-
Η 116 είναι ένα εξαιρετικό αυτοκίνητο, δεν προσπαθώ να το μειώσω. Το 1.5 το 3κύλινδρο όμως σαν μοτέρ έχει πολλά θέματα. Καμία σχέση με τον 4κύλινδρο tsi που είναι ο κορυφαίος στην κατηγορία.
Επίσης σαν πλατφόρμα αυτή της 116 δεν κομίζει τίποτα καινούργιο, ενώ της vw είναι πιο καινούργια, πιο εξελιγμένη, με δυνατότητες υβριδισμού κλπ.
Θα δούμε τι θα φέρει η νέα 116 και θα το ξανασυζητήσουμε. Προς το παρόν η 116 στηρίζεται πιο πολύ στο όνομα της bmw παρά στο ότι είναι ένα ξεχωριστό αυτοκίνητο. Γι' αυτό ίσως και η τιμή της παραμένει σχετικά χαμηλή σε σχέση με τους ανταγωνιστές της. -
Καλημέρα στους φίλους του φόρουμ!
Έχοντας δει πριν από ένα διάστημα το A3 και τη Σειρά 1 πήγα τις προηγούμενες μέρες στις αντιπροσωπείες για να τα ξαναδώ και να λάβω οικονομική προσφορά.
Πρώτα είδα το Audi στο οποίο μου άρεσε πολύ η σχεδίασή του όπως επίσης ότι δεν αλλάζει ριζικά την εξωτερική σχεδίαση από γενιά σε γενιά. Το εσωτερικό του υπέροχο με πολύ καλή συναρμογή και πολύ άνετα καθίσματα παρότι ήταν τα βασικά. Κάνοντας διαμόρφωση στο χειροκίνητο 30tfsi με πακέτο comfort, smartphone interface, πακέτο φωτισμού led, σπορ τιμόνι, σπορ καθίσματα, hold assist συν ασφάλεια και 4 χρόνια service, με baloon κοντά στις 29.000 και 4 χρόνια εργοστασιακή εγγύηση. Αισθητήρες πίσω μου είπαν να τους βάλουν εκείνοι λίγο πριν την παράδοση γιατί οι εργοστασιακοί είναι νομίζω κανά 700αρι.
Η 116i που φάνηκε πιο compact παρότι παρόμοια σε διαστάσεις πιο ποιοτική με τις ημιδερμάτινες επενδύσεις και συνολικά επιπέδου Σειράς 3, αν και η σχεδίαση δεν με εντυπωσίασε όπως θα περίμενα. Εξοπλιστικά έχει τα πάντα με έξτρα από το A3 navigation, led μπρος και πίσω, αισθητήρες μπρος και πίσω με απεικόνιση, 17άρες ζάντες, πακέτο φωτισμού και πακέτο αποθηκευτικών χώρων και δώρο φιμέ και συναγερμό αν και τον τελευταίο δεν τον θέλω για να μην ανοιχτεί ολοκαίνουργιο αυτοκίνητο και πρόσθεσα τιμόνι M. Τιμή σε αντίστοιχο πρόγραμμα λίγο πιο πάνω από το Α3 με ασφάλεια αλλά χωρίς service και έξτρα χρέωση τα 2 επιπλέον χρόνια εγγύησης.
Θα προγραμματίσω τις επόμενες μέρες και ένα test drive για να τα δω στο δρόμο, εκεί που βρίσκεται και όλη η ουσία. Μέχρι στιγμής κλείνω προς το Audi γιατι το Α3 ήταν παιδικό όνειρο και οικονομοτεχνικά μου φαίνεται ότι συμφέρει περισσότερο.
-
Όποιο και να διαλέξεις κερδισμένος θα βγεις, είναι εξαιρετικά αυτοκίνητα.
Δε θέλω να σε μπλέξω, μια και απ' ότι φαίνεται είσαι κοντά στην επιλογή και αγορά. Πρέπει όμως να σου πω ότι και για τα 2 αναμένεται face lift. Για το α3 η audi έχει ανακοινώσει εντός '23.
Επίσης η audi έχει ανακοινώσει μείωση τιμών. Ναι, μείωση τιμών, χα,χα,χα. Είχε λέει ανέλπιστα μεγάλη κερδοφορία το '22 και τώρα που ομαλοποιούνται τα προβλήματα της παραγωγής με τα τσιπάκια, έχει περιθώρια μείωσης.
