-
@lofos said in AUDI FORUM:
Ειλικρινά με απογοητεύσατε. Και ήμουν έτοιμος Για παραγγελία! Ένα αμαξι με αρχική 23.500 (1000 κυβικά) και 29.500€ (1500κβ αυτόματο) και αουντι μάλιστα ποσο κακό μπορεί να είναι;
Εδώ το κορολα ξεκινάει από 28.500.Οι τιμές που λες είναι για το α3 με 4 ρόδες και τιμόνι. Κάνε μια διαμόρφωση, πήγαινε πάρε και μια προσφορά από κοντά. Κι αν σ' αρέσει και έχεις τα χρήματα, πάρτο χωρίς δισταγμό.
Δεν πρόκειται να το μετανιώσεις. Αρκεί να είσαι συνειδητοποιημένος ότι παίρνεις audi και πρέπει να συντηρείς ένα audi, με ότι αυτό σημαίνει οικονομικά. Αν έχεις οποιοδήποτε δισταγμό ή αμφιβολία για τα οικονομικά σου κάνε πίσω.
-
@dublin said in AUDI FORUM:
Ειλικρινά με απογοητεύσατε. Και ήμουν έτοιμος Για παραγγελία! Ένα αμαξι με αρχική 23.500 (1000 κυβικά) και 29.500€ (1500κβ αυτόματο) και αουντι μάλιστα ποσο κακό μπορεί να είναι;
Εδώ το κορολα ξεκινάει από 28.500.Ναι, αλλά παίρνεις Corolla! Πήγαινε στο αντίστοιχο νήμα και θα καταλάβεις! Υπερατου..
Δεν παίρνεις αυτοκίνητο, παίρνεις ΤΟ αυτοκίνητο, το Α και το Ω της αυτοκίνησης, και έχει και 4 ροδες και τιμόνι.
Επίσης υπάρχει και Vitara (με μικρά γράμματα σαν υποσημείωση στο τέλος της διαφήμισης και με γρήγορη ανάγνωση στο τηλεοπτικό/ραδιοφωνικο σποτ).
Σοβαρά τώρα, αν σου αρέσει το αυτοκίνητο πήγαινε δες το, οδήγησέ το, και κοίτα και κάποιο νημα/κανάλι με κατόχους.
Δεν ξέρω τώρα πως είναι το μοντέλο, το 2020 δεν με είχε εντυπωσιάσει, αλλά όπως λες τα χρήματα που κοστίζει είναι πολύ λογικά.
Το θέμα όμως είναι ότι έχεις δώσει ένα πολύ μεγάλο εύρος, 23.500 με 29.500 παίζουν σε άλλη κατηγορία. Στα πολλά μου φαίνεται ακριβό και ίσως να δεις και κάποιες άλλες επιλογές. Μία ενδιάμεση επιλογή τιμής ίσως ήταν προτιμότερη γι' αυτό το αμάξι.
Τώρα αν είναι ο καημός σου και γουστάρεις τρελά, να ξέρεις ότι το αυτοκίνητο είναι δικό σου, και μόνος σου θα το πληρώσεις! Οπότε κάνε ένα δώρο στον εαυτό σου και πάρε ότι σε κάνει πιο ευτυχισμένο..
Αν γουστάρεις γενικά τον όμιλο, ίσως να δεις T Roc ή Formentor, ειδικά το 2ο θα σε καλύψει σε πολλά επίπεδα πιστεύω. Γενικά από τις πιο εύστοχες εκδόσεις των τελευταίων ετών..
Και το φορμεντορ ωραίο αλλά βαγκ κ αυτό. Εσείς με απογοητεύσατε με το γκρουπ..
To forum δεν έχει μεγάλη αγάπη στο γκρουπ είναι η αλήθεια, εγώ προσωπικά έχω αγάπη αν και την έχω πατήσει όπως ανέφερα .
Αν σου αρέσει να πας να το δείς και να το οδηγήσεις
Αν σου αρέσει και το Formentor είναι καλύτερη επιλογή απλά για έναν λόγο : Φοράει υγρού τύπου DSG ανώτερο από ότι βάζει σε Leon , Golf , A3 στους 1500αρηδες κινητήρες -
Ας μου απαντήσει κάποιος αν γνωρίζει ποσο κοστίζουν πάνω κάτω τα σερβις του Α3
-
Δεν έχει σημασία, αρκει να οδηγεις audi.
