-
@criuser said in Ελλάδα , εργασία , αμοιβές , κλπ....:
Από ότι βλέπω μία ισορροπία έχει επέλθει στο θέμα.
Ο Λάπ μάχεται για την τιμή των όπλων, μάχη οπισθοφυλακών, αλλά για αυτό τον αγαπάμε, γιατί είναι επίμονος...
Κάτι άλλοι με μεγάλα λόγια, μάλλον θα έχουν πάει ΣΚ ...
Ποτέ! Ελάτε να τα πάρετε!
-
@mastoras78 said in Ελλάδα , εργασία , αμοιβές , κλπ....:
Γιατί δε φτιάχνουμε ενα τόπικ αποκλειστικό για τον Lap όπως εκείνο του seismic? Να βάζει τα post που είναι πάνω από πέντε γραμμές να μη χάνονται να τα διαβάζουμε κιόλας!
Μια χαρά ηταν ο seismic μέσα στην καλοπροαίρετη "τρέλα" του έλεγε και πράγματα που είναι ψαγμενα....
Γιατί τον αποκλείσατε;
-
@criuser said in Ελλάδα , εργασία , αμοιβές , κλπ....:
Καλά άμα του πεις ντίζελ σήμερα στα 1,40, δεν χρειάζεται να του πεις τίποτα άλλο...
Τόσο έχει πάει;;;
Δεν το κοιτάω καθόλου πια.
Μήπως να ασχοληθώ λιγάκι να ανέβει η τιμή του;
-
Οχι γιατί θα περάσει τα 2 ευρώ η βενζίνη και θα φωνάζεις μετά...
-
Κατά εκεί πάει η δουλειά.... Έλεος!!!!
Άσε που τελευταία μυρίζουν διαφορετικά όταν βάζεις μπροστά. Τώρα είναι από την ζέστη και τον καταλύτη, δεν ξέρω; Κάτι δεν μου μυρίζει καλά..... Και έχω καλή όσφρηση. -
Εγώ είμαι από τους τυχερούς. Δεν έμεινα ποτέ χωρίς δουλειά, έκανα μια-δυο αλλαγές και μπήκα στο δημόσιο λίγο πριν την κρίση. Είναι σίγουρο ότι αν δεν είχα γίνει δημόσιος υπάλληλος θα τα είχα βρει πολύ σκούρα...
Για ένα φεγγάρι όμως δίδαξα σε ΙΕΚ. Εκεί πίσω στην αρχή του ίντερνετ. Είχα μια ντουζίνα νέους που υποτίθεται ότι τους δίδασκα πώς να φτιάχνουν ιστοσελίδες -τότε το φοβερό πρόγραμμα ήταν το Front Page. Ο καλύτερος είχε ήδη δουλειά κι απλά προσπαθούσε να πάρει κι ένα χαρτί. Τον δεύτερο καλύτερο τον πήρα στην εταιρία που δούλευα. Κάποια στιγμή θέλησε κάτι περισσότερο, του είπα να πάει να πάρει χαρτί από τη Cisco για εγκαταστάσεις δικτύων κλπ. Οι υπόλοιποι ήταν τη σωστή στιγμή σε μια αγορά που δεν είχε προσωπικό, αλλά κρίνοντας από τη προσπάθεια που έκαναν στο ΙΕΚ, θα έπρεπε να ελπίζουν στην τύχη, όχι στον εαυτό τους.
Δεν είναι καθόλου παράξενο που τώρα οι εργαζόμενοι φοιτητές μου, αυτοί που δεν αφήνουν μεροκάματο χαμένο, είναι γενικά και οι πιο συνεπείς στις υποχρεώσεις τους.
-
@mastoras78 said in Ελλάδα , εργασία , αμοιβές , κλπ....:
Γιατί δε φτιάχνουμε ενα τόπικ αποκλειστικό για τον Lap όπως εκείνο του seismic? Να βάζει τα post που είναι πάνω από πέντε γραμμές να μη χάνονται να τα διαβάζουμε κιόλας!
