-
Οδήγησα σήμερα test drive και είδα από κοντά το φτηνό κινέζικο YUDO που φέρνει η Ecocar
Εμφανισιακά πολύ ομορφο. Μεγεθος πολύ καλό για πόλη. Ορατότητα πολύ καλή
Οδηγικά εν τάχυ γιατι δεν το οδήγησα και πολύ:
Μια χαρά δύναμη είχε στο normal και αρκετο τράβηγμα όταν το έβαλα στο sport. καλή συμπεριφορά χωρίς να κοπανάει.
Ο χώρος αποσκευων decent
Ο χώρος πίσω επιβατών στριμόκολα, οχι πολύ ωραία θέση και το κεφάλι μου έβρισκε πάνω ακόμα και που είμαι 1,8 (μετριου αναστηματος δηλαδή). υπερηψωμένα τα καθίσματα. Για μεσα στην πόλη η μετακίνηση είναι απλά οκ.
Μέσα όλα σκληρά πλαστικά. Ωραιο δερματινο τιμονάκι και ωραια δερματίνη στα καθίσματα οτι βρίσκεις σε καλύτερα υλικά. Ολα τα άλλα πλαστικά σκληρά. Θήκες εχει μια χαρά αλλα το ντουλαπάκι στον συνοδηγό πολύ μικρό
Πράγματα που με ενόχλησαν: Δεν έχει στους καθρέφτες ειδοποιηση τυφλού σημείου (μικρό το κακό), Δεν ρυθμίζεται το τιμόνι μεσα έξω αλλά μόνο καθ' ύψος. Τέλος μεχρι τα 25 χλμ κανει εναν θορυβο εξωτερικά να ειδοποιεί τους πεζούς (δεν είναι εκνευριστικά δυνατός αλλά μικρός θορυβος αλλά θα προτιμούσα να μην το έκανε καθόλου). Τελος μόνο 2 αεροσακοι, οδηγου συνοδηγού (αυτό για μερικούς είναι μεγάλο φάουλ)
Το infortainment μια χαρούλα και αυτό, έχει ενα μικρό lag αλλά όχι τίποτα σπουδαιο
Γενικά το βρήκα μια χαρά για 20K (αν πάρεις την επιδότηση). Χωρίς επιδότηση προφανώς δεν αξίζει.
Νομίζω ότι το μόνο ανταγωνιστικό είναι το Dacia spring και βρήκα το Yudo αρκετά καλύτερο από το spring
Για μεσα στην πολή είναι μια καλή λύση και εχει ότι χρειάζεται κάποιος με εκπτωση ποιότητας σε σημεία που δεν έχουν σημασία για μένα σε 2ο μικρό πόλης με αρκετά καλούς χώρους
7 χρονια εγγυηση λέει η μπαταρία
Από μένα είναι ΝΑΙ. Θα το αγόραζα.
Η υποστήριξη με ανταλλακτικα είναι το μόνο που με φοβίζει σε αυτό
-
-
Είναι το voleex c10 σε fl και ev.
Ειναι δηλαδή μια αντιγραφή του Yaris mk2
-
@lap said in Οδήγησα....:
ναι το είχα δει και γω αλλά επειδή ο συγκεκριμένος τα παρουσιάζει όλα καλά ήθελα να πάω να το δω και γω μόνος μου από κοντά
Αυτός λέει οτι αυτό είναι ενα κανονικό αμάξι που θα βολευτεί μια οικογένεια και θα πάει και ταξιδάκια!!!!!!! Αυτός βγάζει το ami καλό, τέτοιον ανθρωπό δεν τον εμπιστεύομαι για κρίση
Εγώ λέω ΟΥΤΕ ΚΑΝ. μόνο για 2ο αμαξάκι πολής το YUDO. και για την ανακύκλωση το ami
-
Γενικα εάν είχε και πλευρικούς αεροσακους τότε ναι θα έλεγα πως οντως ειναι έως και καλύτερη περίπτωση από το Dacia. Τουλάχιστον στα χαρτιά.
-
Γενικα εάν είχε και πλευρικούς αεροσακους τότε ναι θα έλεγα πως οντως ειναι έως και καλύτερη περίπτωση από το Dacia. Τουλάχιστον στα χαρτιά.
