-
Eγώ έχω 100άρα vdsl cosmote και συχνά πυκνά μαλακίζεται. Τρώει κολλήματα η tv αλλά και τα κινητά. Δεν παίζει να ταβανιάζει η γραμμή, η κοσμοτέ τον παίρνει δυστυχώς. Και τι να πάρω να τους πω; Θα μου πουν να κάνουν τα πάντα default και μετά θα φταίει ο ανάδρομος ερμής.
-
@xenos said in Τι συνδεση ADSL και απο ποιαν εταιρια να κανω;:
Αρχικά (πάνω στα προηγούμενα) να ρωτήσω τον cruiser μια ερώτηση που έχω χρόνια στην κατασκευή των σπιτιών. Γιατί δεν κατασκευάζονται "φρεάτια" (να τα πω), όπου να περνούν όλα τα κεντρικά ηλεκτρολογικά και υδραυλικα (γραμμές παροχής), ώστε να είναι επισκέψιμα και επισκευάσιμα; Όπως κάνουν στα κτίρια εταιρειών δηλαδή;
Σπάει μια παροχή και πρέπει να γκρεμίσουν το μισό σπίτι και να τραβήξουν παντού εξ. σωλήνες.Για τις οπτικές, πλέον ο ΟΤΕ πχ παίρνει, πιστεύω και οι άλλοι, παίρνουν οπτική από huawei που δε θέλει καν κανάλι. Είναι διάφανη με πολύ μικρή διατομή. αν το δεις προσεκτικά, άντε να νομίσεις ότι είναι λεπτή στρώση σιλικόνης. Πολύ ωραία!
Δεν έχει καμία σχέση ο σχεδιασμός κτιρίου κατοικιών, με αυτό κτιρίου γραφείων.
Οι κατοικίες πολύ συχνά δεν είναι καν τυπικός όροφος με όλα τα θέματα που έχει αυτό, ενώ στα γραφεία έχουμε μεγάλη τυποποίηση. Οι τουαλέτες και τα κουζινάκια είναι σε συγκεκριμένο χώρο, συνήθως κοντά στο κλιμακοστάσιο, μπορείς να κάνεις φρεάτιο Η/Μ που θα περνάνε όλα αυτά, δεν έχεις μπαλκόνια, άρα δεν θέλεις να περπατήσει σωλήνα στο δάπεδο, ο κλιματισμός είναι οροφής, έχεις πάντα ψευδοροφή που μπορείς να περάσεις τα πάντα και να είναι επισκέψιμα και κυρίως έχεις ώρες που τα γραφεία είναι κλειστά και μπορούν τα πάντα να συντηρηθούν και να επισκευαστούν.
Στις κατοικίες, αυτά δεν μπορούν να γίνουν, αλλά και ο κόσμος δεν θέλει να βλέπει σωληνώσεις αποχέτευσης, ακόμα και στις πίσω όψεις, ενώ θα ήταν χρήσιμο και εγώ το προτιμώ, γιατί γίνονται εξωτερικές και ελεγχόμενες.
Για τα υδραυλικά και ηλεκτρικά, οι λύσεις που χρησιμοποιούμε είναι να περνάνε οι κεντρικές παροχές, όπως και διάφορα άλλα Η/Μ, για παράδειγμα για τους ηλιακούς, στις γωνίες του κλιμακοστασίου, η σε κάποια για αυτό το σκοπό κατασκευασμένη εσοχή, όπου μπορούν να καλυφθούν, να υπάρχει το ντουλάπι θέρμανσης/κλιματισμού στο πλατύσκαλο και κάπου μέσα στον χώρο, του σπιτιού, να υπάρχει ο υδραυλικός συλλέκτης.
Ετσι στο δάπεδο περνάνε σωλήνες που δεν έχουν ένωση πουθενά, από τον συλλέκτη μέχρι την βρύση, ξεχωριστή σωλήνα για κάθε μία, ανάλογα για την θέρμανση/κλιματισμό και με αυτό τον τρόπο δεν έχουμε προβλήματα.
