-
Ένα Καλοκαίρι ταξιδεύαμε με 100-110 χλμ/ωρ ακούγοντας παλια τραγουδια , τραγουδώντας σαν τα καπι που πάνε εκδρομή. Και δίπλα μου με προσπερνά μια rolls Royce με πάνω απο 230-250 χλμ/ωρα.
Εάν την έχεις δει από κοντά θυμίζει φορτηγό. Πάνω από δυο τόνους νομίζω είναι η κάπου εκεί.
Εμείς με βάρος 900 κιλά κοντέψαμε να βγούμε εκτός δρόμου από την εκτόπιση του αέρα της.
Σαν να έπιασε τυφώνας ήταν.
Χαχα σαν καρτούν ήταν η φάση.
Η λαπαινα τρόμαξε λαι της κόπηκε το τραγούδι πάνω σε μια κορώνα που έβγαζε.....χαχαχαχα
Έχω δει και αλλη μια φορά σε διόδια. Το πως έφευγε δεν λέγεται. Απίστευτη δύναμη. Εντωμεταξύ τσιφούτης δεν είχε μηχάνημα για τα διόδια.
-
Παίδες, κανείς με Mazda 3 2019+ (κυρίως sedan), πως τα πάει το αμάξι με τους ελληνικούς δρόμους. Βρίσκει συχνά ή είναι κομπλε?
-
@lap said in MAZDA FORUM:
Εντωμεταξύ τσιφούτης δεν είχε μηχάνημα για τα διόδια.
Αφου δωρεαν ειναι το μηχανημα , γιατι τον λες τσιφουτη τον ανθρωπο. Απλα δεν ειχε
-
@m3bp4sn said in MAZDA FORUM:
Παίδες, κανείς με Mazda 3 2019+ (κυρίως sedan), πως τα πάει το αμάξι με τους ελληνικούς δρόμους. Βρίσκει συχνά ή είναι κομπλε?
Γιατι να βρισκει? Κανενα αμαξι απο αυτα δεν βρισκει κατω , εκτος αν πας εκτος δρομου και εντος πεζοδρομιου
-
@alexandros-k said in MAZDA FORUM:
Γιατι να βρισκει? Κανενα αμαξι απο αυτα δεν βρισκει κατω , εκτος αν πας εκτος δρομου και εντος πεζοδρομιου
Πριν κατασταλλάξω στο 3 sedan παλιότερα κοίταγα κ την Mercedes CLA και αυτή γενικά από απόσταση από το έδαφος δεν τα πάει κ πολύ καλά, οπότε ήθελα μια γνώμη μιας και δεν έχω παραλάβει ακόμα. Το 3αρι έχει αρκετά καλύτερη απόσταση από το έδαφος από την CLA, απλώς με τους ελληνικούς δρόμους ποτέ δεν ξέρεις χαχα.
-
Πριν κατασταλλάξω στο 3 sedan παλιότερα κοίταγα κ την Mercedes CLA και αυτή γενικά από απόσταση από το έδαφος δεν τα πάει κ πολύ καλά, οπότε ήθελα μια γνώμη μιας και δεν έχω παραλάβει ακόμα. Το 3αρι έχει αρκετά καλύτερη απόσταση από το έδαφος από την CLA, απλώς με τους ελληνικούς δρόμους ποτέ δεν ξέρεις χαχα.
Δεν θυμαμαι να υπαρχει καποιος με το Μαζντα 3 εδω , μπορει και να κανω λαθος ομως
Αλλά κατω δεν βρισκει , μην σε ανησυχει αυτο . Πηρες αμαξαρα -
Δεν θυμαμαι να υπαρχει καποιος με το Μαζντα 3 εδω , μπορει και να κανω λαθος ομως
Αλλά κατω δεν βρισκει , μην σε ανησυχει αυτο . Πηρες αμαξαραΣε ευχαριστώ πολύ φίλε μου
-
Πόσο έχει ρε παιδιά να το φέρεις αυτό από Γερμανία;
Λόγω του ότι είναι ηλεκτρικό δεν έχει αρκετά χαμηλό τελωνείο;
Νταλίκα και αμοιβή διαικπεραιωσης πόσο να έχει;Κάπου στα 16 έως 18 χιλιάδες ευρώ κατά μ.ο παίζουν τα MX30 στο mobile.de χρονολογίας 20-21 και με 15 έως 40 χιλιάδες χιλιόμετρα το πολύ.
