές ότι κούμπωνε η ταχύτητα. Σύντομα το συνήθισα και δεν με απασχόλησε ξανά. Το τιμόνι, με σωστή διάσταση και στεφάνη, δεν ήταν και απίθανο δεν ήταν και κακό, παρά μόνο πέριξ της ουδέτερης θέσης που το λες και ..."κακούτσικο".
Αντίθετα, απίθανο ήταν το πάτημα του αυτοκινήτου. Οχι θόρυβος αναρτήσεων, όχι ταλαντώσεις, καλή αντιμετώπιση των κακοτεχνιών του δρόμου, εμπιστοσύνη στο κράτημα. Δεν ξέρω τι αναρτήσεις έχει, αλλά, μ΄άρεσαν.
Εκεί που πραγματικά δυσαρεστήθηκα ήταν στο πακέτο κινητήρας-μετάδοση. Δεν πάει όπως θα ήθελα και περίμενα.
Ειδικά η τρίτη, που κυρίως θα ήθελα στην διαδρομή μου (Βρύσες-Ασκύφου, για όσους την γνωρίζουν), σου έδινε την εντύπωση ότι έχει 90 άλογα και πολλά λέω. Η δευτέρα αντίστοιχα μούγκριζε και ο δείκτης αλλαγής μου πρότεινε πέμπτη! Πέμπτη δεν έβαλα αλλά η τετάρτη που δοκίμασα, ήταν χειρότερη εκεί. Στον κατήφορο όμως και στο ίσιωμα, οι πολύ καλές αναρτήσεις δεν σου άφηναν περιθώριο διαμαρτυρίας.
Ολα αυτά στις ήπιες ανωφέρειες του ΒΟΑΚ, δεν νομίζω να γίνονται αντιληπτά. Η κίνηση εκεί ήταν τόση που ρεπρίζ στην ευθεία δεν είδα.
Οταν επέστεψα το αυτοκίνητο και σχολίασα, μου είπε ότι ήταν στο comfort και όχι στο sport. Δεν ξέρω, δεν είδα, δεν κατάλαβα. Στην ερώτηση πόσο θα έκανε αυτό που οδήγησα; Περίπου 34000€. -
@manast said in Οδήγησα....:
Cupra Formentor
Οδήγησα σήμερα το πιο συμπαθητικό κομμάτι από τον πιο αντιπαθητικό κατασκευαστή αυτοκινήτων.
Ενα αυτοκίνητο, το οποίο μέχρι εχτές, αν το είχε παρουσιάσει κάποιος εκτός group, θα μπορούσε και να με ενδιαφέρει.
Εξαιρετικό στα γούστα μου σχήμα, για το οποίο όμως λόγω καταγωγής του ενημερώνω ότι δεν γνωρίζω ούτε πολλά τεχνικά στοιχεία, ούτε έχω διαβάσει test.
Μου έδωσαν το 1,5 με 150 άλογα. Χειροκίνητο σασμάν, δεν ξέρω από εξοπλισμό. Ελαστικά 245/45-18, GY Eagle F1 asymmetric3. Ενα βαρύ μολυβί χρώμα που μου άρεσε.
Μπήκα και βολεύτηκα πανεύκολα. Η εικόνα του δρόμου πάνω από το ταμπλώ και του αισθήματος ελέγχου της περιμέτρου του αυτοκινήτου πολύ καλή.
Δεν ενθουσιάστηκα το ίδιο και με την εικόνα του ταμπλώ (σε επίπεδο αισθητικής). Σε λειτουργικό επίπεδο δεν ασχολήθηκα πολύ, αλλά είναι από ...εκείνα, με τα πολλά τα μενού και τα υπομενού, που μάλλον δυσκολεύουν την ζωή. Δεν ρώτησα ο βλάκας πως δουλεύει ο κλιματισμός και χρειάστηκα κανένα πεντάλεπτο σε κάποιο πάρκινγκ λίγο παρακάτω για να το ενεργοποιήσω. Δεν τόλμησα να το ξανα-ακουμπήσω μέχρι τέλους. Για τον ήχο το μόνο που χρειάστηκα, ήταν η ροδέλα στο τιμόνι... Ευτυχώς το σύστημα διατήρησης λωρίδας δεν ήταν τόσο παρεμβατικό όπως του ΜΟΚΑ, την άλλη φορά και δεν χρειάστηκε να υποστώ την ταλαιπωρία να βρω πως απενεργοποιείται.