Οχι στα χαρτιά. Είναι πολύ καλύτερο για μένα
Συμφωνώ όμως μαζί σου για τους αερόσακους. Ας μην έβαζαν ασύρματη φόρτιση και ambient lightning!!!! μέσα . Οι πλευρικοί αερόσακοι είναι πολύ πιο σημαντικοί
Αν εξαιρέσεις αυτό (το σημαντικό) δεν κερδίζει πουθενα αλλου το spring. Ισως και στην υποστήριξη μετα την αγορά καθώς δεν ξέρω τίποτα για την ecocar!!!!
-
@cirus said in Οδήγησα....:
Συμφωνώ όμως μαζί σου για τους αερόσακους. Ας μην έβαζαν ασύρματη φόρτιση και ambient lightning!!!! μέσα . Οι πλευρικοί αερόσακοι είναι πολύ πιο σημαντικοί
Αν εξαιρέσεις αυτό (το σημαντικό) δεν κερδίζει πουθενα αλλου το spring. Ισως και στην υποστήριξη μετα την αγορά καθώς δεν ξέρω τίποτα για την ecocar!!!!
Αυτό με την υποστήριξη μετά την αγορά, είναι το πιο σημαντικό για μένα. Που να ξέρω εάν αυτή ecocar,μετά από πέντε χρόνια δεν βάλει κάνα λουκέτο,και μου μείνει αμανάτι,το yudo. Και ειδικά με τον έντονο ανταγωνισμό που θα υπάρξει και με αλλά φθηνά μοντέλα που θα έρθουν από Κίνα!
-
@atari70 said in Οδήγησα....:
@cirus said in Οδήγησα....:
Αυτό με την υποστήριξη μετά την αγορά, είναι το πιο σημαντικό για μένα. Που να ξέρω εάν αυτή ecocar,μετά από πέντε χρόνια δεν βάλει κάνα λουκέτο,και μου μείνει αμανάτι,το yudo. Και ειδικά με τον έντονο ανταγωνισμό που θα υπάρξει και με αλλά φθηνά μοντέλα που θα έρθουν από Κίνα!
δεν έχεις άδικο, είναι ένα ρίσκο.
βεβαια δεν είναι μεγάλο ρίσκο καθώς ειναι εταιρία που δραστηροποιείται αρκετα τα τελευταία χρόνια αλλά οπως και να έχει είναι ρίσκο. Κανενας δεν σου υπογράφει χαρτί ότι θα υπάρχει και αύριο
-
Seat Arona FR τρικύλινδρο 5ταχυτο me 1800κμ ,καινούριο δηλαδή ,ενοικιαζόμενο..Εκανα 600 χμ σε 6 ημέρες. Κινήθηκα Β.Ιταλία & Ελβετία.
Από τα χειρότερα αυτοκίνητα που εχω οδηγήσει ποτέ. Πλεύσεις της ανάρτησης ,τραγικό κιβώτιο και συμπλέκτης με τεράστιες διαδρομές και τα δύο ,ο κινητήρας ανύπαρκτος ειδικά χαμηλά μόνο με πολύ γκάζι πήγαινε κάπως. Το εσωτερικό μέτριο και τα καθίσματα πολύ στενά...Ηχομόνωση πολύ μέτρια.
Το κερασάκι στη τούρτα ήταν οτι άναψε η προειδοποίηση στάθμης λαδιού....Στα 2200km...Πήρα λάδι και συμπλήρωσα !Αλλα για VAG δεν είναι και περίεργο μάλλον αυτό.. -
@kostis20 said in Οδήγησα....:
Seat Arona FR τρικύλινδρο 5ταχυτο me 1800κμ ,καινούριο δηλαδή ,ενοικιαζόμενο..Εκανα 600 χμ σε 6 ημέρες. Κινήθηκα Β.Ιταλία & Ελβετία.
Από τα χειρότερα αυτοκίνητα που εχω οδηγήσει ποτέ.Πιστεύω ότι για αυτό έχει πατώσει και σε πωλήσεις, δεν είναι τυχαίο.
-
To 5ταχυτο κιβώτιο μου θυμίζει το 4τάχυτο της δεκαετίας των 80's. Το arona θα μπορούσε να παράγεται μέχρι τα τέλη των 00's.
