-
Στην χώρα όπου οι ατάκες μεταξύ εργαζομένων είναι:
"η δουλίτσα να γίνει, τι να κάνουμε τώρα;" και
"βάζουμε πλάτη όλοι, δεν είναι ώρα για γκρίνιες"
είναι δεδομένο ότι και εργατικά ατυχήματα θα γίνουν και άνθρωποι θα σκοτωθούν. -
Το είδα και κατευθείαν σκέφτηκα storm !!!
-
Σε ένα ιδανικό κόσμο...
-
@lap said in Ελλάδα , εργασία , αμοιβές , κλπ....:
Κάποτε σε μια εταιρία, γενικός διευθυντής με κάλεσε για συζήτηση
Πρώτος προϊστάμενος στην εταιρία που είμαι τώρα.
"Δεν σηκώνουμε ποτέ τηλέφωνα αμέσως, γιατί θα νομίζουν ότι δεν έχουμε δουλειά."Έχει γίνει γενικός διευθυντής.
-
@antonakis said in Ελλάδα , εργασία , αμοιβές , κλπ....:
Κάποτε σε μια εταιρία, γενικός διευθυντής με κάλεσε για συζήτηση
Πρώτος προϊστάμενος στην εταιρία που είμαι τώρα.
"Δεν σηκώνουμε ποτέ τηλέφωνα αμέσως, γιατί θα νομίζουν ότι δεν έχουμε δουλειά."Έχει γίνει γενικός διευθυντής.
Διευθυντής Καταστήματος στη Πειραιώς μου έλεγε ότι τους μάθαιναν να σηκώνουν τηλέφωνα όταν χτυπάνε, γιατί αυτός που καλεί αντιμετωπίζει "τοίχο", εφόσον δεν του απαντήσεις.
Δουλεύει με τηλεργασία, πια.
-
Χαχαχαχαχα... η πλακα είναι ότι μετά από χρόνια που δεν εργάζομαι εκεί έμαθα ότι υποδιευθυντής έγινε αυτός που είχε την χαμηλότερη απόδοση αλλά συμφωνούσε σε ότι έλεγε ο διευθυντής. (Εγώ δεν χαριζομουν στον διευθυντή. Του τα έλεγα στην μούρη τα λάθη του όπως και στα meetings.)
Εντάξει είχε την τάση να αναλαμβάνει ευθύνες, να του το χρεώσω αυτό, αλλά πάντοτε εκτός του αντικειμένου του διότι έτσι παρουσίαζε σκατα νουμερα αλλά τον κρατούσαν διότι είχε δικαιολογία ότι αναλαμβάνει συνεχως άσχετα πρότζεκτ που του τρώνε χρόνο
-
Δεν έχω εργασιακή εμπειρία σε μεγάλο εταιρικό περιβάλλον, αλλά έχω φίλους συνταξιούχους πλέον που έφτασαν σε κορυφαίες θέσεις σε τράπεζες.
Σήμερα 5-10 χρόνια μετά από τότε που έφυγαν δεν αναγνωρίζουν πως έχει γίνει η ίδια η τράπεζα τους.
Τότε πραγματικά έπρεπε οι υπάλληλοι να απαντάνε αμέσως στα τηλέφωνα. Σήμερα δεν απαντάνε ποτέ. Αλλά και γενικότερα αγένεια και ύφος ξύστη σε πολλές.
Ελεγε ένας ότι πήγε να εξυπηρετηθεί στο κατάστημα της πρώην τράπεζας του και η υπάλληλος, ήταν αδιάφορη και αγενής. Είναι γενικά ήπιος και ευγενής χαρακτήρας και δεν της είπε τίποτα.
8-10 χρόνια πριν, θα έπρεπε να περάσει 10 κλιμάκια και 5 γραμματείς για να έχει αμυδρές ελπίδες να τον δει η κοπελίτσα .
Αυτό βέβαια είναι και το τίμημα των υψηλών θέσεων όταν είσαι υπάλληλος, ή ένστολος...
Μόλις βγάλεις το καπέλο, ή τον τίτλο, είσαι πλέον τίποτα.
-
Ισχύει πήγα σε τράπεζα σε τμήμα δανείων. Και αδιαφορούσαν σε απίστευτο βαθμό. Με κοιτούσαν και αδιαφορουσαν. Ούτε ρωτούσαν το τι θελω.
Τεσπά περίμενα την διεύθυνση να έρθει για να συζητήσω κάτι, και τους παρατηρούσα.....τα ζώα μου αργά. Δεν έκαναν ΤΙΠΟΤΑ.
Ζωαρα!!!!! Χειρότερα από δημόσιο. Περίμενα 40 λεπτά περίπου. Ρε παιδιά δεν έκαναν ΤΙΠΟΤΑ!