Στα βασικά. Μοχλός κιβωτίου με όμορφα κοντές διαδρομές, αλλά, δεν ήμουνα σίγουρος στις πρώτες αλλαγές ότι κούμπωνε η ταχύτητα. Σύντομα το συνήθισα και δεν με απασχόλησε ξανά. Το τιμόνι, με σωστή διάσταση και στεφάνη, δεν ήταν και απίθανο δεν ήταν και κακό, παρά μόνο πέριξ της ουδέτερης θέσης που το λες και ..."κακούτσικο".
Αντίθετα, απίθανο ήταν το πάτημα του αυτοκινήτου. Οχι θόρυβος αναρτήσεων, όχι ταλαντώσεις, καλή αντιμετώπιση των κακοτεχνιών του δρόμου, εμπιστοσύνη στο κράτημα. Δεν ξέρω τι αναρτήσεις έχει, αλλά, μ΄άρεσαν.
Εκεί που πραγματικά δυσαρεστήθηκα ήταν στο πακέτο κινητήρας-μετάδοση. Δεν πάει όπως θα ήθελα και περίμενα.
Ειδικά η τρίτη, που κυρίως θα ήθελα στην διαδρομή μου (Βρύσες-Ασκύφου, για όσους την γνωρίζουν), σου έδινε την εντύπωση ότι έχει 90 άλογα και πολλά λέω. Η δευτέρα αντίστοιχα μούγκριζε και ο δείκτης αλλαγής μου πρότεινε πέμπτη! Πέμπτη δεν έβαλα αλλά η τετάρτη που δοκίμασα, ήταν χειρότερη εκεί. Στον κατήφορο όμως και στο ίσιωμα, οι πολύ καλές αναρτήσεις δεν σου άφηναν περιθώριο διαμαρτυρίας.
Ολα αυτά στις ήπιες ανωφέρειες του ΒΟΑΚ, δεν νομίζω να γίνονται αντιληπτά. Η κίνηση εκεί ήταν τόση που ρεπρίζ στην ευθεία δεν είδα.
Οταν επέστεψα το αυτοκίνητο και σχολίασα, μου είπε ότι ήταν στο comfort και όχι στο sport. Δεν ξέρω, δεν είδα, δεν κατάλαβα. Στην ερώτηση πόσο θα έκανε αυτό που οδήγησα; Περίπου 34000€.Yποθέτω πήγες με το swift εκεί;
Γιατί αν πήγες με την Alfa,μάλλον όταν ρωτούσες τιμή κ.τ.λ. ο υπάλληλος θα σε κοιτούσε με ύφος "φίλε, μας δουλεύεις έτσι;" -
@panormus772 said in Οδήγησα....:
Cupra Formentor
Yποθέτω πήγες με το swift εκεί;
Γιατί αν πήγες με την Alfa,μάλλον όταν ρωτούσες τιμή κ.τ.λ. ο υπάλληλος θα σε κοιτούσε με ύφος "φίλε, μας δουλεύεις έτσι;"
Πήγα για το service στο swift, ε, όση ώρα περίμενα... -
Στο 1.5 DSG το comfort ειναι ψοφιο. Απορω γιατι κανουν τετοια λαθοι οι πωλητες. Πρέπει να στο βαζουν στο sport αν ειναι να μην σου πουν πως να το αλλαξεις στην πορεια για να δεις διαφορες.
-
Cupra Formentor
Οταν επέστεψα το αυτοκίνητο και σχολίασα, μου είπε ότι ήταν στο comfort και όχι στο sport. Δεν ξέρω, δεν είδα, δεν κατάλαβα. Στην ερώτηση πόσο θα έκανε αυτό που οδήγησα; Περίπου 34000€.συντεκνε ομιλεις με πλακααλμυριδααρμενιανο, ειμαι απαφτους που τη κανουν τη διαδρομη και γυρνωντας χτυπανε προγουλη και μπουρμπουριστους διπλα στο ποταμι κατω απο τη γεφυρα και μετα καφε στα πλατανια απεναντι στο μπαρ.
τελευταια φορα με το βιταρακι, καργα φορτωμενο με κατι εμπορευματα της ξαδερφης για χωρα και την οικογενεια μεσα. Οκ, εχει ανηφορακια, οχι σοβαρα. Βασικα ζορια εχει η επιστροφη αμα κατεβεις χωρα μεχρι να φτασεις τουνελ (αληθεια δουλευει ακομη το καφε στο παρκιν?).
