-
Όχι δε μιλάμε για κατασκευαστικο θέμα. Τα N0 που ήταν ομολογκασιον Πόρσε είχαν άλλο πλάτος και άλλη χάραξη και πιθανότατα άλλη γόμα κι ας ήταν στα χαρτιά ιδιο μοντέλο και ίδια διάσταση. Οπότε εκεί ναι, μιλάμε για περίπτωση που είναι πολύ εμφανές ότι έχει κατασκευαστεί με τις προδιαγραφές του εργοστασίου και όχι για γενική χρήση. Στα αμορτισέρ και σε άλλα αναλώσιμα πχ τακάκια δεν παίζει τόσο εύκολα αυτό.
-
@realzeus Μια χαρά φίλε, Δουλειά, σπίτι ... τρέξιμο ανελέητο.
Εδώ παιδεύομαι με την ανάρτηση και δεν ξέρω τι να κάνω.Μετά από διάβασμα αποφάσισα να πάω σε Bilstein το θεώρησα (δεν ξέρω αν έχω λάθος) καλύτερο από τα SACKS και τα BOGE.
Μπήκα και βρήκα τα αμορτεσέρ του εμπρός άξονα Bilstein Β4
https://web1.carparts-cat.com/default.aspx?10=187A7B909EDC4D0CBB2B62F27AC020CA018020&12=130&14=20&32=110020&34=0%2C100011%2C100121&230=29&240=0&1116&1118=854&1119&1126=33&1130=1&1143=0&1153=854&1271=48&1272=eee3fb4b-75c3-4e59-8e8c-2057f63c9f7a&1273=7&fbclid=IwZXh0bgNhZW0CMTAAAR2cpQxfd1idGJr0nXi4IHaKX4wjU-hnlWNrJJC6DiMiEB28PefufqCwoHQ_aem_AYgE0RbZrl92SzNZl1_3ZZw7PMJ30sbS58GU39CptZLNgs24rh-pQ86JUSHdmrPkMOdYoye-9bv8rtKacQHgYAUd
με τον κωδικό του κατασκευαστή να αναφέρεται 31 31 6 886 261και για πίσω μετά από Μαλα@... που έκανα βρήκα αυτά :
https://web1.carparts-cat.com/default.aspx?10=187A7B909EDC4D0CBB2B62F27AC020CA018020&12=130&14=20&32=110020&34=0%2C100011%2C100121&230=29&240=0&1116=&1126=18&1130=1&1143=0&1153=854&1271=48&1272=eee3fb4b-75c3-4e59-8e8c-2057f63c9f7a&1273=8&1116%261118=854&1119%261126=33&fbclid=IwZXh0bgNhZW0CMTAAAR2cpQxfd1idGJr0nXi4IHaKX4wjU-hnlWNrJJC6DiMiEB28PefufqCwoHQ_aem_AYgE0RbZrl92SzNZl1_3ZZw7PMJ30sbS58GU39CptZLNgs24rh-pQ86JUSHdmrPkMOdYoye-9bv8rtKacQHgYAUd
με τον κωδικό του κατασκευαστή να αναφέρεται 33 52 6 883 337Τι λέτε να προχωρήσω ?
-
@fanis75
98.000 χιλ. και μάλιστα πολύ ήρεμα. απλά το εμπρός αριστερό χάλασε...Ακόμα δεν μπορώ να καταπιώ την διαφορά των 120€ σε 2 αμορτεσέρ
όταν λές Β6 ,,, τι εννοείς για βοήθα τον άσχετο
Βilstein B6 ειναι πολυ καλα. Αλλοιως και να βαλεις Β4 θα εισαι λιγο καλυτερα απο τα εργοστασιακα. Εγω δεν θα ασχολιομουν με αλλα.
Ελατηρια αν δεν εχουν προβλημα κρατας αυτα που εχεις. Δεν χρειαζτοντε Σνιτζερ.
-
Δεν διαφωνώ ότι τα β6 είναι καλύτερα.
Απλά στην αναζήτηση που κάνω στην bill style δεν βλέπω να τα δίνει για τον εργοστασιακό κωδικό.