Θα πέσεις μετα εσυ στις γραμμές η στα βουνά σαν τον Πατσίνο στον Σημαδεμένο!
-
@antonakis said in Ελλάδα , εργασία , αμοιβές , κλπ....:
Βλέπω συναδέλφους εδώ @cirus @storm ...
Η αλήθεια είναι ότι αν και μιλάω εξ ασφαλούς θέσης, η κατάσταση στον κλάδο έχει ξεφύγει.
Υπάρχει δουλειά, υπάρχει ανάγκη για κόσμο, λεφτά αν πάρεις αυτά που ζητήσεις η πιθανότητα να καείς στην δουλειά μεγάλη.
Άσε που πλέον λίγο πολύ γνωστοί είμαστε. Πας για συνέντευξη σε ανταγωνιστή και το μαθαίνουν όπου είσαι.Σωστός, πολύ σωστός. Δεν υπάρχει καθόλου εχεμύθεια και πέφτει πολύ καρφί.
-
@red_monster said in Ελλάδα , εργασία , αμοιβές , κλπ....:
@panos2171 said in Ελλάδα , εργασία , αμοιβές , κλπ....:
Κάνεις λάθος. Μια χαρά πληρώνουν απλά η δουλειά είναι πολύ δύσκολη. Τα τελευταία χρόνια υπάρχει πρόβλημα στα εργατικά χέρια επειδή οι εργάτες σηκώσανε ψιλά τον αμανέ και ζητάνε πολύ περισσότερα, από την άλλη και οι αγρότες απαιτούν περισσότερα γιατί οι εξοπλισμοί τους έχουν γίνει πιο σύνθετοι αλλά είναι διατεθειμένοι να πληρώσουν τον ικανό, ωστόσο ο εργάτης δε θέλει να γίνει ικανός.
Οι εργάτες σήκωσαν ψηλά τον αμανέ? Really?
Οι εργάτες δεν θέλουν να γίνουν ικανοί ? Really ?
Μήπως να σηκώσεις και εσύ τον αμανέ και να πας να τους μαζέψεις όλο το μαρούλι ?Πόσες ώρες την ημέρα τρως στα χωράφια με τους παραγωγούς και τους εργάτες τους είπαμε;
Κάνεις λάθος. Μια χαρά πληρώνουν απλά η δουλειά είναι πολύ δύσκολη. Τα τελευταία χρόνια υπάρχει πρόβλημα στα εργατικά χέρια επειδή οι εργάτες σηκώσανε ψιλά τον αμανέ και ζητάνε πολύ περισσότερα, από την άλλη και οι αγρότες απαιτούν περισσότερα γιατί οι εξοπλισμοί τους έχουν γίνει πιο σύνθετοι αλλά είναι διατεθειμένοι να πληρώσουν τον ικανό, ωστόσο ο εργάτης δε θέλει να γίνει ικανός.
Οι εργάτες σήκωσαν ψηλά τον αμανέ? Really?
Οι εργάτες δεν θέλουν να γίνουν ικανοί ? Really ?
Μήπως να σηκώσεις και εσύ τον αμανέ και να πας να τους μαζέψεις όλο το μαρούλι ?Πόσες ώρες την ημέρα τρως στα χωράφια με τους παραγωγούς και τους εργάτες τους είπαμε;
Αφού έχουν σηκώσει ψηλά τον αμανέ και ζητάνε περισσότερα απο ότι αξίζουν γιατί δεν χτυπάς λίγο τις τιμές να μπεις χωράφι μαζί με το τρακτέρ να φορτώνεις τελάρα με πορτοκάλια να τους πάρεις όλο το μαρούλι ;
Εγώ δεν προλαβαίνω να κάνω τις δικές μου δουλειές.
