-
@lap said in Μονόλογοι ...:
Πφφφ κρατάς το τιμόνι δεν κάνεις κάτι άλλο. Στο άλλο παίζεις και εμ τον κινητήρα και τις στροφές.
Γιατί με το αυτόματο δεν παίζεις με κινητήρα και στροφές?? Με δουλευεις?? Όλα τα καλά έχουν χειροκίνητη λειτουργία, μια χαρά παίζεις και πιο γρήγορα μάλιστα!
-
Πατώντας κουμπάκια; Πφφφ.
Εδώ ακόμα και στις κονσόλες παιχνιδιού έχουν βάλει χειροκίνητα κιβώτια διότι βαριέται το παιδί να πατάει κουμπάκια..
Σαν να τρως πιτογυρο με πιρούνι.... Χαχα -
-
@fanis75 said in Μονόλογοι ...:
@lap said in Μονόλογοι ...:
Πατώντας κουμπάκια; Πφφφ.
Όχι, κουνώντας τον μοχλό.
Άντε καλά αυτό κάτι λεει.... στο δίνω
Τα καινούργια όμως δεν έχουν μοχλό, μόνο κουμπάκια.
Ίσως τα μεγάλα μεταλλικά αυτιά πίσω από το τιμόνι όντως δίνουν ωριαία αίσθηση αλλά στα απλά αυτοκίνητα είναι σπάνια
-
Άλλη χάρη το πεντάλ του συμπλεκτη, τι να λέμε τώρα... ειδικά με τον καιρό μόλις αρχίσει να βαραίνει και να αλλάζει θέση η συμπλεξη, νιώθεις Βατανεν τουλάχιστον όταν κάνεις ένα τουρ το Πήλιο...
-
Γυμναστική. Να κάνεις ωραία πόδια. Πέρα από τα να κρίνεις τους δεξιούς γυμνάζεσαι καθόλου στον ελεύθερο σου χρόνο;
Γενικά τα νέα ιαπωνικα έχουν πολύ ωραίο και μαλακό συμπλέκτη. Σχεδόν ίδιο βάρος με το πενταλ του γκαζιού, αλλά και ίδια διαδρομή. Τερματίζει με την σκέψη σχεδόν.
Έχω ξαναγράψει πως αν έρθεις απο ευρωπαϊκό σε ασιατικό νομίζεις πως έχει σπάσει ο συμπλέκτης και απλά κουνιέται το πεντάλ. Τόσο ελαφρυς
Για αυτό θα δεις όσους έχουν ευρωπαϊκά λατρεύουν τα αυτόματα όσοι έχουν ασιατικά, δεν τους κάνει και τόσο τρελή αντυπωση. Διότι ιδιαίτερα τα ιαπωνικά χειροκίνητα είναι ποίημα και ελαφριά στη χρήση.
-
@realzeus said in Μονόλογοι ...:
Επίσης είναι υπερβολή να λέμε ότι το 90% δεν ξέρει να οδηγεί σωστά χειροκίνητο.
Έχεις δίκιο., το διορθώνω...95%! Χρόνια έχω να μπω σε άνθρωπο που οδηγεί σωστά ένα χειροκίνητο....άσε που το 99% ειναι διεκπαιρεωτικά, αρα για πια απόλαυση και συμμετοχή μιλάμε? Υπάρχει και το 1% με κάτι πισωκούνες και χοτ χατσ που κάνει αναβάσεις και τα χαίρεται.
Για πες μου πώς είναι η σωστή οδήγηση του χειροκίνητου,γιατί μπορεί τόσα χρόνια να οδηγώ λάθος!
-
Έχεις δίκιο., το διορθώνω...95%! Χρόνια έχω να μπω σε άνθρωπο που οδηγεί σωστά ένα χειροκίνητο
Ρε ψεύτη, αφού τις προάλλες μπήκες σε αυτοκίνητο ανθρώπου που οδηγεί σωστά με χειροκίνητο! Όνομα δε λέω...
-
Πάλι τα ίδια και πάλι ειρωνίες και εξυπνάδες από τους ίδιους...
Για την εξοικονόμηση χρημάτων όσων διαμαρτύρονται γι ´αυτό αναρωτιέμαι. -
@ggab said in Μονόλογοι ...:
Για πες μου πώς είναι η σωστή οδήγηση του χειροκίνητου,γιατί μπορεί τόσα χρόνια να οδηγώ λάθος!
Είμαι σίγουρος ότι ξέρεις!! Αλλά να μερικές λάθος τακτικές που βλέπω καθημερινά:
- Οδήγηση με λάθος σχέση (είτε πάνω είτε κάτω, π.χ. 4η και 5.000 σαλ αντί για 5η, ή 3η με 1.000σαλ αντί για 2α).