-
Δεν υπάρχει απάντηση σ' αυτό που ρωτάς, έτσι όπως το ρωτάς.
Για τα σέρβις όσο είσαι στην εγγύηση, δηλ. στην αντιπροσωπεία, πάρε τηλ. την karenta. Θα σου πουν ποια είναι τα υποχρεωτικά σερβις και πόσο κοστίζουν.Τα σερβις εκτός αντιπροσωπείας κοστίζουν όσο ενός οποιουδήποτε αυτοκινήτου της κατηγορίας αυτής. Εξαρτάται ποιο συνεργείο θα επιλέξεις και τι υλικά θα βάλουν. Αν πάλι αγοράσεις εσύ τα υλικά, πληρώνεις μόνο εργατικά.
Και όλα αυτά με ή χωρίς ΦΠΑ, ότι συμφωνήσεις. -
Δεν ξερω να σου απαντησω με ακριβεια, αλλά στην αντιπροσωπεια φθηνά δεν τα λες.
Τωρα τι αυτοκινητο εχεις ? -
@alexandros-k said in AUDI FORUM:
Τωρα τι αυτοκινητο εχεις ?Τώρα έχω ένα οπελ κορσα 15ετιας που το αγόρασα μτχ. Ήταν το πρώτο μου αυτοκίνητο για να μάθω και πλέον κοιτάζω κάτι καλύτερο που θα το κρατήσω τουλάχιστον 8-10 χρόνια. Έχω οικογένεια με 2 παιδιά.
Το να κοστίζουν διπλάσια τα σερβις του αουντι από ένα πχ γκολφ είμαι οκ. Αν κοστίζουν τριπλάσια, το θεωρώ πρόβλημα.
-
@alexandros-k said in AUDI FORUM:
Τωρα τι αυτοκινητο εχεις ?Τώρα έχω ένα οπελ κορσα 15ετιας που το αγόρασα μτχ. Ήταν το πρώτο μου αυτοκίνητο για να μάθω και πλέον κοιτάζω κάτι καλύτερο που θα το κρατήσω τουλάχιστον 8-10 χρόνια. Έχω οικογένεια με 2 παιδιά.
Το να κοστίζουν διπλάσια τα σερβις του αουντι από ένα πχ γκολφ είμαι οκ. Αν κοστίζουν τριπλάσια, το θεωρώ πρόβλημα.
Ξερεις ποσο κοστιζουν στο Γκολφ σε αντιπροσωπεια?
Στο Αυδι παραπανω, αλλά οχι 2πλασιαΑπο το Corsa ισως και 3πλασια
-
10-20% ακριβότερα από τα service του golf είναι στην αντιπροσωπεία. Μην τρελαίνεσαι με τα service. Ένα service ανά 30k χιλ. ή 2 χρόνια είναι το υποχρεωτικό, με κόστος περίπου 400-500€ έκαστο.
Όταν φύγεις από αντιπροσωπεία, τα κόστη service και ανταλλακτικών για μηχανικά μέρη είναι ίδια με το Golf. Τα υπόλοιπα, εάν πχ χρειαστεί ν' αλλάξεις ένα φανάρι, είναι αρκετά πιο ακριβό το α3.
Και το Golf δεν το λες και φτηνό σε service και ανταλλακτικά. Αν είσαι οκ οικονομικά με το Golf, υπολόγιζε μια προσαύξηση 20% για το α3.
Πάρτο το α3 αν σ' αρέσει και είσαι οκ με τα οικονομικά, είναι εξαιρετικό αυτοκίνητο, θα το καταχαρείς για μια δεκαετία που το θες. Μετά τη 10ετία όμως, ή θα βάλεις το χέρι στην τσέπη ή θα το αλλάξεις... -
@andya3 said in AUDI FORUM:
10-20% ακριβότερα από τα service του golf είναι στην αντιπροσωπεία. Μην τρελαίνεσαι με τα service. Ένα service ανά 30k χιλ. ή 2 χρόνια είναι το υποχρεωτικό, με κόστος περίπου 400-500€ έκαστο.