Η seat νομίζω ότι στην πραγματικότητα παράγει αποκλειστικά και μόνο για να μην σταματήσει εντελώς τη δραστηριότητα της και πλήξει το image του group, ελπίζοντας ότι μέσω της cupra θα αναγεννηθεί (δύσκολο). Εάν είχα seat θα το είχα δώσει κακήν κακώς πριν ρίξει την αυλαία η εταιρεία (βλ. saab) -
Είχα στην κατοχή μου το Ibiza με τον ίδιο κινητήρα! Έκανα 57000 χλμ χωρις κανένα πρόβλημα, και με μηδενική κατανάλωση λαδιού. Πολυ καλη οδική συμπεριφορά, και σβελτάδα πάνω από τις 1800 σ. α.λ! Μάλλον θα ήταν κακοσυντηρημένο!
-
Είχα στην κατοχή μου το Ibiza με τον ίδιο κινητήρα! Έκανα 57000 χλμ χωρις κανένα πρόβλημα, και με μηδενική κατανάλωση λαδιού. Πολυ καλη οδική συμπεριφορά, και σβελτάδα πάνω από τις 1800 σ. α.λ! Μάλλον θα ήταν κακοσυντηρημένο!
Στα 1.600 κμ ?
-
1600km είχε το αμάξι....Τι συντήρηση να παιξει ρόλο?
-
το ιδιο μεχρι που το κλεψανε
προβληματικο το μοτερ χαμηλα, περνουσες δυσκολα διαβαση και σιγουρα ραμπες
ομως ψηλα ηταν εξαιρετικο
λαδια οχι, δεν εκαιγεγενικα τα εχω σε καλη εκτιμηση τα σεατ, μια χαρα πατηματα και στριψιματα, οχι το χαλι των τρολευ των σχιστοματηδων που κλανεις και σφυριζουν
αρονα βεβαια εμπειρια νοτ, οπως και 5ταχυτο
-
Πριν μερικές ημέρες οδήγησα το Lexus LBX σε έκδοση AWD. To είχα για 1 ώρα και έκανα περίπου 50χλμ σε διαδρομή που περιελάμβανε πόλη, Αττική Οδό, στριφτερή διαδρομή (σπήλαιο Παιανίας) και λίγο εκτός δρόμου. Οπότε, αν και μικρό το χρονικό διάστημα, μπόρεσα να πάρω μια αρκετά καλή γεύηση σε διαφορετικές συνθήκες.
Εξωτερικό
Το αυτοκίνητο είναι πανέμορφο, φουτουριστικό και αρκετά επιθετικό. Ο γιός μου χαρακτηριστικά ειπε «μπαμπά ειναι σαν το Γιάρις Κρος της μαμάς αλλά σε 50 χρόνια από τώρα!». Για εμένα ειναι το πιο ωραίο B suv, πραγματικά αψεγάδιαστο εξωτερικά με πολύ ωράια φώτα εμπρός και πίσω.Εσωτερικό
Ό,τι και να γράψω ειναι λίγο, τέτοιο εσωτερικό σε B suv (και σε πολλά C), δύσκολας βρίσκεις – βασικά δεν βρίσκεις. Τόσο σε εμφάνιση και εργονομιία όσο και σε ποιότητα, το LBX ειναι αλλού, έχει ανεβάσει πολύ ψηλά τον πήχη. Προσωπικά μου άρεσε πάρα πολύ, γιατί δεν έχει την «φλυαρία» των Γάλλων αλλά ούτε και την τόσο αυστηρή δωρικότητα των Γερμανών. Οποιαδήποτε σύγκριση με το ξαδερφάκι Yaris Cross ειναι απλά αστεία, το LBX είναι 10 φορές καλύτερο ποιοτικά, με απίστευτη προσοχή (για την κατηγορία) στην λεπτομέρεια. Το σύγκρινα και με το νέο C-HR που οδήγησα πρόσφατα και σαφώς ειναι πολύ καλύτερο. Μοναδικό που δεν μου άρεσε ο επιλογέας ταχυτήτων, δεν με βολεύει καθόλου η σχεδίαση και λειτουργία του. Εξαιρετικά χρήσιμη και πρακτική η λειτουργία (η οποία απενεργοποιείται ολικώς ή μερικώς) να μετακινείται το ηλεκτρικό κάθσιμα προς τα πίσω κατά την είσοδο και έξοδο από το αυτοκίνητο, βοηθάει πάρα πολύ!
Τέλος, δεν άκουσα τον παραμικρό τριγμό ή υποψία τριγμού ακόμα και όταν πήγα στον χωματόδρομο και τα κατσάβραχα – διαδρομή που το 99% των κατόχων του δεν θα το έβαζαν ποτέ!Συνολικά λοιπόν, στατικά μέσα-έξω το αυτοκίνητο παίρνει άριστα.
