-
@monman2 said in Οδήγησα....:
@realzeus said in Οδήγησα....:
Και σε βάθος 100ετίας... ποιος ζει και ποιος πεθαίνει... Κανείς δεν σώθηκε από 1 λίτρο στα 100!
Έχεις πάντως μια αγάπη για τις πεθαμένες μάρκες ...Daihatsu Saab KKE ...να το δείς
Αυτές αξίζουν. Κάποτε θα μάθεις...
-
Δεν έχετε υπολογίσει τη φθορά του αυτοκι ή του και το κεφαλαιουχικό κόστος του. Το ΚΤΕΛ βγαίνει φθηνότερα, είναι πιο ξεκούραστο σε όρισμένες φάσεις του ταξιδιού, πιο ασφαλές και πιο οικολογικό. Αλλά το ιχ είναι πιο γλήγορο.
-
Ξεκούραστο το ΚΤΕΛ που είσαι σαν σαρδέλα δίπλα σε έναν άγνωστο; Εκτός αν πέσεις δίπλα σε εύμορφη κοπέλα (για μας τους άντρες)...
-
@dstou said in Οδήγησα....:
Δεν έχετε υπολογίσει τη φθορά του αυτοκι ή του και το κεφαλαιουχικό κόστος του. Το ΚΤΕΛ βγαίνει φθηνότερα, είναι πιο ξεκούραστο σε όρισμένες φάσεις του ταξιδιού, πιο ασφαλές και πιο οικολογικό. Αλλά το ιχ είναι πιο γλήγορο.
Εδω σου μένουν 4 € κέρδος για κάθε 160 χλμ ΥΓ με ενα άτομο στο αυτοκίνητο!
και 3 ώρες κέρδος , πόσο τις εκτιμάς; -
Εδω σου μένουν 4 € κέρδος για κάθε 160 χλμ
-
@lap said in Οδήγησα....:
Εδω σου μένουν 4 € κέρδος για κάθε 160 χλμ
18+4 =22€ / 160 χλμ όταν εχω την γυναίκα που στο 90% ισχύει.
Τα ΚΤΕΛ είναι ακριβά! -
Πολύ ακριβά είναι τα ΚΤΕΛ.
Εγώ πολλές φορές ταξιδεύω με 90-100 χλμ/ώρα επειδή έχω αρκετά δρομολόγια δουλειάς και πραγματικά το έχω συνηθίσει. Βάζω εκπομπές με συζητήσεις από το κινητό και ακούω και η ώρα περνάει πολύ γρήγορα. Απλώς ξεκινώ 20 λεπτά πιο γρήγορα.
Η κατανάλωση που γράφω δεν υπάρχει, από 2,8-3,5λ ανάλογα το υψόμετρο του εδάφους
-
@lap said in Οδήγησα....:
Πολύ ακριβά είναι τα ΚΤΕΛ.
Συμφωνώ ,
στο παραπάνω χωριό πάμε 15 φορές τον χρόνο σαν ζευγάρι
το ΚΤΕΛ θα μας στοίχιζε 44 € (πήγαινε -ελα) ακριβότερα απο το υβριδικό !
40 € πες γιατί κάποιες φορές θα το τρέξω παραπάνω Χ 15 φορές Χ 5 χρόνια = 3000€ οικονομία σε σχέση με το ΚΤΕΛ !