Όταν φύγεις από αντιπροσωπεία, τα κόστη service και ανταλλακτικών για μηχανικά μέρη είναι ίδια με το Golf. Τα υπόλοιπα, εάν πχ χρειαστεί ν' αλλάξεις ένα φανάρι, είναι αρκετά πιο ακριβό το α3.
Και το Golf δεν το λες και φτηνό σε service και ανταλλακτικά. Αν είσαι οκ οικονομικά με το Golf, υπολόγιζε μια προσαύξηση 20% για το α3.
Πάρτο το α3 αν σ' αρέσει και είσαι οκ με τα οικονομικά, είναι εξαιρετικό αυτοκίνητο, θα το καταχαρείς για μια δεκαετία που το θες. Μετά τη 10ετία όμως, ή θα βάλεις το χέρι στην τσέπη ή θα το αλλάξεις...Σκέφτομαι πως εκεί που είναι να δώσω 28.500 για κορολα, δίνεις ακόμη 1000€ και παίρνεις Α3 1500 dsg. Οικονομικα σκεπτόμενος, κανένα αμαξι την παρούσα στιγμή δεν αξίζει. Αλλά το κορσα μου δε θα την βγάλει για πολύ ακόμη και πρέπει κάτι να επιλέξω..
-
Φίλε @lofos ,
και εμένα μου αρέσει πολύ το Α3. Μάλιστα εμφανισιακά το θεωρώ το πιο όμορφο στην κατηγορία του. Το προηγούμενο που είχα οδηγήσει μου άρεσε πολύ στην οδήγηση. Είχε -όπως υποθέτω και το τωρινό- αυτήν την αίσθηση του στιβαρού, του δεμένου αυτοκινήτου που τα πάει καλά τόσο στις λακούβες όσο και στις στροφές. Είναι τόσο όσο και στην πόλη και στον ανοικτό δρόμο. Χωρίς εξάρσεις και περιττές (για έναν οικογενειάρχη) συγκινήσεις. Σε σχεση δε με όλα αυτά τα καρυδότσουφλα SUV που μας έχουν κατακλύσει, είναι σαν S-class στην κύλιση!
Αλλά είναι πολύ ακριβό και στην αγορά και στη συντήρηση όπως σου λένε εδώ τα παιδιά. Και δε νομίζω ότι τα αξίζει. Τα λίγο φθηνότερα/υποδεέστερα (σε πριμιουσύνη) Golf & Leon δε σε ενδιαφέρουν καθόλου; Κάποιο άλλο; To BMW 1; -
Σκέφτομαι πως εκεί που είναι να δώσω 28.500 για κορολα, δίνεις ακόμη 1000€ και παίρνεις Α3 1500 dsg.
Καλύτερο αμάξι το Α3, εφόσον το αντέχεις οικονομικά.
-
@fanis75 said in AUDI FORUM:
Σκέφτομαι πως εκεί που είναι να δώσω 28.500 για κορολα, δίνεις ακόμη 1000€ και παίρνεις Α3 1500 dsg.
Και καλύτερο οικογενειακό η Octavia βέβαια... αλλά έχει άλλο σήμα εμπρός.
-
Πάρτο το α3 αν σ' αρέσει και είσαι οκ με τα οικονομικά, είναι εξαιρετικό αυτοκίνητο, θα το καταχαρείς για μια δεκαετία που το θες. Μετά τη 10ετία όμως, ή θα βάλεις το χέρι στην τσέπη ή θα το αλλάξεις...Σκέφτομαι πως εκεί που είναι να δώσω 28.500 για κορολα, δίνεις ακόμη 1000€ και παίρνεις Α3 1500 dsg. Οικονομικα σκεπτόμενος, κανένα αμαξι την παρούσα στιγμή δεν αξίζει. Αλλά το κορσα μου δε θα την βγάλει για πολύ ακόμη και πρέπει κάτι να επιλέξω..
Μια σύντομη διαμόρφωση που έκανα το βγάζει 32.500. Με τα απολύτως απαραίτητα σαν εξτρα. Το πακέτο comfort, smartphone interface, cc και αισθητήρες πίσω. Βάλε και 500€ για επέκταση εγγύησης στα 4 χρόνια. Πάει στα 33k για πλάκα. Και έκπτωση από την Audi μην ονειρεύεσαι. Αυτή είναι η ελάχιστη τιμή.