Βέβαια από το 1992, που ξεκίνησα να βάζω υδραυλικούς συλλέκτες, υπ΄ όψη ότι το κόστος υλικών, ήταν σχεδόν στο διπλάσιο από το συμβατικό με τις ευθύγραμμες σωλήνες και τις δεκάδες ενώσεις, άκουγα απίστευτες μλκιες από τον κόσμο, του τύπου εγώ θα βλέπω αυτό το ντουλάπι στο μπάνιο, ή στο διάδρομο και διάφορα άλλα ευτράπελα.
Ουσιαστικά με αυτό τον τρόπο, ακόμα και αν κάποια στιγμή έχεις αστοχία υλικού, ή τρυπήσει κάποιος το δάπεδο και σπάσει την σωλήνα, μπορείς να κάνεις διάφορες επιλογές, για να λύσεις το πρόβλημα, χωρίς ταυτόχρονα να μείνει από νερό το υπόλοιπο σπίτι, αφού απομονώνεις από τον συλλέκτη, μόνο την συγκεκριμένη γραμμή.
-
@xenos said in Τι συνδεση ADSL και απο ποιαν εταιρια να κανω;:
Eγώ έχω 100άρα vdsl cosmote και συχνά πυκνά μαλακίζεται. Τρώει κολλήματα η tv αλλά και τα κινητά. Δεν παίζει να ταβανιάζει η γραμμή, η κοσμοτέ τον παίρνει δυστυχώς. Και τι να πάρω να τους πω; Θα μου πουν να κάνουν τα πάντα default και μετά θα φταίει ο ανάδρομος ερμής.
Για παρόμοια κατάσταση σε Νόβα, μετά απ τις επικοινωνίες (τσατ μέσω της εφαρμογής) στο τέλος είπαν θα μου στείλουν άλλο ρουτερ και το περιμένω.
-
2/1 που ήταν εργάσιμη ημέρα έστειλα email στο Customer Support της NOVAWIND για το ενδεχόμενο αναβάθμισης σε VDSL και ζητούσα τηλεφωνική επικοινωνία γιατί ξέρω ότι με email δεν απαντούν σε ερωτήσεις.
8/1 ήρθε ένα email που μου έλεγε ότι θα επικοινωνήσουν μαζί μου τις ώρες που τους ανέφερα.
15/1 σήμερα και ακόμη περιμένω.
Και όλα αυτά για μία τηλεφωνική κλήση για διευκρινήσεις περί της αναβάθμισης σε VDSL.
Λειτουργεί η NOVAWIND ή το έκλεισε το μαγαζάκι;
Και μετά λένε τα μέλη εδώ μέσα για οπτικές ίνες και κουραφέξαλα.
-
Μόνο cosmote, οι ιδιώτες είναι όλοι ΓΤΠ.
-
@kkostask said in Τι συνδεση ADSL και απο ποιαν εταιρια να κανω;:
απλά και η cosmote...... ιδιώτες είναι (deutsche telecoms γαρ)
-
@cirus said in Τι συνδεση ADSL και απο ποιαν εταιρια να κανω;:
Προφανώς, απλά δεν έχει καμία σχέση με τους υπόλοιπους. Δεν τους κάνω διαφήμιση αλλά άλλαξα αρκετές εταιρείες στο παρελθόν και η ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών ήταν ουσιαστικά μηδενικές. Ήταν μέχρι να κάνεις συμβόλαιο, μετά μην τον είδατε.
-
προφανως αλλα ειναι και ντομινέιτορ της αγορας, οχι παντα με διαφανεια, το αντιθετο ισως....
εγω αναμενω τον επομενο παιχτη που θα προκυψει απο το φυγε εσυ-ελα εσυ
αραγε θα επενδυσει αρκετα ο στασης? -
Προφανώς, απλά δεν έχει καμία σχέση με τους υπόλοιπους. Δεν τους κάνω διαφήμιση αλλά άλλαξα αρκετές εταιρείες στο παρελθόν και η ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών ήταν ουσιαστικά μηδενικές. Ήταν μέχρι να κάνεις συμβόλαιο, μετά μην τον είδατε.