- Οδήγηση με νεκρά για ¨οικονομία".
- Λάθος σχέση σε έξοδο στροφής με αποτέλεσμα να μην υπάρχει δύναμη.
- Στρίψιμο με νεκρά.
- Φρενάρισμα χωρίς κατέβασμα σχέσης ή με πάτημα συμπλέκτη ή με νεκρά.
- Προσπέραση χωρίς κατέβασμα σχέσης.
Έτσι ενδεικτικά.....
ΥΓ: έχω συνάδελφο που έλεγε σε κοπέλα ου μάθαινε να οδηγεί (και ο ίδιος θεωρεί τον εαυτό του εξαιρετικό οδηγό): "το όλο μυστικό της οδήγησης και σκοπός είναι να βάλεις όσο το δυνατόν πιο γρήγορα την μεγαλύτερη σχέση στο κιβώτιο ώστε να έχεις οικονομία"....I rest my case...@harisma23 said in Μονόλογοι ...:
Ρε ψεύτη, αφού τις προάλλες μπήκες σε αυτοκίνητο ανθρώπου που οδηγεί σωστά με χειροκίνητο! Όνομα δε λέω...
ΟΚ....ήταν η εξαίρεση που επιβεβαιώνει τον κανόνα!
-
Όπως τα λέει ο Φάνης. Οι περισσότεροι είναι έτσι. Όχι όμως η συντριπτική πλειοψηφία.
Πολλές φορές φοβούνται να ανεβάσουν στροφές μιας και ο θόρυβος σημαίνει πως κάτι κακό συμβαίνει στον κινητήρα. Έτσι το νομίζουν. Αποτέλεσμα πολλές φορές αυτοκίνητα με δύναμη και τούρμπο να το πατάνε με μεγάλη σχέση στο κιβώτιο και να τους περνάω για πλάκα με κάτι σαραβάλακια. Μάλιστα απορούν κιόλας γιατί δεν τραβάει το αυτοκίνητο αφού έχει τούρμπο...τελείως άσχετοι.
Το λάθος ξεκινάει από τις σχολές οδήγησης
Αυτοί τους λένε αυτές τις βλακείες με την όσο γρηγορότερα μεγαλύτερη σχέση στο κιβώτιο. Αφού το είπε ο δάσκαλος κάτι θα ξέρει σκέφτονται. Οπότε κινούνται παντού με λάθος σχέση. Άσε που πολλοί δάσκαλοι είναι και αυτοί άσχετοι....τέσπα ας μην το ανοίξουμε αυτό το θέμα -
Έχεις δίκιο., το διορθώνω...95%!
Απορώ με τι ανθρώπους κάνεις παρέα...
@piliourits said in Μονόλογοι ...:
ειδικά με τον καιρό μόλις αρχίσει να βαραίνει και να αλλάζει θέση η συμπλεξη
Τα τελευταία χρόνια με τους υδραυλικούς συμπλέκτες δεν συμβαίνει αυτό. Το υδραυλικό υγρό κρατάει πάντα ίδιο βάρος και σημείο σύμπλεξης. Απλά κάποια στιγμή μένεις από συμπλέκτη, εκεί που δεν το περιμένεις, γιατί δεν έχει προειδοποιήσει από πρίν (ίσως κανένα πατινάρισμα μόνο).
Οδήγηση με λάθος σχέση (είτε πάνω είτε κάτω, π.χ. 4η και 5.000 σαλ αντί για 5η, ή 3η με 1.000σαλ αντί για 2α).
Προσπέραση χωρίς κατέβασμα σχέσης.
Αυτά δεν είναι απαραιτήτως λανθασμένα, καθώς έχει να κάνει με τα χαρακτηριστικά λειτουργίας του μοτέρ και τι θέλεις να επιτύχεις. Αν οδηγείς σπορτίβικα, εννοείται θα κρατάς πάντα το μοτέρ ψηλά. Επίσης αν έχεις πολλή ροπή χαμηλά μπορείς άνετα να επιταχύνεις (απαλά φυσικά) από τις 1000 ΣΑΛ, χωρίς να ζορίσεις το αυτοκίνητο, όπως επίσης και να προσπεράσεις. Στην BMW ή στο Saab που απλά πατούσες το γκάζι και περνούσες, δεν υπήρχε λόγος για κατέβασμα, εκτός αν ήταν πολύ οριακό το προσπέρασμα. Το Focus πρέπει να το λιώσεις για να περάσεις...