Οδηγώντας
Ξεκινάμε με τα εύκολα. Δεν βάζει φωτιά στον δρόμο με τους 136 υβριδικούς ίππους αλλα ειναι πιο σβέλτο από το YC (αναμένω να οδηγήσω και το πιο ελαφρύ 2κίνητο LBX) και το νοιώθεις. Εννοείται ότι ειναι πολύ ευκολοδήγητο και παιχνιδάκι η κίνηση στην πόλη.Σε δρόμο ταχεία κυκλοφορίας (είπαμε, πήγα Α.Ο.) ταξιδεύει άνετα, ευθύβολα και πολύ πιο αθόρυβα από το YC, ειδικά μέχρι τα 140 χ.α.ω. Νοιώθεις ότι είσαι σε αυτοκίνητο αρκετά μεγαλύτερης κατηγορίας, αφού συγκριτικά και με Corolla, C-HR & Corolla Cross, ταξίδεύει πιο αθόρυβα! Επιπλέον το συνολικό μουγκρητό του υβριδικού συστήματος ειναι αρκετά μειωμένο (πλεον δεν ειναι ενοχλητικό) και επίσης ο 3κύλινδρος έχει μια ευχάριστη χροιά – καμία σχέση με τον 4κύλιδνρο 1.8 της Κορόλας μου.
Το πλαίσιο ειναι εξαιρετικά στιβαρό και δίνει μια γρανιτένια αίσθηση που δεν έχω συναντήσει σε κανένα άλλο B suv (και τα έχω οδηγήσει σχεδόν όλα) – θα ήθελα να οδηγήσω το Puma SΤ. Έχει εξαιρετικό πάτημα, ακόμα καλύτερο στρίψιμο και γενικά αποπνέει αέρα πολύ μεγαλύτερου αυτοκινήτου. Προφανώς όλα αυτά που λέει η Lexus για ενισχύσεις στο αμάξωμα, έξτρα κολλήσεις σε στρατηγικά σημεία κλπ. Ειναι αλήθεια, γιατί καταλαβαίνεις από τα πρώτα λεπτά ότι δεν είναι απλά ένα καλύτερα εξοπλισμένο YC με άλλο εσωτερικό, αλλά ουσιαστικά ένα άλλο – και πολύ καλύτερο – αυτοκίνητο.
Στις στροφές είναι απρόσμενα καλό και από όσα B suv έχω οδηγήσει, μόνο το Puma μπορεί να στρίψει τόσο καλά (ίσως και λίγο καλύτερα). Η ανάρτηση ειναι σφιχτή (για Lexus), αλλά αυτό έχει σαν αποτέλεσμα τις πολύ μκρές κλίσεις, χωρίς καμία τάση πλεύσης ενώ ταυτόχρονα η άνεση είναι πολύ καλή. Δεν ισιώνει τον δρόμο όπως ένα UX ή μια Corolla Cross, αλλά ειναι πολύ άνετο χωρίς να κοπανάει και χωρίς να φαίνεται το μικρό του μέγεθος. Φαίνεται ότι έχει γίνει πολύ μελέτη στην ανάρτηση ώστε να επιτευχτεί ο βέλτιστος συνδυασμός/κρατήματος. Ίσως να το ήθελα λίγο πιο μαλακό για μέσα στην πόλη, αλλά πουθενά δεν αισθάνθηκα κοπάνημα, χτύπηπα, κραδασμό ή κάτι τέτοιο.
Ακόμα και σε εκτός δρόμου διαδρομή, η ανάρτηση δούλεψε υποδειγματικά. Εδώ φάνηκε και η 4κίνηση, αφού επίτηδες ξεκίνησα άτσαλα με φουλ γκάζι σε ανηφόρα με χώμα και πέτρες. Μετά από κάποια ελάχιστα δέκατα που πήγε να σπινάρει το εμπρός μέρος, αμέσως η οθόνη έδιεξε εμπλοκή του πίσω μοτέρ (και δεν ξέρω και τι άλλα ηλεκτρονικά) και το αυτοκίνητο ανέβηκε «αέρα» χωρίς υποψία σπιναρίσματος ή απώλειας πρόσφυσης. Προφανώς δεν είναι για απαιτητικό εκτός δρόμου, αλλά στην διαδρομή που πήγα (και είμαι σίγουρος ότι ούτε το 5% των αγοραστών του δεν θα τολούσαν να πάνε!) ανταποκρίθηκε άψογα.