Δεν είναι ότι ζητάνε μόνο περισσότερα, που στην πλειονότητα δεν ισχυει είναι ότι σηκώνονται και φεύγουν όποτε τούς τη βαρεσει η βραδυπορουν γιατί δε μπορούν η μάλλον δε θέλουν να ιδρώσουν πολύ.
Ξέρω αλλοδαπό που παίρνει περισσότερα από 1600€ το μήνα αλλά από απλός χαμάλης χώθηκε και πλέον χειρίζεται και τα μηχανήματα. Κάτι αντίστοιχο που λέει και ο cirus. Αντίστοιχα στον ίδιο παραγωγό άλλος εργάτης δεν αναλάμβανε ούτε βίδα να σφίξει γιατί δεν ήταν στις αρμοδιότητες του όπως έλεγε. Στα χωράφια τα λεφτά δεν είναι κακά, αλλά είναι πολύ δύσκολα. -
@storm said in Ελλάδα , εργασία , αμοιβές , κλπ....:
Η αλήθεια είναι ότι αν και μιλάω εξ ασφαλούς θέσης, η κατάσταση στον κλάδο έχει ξεφύγει.
Υπάρχει δουλειά, υπάρχει ανάγκη για κόσμο, λεφτά αν πάρεις αυτά που ζητήσεις η πιθανότητα να καείς στην δουλειά μεγάλη.
Άσε που πλέον λίγο πολύ γνωστοί είμαστε. Πας για συνέντευξη σε ανταγωνιστή και το μαθαίνουν όπου είσαι.Σωστός, πολύ σωστός. Δεν υπάρχει καθόλου εχεμύθεια και πέφτει πολύ καρφί.
Δεν είναι απαραίτητα κακό αυτό.
Να ξέρει και ο εργοδότης σου ότι δεν είσαι "σιγουρακι" και πρέπει να σε υπολογίζει γιατί ψάχνεσαι, μην σε θεωρεί δεδομένο. -
@harisma23 said in Ελλάδα , εργασία , αμοιβές , κλπ....:
@piliourits said in Ελλάδα , εργασία , αμοιβές , κλπ....:
@harisma23 said in Ελλάδα , εργασία , αμοιβές , κλπ....:
Εντάξει, όντως υπάρχει πρόβλημα με την ανεργία των νέων, αλλά ένα κομμάτι του προβλήματος είναι και οι ίδιοι οι νέοι, που πολλές δουλειές δεν τις καταδέχονται...
Πρώτο παράδειγμα: 'Ελληνας να δουλέψει σε χωράφια ΔΕΝ υπάρχει.
Δεύτερο παράδειγμα: Λόγω της μακρόχρονης συνεργασίας μου με τη μεγαλύτερη εταιρία ταχυμεταφορών της χώρας, ξέρω ότι όλοι οι πράκτορες έχουν μεγάλο πρόβλημα να βρουν νέους κούριερ. Και μιλάμε για μισθό πάνω από το βασικό.Αυτό το πολύ λογικό επιχείρημα, είναι τόσο καταφανώς μπακαλιστικο, που δεν θα έπρεπε ούτε καν να το σκέφτονται όσοι έχουν τελειώσει το γυμνάσιο, κι όχι να το επαναλαμβάνουν μορφωμένοι άνθρωποι.
Δηλαδή, όπως έλεγε κι ο Τσακωνας στη γνωστή ταινία, 6 χρόνια στο δημοτικό, 6 χρόνια στο Γυμνάσιο κλπ. και μετά θα αναπληρώσουν τα χαμένα χρόνια γυρνώντας την Ελλάδα με αντίσκηνα, να μαζεύουν όποια σοδειά προκύψει ανάλογα την εποχή, λες κι είμαστε στο 1930-50 (όχι ότι δεν είναι εκεί τα μυαλά των Ελλήνων ακόμα) που η καλλιέργεια γινόταν με τσαπιά και λισγάρια...