Οι μισοί έλειπαν διότι έκαναν τσιγάρο και καφέ και οι υπόλοιποι κοιτούσαν κάτι νούμερα, και τα κοιτούσαν και τα ξανά κοιτούσαν
-
Οι μισοί έλειπαν διότι έκαναν τσιγάρο και καφέ και οι υπόλοιποι κοιτούσαν κάτι νούμερα, και τα κοιτούσαν και τα ξανά κοιτούσαν
Μέρα παρά μέρα πάω τράπεζα. Από τότε που έγιναν τα ραντεβού επικρατεί αυτό το φαινόμενο. Πας στο κατάστημα και νομίζεις ότι δεν έχουν δουλειά. Βέβαια, θεωρώ ότι αυτός είναι ο σκοπός, να σε εξαναγκάσουν να ΜΗΝ πηγαίνεις στο κατάστημα..
-
Δεν ξέρω ειλικρινά για ποιο λόγο συμβαίνει. Πιθανόν να έχεις δίκιο. Αλλά μου έκανε μεγάλη εντύπωση. Εντωμεταξυ το περιβάλλον είναι ήσυχο και χαλαρό. Μου θύμισε αυτά τα ζεν Σπα.
Το καλύτερο είναι ότι στις 14:30 αν θυμάμαι σωστά κλείνει η είσοδος για το κοινό. Οπότε μένουν μόνοι τους μέχρι την ώρα που φεύγουν. Δηλαδή θα έχουν ακόμα λιγότερη δουλειά και πίεση.
Οι ηλικιωμένοι και οι συνταξιούχοι κρατούν τα καταστήματα τραπεζών σε ζωή και αυτό στα ταμεία τους. Σε άλλα τμήματα επικρατεί μια απίστευτη χαλαρότητα
Τεσπά..... Να ναι καλά οι άνθρωποι αλλά να δίνουν και φθηνά δάνεια.
-
Στις 14 κλείνουν. 8-14 η πρόσβαση του κοινού και πλέον με ραντεβού.
Εγιναν γιατροί και οι τράπεζες...
Μεγαλογιατροί όμως και ακριβοί πολύ...
Απόδειξη βέβαια κόβουν, αλλά είτε κόβουν είτε δεν κόβουν, είτε βγάζουν είτε δεν βγάζουν, εμείς πάντα τις σώζουμε, γιατί χωρίς αυτές δεν κάνουμε...
-
Κύριοι δε ξέρω τι να πώ.
Γνωστοί που δουλεύουν σε τράπεζες αναφέρουν πολύ δύσκολο περιβάλλον εργασίας με πολύ δύσκολη στοχοθέτηση ( στόχοι σχεδόν μη εφικτοί) και με την απειλή της εθελουσίας να κρέμεται πάνω από το κεφάλι τους .
Σίγουρα , έχω μία πολύ καλή φίλη και ένα γνωστό ,πρώτα 40, ( ο γνωστός και με 2 παιδάκια) , οι οποίοι βγήκαν πρόσφατα σε εθελούσια.
Μήπως απλά είμαστε έξω από το χορό;; Τι να πώ , δε ξέρω.
-
@criuser
Χωρίς τραπεζικό σύστημα δεν υπάρχει οικονομία. Αυτό είναι κοινή παραδοχή σε όλα τα οικονομικά συστήματα. Είναι δεδομένο οσο ότι ο ήλιος ανατέλλει από την Ανατολή.Το τι τράπεζες είναι αυτές, και τι πολιτική έχουν και εφαρμόζουν ναι συμφωνώ και επαυξάνω σε αυτό που λες.
-
@criuser said in Ελλάδα , εργασία , αμοιβές , κλπ....:
Στις 14 κλείνουν. 8-14 η πρόσβαση του κοινού και πλέον με ραντεβού.
Εγιναν γιατροί και οι τράπεζες...
Μεγαλογιατροί όμως και ακριβοί πολύ...
Απόδειξη βέβαια κόβουν, αλλά είτε κόβουν είτε δεν κόβουν, είτε βγάζουν είτε δεν βγάζουν, εμείς πάντα τις σώζουμε, γιατί χωρίς αυτές δεν κάνουμε...
Ο τρόπος λειτουργίας των ελληνικών τραπεζών θα έκανε ακόμα και την Καμόρα να κοκκινίσει από ντροπή….στάχτη και μπούρμπερη….
-
@civil357 said in Ελλάδα , εργασία , αμοιβές , κλπ....:
Σίγουρα , έχω μία πολύ καλή φίλη και ένα γνωστό ,πρώτα 40, ( ο γνωστός και με 2 παιδάκια) , οι οποίοι βγήκαν πρόσφατα σε εθελούσια.