Σερβις λάστιχα μέχρι και Led κρυφούς φωτισμούς βγάζεις άνετα -
Βλεπω τα ΚΤΕΛ να πουλανε τα λεωφορεια και να παιρνουν υβριδικα Τουοτα
Αθηνα-Γιαννενα κοστος ΚΤΕΛ 39€ (τοσο ηταν πριν 3-4 χρονια)
Με Τουοτα και διοδια ποσο ? -
@alexandros-k said in Οδήγησα....:
Βλεπω τα ΚΤΕΛ να πουλανε τα λεωφορεια και να παιρνουν υβριδικα Τουοτα
Αθηνα-Γιαννενα κοστος ΚΤΕΛ 39€ (τοσο ηταν πριν 3-4 χρονια)
Με Τουοτα και διοδια ποσο ?Αν ρωτάς εμένα δεν ξέρω για το συγκεκριμένο δρομολόγιο για αυτά που κάνω εγω τα εχω υπολογίσει όλα
μεχρι και το μπουκαλάκι του νερού γιατί το καλοκαίρι μετα απο 5μιση ώρες αυτό που πήρες απο το σπίτι θα εχει γίνει κατρουλιό ... -
Εξαρτάται, ο εργαζόμενος έχει συγκεκριμένο κοστολόγιο, ο επιχειρήματα συγκεκριμένα κέρδη, ο άνεργος, ο συνταξιούχος, ο αργόσχολος ή ο μαθητής δεν έχουν κόστος.
-
Γενικα ρωταω. Παραπανω βγαινει το ΙΧ εστω κι αν καιει 4λτ/100
Γιατι εκτος απο καυσιμο και διοδια , δεν υπολογιζουμε κοστος ασφαλειας , τελη κυκλ (οσα εχουν) , σερβις/φθορα/απαξιωση -
Κάποιος που χρησιμοποιεί το αυτοκίνητο στην καθημερινότητα για να καλύψει τις ανάγκες του (μετακίνηση για δουλειά, ψώνια, οικ.υποχρεώσεις) είναι απολύτως φυσιολογικό να κοιτάζει και να θέλει τις χαμηλότερες δυνατές καταναλώσεις, και το 1.5-2 λίτρα κέρδος είναι σε ένα βάθος πενταετίας που σίγουρα θα κρατήσει κάποιος ένα αυτοκίνητο.
Προσωπικά μου κακοφαίνεται να δίνω παραπανήσια λεφτά σε βενζίνες απλά και μόνο για να μετακινηθώ όταν υπάρχει η επιλογή να μην δίνω. Για γούστα ναι θα δώσω αλλά για να μετακινούμαι στη δουλειά σαφώς και θα κοιτάξω να πάρω αυτό με τη χαμηλότερη δυνατή κατανάλωση. -
Εκεί που χάνει κατα κράτος το μμμ είναι όταν ταξιδεύουν πολλοί με ένα ιχ. Άμα πχ μπούνε 4-5 μέσα για τον ίδιο προορισμό βγαίνει φτηνότερα το ιχ, ας είναι και Καγιέν.
-
-
Ξεκούραστο το ΚΤΕΛ που είσαι σαν σαρδέλα δίπλα σε έναν άγνωστο; Εκτός αν πέσεις δίπλα σε εύμορφη κοπέλα (για μας τους άντρες)...
Φαντάσου όμως να είσαι ευμορφη κοπέλα και δίπλα της να κάτσει κανένα παράξενο γεροντοπαλίκαρο
-
@dstou said in Οδήγησα....:
Υπαρχει και αυτο το κοστος αλλα το αμαξι σου δινει μια αυτονομια/ελευθερια και ανεση στις κινησεις. Πχ απο Αθηνα να πας στον σταθμο του ΚΤΕΛ θελει ωρα και μικροταλαιπωρια να περιμενεις στην σταση το λεωφορειο, αν μεταφερεις βαλιτσες απλα μαρτυριο.
Ειλικρινα δεν καταλαβαινω σε φορουμ αυτοκινησης να γινεται αυτη η συζητηση.
Συμφωνω παντως με αυτους που ειπαν οτι αν παρεις ενα αμαξι με 30% χαμηλοτερη καταναλωση απο αλλο προφανως και κανει τεραστια διαφορα ειδικα στα χρονια με υψηλες τιμες βενζινης. Οταν η βενζινη εκανε 70 σεντς ηταν αδιαφορο λιγο πολυ.