Αναλογα τι θες
Σε υπηρεσιες, σήμα, ταχυτητα σε 5G, λιγοτερα προβλήματα είναι καλύτερη η Cosmote
Σε τιμές όμως αναγκαστικα η Cosmote υποχρεούται σαν ο μεγαλύτερος τηλεπικοινωνιακός πάροχος της χώρας απο την αρχη ανταγωνισμου της Ευρωπαικής ένωσης να είναι πιο ακριβη από τους άλλους
Η Vodafone είναι έτσι και έτσι (αν και για κάποια πράγματα μου εχουν βγάλει την ψυχη) και μπορεις να συμβιβαστεις λόγω καλύτερων τιμων μερικές φορές
Και υπάρχει και η NOVA που είναι η χειρότερη μακράν σε όλα αλλά εχει σε μερικά πακέτα τις καλύτερες τιμές και αν θες να παρεις το πακετο της Nova συνδρομιτικής πρεπει να την εξετάσεις γιατι συμφέρει οικονομικά
-
Αναλογα τι θες
Σε υπηρεσιες, σήμα, ταχυτητα σε 5G, λιγοτερα προβλήματα είναι καλύτερη η Cosmote
Σε τιμές όμως αναγκαστικα η Cosmote υποχρεούται σαν ο μεγαλύτερος τηλεπικοινωνιακός πάροχος της χώρας απο την αρχη ανταγωνισμου της Ευρωπαικής ένωσης να είναι πιο ακριβη από τους άλλους
Η Vodafone είναι έτσι και έτσι (αν και για κάποια πράγματα μου εχουν βγάλει την ψυχη) και μπορεις να συμβιβαστεις λόγω καλύτερων τιμων μερικές φορές
Και υπάρχει και η NOVA που είναι η χειρότερη μακράν σε όλα αλλά εχει σε μερικά πακέτα τις καλύτερες τιμές και αν θες να παρεις το πακετο της Nova συνδρομιτικής πρεπει να την εξετάσεις γιατι συμφέρει οικονομικά
Τι να την κάνω την χαμηλότερη τιμή όταν σε έχουν έναν μήνα χωρίς Ίντερνετ λόγω «τεχνικού προβλήματος» ? Ή όταν με το ζόρι μου δίνουν 8,5 Mbps και η cosmote 50 σταθερά?
-
Αναλογα τι θες
Τι να την κάνω την χαμηλότερη τιμή όταν σε έχουν έναν μήνα χωρίς Ίντερνετ λόγω «τεχνικού προβλήματος» ? Ή όταν με το ζόρι μου δίνουν 8,5 Mbps και η cosmote 50 σταθερά?
για αυτο ειπα υπο περιπτωσεις. Αν εισαι σε περιοχη που δεν έχουν προβληματα πληρωνεις λιγοτερο και εχεις internet
-
Εγω για παραδειγμα σπιτι έχω VODAFONE 100 fiber μεχρι το καφάο που είναι 2 στενά από το σπίτι και μετά χαλκό μέχρι το σπίτι
το support για κλωτσιες, το router το ίδιο
Οι γραμμες από εξω για μέσα στο σπίτι αθλιες από ηλίθιο ηλεκτρολόγο.
Η γραμμες στον δρόμο γδαρμένες χωρις προστασια. Internet χαλια με αμέτρητες διακοπές και χαλια ταχύτητα!!!!
Αυτα πριν 2 χρονια
Εκανα αιτηση εφτιαξαν μετα από καιρό τα καλώδια έξω τα αντικατεστησαν με αλλα
Αλλαξα όλα τα καλώδια από έξω από το σπίτι εως μέσα κάνοντας μόνος μου μερεμέτια
Το Router εξακολουθούσε να έχει αποσυνδέσεις
Παιρνω τηλ τους λέω παιδια θελω να πετάξω την αηδια που μου δώσατε και να βάλω ενα Fritzbox αλλα χρειάζομαι να μου πείτε τα username password Για την τηλεφωνια
Απάντηση: Δεν ξέρουμε , δεν γινεται (στην cosmote γίνεται με μια αίτηση αν και το router που δίνουν έτσι και αλλιώς είναι λίγο καλύτερο, οχι τιποτα φοβερο αλλά καλύτερο)
Εψαξα βρήκα σπαστήρι για το παλιο router (της vodafone) και τα πήρα από μεσα
Εγκατεστησα fritzbox και εβαλα και την τηλεφωνία.