το αμαξι και εμενα καλο μου φαινεται, εχουν κανει καλα πλαισια οι απαισιοι οι γερμαναραδες. και ο 1.5 που ειχα και εγω σε αλλο φριτσικο ψοφιος μου φανηκε. ειδικα μπροστα στα 140 του βιταρακιου. αυτα ειναι να τα παιρνεις διλιτρα με 300. αλλα μετα φτανουν τα λεφτα της τζουλιας. οποτε ακυρον. -
Χαχα μόλις επέστρεψα από Αλμυρίδα!
Ποια Alfa έχεις manast;
-
@sargus said in Οδήγησα....:
Ποια Alfa έχεις manast;
δεν θες να ξερεις, δεν θες...
-
@sargus said in Οδήγησα....:
Ποια Alfa έχεις manast;
γατακια οταν εκανα εγω μπανιο στην αλμυριδα ειχε μονο τον μπενη και το χωραφακι ΗΤΑΝ χωραφακι. ειχε τη ταβερνα και 3 σπιτια. το ποταμι ητανε κανονικο ποταμι. και μαζευα τα κληματα μεχρι ασπρο και παταγα σε πετρινο. ο δρομος για τη πλακα ηταν ο γερμανικος και μονος-στενος, εκει που ειναι τωρα το κατεβασμα ηταν μονοπατι με πετρες για τα μουλαρια. αμαξι υπηρχε μον ενα νταιχατσου του αντρεα οπως μπαιναμε στο χωριο, δεξια.
και δουλευε και το μονοθεσιο....
δημοτικο -
@gatoz said in Οδήγησα....:
Cupra Formentor
συντεκνε ομιλεις με πλακααλμυριδααρμενιανο, ειμαι απαφτους που τη κανουν τη διαδρομη και γυρνωντας χτυπανε προγουλη και μπουρμπουριστους διπλα στο ποταμι κατω απο τη γεφυρα και μετα καφε στα πλατανια απεναντι στο μπαρ.
τελευταια φορα με το βιταρακι, καργα φορτωμενο με κατι εμπορευματα της ξαδερφης για χωρα και την οικογενεια μεσα. Οκ, εχει ανηφορακια, οχι σοβαρα. Βασικα ζορια εχει η επιστροφη αμα κατεβεις χωρα μεχρι να φτασεις τουνελ (αληθεια δουλευει ακομη το καφε στο παρκιν?).
το αμαξι και εμενα καλο μου φαινεται, εχουν κανει καλα πλαισια οι απαισιοι οι γερμαναραδες. και ο 1.5 που ειχα και εγω σε αλλο φριτσικο ψοφιος μου φανηκε. ειδικα μπροστα στα 140 του βιταρακιου. αυτα ειναι να τα παιρνεις διλιτρα με 300. αλλα μετα φτανουν τα λεφτα της τζουλιας. οποτε ακυρον.Α-χά! Για να έκανα τη διαδρομή που προτείνεις, από εκεί που ξεκίνησα, ήθελα τουλάχιστον 2,5 ώρες την καλή εποχή (άνοιξη).
Από εδώ λες το ανέβασμα
Την κάνω χωρίς λόγο 2-3 φορές τη χρονιά τα τελευταία χρόνια με τη μικρή κόρη που της αρέσει επίσης. (Ρέθυμνο, φαράγγι Κοτσυφού, Σελλιά, Ροδάκινο, Φραγκοκάστελλο, Ιμπρος, Ασκύφου, Βρύσσες, Ρέθυμνο, αλλά πάντα άνοιξη και ουδέτερες ώρες. Τώρα μπορεί να ήθελα και 4!- Δεν τις είχα.
Ετσι που λες, αν ανέβαινα στο μεγαλύτερο ανηφορικό κομμάτι (ΑΝ ήταν άδειος ο δρόμος θα δούλευε πολύ δευτέρα και μπορεί πλάκα-πλάκα να τα κατάφερνε καλύτερα. -
-
Πολύ κομψό αυτοκίνητο. Τις ωραίες γραμμές...πω πω πω
-
-
Οδήγησα για λίγα χιλιόμετρα ένα Yaris Cross 1,5 manual.
