-
@alexandros-k said in MAZDA FORUM:
Αυτο που εκανε η Μαζντα μ αυτα τα μοτερ, δεν το εχει κανει κανεις αλλος. Κακως το υποβαθμιζετε . Απο τουρμπο γεμισαμε, ειναι ο ευκολος δρομος
Το έχει κάνει η Toyota.
-
@super-t said in MAZDA FORUM:
Αυτο που εκανε η Μαζντα μ αυτα τα μοτερ, δεν το εχει κανει κανεις αλλος. Κακως το υποβαθμιζετε . Απο τουρμπο γεμισαμε, ειναι ο ευκολος δρομος
Το έχει κάνει η Toyota.
Στα υβριδικα της, εννοεις? Και στον 3κυλινδρο 1,5 ?
-
Το έχει κάνει η Toyota.
Στα υβριδικα της, εννοεις? Και στον 3κυλινδρο 1,5 ?
Οι κινητήρες των υβριδικών βασίζονται σε αντίστοιχους κανονικούς. Ο 1,5 , ο 2 ο 2,5 ίδιες ιδέες με την Mazda χρησιμοποιούν.
-
Εκτός του skyactive x
-
Το έχει κάνει η Toyota.
Διαφορετικός δρόμος.
-
Τα διλιτρα Μάζντα, και ιδίως ο skyactive x με 186 άλογα, 0- 100 8.6, κατανάλωση 6-7 λίτρα, εκπομπές ρύπων 120 δεν έχουν να προσφέρουν τίποτα και είναι 40 χρόνια πίσω.....
Τα diesel γαλλικά , τα ολοκαίνουργια, που τα ακούω στα φανάρια και λέω .... είναι δυνατόν καινούρια αμάξια να κάνουν έτσι και δεν ενοχλούν τους ιδιοκτήτες είναι τέλεια.
-
@realzeus said in MAZDA FORUM:
Το έχει κάνει η Toyota.
Διαφορετικός δρόμος.
Τι διαφορά εχουν Αλεξ? Δουλευουν σε αλλο κυκλο ?
-
@criuser said in MAZDA FORUM:
@lap said in MAZDA FORUM:
Με ένα αυτόματο κιβώτιο ούτε που θα καταλάβεις την διαφορά. Θα κατεβάζει μόνο του.
Ακριβώς έχω αυτόματο τώρα και 300 ροπή...
Πάει αέρα στις ανηφόρες και με πλήρες φορτίο...
Ημέρα της μαρμότας όπως και στο θέμα της πολιτικής με το τι θα πει φασίστας...
Η ροπή έχει σημασία αν πρέπει να δέσεις καμία φρεζα να οργωσεις χωράφι , η να ρυμουλκήσεις τροχόσπιτο.
Με την ίδια άνεση ανεβαίνει τις ανηφόρες και ατμοσφαιρικό 1.6 20ετιας με 110 άλογα , απλά θα δουλεύει στις 3500-4000 στροφές.
Μάλιστα με τα dieselακια των 1500-1600 κυβικών νιώθεις και λιγότερο τράβηγμα λόγω χαμηλού εύρους λειτουργίας ας έχουν και 400 ροπή. -
@gtsartsal said in MAZDA FORUM:
Τα διλιτρα Μάζντα, και ιδίως ο skyactive x με 186 άλογα, 0- 100 8.6, κατανάλωση 6-7 λίτρα, εκπομπές ρύπων 120 δεν έχουν να προσφέρουν τίποτα και είναι 40 χρόνια πίσω.....
Τα diesel γαλλικά , τα ολοκαίνουργια, που τα ακούω στα φανάρια και λέω .... είναι δυνατόν καινούρια αμάξια να κάνουν έτσι και δεν ενοχλούν τους ιδιοκτήτες είναι τέλεια.
Diesel είναι. Κάνουν σαν σύγχρονα σκάφη, όχι σαν τράτες...