Να φέρουμε έναν δεξιό Νεοφιλελεύθερο "Πολ Ποτ" να μας κάνει ανθρώπους τέλος πάντων, όποιος φοράει γυαλιά και δεν έχει ρόζους στις παλάμες να πηγαίνει για αναμόρφωση, να πέφτουν έτσι και τα ποσοστά ανεργίας, να χαρούν κι οι Νεοδημοκράται με την Ανάπτυγκζη. ...
Εσύ που είσαι μορφωμένος, γιατί προσπαθείς συνεχώς να κάνεις επίδειξη κούφιας αριστεροσύνης και χαρακτηρίζεις όσους δεν συμφωνούν με το άδειο κεφάλι σου, ως δεξιούς, νεοφιλελεύθερους ή Νεοδημοκράτες (και μέσα στο μυαλό σου, φασίστες);
Ποιο είναι το μπακαλίστικο επιχείρημα μου; Ότι κατά την άποψη μου, αν δεν έχεις δουλειά και θες πραγματικά να δουλέψεις, δεν μπορείς να σνομπάρεις δουλειές; Ότι ενώ η ανεργία των νέων τρέχει με μεγάλα νούμερα, υπάρχουν δουλειές όχι μεν καλοπληρωμένες αλλά ούτε και κακοπληρωμένες (8-9 κατοστάρικα, συν ασφάλιση κανονική δεν είναι και άσχημα για πρώτη δουλειά ενός 20χρονου αποφοίτου Λυκείου), δεν βρίσκουν κόσμο;
Εσύ τι προτείνεις δηλαδή, μέχρι ο βασικός μισθός να πάει στο 1,5 χιλιάρικο; Αντίσταση (με το χαρτζιλίκι του μπαμπά) και non pasaran μέχρι το μετασχηματισμό της οικονομίας σε σοσιαλιστική; Ή μήπως (πιο πιθανό) αντίσταση ως το διορισμό σε κανά Δήμο ή στο ευρύτερο δημόσιο, αφού φιλήσεις τις ίδιες κατουρημένες ποδιές που (θεωρητικά) αντιμάχεσαι;
Παρουσιάζετε όλες τις δουλειές σαν να μπορεί να τις κάνει ξαφνικά ο οποιοσδήποτε.
Άνθρωποι με μόρφωση όπως εσείς, υιοθετούν "επιχειρηματα" μπάρμπα τελειόφοιτου Δημοτικού με το ζόρι...Ότι αν ας πούμε πας στη Γραμματεία ενός ΤΕΙ Λογιστικής και πάρεις τη λίστα αποφοίτων 30αρηδων και μαζέψεις όσους είναι σήμερα άνεργοι, μπορείς να τους γυρνάς στις διάφορες περιοχές της Ελλάδας ανά 20ημερο που διαρκεί η κάθε συγκομιδή και να τους αμολας μέσα στα κτήματα κι έτσι λύθηκε όχι μόνο το πρόβλημα της ανεργίας αλλά και της αγροτικής παραγωγής...
Αν αυτό το ατρανταχτο "επιχείρημα" που κραδαίνετε πάνω απ τα κεφάλια των "τεμπεληδων" χρειάζεται περισσότερη ανάλυση για το πόσο στέκει και είναι λογικό, τότε όποιοι αντιλέγουν "είναι κομμουνισταί" κι έχετε δίκιο...
-
@yem said in Ελλάδα , εργασία , αμοιβές , κλπ....:
Να ξέρει και ο εργοδότης σου ότι δεν είσαι "σιγουρακι" και πρέπει να σε υπολογίζει γιατί ψάχνεσαι, μην σε θεωρεί δεδομένο.Αρκεί να μην παρεμβαίνουν υπάλληλοι από την εργασία σου και κανονίζουν να σου καταστρέψουν μία άλλη επαγγελματική συνεργασία, με αποτέλεσμα να σε απορρίψουν επειδή πρέπει με το ζόρι να παραμείνεις εκεί που είσαι.