Πριν το οδηγήσω (και για αυτό ήθελα κυρίως να το δοκιμάσω) είχα 3 ερωτήματα, όπως φαντάζομαι και οι περισσότεροι:
- Έχει διαφορά από το Yaris Cross και εαν ναι, πόσο μεγάλη?
- Είναι αληθινό Lexus ή απλά έβαλαν δυο ζουληχτά πλαστικούλια και τέλος?
- Αξίζει η διαφορά τιμής από το αντίστοιχο Yaris Cross?
Συνοπτικά, η απάντηση ειναι ΝΑΙ σε όλα! Πιο αναλυτικά:
-
Η διαφορά με το Yaris Cross είναι τεράστια, τελείως διαφορετικό αυτοκίνητο και πολύ καλύτερο φυσικά. Ίσως (για εμένα σίγουρα!) το καλύτερο B SUV που κυκλοφορεί σήμερα.
-
Ναι ειναι Lexus, αφού έχει διαφορές σε τόσα πολλά σημεία (και την αντίστοιχη προσοχή στις λεπτομέρειες), που ειναι πραγματικά premium, ειδικά για την κατηγορία του. Δεν έχει καμία σχέση με τα δήθεν premium που έχω οδηγήσει.
Μια σημείωση: Πρακτικά δεν έχει ανταγωνισμό, γιατί δεν υπάρχει άλλο premium B suv. Οπότε ειναι σε μια κατηγοράι μόνο του. Φυσικά ειναι πολύ ειδική κατηγορία με περιορισμένο αγοραστικό κοινό – πόσοι θέλουν (και είναι διατεθιμένοι να πληρώσουν) ένα πραγματικά premium B suv αντί για ένα C suv με λιγότερα χρήματα? -
Ναι αξίζει, εφόσον κάποιος έχει ψηλά στις προτεραιότητές του τα μοναδικά χαρακτηριστικά του. Παίρνεις πολύ περισσότερο αυτοκίνητο από την διαφορά των €4.000. Θα έλεγα μάλιστα, συγκρινόμενο με το Yaris Cross και τις νέες του τιμές (ειδικά για το 130αρι) ότι το LBX είναι ευκαιρία, αφού ειναι πολύ καλύτερο απο όσο αφήνει να φανεί η διαφορά τιμής.
Φωτογραφίες από το εσωτερικό ξέχασα να βγάλω (υπάρχουν άπειρες στο διαδίκτυο), εκτός από μια του Original Edition.
-
ναι ωραια, γραψε μας για το Τεσλα τωρα!
-
@spiros-0 said in Οδήγησα....:
Χαχαχα! Με το μαλακό, όλα θα τα "κλέψουμε".
-
@fanis75 said in Οδήγησα....:
Το πλαίσιο ειναι εξαιρετικά στιβαρό και δίνει μια γρανιτένια αίσθηση που δεν έχω συναντήσει σε κανένα άλλο B suv (και τα έχω οδηγήσει σχεδόν όλα) – θα ήθελα να οδηγήσω το Puma SΤ.
Η επιθυμία σου θα πραγματοποιηθει αν κερνας καφεδάκι κανα σκ πρωι που θα είμαι Ελλάδα (τωρα είμαι Κίνα)
ωραιο κείμενο και καλό αμάξι αν και δεν συμφωνω με όλα
Η μασκα του μαρεσει ενώ πίσω όχι, πολύ μετριο
Συμφωνώ όμως ότι είναι 100 φορες πιο ομορφο από το Yaris cross
-
@spiros-0 said in Οδήγησα....:
Τι να γράψω για το Τέσλα...το καλύτερο αυτοκίνητο που μπορεί κάποιος να αγοράσει σήμερα μέχρι τις 60-70.000€. Δεν υπάρχουν πολλά να γράψω: εαν έχεις λεφτά και το οδηγήσεις, το έκλεισες στο καπάκι. Εαν δεν έχεις και το οδηγήσεις, κλαίς όλη μέρα με αυτό που οδηγείς!!
Σύντομα θα πάω να οδηγήσω και το SR να έχω πιο ολοκληρωμένη άποψη.
Φίλος μου έδωσε 520d F10 και πήρε το LR πριν 2 μήνες και απλά ειναι τρισευτυχισμένος...και δεν είχε κάνα χρέπι πριν, είχε αμάξι των €70.000. Αλλά με το Τέσλα έχει σοκαριστεί με το πόσο καλό ειναι.
Οδήγησα....