Τώρα για καταναλώσεις κλπ και επιδόσεις κλπ, χλωμά έως κατάχλωμα...
-
@vagkirk said in MAZDA FORUM:
Με ένα αυτόματο κιβώτιο ούτε που θα καταλάβεις την διαφορά. Θα κατεβάζει μόνο του.
Η ροπή έχει σημασία αν πρέπει να δέσεις καμία φρεζα να οργωσεις χωράφι , η να ρυμουλκήσεις τροχόσπιτο.
Με την ίδια άνεση ανεβαίνει τις ανηφόρες και ατμοσφαιρικό 1.6 20ετιας με 110 άλογα , απλά θα δουλεύει στις 3500-4000 στροφές.
Μάλιστα με τα dieselακια των 1500-1600 κυβικών νιώθεις και λιγότερο τράβηγμα λόγω χαμηλού εύρους λειτουργίας ας έχουν και 400 ροπή.Θάθελες...
Εχω άλλα 2 ατμοσφαιρικά αυτής της εποχής. 110 ο 1.6 και 117 ο 1.8...
Η λύση είναι ή να σας πάρω βόλτα από τα διόδια των Αφιδνών μέχρι τον Αγιο Στέφανο, ή να πάψω να γράφω στο θέμα.
Μάλλον το δεύτερο θα κάνω...
-
Diesel είναι. Κάνουν σαν σύγχρονα σκάφη, όχι σαν τράτες...
Τώρα για καταναλώσεις κλπ και επιδόσεις κλπ, χλωμά έως κατάχλωμα...
Πάλι καλά που τον θόρυβο τον αντιμετωπίζεις με χιούμορ...
κατανάλωση μειωμένη, θόρυβος ενοχλητικός....αυτά για τα ντίζελ, τίποτα περισσότερο
-
Μάλιστα με τα dieselακια των 1500-1600 κυβικών νιώθεις και λιγότερο τράβηγμα λόγω χαμηλού εύρους λειτουργίας ας έχουν και 400 ροπή.Θάθελες...
Η λύση είναι ή να σας πάρω βόλτα από τα διόδια των Αφιδνών μέχρι τον Αγιο Στέφανο, ή να πάψω να γράφω στο θέμα.
πάντως για το δικό σου c3 εγώ θυμάμαι
καλύτερο σε κατανάλωση
καλύτερο σε γκάζια
καλύτερο σε κρατήματα
καλύτερο σε άνεση
καλύτερο σε χώρουςΚάπου που να υστερεί;
-
@realzeus said in MAZDA FORUM:
Το έχει κάνει η Toyota.
Διαφορετικός δρόμος.
Τι διαφορά εχουν Αλεξ? Δουλευουν σε αλλο κυκλο ?
Κυρίως ότι βασίζονται στο υβριδικό σύστημα Αλεξ. Ο θερμικός της Corolla 2.0 είναι πολύ πιο αδύναμος από του 3 Skyactive X, αλλά είναι άλλος ο ρόλος του.
-
-
Και στο σωστό σχήμα
Είναι πανέμορφο αλλά το πουλάνε σε λάθος χώρα... στην Ελλάδα δεν νομίζω να έχει μέλλον εκτός και αν κόψουν τα τεκμήρια για προεκλογικούς λόγους...
-
Εγραψα ότι η ροπή του δίλιτρου Μάζντα είναι πολύ χαμηλή για το 2022.
Και έκανα σύγκριση με ένα δίλιτρο του 2009, που ο κινητήρας του έρχεται από τα τέλη του 90, γιατί το 2010 αντικαταστάθηκε με τον ΤΗΡ, που είχε επίσης την ίδια ροπή.Επειδή έχουν γραφτεί ύμνοι για τον κινητήρα της Μάζντα, θεωρώ ότι δεν απηχούν την αλήθεια, που είναι ένας μέτριος κινητήρας για το 2022.