Όποιος θέλει το πιστεύει... -
@andya3 said in AUDI FORUM:
Όποιο και να διαλέξεις κερδισμένος θα βγεις, είναι εξαιρετικά αυτοκίνητα.
Δε θέλω να σε μπλέξω, μια και απ' ότι φαίνεται είσαι κοντά στην επιλογή και αγορά. Πρέπει όμως να σου πω ότι και για τα 2 αναμένεται face lift. Για το α3 η audi έχει ανακοινώσει εντός '23.
Επίσης η audi έχει ανακοινώσει μείωση τιμών. Ναι, μείωση τιμών, χα,χα,χα. Είχε λέει ανέλπιστα μεγάλη κερδοφορία το '22 και τώρα που ομαλοποιούνται τα προβλήματα της παραγωγής με τα τσιπάκια, έχει περιθώρια μείωσης.
Όποιος θέλει το πιστεύει...Επίσης διάβασα ότι το επόμενο A3 θα είναι μόνο ηλεκτρικό , τέρμα το θερμικό A3
-
Ναι ξέρω ότι έρχονται facelift αν και δεν με πολυνοιάζει γιατί δεν αλλάζει γενιά οπότε οι διαφορές θα είναι σχετικά λίγες. Επίσης το baloon μου δίνει τη δυνατότητα μετά από 4 χρόνια να το αλλάξω. Στην BMW μάλιστα θα ήθελα να αποφύγω την κατάργηση του περιστροφικού διακόπτη και τη λογική Mercedes στις οθόνες.
Α ανακοίνωσε μείωση τιμών; Θαύμα! Ο πωλητής στην Audi μου είπε ότι η τιμή είναι ανοιχτή και κλειδώνει στους 2-3 μήνες από το εργοστάσιο.
Παράδοση BMW 6 μήνες, Audi 6-7 μήνες αν και πιστεύω πλέον ότι θα πάνε πιο πίσω.
-
@tsofras Ένας λόγος να βιαστούμε τότε! Με τίποτα δεν θέλω ηλεκτρικό τουλάχιστον μέχρι να κυκλοφορήσουν αρκετά χρόνια στην αγορά και πέσουν θεαματικά τα κόστη αντικατάστασης μπαταρίας.
Αν και θα προτιμούσα τα υδρογονοκίνητα που είναι το μέλλον.
Για ηλεκτρικό έχω σκούπα δεν θέλω αυτοκίνητο.
-
Στα ίδια λεφτά BMW θα έπαιρνα, πολύς παραπάνω εξοπλισμός αν και όντως εξωτερικά ειναι πιο ωραίο το Audi. Μέσα πάλι με τα σπορ ημιδερμάτινα καθίσματα, τις μεγάλες οθόνες κτλ κερδίζει η BMW. Οδηγικά όλοι λένε οτι η BMW είναι ανώτερη αλλά κρίνε το εσύ με test drive, πρέπει και τα 2 να είναι άριστα για το μέσο χρήστη.
Όπως είπες, όποιος προλάβει είναι η φάση πλέον, στο μέλλον μόνο σκουπάκια θα βρίσκουμε.
-
@green-power said in AUDI FORUM:
Ναι ξέρω ότι έρχονται facelift αν και δεν με πολυνοιάζει γιατί δεν αλλάζει γενιά οπότε οι διαφορές θα είναι σχετικά λίγες. Επίσης το baloon μου δίνει τη δυνατότητα μετά από 4 χρόνια να το αλλάξω. Στην BMW μάλιστα θα ήθελα να αποφύγω την κατάργηση του περιστροφικού διακόπτη και τη λογική Mercedes στις οθόνες.
Α ανακοίνωσε μείωση τιμών; Θαύμα! Ο πωλητής στην Audi μου είπε ότι η τιμή είναι ανοιχτή και κλειδώνει στους 2-3 μήνες από το εργοστάσιο.
Παράδοση BMW 6 μήνες, Audi 6-7 μήνες αν και πιστεύω πλέον ότι θα πάνε πιο πίσω.
Θα ήταν ενδιαφέρον να μας ενημερώσεις για την οικονομική συμφωνία, αν τελικά κλείσεις με το καλό. Προφανώς είναι ανοιχτή η τιμή. Τι προκαταβολή θα σου ζητήσουν. Και υπό ποιές προυποθέσεις μπορείς να ακυρώσεις, αν η τελική οριστική τιμή δεν σου αρέσει.