Και να έχουν το θράσος να σου το λένε και κατάμουτρα.
-
Δηλαδή ο εργασιακός σου βίος είναι μια γενικευμένη θεωρία συνομωσίας εναντίον σου ;
Γιατί να είναι όλοι εναντίον σου ; -
Να ξέρει και ο εργοδότης σου ότι δεν είσαι "σιγουρακι" και πρέπει να σε υπολογίζει γιατί ψάχνεσαι, μην σε θεωρεί δεδομένο.Αρκεί να μην παρεμβαίνουν υπάλληλοι από την εργασία σου και κανονίζουν να σου καταστρέψουν μία άλλη επαγγελματική συνεργασία, με αποτέλεσμα να σε απορρίψουν επειδή πρέπει με το ζόρι να παραμείνεις εκεί που είσαι.
Και να έχουν το θράσος να σου το λένε και κατάμουτρα.
Συνάδελφος που όταν έφευγε κλασικά τον έλεγαν "προδότη", άκουσε από ανώτερο "αν μάθω που πας θα σου κόψω την πρόσληψη" .
Για τέτοιο πολιτισμό μιλάμε.
Μιλάω με recruiter και πολυεθνικές εξωτερικό πότε πότε, και η διαφορά στη συμπεριφορά όλων άπειρη. -
Πραγματικα που εχετε μπλεξει και δε μπορειτε να ξεκοψετε βρε παιδια? Εγω διχως αναστολες το καπελακι μου στραβα και αντιο για λιγοτερο σημαντικα θεματα. Αλυσιδες μονο μεσα στο μυαλο μας υπαρχουν.
-
Μου φαίνεται ότι δεν ξέρετε τι συμβαίνει στην Ελλάδα.
Πολύ εύκολα κάποιος μπορεί να κρίνει άλλους ανθρώπους, να τους καταδικάσει ή/και να τους χλευάσει ειρωνικά.Όποιος θέλει όμως ας δοκιμάσει να δει την γλύκα...
http://ergasianet.gr/2020/01/21/τι-σημαίνει-να-είσαι-ενοικιαζόμενος-ε/
-
Τόσα ποστ αυτό προσπαθώ να πω. Άσε μη το αναλύσουμε άλλο και χαλάσουμε την Κυριακή μας. Άστο!
-
Στην πρώτη εταιρία που πηγές υπήρχε αυτό το work ethic, στη δεύτερη τι ίδιο, στην Τρίτη πάλι το ίδιο. Στην Τετάρτη ;
Στραβός είναι ο γιαλός για στραβά αρμενίζεις ; -
Εγω παντως δεν ειρωνευομαι. Take it or leave it. Προσαρμοστικοτητα ειναι η επομενη λεξη.
-
Ναι ρε παιδιά, οκ η προσαρμοστικότητα είναι σημαντικός παράγοντας. Ο άνθρωπος όμως έχει δάνεια να πληρώσει. Οι αλλαγές πρέπει αν είναι σίγουρες, δεν εχει μισθό του δημοσίου να συνδράμει και να πέφτει κάθε μήνα, δε έχει κληρονομιές, δεν έχει δώρο το σπίτι που θα μένει και τα αυτοκίνητα που κινείται.
Μόνος του τα κάνει όλα όπως και πολλοι άλλοι που φοβούνται τις μεγάλες αλλαγές αν δεν είναι εξασφαλισμένο το μέλλον. Διοτι ποιος θα του πληρώσει τις δόσεις;;; Εμείς;
Για αυτό τόνισα στα άλλα ποστ.....πόσοι τα έχετε κάνει ΟΛΑ μόνοι σας;;;;
Είναι λίγο πεσιμιστής ο καταιγίδας, αλλά μάλλον ξέρει καλύτερα την εργασία του από εμάς που είμαστε απ' έξω.
Ελλάδα , εργασία , αμοιβές , κλπ....