Τα δίνει αν επιλογή για το αυτοκίνητο αλλά όταν τα επιλέγω και βλέπω ποιους εργοστασιακούς κωδικούς αφορούν δεν τα περιλαμβάνει -
Δεν διαφωνώ ότι τα β6 είναι καλύτερα.
Απλά στην αναζήτηση που κάνω στην bill style δεν βλέπω να τα δίνει για τον εργοστασιακό κωδικό.
Τα δίνει αν επιλογή για το αυτοκίνητο αλλά όταν τα επιλέγω και βλέπω ποιους εργοστασιακούς κωδικούς αφορούν δεν τα περιλαμβάνειεχεις τα χαμηλοτερα ελατηρια? στο δικο μου Μ σπορτ που εχω χαμηλοτερα κατα 1.5 εκατ ελατηρια τα Β6 ειναι μεσα στους κωδικους που μπαινουν για αυτη την αναρτηση. Νομιζω αν ειχα τα νορμαλ ελατηρια ισως να μην εμπαιναν. αλλα τα Β4 λογικα μπαινουν στα νορμαλ.
-
Το βασικό προσόν των Β6 είναι ότι είναι επισκευασιμα. Κατά τα άλλα είναι αρκετά πιο σκληρά ή σπορ, πείτε το όπως θέλετε, από τα Β4. Εγώ πχ όταν τα έβαλα στο Q5 το ψιλομετανιωσα γιατί δεν είχαν κανένα νόημα στο συγκεκριμένο αμάξι. Πιθανότατα δεν θα τα προτιμούσα ούτε στο 4-series.
-
@stefan147 said in BMW FORUM:
Το βασικό προσόν των Β6 είναι ότι είναι επισκευασιμα. Κατά τα άλλα είναι αρκετά πιο σκληρά ή σπορ, πείτε το όπως θέλετε, από τα Β4. Εγώ πχ όταν τα έβαλα στο Q5 το ψιλομετανιωσα γιατί δεν είχαν κανένα νόημα στο συγκεκριμένο αμάξι. Πιθανότατα δεν θα τα προτιμούσα ούτε στο 4-series.
υποτιθεται οτι ειναι σκληροτερα αλλα ταυτοχρονα ποιο ανετα. μαλακα δεν σημαινει και ανετα. αλλα επηδη δεν τα εχω δοκιμασει δεν μπορω να ξερω.
-
@wantone
Αν θυμάμαι, πάνε χρόνια ... έχει το σπορ σασι που σημαίνει (ίσως κάνω λάθος) και χαμηλωμένο από μαμά.@stefan147
Στο site της Bilstein με το VIN δίνει τα B6 μόνο για οχήματα με ηλεκτρονικό έλεγχο ανάστησης.
BILSTEIN - B6 Performance (DampTronic)
%(#0000ff)[Δυναμική φρεναρίσματος/κίνησης: για οχήματα με EDC
Πλευρά τοποθέτησης: Εμπρόσθιος άξονας αριστερά, Τύπος αμορτισέρ: Πίεση γκαζιού, Τύπος κατασκευής αμορτισέρ: Γόνατο, Τύπος στερέωσης αμορτισέρ: Επάνω πείρος, Πλαίσιο: για οχήματα με ηλεκτρ. ρύθμ. αμορτισέρ, κωδικός προϊόντος κατά ζεύγος: 23-250734, Σύστημα αμορτισέρ: Διπλού σωλήνα]Για σπορ σασί χωρίς ηλεκτρονική ρύθμιση δίνει :
BILSTEIN - B4 OE Replacement - 22-220080
Πλαίσιο: για οχήματα με σπόρ ανάρτηση, Πλαίσιο: για οχήματα με M-Technik, Πλαίσιο: για οχήματα χωρίς έλεγχο ηλεκτρονικής ανάρτησης
Πλευρά τοποθέτησης: Εμπρόσθιος άξονας, Τύπος αμορτισέρ: Πίεση γκαζιού, Τύπος κατασκευής αμορτισέρ: Γόνατο, Τύπος στερέωσης αμορτισέρ: Κάτω πλάκα, Τύπος στερέωσης αμορτισέρ: Επάνω πείρος, Σύστημα αμορτισέρ: Διπλού σωλήναΟύτε στα Β8 έχει τον κωδικό μου
BILSTEIN - B8 Performance Plus - 35-264552
Πλαίσιο: για οχήματα με M-Technik, Πλαίσιο: για οχήματα χωρίς έλεγχο ηλεκτρονικής ανάρτησης
Πλευρά τοποθέτησης: Εμπρόσθιος άξονας, Τύπος αμορτισέρ: Πίεση γκαζιού, Τύπος κατασκευής αμορτισέρ: Γόνατο, Τύπος στερέωσης αμορτισέρ: Επάνω πείρος, Σύστημα αμορτισέρ: Μονού σωλήνα αντεστραμένο -
@wantone
Αν θυμάμαι, πάνε χρόνια ... έχει το σπορ σασι που σημαίνει (ίσως κάνω λάθος) και χαμηλωμένο από μαμά.εχω την εντυπωση οτι το Σπορ δεν εχει χαμηλοτερα ελατηρια. γιαυτο ισως δε σου βγαζει σαν επιλογη τα Β6 (αλλα δεν ειμαι σιγουρος).