Τα 2 αυτοκίνητα όπως έχω ξαναπεί είναι ουσιαστικά ισοδύναμα, πιο πολύ το συναίσθημα και τι σου αρέσει μετράει στην επιλογή, αμαξάρες είναι και τα δύο.
Για το α3 βέβαια που έχω ιδία άποψη, είναι κατασκευή rock solid, μπορεί να μείνει μαζί σου για πολλά-πολλά χρόνια αν το προσέχεις. Ακόμα έχω γνωστούς με το πρώτο α3 του ΄96, ΄97 και δεν τους κάνει καρδιά να το πουλήσουν.
-
@andya3 ευχαριστώ πολύ για την πληροφορία.
Να πω γενικά ότι η προκαταβολή στο balloon που ζητάνε Audi και BMW είναι από 10%. Η διαφορά είναι ότι για τα 3 ή 4 χρόνια η Audi δίνει 5.9% επιτόκιο ενώ η BMW 8.6%. Για την κλασική χρηματοδότηση νομίζω ότι το επιτόκιο είναι 8.9% και στους δύο.
Είναι πραγματικά μεγάλη χαρά η σύγκριση ανάμεσα σε αυτά τα δύο κορυφαία για την κατηγορία τους αυτοκίνητα και σίγουρα η διαδικασία μέχρι την τελική απόφαση άκρως απολαυστική.
-
Πολύ ενδιαφέρουσα τοποθέτηση στο 4:20 για ομοιότητες Audi και VW ακόμα και στις μικρές κατηγορίες. Ερωτώμενος απάντησε ότι το αυτοκίνητο δεν είναι μόνο ο κινητήρας.
-
Αυτός ζει απο τα χάλια των κινητήρων του VAG.
Μια χαρά. -
-
E-Tron FE04 το νέο μονοθέσιο της Audi
Αγρίεψε η audi και ρίχνει πολλά φράγκα. Παρθένα αγορά και τεχνολογία τα ηλεκτρικά, Θα πλασαριστούν εκ νέου οι εταιρείες στην αγορά, Οι παλιές premium θα πρέπει να ξανακερδίσουν τον τίτλο τους.
Η Tesla και οι Κινέζοι παραμονεύουν. -
@andya3 said in AUDI FORUM:
E-Tron FE04 το νέο μονοθέσιο της Audi
Αγρίεψε η audi και ρίχνει πολλά φράγκα. Παρθένα αγορά και τεχνολογία τα ηλεκτρικά, Θα πλασαριστούν εκ νέου οι εταιρείες στην αγορά, Οι παλιές premium θα πρέπει να ξανακερδίσουν τον τίτλο τους.
Η Tesla και οι Κινέζοι παραμονεύουν.Δεν πρόλαβα να βγάλω A8 πετρέλαιο λιμουζίνα ,πολύ ψαρωτικο!
-
Απλά θλίψη, βλέπεις ωραία αυτοκίνητα σε εμφάνιση και κάτω από την επιφάνεια είναι σκουπάκια χωρίς ήχο και ψυχή. Που κατέντησε η αυτοκίνηση, και που είσαι ακόμα, με car-sharing, υπόθετα τύπου Αμί, αυτόνομη οδήγηση κτλ.
-
Πω ρε bro, η μιζέρια η ίδια είσαι
-
-
@georgemit said in AUDI FORUM:
Είναι τρομερό πάντως να προσέξεις τι εξοπλισμό σου έδιναν οι λιμουζίνες του 1990 και τι μας δίνουν τώρα όλα τα αυτοκίνητα (ακόμα και τα "πλεμπαία").
Βλέπω στις φωτό του παραπάνω σαιτ, ότι το Audi 100 ΔΕΝ έχει αεραγωγούς για τους πίσω, κλιματισμό, τεμπέλη μπροστά, πίσω ηλεκτρικά παράθυρα κ.α. ενώ φυσικά λείπουν λόγω εποχής και όλες οι ηλεκτρονικές ευκολίες που απολαμβάνουμε σήμερα (αισθητήρες, κάμερες, οθόνες κτλ.) -
Έτσι έφερναν κέρδη στους μετόχους τους. Και εμείς χειροκροτούσαμε
-
Kινητήρας 2.0 TDI με 204 ίππους έρχεται με MHEV plus
https://sportlive.gr/aytokinito/theamatiki-odigisi-sti-gallia-me-ta-nea-a/
AUDI FORUM