Θα αρχίσω από το τέλος, δεν είναι για εμένα!
Ενδεχόμενος για αυτό φταίει η σύγκριση με το golf διότι είναι μια κατηγορία κάτω και αυτό είναι παραπάνω από εμφανές ειδικά στην ηχομόνωση και την ποιότητα κύλισης.
Η ανάρτηση είναι αρκετά σκληρή και οι απόσβεση πολύ ξερή με αποτέλεσμα κάθε μικρή ανωμαλία του δρόμου να την νιώθεις.
Εργονομικά οι διακόπτες των παραθύρων μου φάνηκαν πολυ ψηλά και μακριά από το χέρι μου, και ο διακόπτης για το χειρόφρενο δεν φάνηκε να βολεύει ιδιαίτερα. Η οθόνη ανάμεσα στα κυάλια ειναι πολυ μικρή και έχουν στριμώξει όση περισσοτερη πληροφορία μπορούν εκεί μέσα, και μέση κατανάλωση δεν είδα πουθενά, όχι ότι έψαξα να αλλάξω κάτι στην οθόνη βέβαια! -
@limited_one said in Οδήγησα....:
Ενδεχόμενος για αυτό φταίει η σύγκριση με το golf διότι είναι μια κατηγορία κάτω και αυτό είναι παραπάνω από εμφανές ειδικά στην ηχομόνωση και την ποιότητα κύλισης.
Η ανάρτηση είναι αρκετά σκληρή και οι απόσβεση πολύ ξερή με αποτέλεσμα κάθε μικρή ανωμαλία του δρόμου να την νιώθεις.
Εργονομικά οι διακόπτες των παραθύρων μου φάνηκαν πολυ ψηλά και μακριά από το χέρι μου, και ο διακόπτης για το χειρόφρενο δεν φάνηκε να βολεύει ιδιαίτερα. Η οθόνη ανάμεσα στα κυάλια ειναι πολυ μικρή και έχουν στριμώξει όση περισσοτερη πληροφορία μπορούν εκεί μέσα, και μέση κατανάλωση δεν είδα πουθενά, όχι ότι έψαξα να αλλάξω κάτι στην οθόνη βέβαια!To μοτερ πως σου φανηκε ?
-
@alexandros-k said in Οδήγησα....:
@limited_one said in Οδήγησα....:
Εργονομικά οι διακόπτες των παραθύρων μου φάνηκαν πολυ ψηλά και μακριά από το χέρι μου, και ο διακόπτης για το χειρόφρενο δεν φάνηκε να βολεύει ιδιαίτερα. Η οθόνη ανάμεσα στα κυάλια ειναι πολυ μικρή και έχουν στριμώξει όση περισσοτερη πληροφορία μπορούν εκεί μέσα, και μέση κατανάλωση δεν είδα πουθενά, όχι ότι έψαξα να αλλάξω κάτι στην οθόνη βέβαια!To μοτερ πως σου φανηκε ?
Φυσιολογικό για τον όγκο του.
-
Οδήγησα την προηγούμενη εβδομάδα το HRV της Honda.
Είχα οδηγήσει και το CHR της toyota παλιότερα και μου το θύμισε κάπως αν καί είναι καλύτερο κάπως το Honda.
To CHR να πατάς γκάζι και να μουγκρίζει χωρίς να επιταχύνει και το HRV κάπως έτσι αλλά όχι σε τέτοιο βαθμό.
Η κατανάλωση στο Honda όχι κάτι ιδιαίτερο σε οικονομία.Δεν ξέρω αν έχει νόημα όλο αυτό που γίνεται με τα υβριδικά.
Κάνουν πολύ βαριά αυτοκίνητα με συστήματα και μπαταρίες και δεν ξέρω τι κερδίζεις στην τελική με όλο αυτό.
Διαβάζω πχ 1700 κιλά το qashqai epower.
Πόσο οικονομία να κάνει ένα αυτοκίνητο 1700 κιλών.
Θα το κάνω και αυτό test drive για να μου φύγει η απορία. Αυτό πιστεύω θα είναι πιο γρήγορο και δεν θα μουγκρίζει γιατι κινείται ηλεκτρικά αλλά αποκλείω να βγάλει τις καταναλώσεις που διαφημίζει και αυτό.Μήπως το πετρέλαιο και το αέριο είναι καλύτερες λύσεις ακόμη και τώρα?
Οδήγησα....