Πόσα χρόνια ήταν στην τράπεζα και πόσα λεφτά τους έδωσαν για την εθελουσία?
-
@yem said in Ελλάδα , εργασία , αμοιβές , κλπ....:
@civil357 said in Ελλάδα , εργασία , αμοιβές , κλπ....:
Πόσα χρόνια ήταν στην τράπεζα και πόσα λεφτά τους έδωσαν για την εθελουσία?
Απαντώ εγώ.
49 χρονών με 18 χρόνια υπηρεσία=60Κ. Αλλά δεν είναι flat rate σε όλους. -
Αρχές της ηλικίας των 40 είναι , νομίζω μπήκαν κάπου το 2008 ;
Δε θυμάμαι να ρωτήσω. Και οι δύο απόφοιτοι ΤΕΙ με παρεμφερές αντικείμενο.Χρήματα , δε ρώτησα ( αν και δε θα ήθελα , αν μάθω , θα ενημερώσω) , αλλά τουλάχιστον ο ένας δυσκολεύεται ήδη με τα δύο παιδιά , μία ζωή ταμείο κιόλας ο άνθρωπος τι να μάθει και που να βρεί εργασία σε άλλο κλάδο στην επαρχία; Πιέστηκε πάρα πολύ για να εξωθεί στην εθελούσια κατά δήλωσή του.
-
Οι εθελουσίες στις τράπεζες έχουν πολλές παραμέτρους και δεν είναι ίδιες μεταξύ των τραπεζών, αλλά ούτε και ίδιες στην ίδια τράπεζα, κάθε φορά που βγαίνουν. Κάποιες φορές επιδοτούν τις μεγάλες ηλικίες ή/και υπαλληλους σε συγκεκριμένα τμήματα, κυρίως σε καταστήματα (αφού θέλουν να τα μειώσουν πολύ.).
Όσα χρόνια ήμουν σε τράπεζες, οι εθελουσίες είχαν ταβάνι €160.000 ή €180.000. Σε αυτό το ποσόο για όσους είχαν και το εφάπαξ (κυρίως δημόσιες τράπεζες) που ήταν λόγω κρατήσεων του επικουρικού ταμείου, το προσθέτανε. Επίσης εαν ο υπάλληλος είχε θέση Γενικου Δντη (όλες οι βαθμίδες, ΑΓΔ, ΒΓΔ και ΓΔ) έπαιζαν και έξτρα χρήματα. Είχα συνάδελφο που με μαζί με το επικουρικό πήρε €250.000. Είχα και Γενικό που πήρε €400.000 και συνάδελφο officer που πήρε €45.000.
Σε όλα αυτά υπάρχουν και άλλες παροχές, όπως π.χ. η διατήρηση του επιτοκίου σε στεγαστικά δάνεια, κλπ.
-
Άλλοι πήραν τις 60αρες με τα μισά χρόνια , είχα και εγώ "γνωστούς" δεν θα βγάλω και βιολί να κλάψω , κλακέτες χόρευαν !
Άσχημη πράγμα βέβαια η ανεργία σε ένα κλάδο που γενικά δεν προσλαμβάνουν με το τσουβάλι .
Μιας και το αναφέρατε χρειάστηκε και εγώ να πάω πριν 1 μήνα σε κατάστημα της Πειραιώς στο περιβολάκι και η αντιμετώπιση ήταν άθλια , λες και μου έκαναν χάρη που μου έβγαζαν καινούρια κάρτα , άσε που ήθελαν να με χρεώσουν και 5ε ενώ η κάρτα δεν είχε λήξη αλλά την είχε κρατήσει το μηχάνημα !
@fanis75 Μιλάμε για κοινούς θνητούς αδερφέ , όχι για το εφάπαξ του Βγενόπουλου
-
@famas said in Ελλάδα , εργασία , αμοιβές , κλπ....:
Μέρα παρά μέρα πάω τράπεζα. Από τότε που έγιναν τα ραντεβού επικρατεί αυτό το φαινόμενο. Πας στο κατάστημα και νομίζεις ότι δεν έχουν δουλειά. Βέβαια, θεωρώ ότι αυτός είναι ο σκοπός, να σε εξαναγκάσουν να ΜΗΝ πηγαίνεις στο κατάστημα..
off the record ... και μεταξύ μας.
Αυτό που βλέπεις γίνεται επίτηδες. Υπάρχουν λόγοι που απαξιώνονται εντελώς τα καταστήματα και οι υπηρεσίες που προσφέρονται μέσω υπαλλήλων. Όπως φυσικά και οι υπάλληλοι που είναι βάρος στην νέα μορφή που θα πάρουν οι τράπεζες.Το Project ξεδιπλώνεται πλέον με ταχείς ρυθμούς.
Ελλάδα , εργασία , αμοιβές , κλπ....