-
@nickthetrib said in Ιατρικά θέματα & πρώτες βοήθειες:
@storm , θα θέλαμε την άποψη/εμπειρία σου
Άστο γιατί και αυτό θα γίνει θέμα ιδεολογικής, κομματικής και εκλογικής φαμφαρολογίας.
-
@limited_one said in Ιατρικά θέματα & πρώτες βοήθειες:
Οι ffp2 μάσκες παίζουν σε αυτό το εύρος τιμής εδώ και καιρό. Εγώ πουλάω 5,6 της 50
Ναι, με την άρση της υποχρεωτικής χρήσης έπεσαν και οι τιμές. Τώρα είναι ο καιρός για στοκαρισμα γιατί τον Σεπτέμβριο θα πάνε 0.50c το τεμάχιο. Μην πούμε για τα self test που στο φαρμακείο κοστίζουν 5€
-
Σύμφωνα με το αφήγημα,ελάχιστοι πλέον είναι οι ψεκασμενοι ανεμβολιαστοι. Οπότε οι μπολιασμενοι δεν έχουν να φοβούνται τίποτα. Άλλωστε υπάρχει και η 4η δόση για ανάμνηση των αναμνήσεων.
https://vm.tiktok.com/ZMNrXHUf9/?k=1 -
@yem said in Ιατρικά θέματα & πρώτες βοήθειες:
Οι ffp2 μάσκες παίζουν σε αυτό το εύρος τιμής εδώ και καιρό. Εγώ πουλάω 5,6 της 50
Ναι, με την άρση της υποχρεωτικής χρήσης έπεσαν και οι τιμές. Τώρα είναι ο καιρός για στοκαρισμα γιατί τον Σεπτέμβριο θα πάνε 0.50c το τεμάχιο. Μην πούμε για τα self test που στο φαρμακείο κοστίζουν 5€
Τώρα αν σου πω ότι πρέπει να είναι από πέρυσι το φθινόπωρο αυτή η τιμή θα με πιστέψεις;
-
@yem said in Ιατρικά θέματα & πρώτες βοήθειες:
Τώρα αν σου πω ότι πρέπει να είναι από πέρυσι το φθινόπωρο αυτή η τιμή θα με πιστέψεις;
Αν είσαι χονδρική ναι θα σε πιστέψω, αλλά στην λιανική σε s/m και φαρμακεία μας ήπιαν το αίμα με τις μάσκες. Τελευταία μάσκα που αγόρασα ffp2 η πεντάδα είχε 2.5€ και τις παιδικές με σχέδιο η δεκάδα έχει τώρα 50% φθηνότερα από την τελευταία φορά που παράγγειλα.
Edit :
-
Πάντως κάτι μου λέει πως τα στοκαρισμενα σελφ τεστ είναι μόνο για την τυπική υποχρέωση και δεν μπορούν να ανιχνεύσουν το ίδιο αποτελεσματικά όλες τις μεταλλάξεις του ιού μετά από αρκετό χρόνο.
Και τα τεστ είναι δωρεάν, πιθανόν και πιο σωστά, σε όλα τα σημεία του εοδυ.
Τώρα για πόσο τα στοκαρουν κι αυτοί, κι αν ανανεώνουν οι κατασκευαστές τις μεθόδους, άλλο θέμα. -
@piliourits said in Ιατρικά θέματα & πρώτες βοήθειες:
Πάντως κάτι μου λέει πως τα στοκαρισμενα σελφ τεστ είναι μόνο για την τυπική υποχρέωση και δεν μπορούν να ανιχνεύσουν το ίδιο αποτελεσματικά όλες τις μεταλλάξεις του ιού μετά από αρκετό χρόνο.
Και τα τεστ είναι δωρεάν, πιθανόν και πιο σωστά, σε όλα τα σημεία του εοδυ.
Τώρα για πόσο τα στοκαρουν κι αυτοί, κι αν ανανεώνουν οι κατασκευαστές τις μεθόδους, άλλο θέμα.Τον τελευταίο μήνα έχουν αρρωστήσει και τα 2 παιδιά από 2 φορές, κλασικό πυρετό σε τρεις μέρες αντίο. Δεν θα πάμε οικογενειακός να κάνουμε ουρά στου εοδυ το ουζερί!
Επίσης καλό είναι να πάρεις και 5-6 τεστακια στις διακοπές γιατί 20ευρα δεν δίνω στο κάθε μαυραγοριτη φαρμακοποιό .
Αυτη η μάρκα self την χρεώναν σαν Rapid οι μαυραγοριτες με 10€ και αυτά μοίραζαν για τα παιδιά. Αν κάνουν δουλειά... κάτι θα κάνουν, σίγουρα δεν θα είναι το ίδιο με κάποιο τεστ από κλινική αλλά αυτό δεν το ξέρεις -
Γενικα χαμός γίνεται, 120% αύξηση του ιού στα λύματα.
Τουλάχιστον αν δεν κάνω λάθος έχουμε πολύ λιγότερες βαριές περιπτώσεις. Οι οργανισμοί των ανθρωπων έχουν μάθει τον ιο
-
-
Μα αφού το ΕΙΠΕ Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ειδικών, η οποία μάλιστα ΣΥΝΕΣΤΗΣΕ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΣΕΙ ΤΙΣ ΜΑΣΚΕΣ και να ΜΗΝ ΕΛΕΓΧΕΙ κατά την είσοδο στα σύνορα, οπότε τί να κάνει κι η Κυβέρνηση, να στυλώσει τα ποδάρια; Δεν είναι τέτοια άλλωστε...