Δεν έχουν γραφτεί ύμνοι για το κινητήρα μόνο αλλά για τα αυτοκίνητα συνολικά.Κυριως για τη ποιότητα και την οδική τους συμπεριφορά.Εγω που έκανα τη μετάβαση από δίλιτρο turbo με 30kg ,ροπής φυσικά και νιώθω τη διαφορά αλλά πρέπει να συνηθίσεις ότι ο ατμοσφαιρικός θέλει δούλεμα με το κιβωτίο.Μολις τώρα γύρισα από Επίδαυρο ξεκούραστα ,ωραία χωρίς να νιώθω ότι μου λείπει κάπου δύναμη και κατανάλωση 6.8,Lt/100km.
Προφανως και θα προτιμούσα τον 2.5 turbo με τα 250ps της αμερικανικής αγοράς αλλά δεν έρχεται Ευρώπη. -
@groover1972 said in MAZDA FORUM:
Και στο σωστό σχήμα
Είναι πανέμορφο αλλά το πουλάνε σε λάθος χώρα... στην Ελλάδα δεν νομίζω να έχει μέλλον εκτός και αν κόψουν τα τεκμήρια για προεκλογικούς λόγους...
Καλά χ@στηκε η Mazda για τις πωλήσεις στην Ελλάδα. Εδώ για κάμποσα χρόνια δεν είχαμε καν αντιπροσωπία. Επίσης η Mazda γενικά έχει δείξει ότι ακολουθεί έναν δικό της δρόμο και έχει μια συγκεκριμένη αυστηρή φιλοσοφία σε ότι κάνει.
-
Σαν κιβώτιο πως το βρίσκεις; Νομίζω Audi ειχες.... Συγκριτικά;
-
πάντως για το δικό σου c3 εγώ θυμάμαι
καλύτερο σε κατανάλωση
καλύτερο σε γκάζια
καλύτερο σε κρατήματα
καλύτερο σε άνεση
καλύτερο σε χώρουςΚάπου που να υστερεί;
Δεν λέω τέτοια εγώ...
Σε κατανάλωση είναι καλύτερο ως ντίζελ, όχι ως 3 αιρκρος
Σε γκάζια είναι καλό λόγο ντίζελ, αυτόματου και ιπποδύναμης, σε σχέση με τα αντίστοιχα.
Σε κρατήματα ΔΕΝ είναι το καλύτερο. Είναι ανεκτό .
Σε άνεση είναι όντως από τα καλύτερα.
Σε χώρους είναι το καλύτερο μαζί με το Κάμικ.Αρα μια χαρά τα λέω...
-
Δεν χρειάζεται προβολή των προκαταλήψεων του καθενός μας. Δεν κάνει θόρυβο ενοχλητικό ο HDi. Είναι ψαγμένο μοτέρ, την αξιοπιστία του θα δούμε εν καιρώ, σε όλα τα άλλα παίρνει άριστα. Τα ατμοσφαιρικά ΔΕΝ σκαρφαλώνουν το ίδιο άνετα με την καμία όπου υπάρχουν πραγματικές παρατεταμένες κλίσεις να εξαντλησουν τη φόρα του οχήματος. Κι οταν ανεβαίνουν βρίσκονται στο όριο τους, αντίθετα με τον HDi που τα αποθέματα του φαίνονται ανεξάντλητα με το αυτόματο κιβώτιο. Όμως με το ίδιο κιβώτιο κι ο ατμοσφαιρικος 2λτ Μάζντα (πόσο μάλλον ο Χ) πάει τόσο καλά που δεν νιώθεις να σου λείπει ροπή κι η ευστροφία του είναι επίσης απολαυστική. Η εμπειρία είναι και θέμα ταιριασματος και διαχείρισης κιβωτίου. Σας τα γράφω έχοντας μακροχρόνια διαδοχικη εμπειρία κι απ τα δύο, αλλά δεν με ακούτε...
MAZDA FORUM