Τωρα παίζουν όλα άψογα χωρις προβλήματα.
Ναι ταλαιπωρήθηκα αλλά με λιγοτερα χρήματα το μήνα παίρνω τα ίδια που θα έπαιρνα με αρκετά περισσότερα στην cosmote
-
Όλοι είναι σκαταδες
-
@cirus χαράς το κουράγιο σου που έκατσες και ασχολήθηκες τόσο πολύ. Εγώ ένα τηλέφωνο έκανα στην Nova για να μιλήσω με κάποιον, με έβαλε και μιλούσα με μία Σούλα Ρομπότ, προσπάθησα να μιλήσω στη Σούλα Ρομπότ, μου έλεγε συνέχεια κάτι ακαταλαβίστικα, τα πήρα στο κρανίο και το έκλεισα.
Τα ίδια και με το online help chat.
Εκεί βγαίνει μία Σοφία Ρομπότ και εγώ νόμιζα στην αρχή ότι μιλούσα με κανονικό άνθρωπο, κάποια στιγμή το Ρομπότ βραχυκύκλωσε και με ρώταγε συνέχεια το ίδιο πράγμα... Εκεί κατάλαβα ότι η Σοφία ήθελε Reload...Τηλέφωνα δεν απαντάνε, chat δεν γράφουν, email δεν απαντάνε.
Τι σκατά; Υπάρχει άνθρωπος σε αυτή την εταιρεία; -
@storm said in Τι συνδεση ADSL και απο ποιαν εταιρια να κανω;:
Τηλέφωνα δεν απαντάνε, chat δεν γράφουν, email δεν απαντάνε.
Τι σκατά; Υπάρχει άνθρωπος σε αυτή την εταιρεία;Tι να πω, ίσως να είμαι τυχερός. τους πήρα τηλέφωνο πριν κανα μήνα γιατί συνέχεια έκανε διακοπές το ιντερνετ. Το σήκωσαν σε 10' αναμονής, επιβεβαίωσε ο άνθρωπος ότι όντως έχει πρόβλημα η γραμμή και έστειλαν τεχνικό σε 3 μέρες και το διόρθωσε. Κάποτε ήταν τελείως χάλια η Νόβα, τώρα κάπως έχει στρώσει από εξυπηρέτηση. Αλλά ακόμα ειναι αργή και σκέφτομαι τώρα που τελειώνει το συμβόλαιο να πάω ΟΤΕ.
-
Εγώ θα αφήσω το χρόνο να κυλίσει να δω αν θα ασχοληθεί ποτέ κάποιος από δαύτους. Μέχρι τότε ADSL 8Mbps.
Η Vodafone είναι άλλο χημείο. Για την Cosmote τι να γράψω; Έχω φιλαράκια μέσα και μου λένε τι κάνουν όλη μέρα...
-
@fanis75 said in Τι συνδεση ADSL και απο ποιαν εταιρια να κανω;:
Τηλέφωνα δεν απαντάνε, chat δεν γράφουν, email δεν απαντάνε.
Τι σκατά; Υπάρχει άνθρωπος σε αυτή την εταιρεία;Tι να πω, ίσως να είμαι τυχερός. τους πήρα τηλέφωνο πριν κανα μήνα γιατί συνέχεια έκανε διακοπές το ιντερνετ. Το σήκωσαν σε 10' αναμονής, επιβεβαίωσε ο άνθρωπος ότι όντως έχει πρόβλημα η γραμμή και έστειλαν τεχνικό σε 3 μέρες και το διόρθωσε. Κάποτε ήταν τελείως χάλια η Νόβα, τώρα κάπως έχει στρώσει από εξυπηρέτηση. Αλλά ακόμα ειναι αργή και σκέφτομαι τώρα που τελειώνει το συμβόλαιο να πάω ΟΤΕ.
απλά είσαι τυχερος.
Ξερουν να κάνουν 5 πράγματα ολοι
Αν η περιπτωση σου είναι στα 5 πράγματα που ξέρουν και εχει την λύση που ξέρουν θα εξηπηρετηθεις (μπορει οχι σε 10 λεπτα αλλά θα εξυπηρετηθεις)
Το πρόβλημα είναι όταν δεν θες κάτι από αυτά τα 5 πράγματα και η λύση είναι κάτι άλλο.........