-
https://www.zougla.gr/kosmos/article/me-maimou-pistopitiko-emvoliasmou-o-proedros-megalis-ispanikis-farmakeftikis
Γιατί άραγε;;;;
Οι δικοί μας ειδικοί;;;
Οι πολιτικοί;;;;
Τα παπαγαλάκια των βοθροκαναλων;;; -
@ggab said in Ιατρικά θέματα & πρώτες βοήθειες:
https://www.zougla.gr/kosmos/article/me-maimou-pistopitiko-emvoliasmou-o-proedros-megalis-ispanikis-farmakeftikis
Γιατί άραγε;;;;
Οι δικοί μας ειδικοί;;;
Οι πολιτικοί;;;;
Τα παπαγαλάκια των βοθροκαναλων;;;Αυτό δεν λέει απολύτως τίποτα , παντού υπάρχει ένας καμένος κοκαϊνάκιας πρόεδρος της ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗΣ (ίσως) φαρμακευτικής εταιρείας στην Ελλάδα
-
Διαδώστε! ΨΕΚ ΨΕΚ ΨΕΚ
-
Το νου σας, δεν κόβει(ντ). Μετά από τόσο καιρό ήρθε και η δική μας σειρά οικογενειακως. Πώς, τι, γιατί άντε βγάλε άκρη. Ας ελπίσουμε να είναι χαλαρά τα πράγματα. Ημουν σε αγώνα Παρασκευή-Κυριακη και αν και αμασκωτος λόγω τρελης ζεστης (ιδρωσα τόσο πολύ το Σάββατο που η μπλούζα ξεβαψε από άλατα) απέφευγα επιμελώς συνωστισμούς. Ακόμα και στο ξενοδοχείο σε μονοκλινο εμενα.
-
Περαστικά σε όλους τους νοσήσαντες.
Το 'xω ξαναματαπεί. Σε κλειστό χώρο και μη καλά αεριζόμενο (όσα τ.μ. κι αν είναι, ο ιός περιφέρεται κι ανανεώνεται συνεχώς το φορτίο),πάντα μάσκα.Ακόμη και με 1-2άτομα μόνο,αν ο ένας είναι θετικός άνευ μάσκας,μεγάλη η πιθανότητα θετικοποίησης και/ή νόσησης.Και φυσικά σε ανοικτό με πολλά άτομα,πολύ κοντά και για πολύ ώρα ο ένας με τον άλλο,πάλι αυξημένη πιθανότητα.
Τέλη Μαρτίου,πήγα με τη μητέρα μου και την αδερφή μου σε συμβολαιογράφο.Μέσα στο αμάξι,όλοι μάσκα FFP2 κι επειδή έβρεχε,το παράθυρο ελάχιστα ανοιχτό ως κλειστό.Διαδρομή 30'. Μετά από 4 μερες η αδερφή μου και τ'ανήψια μου θετικοί,εγώ κι η μάνα μου,ποτέ. -
Ξέρει κανείς για πόσο διάστημα παραμένει υψηλό το ιϊκό φορτίο του covid μετά την εκδήλωση σοβαρών συμπτωμάτων και ανιχνεύεται από rapid test φαρμακείου;
-
@storm said in Ιατρικά θέματα & πρώτες βοήθειες:
Ξέρει κανείς για πόσο διάστημα παραμένει υψηλό το ιϊκό φορτίο του covid μετά την εκδήλωση σοβαρών συμπτωμάτων και ανιχνεύεται από rapid test φαρμακείου;
Υπάρχουν πιο ειδικοί, τυπικά μια βδομάδα πάνω κάτω
-
Ο γιος μου αρνητικός σε 5 μέρες, η γυναίκα μου σε 6…γενικά μέχρι 7 μέρες είναι ο κανόνας αλλά και αυτός έχει τις εξαιρέσεις του…
-
Για να ξεφύγουμε λίγο απ'τα του κορονοϊού -μια κι υφίστανται και τ'άλλα νοσήματα κι ιδίως τα καρδιαγγειακά- τελευταίες μελέτες για το ελαιόλαδο κι άλλες τροφές από το ΑCC (American College of Cardiology):
https://www.facebook.com/AmericanCollegeofCardiology/photos/a.163997299577/10161814056774578/?type=3&flite=scwspnss&mibextid=zexFz4gqHbzjnxCsΑν δε φαίνεται: https://www.goodhousekeeping.com/health/diet-nutrition/g40311661/healthy-fats/
Κι είπαμε μισό κουτάλι (άντε και κάτι παραπάνω) λάδι, όχι παπάρα...
-
@panormus772 said in Ιατρικά θέματα & πρώτες βοήθειες:
Για να ξεφύγουμε λίγο απ'τα του κορονοϊού -μια κι υφίστανται και τ'άλλα νοσήματα κι ιδίως τα καρδιαγγειακά- τελευταίες μελέτες για το ελαιόλαδο κι άλλες τροφές από το ΑCC (American College of Cardiology):
https://www.facebook.com/AmericanCollegeofCardiology/photos/a.163997299577/10161814056774578/?type=3&flite=scwspnss&mibextid=zexFz4gqHbzjnxCsΑν δε φαίνεται: https://www.goodhousekeeping.com/health/diet-nutrition/g40311661/healthy-fats/
Κι είπαμε μισό κουτάλι (άντε και κάτι παραπάνω) λάδι, όχι παπάρα...
#vale_ladi_kai_ela_vradi
χαχαχ
Ιατρικά θέματα & πρώτες βοήθειες