Και από εξοπλισμό δεν βλέπω ουσιαστικά διαφορετικές εκδόσεις, μια η δυο το πολύ που είναι υπερπλουσιες σε εξοπλισμό με matrix led , όλη την σουίτα συστημάτων ασφαλείας.
-
@vagkirk τελωνείο δεν έχει καθόλου...νταλίκα και κάνα 500αρι για τα διαδικαστικά πινακίδες κτεο...και είσαι κομπλέ.
Και γω τα κοιτάζω...και αυτά και τα 500αρακια με ρεύμα.
-
@georgekn said in MAZDA FORUM:
@vagkirk τελωνείο δεν έχει καθόλου...νταλίκα και κάνα 500αρι για τα διαδικαστικά πινακίδες κτεο...και είσαι κομπλέ.
Και γω τα κοιτάζω...και αυτά και τα 500αρακια με ρεύμα.
Τι λες τώρα!
Νομίζω πως έστω την διαφορά του ΦΠΑ που στην Γερμανία έχουν 19-20% την πληρώνουμε στο τελωνείο.
Ακόμη και έτσι όμως και άλλο ένα 500αρικο να είναι τα έξοδα , με 17-19 χιλιάδες το πολύ έχεις για δεύτερο αυτοκίνητο αυτή την αμαξαρα αντί για καινούργιο ...Aygo , i10 , picanto , άντε στην καλύτερη το νέο swift βασική έκδοση!Μου φαίνεται διαμαντακι παρά την χαμηλή αυτονομία που είναι υπεραρκετή για καθημερινές μετακινήσεις, και τις πίσω περίεργες πόρτες που για μικρά παιδιά και εφήβους δεν έχει σημασία.
-
Η νταλίκα θέλει από 800 έως 1000 αναλόγως από που θα το πάρει στη Γερμανία, μετά θέλεις το 5% της διαφοράς στο ΦΠΑ, τις πινακίδες και λοιπά έξοδα και τέλος αν βάλεις άνθρωπο που κάνει αυτή τη δουλειά (να το τσεκαρει, να κανονίσει τα έγγραφα κλπ) από 1000 έως 1500+ θέλουν εδώ στην Ήπειρο. Όχι ότι είναι πολύ δύσκολο να το κάνεις και μόνος σου πάντως, απλά για να έχεις το κεφάλι αου θεωρητικά πιο ήσυχο.
Τέλος εισαγωγής δεν έχει.
Το θέμα είναι αν καλυπτεσαι από την αυτονομία του βασικά...
-
@civil357 said in MAZDA FORUM:
Η νταλίκα θέλει από 800 έως 1000 αναλόγως από που θα το πάρει στη Γερμανία, μετά θέλεις το 5% της διαφοράς στο ΦΠΑ, τις πινακίδες και λοιπά έξοδα και τέλος αν βάλεις άνθρωπο που κάνει αυτή τη δουλειά (να το τσεκαρει, να κανονίσει τα έγγραφα κλπ) από 1000 έως 1500+ θέλουν εδώ στην Ήπειρο. Όχι ότι είναι πολύ δύσκολο να το κάνεις και μόνος σου πάντως, απλά για να έχεις το κεφάλι αου θεωρητικά πιο ήσυχο.
Τέλος εισαγωγής δεν έχει.
Το θέμα είναι αν καλυπτεσαι από την αυτονομία του βασικά...
Δε νομιζω οτι πληρωνεις κατι για την διαφορά ΦΠΑ. Στα θερμικα δεν πληρωνεις παντως
Η μεταφορα ειναι και τα εξοδα "εκτελωνισμου" . Συνολο 2,000€ περιπου
Παμε για group buy?