-
2/1 που ήταν εργάσιμη ημέρα έστειλα email στο Customer Support της NOVAWIND για το ενδεχόμενο αναβάθμισης σε VDSL και ζητούσα τηλεφωνική επικοινωνία γιατί ξέρω ότι με email δεν απαντούν σε ερωτήσεις.
8/1 ήρθε ένα email που μου έλεγε ότι θα επικοινωνήσουν μαζί μου τις ώρες που τους ανέφερα.
Και όλα αυτά για μία τηλεφωνική κλήση για διευκρινήσεις περί της αναβάθμισης σε VDSL.
Κανε αιτηση φορητοτητας/αλλαγη παροχου σε Cosmote.
Μετα θα πεσουν τα τηλεφωνα μονα τους.Δεν ξαναμπλεκω με NOVA/VODAFONE για κανενα λογο.
Και ας κατοικω κεντρο/καρακεντρο ΑΘηνας(Ζωγραφου). -
τον μεγαλύτερο ρόλο στη ταχύτητα παίζει η περιοχή που μένεις + την εγκατάσταση στο σπίτι σου, οχι ο πάροχος . αν η περιοχή ειναι προβληματική και τα καλώδια στο σπίτι σου 50 χρονων και τη NASA να φέρεις πάλι θα σερνεται το internet.
-
Κάνε μια απλή ηλεκτρονική αιτησουλα για μεταφορά απόψε σε κάποιον άλλο πάροχο, και από αύριο το πρωί θα σπάσουν τα τηλέφωνα σου από κλήσεις από την Nova.
Και εκεί θα τους τα πεις όλα , ζήτα τους και ρούτερ και επίσκεψη τεχνικού και προσφορές για 100αρα αφού έχεις κάνει έρευνα τι χρεώνουν οι άλλοι κλπ.
Λογικά θα σε μπλέξουν να βάλεις και το κινητό σου πακέτο - δεν ξέρω αν το έχεις στην Nova και αυτό - αλλά μπορεί να συμφέρει πολύ ακόμη και έτσι.
Εγώ είμαι πάρα πολλά χρόνια πελάτης της Wind αν και δεν είμαι ευχαριστημένος, αλλά παραμένω λόγω τιμών που δεν μπορώ να βρω στην Cosmote με τίποτα, και στην Vodafone πρέπει να πέσω σε κάποια περίοδο προσφορών - οι σύμβουλοι της Vodafone είναι τρομερά αλάνια σε προσφορές για να σε τραβήξουν από άλλη εταιρεία-
Έχω 2 κινητά με απεριόριστα και σε δεδομένα, και δύο σταθερά επίσης με απεριόριστες κλήσεις με 100αρα σύνδεση στα 105 ευρώ περίπου τον μήνα.
Στην Cosmote δεν μπορώ να βρω τέτοιο πακέτο σε αυτό το κόστος με τίποτα.
Από την Nova κάθε 2 χρόνια που είναι η ανανέωση με παίρνουν τηλέφωνο σύμβουλοι και τότε τους λέω τα παράπονα μου και προσπαθώ να πετύχω ότι καλύτερο μπορώ.
Ασχολούνται πολύ , μου στέλνουν νέα ρούτερ και τελευταία και μια κάρτα SIM με δεδομένα που μπορώ να χρησιμοποιήσω σε περιπτώσεις αποσυνδέσεις των ρούτερ.Εδώ και 4-5 χρόνια βέβαια κάθε φορά μου λένε πως την επόμενη φορά θα έχω τρομερή επιδότηση συσκευών , αλλά κάθε φορά παπατζηλικια αποδεικνύονται , πάνω από 200 ευρώ δεν αξίζουν αυτά που μου προτείνουν, το 21 μου είχε πει η κοπέλα που ανανέωσα πως από την επόμενη θα έχω ... iPhone και S galaxy, φυσικά το 23 μου πρότειναν Redmi 12 και A galaxy κάτι.
Τι συνδεση ADSL και απο ποια εταιρια να κανω;