Τα άλλα που λες άντε να τα έχω δει 1-2 φορές από κανέναν αρχάριο μόνο.
-
Καθημερινά οδηγώ ένα εταιρικό C3 diesel 100hp με εξάρι μηχανικό και το δικό μου Polo με dsg. Καλά τώρα η σύγκριση μεταξύ τους είναι σα να κλέβεις εκκλησία! Σε κανένα μα σε κανένα τομέα δεν υπερτερεί το κιβωτιο του Citroen, απλώς κάνω υπομονή μέχρι να τελειώσω τη δουλειά μου και να το αφήσω στο πάρκινγκ. Σημειωτέον το εξάρι του C3 είναι αρκετά εύχρηστο σε νορμάλ χρήση και ο συμπλέκτης μαλακός και προοδευτικός.
-
@que2 said in Μονόλογοι ...:
Καθημερινά οδηγώ ένα εταιρικό C3 diesel 100hp με εξάρι μηχανικό και το δικό μου Polo με dsg. Καλά τώρα η σύγκριση μεταξύ τους είναι σα να κλέβεις εκκλησία! Σε κανένα μα σε κανένα τομέα δεν υπερτερεί το κιβωτιο του Citroen, απλώς κάνω υπομονή μέχρι να τελειώσω τη δουλειά μου και να το αφήσω στο πάρκινγκ. Σημειωτέον το εξάρι του C3 είναι αρκετά εύχρηστο σε νορμάλ χρήση και ο συμπλέκτης μαλακός και προοδευτικός.
Κλέβεις εκκλησία μόνο και μόνο που συγκρίνεις κιβώτιο σιτγοεν με οποιοδήποτε άλλο κιβώτιο.
Κάνε σύγκριση με ένα γουδοχερι για να είναι αντικειμενική. -
Δυστυχως θα συμφωνησω με τον φιλο ως προς το c3. Ασαφεστατος επιλογεας, τριτη που γεμιζοντας συμπεριφερεται σαν τεταρτη, αναρτηση μονο για την ανεση αλλα αρνητικη αισθηση σε κρατηματα.
Το κορσα προγουμενης γεννιας που οδηγησα στο καπακι , ηταν πολυ καλυτερο οδηγικα.
Το πολο ειναι ενα μικρο γκολφ σε στησιμο και οδικη συμπεριφορα. Πολυ πιο ολοκληρωμενο απο την ομορφη παπατζα που λεγεται c3. -
Στην πόλη δεν συγκρίνεται το αυτόματο.
Πέρα από την πόλη ένα καλό ιαπωνικό κιβώτιο σε εντυπωσιάζει. Πιάνεις τον εαυτό σου να αλλάζει χωρίς λόγο ενώ θα μπορούσες να κρατήσεις την ίδια σχέση. Της psa βελτιώθηκαν αισθητά αλλά δεν φτάνουν τα ιαπωνικά. Αν οδηγήσεις παλιότερα χειροκίνητα της psa και οδηγήσεις σημερινά ιαπωνικά θα πάθεις σοκ. Άλλος κόσμος. Σαν να έχουν μισό αιώνα διαφορά μεταξύ τους.
-
Καλά συγκρίνετε ένα χειροκίνητο με ένα αυτόματο ?
Γιατί δεν συγκρίνετε το αυτόματο της Αισίν στο C3 που είναι άσπαστο, σε σχέση με το καταστροφικό ντιεστζι που κάνεις προσευχή κάθε βράδυ που δεν έσπασε και σήμερα...
-
Όχι κάνουνε προσευχή για το adblue
-
Αυτό οι της σιτροέν.
Αλλά εκεί έχει εγγύηση, οπότε και να την ξεχάσουν την προσευχή δεν πειράζει..
Στους άλλος με την διετή εγγύηση όμως αν την ξεχάσεις την προσευχή...Ασε που το αντμπλού είναι στο χιλιάρικο, ενώ το ντιεστζί στο τριχίλιαρο...
-
@criuser said in Μονόλογοι ...:
Αυτό οι της σιτροέν.
Αλλά εκεί έχει εγγύηση, οπότε και να την ξεχάσουν την προσευχή δεν πειράζει..
Στους άλλος με την διετή εγγύηση όμως αν την ξεχάσεις την προσευχή...Ασε που το αντμπλού είναι στο χιλιάρικο, ενώ το ντιεστζί στο τριχίλιαρο...
550 σε κάκτο φίλου με έκπτωση αντιπροσωπείας 50% είπανε για δεξαμενή adblue στον Χανιαδακη. Επειδή είναι ρδελομπου και χαλάνε συνέχεια..
Μονόλογοι ...