-
Κωλοαξίζει το MX30 σε αυτή την τιμή!
-
@civil357 said in MAZDA FORUM:
μετά θέλεις το 5% της διαφοράς στο ΦΠΑ
Δεν πληρώνουμε την διαφορά στο ΦΠΑ τα μέλη της ΕΕ. Εφόσον έχιε πληρωθεί ο ΦΠΑ σε μια χώρα της ΕΕ, τότε ισχύει για όλες. Οπότε συμφέρει να έχιε πληρωθεί ΦΠΑ στην Γερμανία που ειναι χαμηλότερος.
Για τα υπόλοιπα έξοδα ειναι €1.000-1.500, ανάλογα με την περιοχή, την μεταφορική, τον άνθρωπο που θα αναλάβει την διαδικασία εκεί κλπ.
-
Σε απλή οικιακή πρίζα πόση ώρα χρειάζεται για να φορτίσει?
Ποιο είναι το κόστος για μία φόρτιση? -
-
Χρωματάρα αυτό το Artisan Red. Έτρεξαν σαλάκια. Και μέσα εντυπωσιακό.
-
Καλησπέρα παιδιά,
Μιας και έχουμε ήδη αρχίσει αυτή τη συζήτηση πρόσφατα σε άλλο thread (για CX-30), νομίζω πως αξίζει σίγουρα να συζητηθεί και εδώ μιας και είναι γενικό και ενδιαφέρον ζήτημα.
Όσοι έχετε κάνει ειδική παραγγελία (εννοώ να μην αγοράσετε ετοιμοπαράδωτο αλλά να κάνετε δικό σας configure και να ρθει από Ιαπωνία), πόσο καιρό πήρε να παραλάβετε και τι πληροφόρηση είχατε από τον αντιπρόσωπο μέχρι να παραλάβετε?
Στη δική μου περίπτωση, παραγγελία από AutoOne (Μαρούσι) ενός 3 Sedan τέλη Δεκεμβρίου, αισίως τώρα στους 4 μήνες και πληροφορίες μόνο με δικές μου ερωτήσεις. Εν τέλει ακόμα και τώρα λένε πως δεν υπάρχει ούτε αριθμός πλαισίου.
Αρχικά όταν έκανα τη παραγγελία μου λέγανε 4-5 μήνες, μετά μου λέγανε 6 μήνες, μετά 6 και λίγο παραπάνω λόγω πιθανής καθυστέρησης (αλλά αν γίνει αυτό θα είναι λέει κ πιο updated μοντέλο 2025, αλλά όχι model year 2025 ) και τώρα μου λένε 8 μήνες αλλά επειδή 8 θα'ναι Αύγουστος, μπορεί και παραπάνω.Άλλοι φίλοι στο forum είχαν επίσης παρόμοια εμπειρία με μηδέν πληροφόρησης και μετά ξαφνικά το αμάξι έσκασε μύτη στους 4-5 μήνες.
Ποιά η δική σας εμπειρία?
Επίσης κανείς με Mazda 3?Ευχαριστώ.
-
-
Έψαχνα να βάλω τη γαργαλιέρα στο τέρμα μπας και γελάσω. Τα νούμερα αυτά της κατανάλωσης, ...11,5 λίτρα δηλαδή, είναι νούμερα από το μακρυνό 2000. Τόσο έκαιγε τότε το Rx-8 όταν έβγαινες εθνική και το πήγαινες μαλακωσιά. Και θέλει και 43 καφετιά.
Μόνο για όσους έχουν δικό τους γκαράζ, γουστάρουν αλτερνατίφ και μπορούν να το πληρώσουν, έχουν χρόνο κάθε 2-3 μέρες να απλώνουν καλώδια και γενικά να παίζουν, και όταν έρθει η ώρα να το σκοτώσουν για κάτι πιο ηλεκτρικό να μην χολοσκάνε αν δεν το παίρνει κανένας παρά μόνο ο φιλεύσπλαχνος μαντράς σε τιμή χώμα.
Νέεεεεεξτ...
MAZDA FORUM