ειναι δηλαδη εξοπλιστικη εκδοση και μονο με σπορ καθισματα και τιμονι και κατι πινελιες μεσα εξω
το Μ σπορτ που το πληρωνεις εξτρα να εχει στην Μ σπορ αναρτηση εχει απλα 1.5 εκ ποιο κοντα ελατηρια (και 10% σκληροτερα) αλλα ιδια αμορτισερ με ολα τα αλλα. οποτε θεωρω οτι το Σπορ εχει ιδια ελατηρια με τα στανταρ.
Τα Σνιντζερ εχουν 2.5 εκατ ποιο κοντα ελατηρια σε σχεση με το στανταρ και πιο σληρα απο Μ σπορτ φανταζομαι. Δεν ειμαι σιγουρος αλλα ισως να υπαρχει και αναρτηση Μ σπορ περφορμανς μς 2.5 εκατ πτωση στο υψοςσ. Απο οτι καταλαβαινω σε αυτα τα ελατηρια μπαινουν και τα Β8 ενω στα -1.5 μονο τα Β6.
Ολα αυτα δεν ειμαι 100% σιγουρος, τι θυμαμαι απο παλια.
Παντως αν βαλεις 2 Β4 εμπρος θα εισαι μια χαρα.
Επισης υπαρχουν Β6 για την ηλεκτρονικα ρυθμιζομενη αναρτηση με καλωδιο και Β6 απλα.
-
Τι μου θύμισες τώρα... Bilstein, καλά αμορτισέρ, απαράδεκτη εκπροσώπηση της εταιρείας στην Ελλάδα. Έχω αποφασίσει να βάλω δικά τους αμορτισέρ (ίδια με τα εργοστασιακά) και τους καλώ να μου πουν τιμές και να μου συστήσουν κάποιον εγκαταστάτη. Τιμές δεν μου είπαν και ο συνεργάτης που μου σύστησαν μου είπε κατά λέξη: "Και γιατί να βάλεις Bilstein που είναι πιο ακριβά (χωρίς να μου πει κι αυτός τιμή); Να βάλεις Monroe που είναι φθηνότερα". Όταν τους ξαναπήρα και τους είπα να μου συστήσουν κάποιο σοβαρό συνεργάτη που δεν θα μου πει να βάλω αμορτισέρ άλλης μάρκας, μου έκλεισαν το τηλέφωνο. Μεγάλο "Χ" από εμένα από εκείνη τη μέρα. Εάν δε θέλουν να πουλήσουν το προϊόν τους, παύω κι εγώ να ασχολούμαι μαζί τους
-
Χριστός Ανέστη και Χρόνια Πολλά.
Έχει κανείς την προηγούμενη X1 (F48) 25e να μου πει κάποια παρατήρηση? Ποιότητα κύλισης? Κατανάλωση και ηλ αυτονομία? Τυχόν βλάβες?
-
Χριστός Ανέστη και Χρόνια Πολλά.
Έχει κανείς την προηγούμενη X1 (F48) 25e να μου πει κάποια παρατήρηση? Ποιότητα κύλισης? Κατανάλωση και ηλ αυτονομία? Τυχόν βλάβες?
Έχουν αρκετοί στο κλαμπ.