-
Θα μπορούσε κάποιος να αναφέρει το κεφαλαιουχικο κόστος του αυτοκινήτου μονάχα αν το ΚΤΕΛ εξυπηρετούσε στις ίδιες συνθήκες με το ιχ. Δεν έχουν τους ίδιους βαθμούς utility που λένε και στα μικροοικονομικα
Για παράδειγμα μπορεί το ΚΤΕΛ να είναι πάντα διαθέσιμο για μικρές αποστάσεις μετακίνησης όπως μέχρι το σουπερμάρκετ;
Αν ναι τότε όντως μπορεί να γίνει αναφορά του κεφαλαιουχικου κόστος του ιχΑν όχι τότε το μόνο που μπορούμε να εξετάσουμε είναι σε πολύ συγκεκριμένες περιπτώσεις μετακινήσης όπως αυτή του ταξιδιού
-
@red_monster said in Οδήγησα....:
Φαντάσου όμως να είσαι ευμορφη κοπέλα και δίπλα της να κάτσει κανένα παράξενο γεροντοπαλίκαρο
Αυτά είναι προβλήματα για όσα γεροντοπαλίκαρα παίρνουν το ΚΤΕΛ. Προσωπικά ούτε θυμάμαι πότε μπήκα τελευταία φορά σε ΚΤΕΛ ή τραίνο. Α, σε τραίνο θυμάμαι, γιατί έχει να κάνει με αυτοκίνητο. Στην Αθήνα (μετρό Αεροδρόμιο-Κέντρο) το 2016, που κατέβηκα να αγοράσω το Saab.
-
@spiros75 said in Οδήγησα....:
@georgekn said in Οδήγησα....:
@bill_hsd said in Οδήγησα....:
@georgekn said in Οδήγησα....:
@nasosto said in Οδήγησα....:
- Είδα και οδήγησα τη νέα Corolla Hatchback.
- Είδα και δεν οδήγησα τη νέα Corolla Σεντάν.
Η Hatchback πολύ καλό σύνολο εκτός από τους ανεπαρκείς (για να μην πω αστείους για αυτοκίνητο του 2023) χώρους. Η απτή ποιότητά της συγκρίνεται με πρίμιουμ μοντέλα.
Η Σεντάν εξαιρετική σε χώρους, η ποιότητα του εσωτερικού της όμως είναι απογοητευτική. Κάπως μάλλον έπρεπε να συγκρατήσουν το κόστος της, ώστε να μη διαφοροποιηθεί προς τα πάνω σε σχέση με την Hatchback.
Αν η Hatchback είχε αποδεκτούς για την κατηγορία της χώρους, θα την αγόραζα. Και αντίθετα, αν η Σεντάν είχε την ποιότητα κατασκευής της Hatchback θα ήταν και αυτή υποψήφια προς αγορά.Εν αναμονή λοιπόν του νέου C-HR.
Υπάρχει λύση!
Toyota Corolla touring sports τότε...
Καλό χρυσό το Corolla, αλλά C-HR δεν είναι, σε πολλά και διάφορα επίπεδα.
Είχα στο παρελθόν όχι ένα, αλλά δύο station wagon BMW (E91 και F31 Touring).
Δυστυχώς τα SW κινούνται εκτός ελληνικής κουλτούρας, με αποτέλεσμα να τα παντρεύεσαι...Είχα station και mpv και άλλα 12 αυτοκίνητα κανένα δεν παντρεύτηκα...και ούτε ποτέ αγόρασα αυτοκίνητο με το σκεπτικό εάν θα αρέσει στον επόμενο αγοραστή... ούτε εάν θα αρέσει στο γείτονα.
Κοιτάζω να εξυπηρετεί εμένα και τις ανάγκες μου πρώτα από όλα.Επίσης τα BMW πού είχες στα μάτια μου είναι πολύ ωραία σε station...
¨όπως και το 6αρι είναι πανέμορφο. Ίσως με το μόνο που θα άλλαζα το cx30
Όντως και τα Alfa Romeo... εγώ είχα V50 Volvo...και το Saab 9-3 ζαχάρωνα...
Οδήγησα....