Δες τα κόστη, βάλε και τα οικονομικά σου κάτω και πάρε τις αποφάσεις σου. -
Τον έχετε βομβαρδίσει τον άνθρωπο, σαν να πρόκειται να αγοράσει bugatti.
Δεν μου αρέσουν τα audi, άρα επί της ουσίας δεν εκφράζω γνώμη, αλλά πάντως τα περισσότερα ποσταρίσματα, αφήνουν να αιωρείται ένα αίσθημα ανασφάλειας.
Αφού του αρέσει του ανθρώπου. Ας είναι συγκεκριμένοι όσοι ξέρουν κάτι.
Φιρί φιρί το πάτε να βρεθεί κάποιος να προτείνει τουότα! Να δω τι θα λέτε μετά... -
εγω είμαι από αυτούς που το κραζω το audi λόγω τιμης γιατι δεν πιστευω ότι τα αξιζει τα χρήματα.
ΑΛΛΑ πρωτα από όλα είναι πολυ καλύτερο από corolla. το corolla απευθύνεται σε αλλους αγοραστες που τους νοιαζει κυρίως η οικονομία λόγω hybrid .
δευτερο αν σαρεσει εσένα χ3σε τι γραφω εγώ και ο καθένας και πάρε αυτό που γουσταρεις!!! το πιο σημαντικό είναι. Και γω κάτι παρόμοιο έκανα με το παρόν αμάξι μου που ηταν παραπάνω ακριβο από όσο θα έπρεπε.
Το Audi A3 είναι ενα καθολα καλό στιβαρό αυτοκίνητο που δεν έχει κανένα θέμα. Αν το γουσταρεις και το αντέχεις οικονομικά σε αγορά και συντήρηση παρτο, ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ!!!
απλά την γνώμη μας λέμε εδώ. Εγω δεν θα το έπαιρνα και είπα τους λόγους. Το πιο σημαντικό είναι να παίρνεις αυτό που γουστάρεις εσύ, όχι αυτό που γουστάρει κάποιος άλλος
-
@antonakis said in AUDI FORUM:
@fanis75 said in AUDI FORUM:
Και καλύτερο οικογενειακό η Octavia βέβαια... αλλά έχει άλλο σήμα εμπρός.
Αν δεν έχεις θέμα με το μήκος (γκαραζ και παρκινγκ καθημερινα) για οικογενειαρχη δεν υπάρχει καλύτερο αμάξι από το octavia , θα συμφωνήσω. Οτι καλύτερο στην τιμή του, χωρους, ποιότητα κτλ
ααα και να μην σε νοιαζει να σε φωνάζουν ταριφα οι φίλοι σου. Βασικό και αυτό χαχαχαχαχα (πρώην κάτοχος octavia γαρ)
-
Ο άσσος που σε καλή έκδοση αυτόματο sportline έβγαινε περίπου στα 28k κάποια στιγμή πόσο έχει τώρα;
Καλύτερο και από το Α3 , κορυφή οδηγικά.
Edit: βλέπω και το Octavia που είναι κορυφαία επιλογή για οικογενειακό στα 28-30κ το 1.5 dsg ambition και style αντίστοιχα.
Που πριν 2 χρόνια είχαν 23-25 κ οι ίδιες εκδόσεις. -
Καλημέρα. Γιατί νομίζεις φίλε μου ότι στα Peugeot η στα seat είναι φθηνότερο τα service?, Εάν μιλάμε πάντα για το Α3
-
Πριν καταλήξω στην 116 βενζίνη, είχα δει και το Audi A3 στην βασική έκδοση με τον 1000 κινητήρα με αυτόματο κιβώτιο, έβγαινε κοντά στα 27000. Δηλαδή 1000 ευρώ περίπου από τον άσσο. Ωραία αμάξι, αλλά με χαλούσε που είχε χειροκίνητο κλιματισμός, και όχι android auto. Πράγμα ανεπίτρεπτο για αμάξι αυτής της τιμής, και αυτής της κατηγορίας. Πιο value of money το golf που άλλωστε είναι και ίδια αυτοκίνητο, με 27000 αυτόματο διζωνικο κλιματισμός, υποβραχιονιο και αναδιπλούμενος καθρέπτες. Παρότι σαν πρεστίζ είναι ένα κλικ κάτω από το Α3.
AUDI FORUM