Καμία βλάβη. Κατανάλωση εντός πόλης αφόρτιστος στα επίπεδα της 18i.
Ποιότητα κύλισης άριστη οπως στη σκέτη βενζίνη
Βασικό μειονέκτημα της 25e σε F48 (lci μόνο) είναι η περιορισμένη ηλεκτρικη αυτονομία 30-40 χλμ και το μικρό τεπόζιτο ρεζερβουάρ (36 λίτρα).
Έλα και στο club να ρωτήσεις περισσότερα από κατόχους. -
Καλησπέρα,
Ίσως λίγο κουφή ερώτηση, ωστόσο έχεις κάποιος άποψη για το ποιό μοντέλο σημερινό της BMW έχει την ίδια ή μάλλον παρόμοια περπατησιά με την Ε46 (μοντέλο πχ 2001); Έχω ακούσει για το κουπέ της σειράς 2 ότι ομοιάζει. Το Χ1 λέτε, αν και είναι άλλο αμάξωμα, να έχει την ίδια στιβαρότητα και σιγουριά που σου δίνει σε ανοικτούς δρόμους;
Ευχαριστώ πολύ
-
@exhorder-0 said in BMW FORUM:
Καλησπέρα,
Ίσως λίγο κουφή ερώτηση, ωστόσο έχεις κάποιος άποψη για το ποιό μοντέλο σημερινό της BMW έχει την ίδια ή μάλλον παρόμοια περπατησιά με την Ε46 (μοντέλο πχ 2001); Έχω ακούσει για το κουπέ της σειράς 2 ότι ομοιάζει. Το Χ1 λέτε, αν και είναι άλλο αμάξωμα, να έχει την ίδια στιβαρότητα και σιγουριά που σου δίνει σε ανοικτούς δρόμους;
Ευχαριστώ πολύ
μονο σειρα 2 κουπε, 3 και αλλα πισωκινητα μοιαζουν στην αισθηση
το Χ1 εχει διαφορετικη αισθηση
-
@exhorder-0 said in BMW FORUM:
Καλησπέρα,
Ευχαριστώ πολύ
μονο σειρα 2 κουπε, 3 και αλλα πισωκινητα μοιαζουν στην αισθηση
το Χ1 εχει διαφορετικη αισθηση
Ακόμη και το 1600 στην εθνική πάει λες και είσαι σε αεροπλάνο, οπότε ψάχνω αυτή την αίσθηση. Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση!
-
Γιατί άραγε τόσα λίγα κιλά ?
-
@red_monster said in BMW FORUM:
Γιατί άραγε τόσα λίγα κιλά ?
2.5 Τόνοι, 700+ άλογα, ο καλύτερος φίλος του λαστιχά.
-
-
https://www.autoblog.gr/2024/08/22/i-bmw-anakalei-3-483-i4/
Ποιοτητα πανω απ ολα
-
@alexandros-k said in BMW FORUM:
https://www.autoblog.gr/2024/08/22/i-bmw-anakalei-3-483-i4/
Ποιοτητα πανω απ ολα
Δηλαδή τι θα κάνουν;
Ξηλωμα τις λαμαρίνες και... μπάλωμα;;;;;;;Με τα ρομπότ τέτοιες κατασκευαστικές αστοχίες αν δεν έπρεπε να συμβαίνουν έπρεπε τουλάχιστον να εντοπίζονται άμεσα και εύκολα σε κάποιον έλεγχο ποιότητας πριν φύγει το αυτοκίνητο από το εργοστάσιο.
Είναι προς τιμήν τους που δεν το έκαναν αβαβα αλλά φανταστείτε την απογοήτευση κάποιου κατόχου εκτός leasing που θα υποστεί μια τέτοια επέμβαση στο ακριβό αυτοκίνητο και πόσο αρνητικά θα κοστίσει κατά την μεταπώληση, για εμένα θα ήταν red flag τα αυτοκίνητα που κατασκευάστηκαν στις ημερομηνίες που προέκυψε η αστοχία.
Δεν νομίζω πως αρκεί μόνο η επισκευή αλλά θα έπρεπε να δοθεί και κάποιας μορφής αποζημίωση ( δωρεάν service, ασφάλεια κλπ)
BMW FORUM