-
@katafractos17 said in Auto Athina - Έκθεση Αυτοκινήτου, 5-13 Οκτωβρίου, Αθήνα:
@lap said in Auto Athina - Έκθεση Αυτοκινήτου, 5-13 Οκτωβρίου, Αθήνα:
Αφού θα χάσεις και θα φας γκολακια από τα αποδυτήρια, το ξέρεις το ξέρω, το ξέρουν όλοι. Κάτσε να κανεις μια σωστή συζήτηση να εξάγουμε πιο σωστά επιχειρήματα για τα θέματα που θίγεις. Δεν έχω κανέναν σκοπό να σε πικαρω
Δεν θέλω να τροποποιήσω κάποιο πολύ γνωστό απόφθεγμα και να απαντήσω, γιατί θα παρεξηγηθώ και θα γίνω και κακός.
Πεστο , Γινε Κακος στον λαπ ολα επιτρεπονται .
-
Έλα τώρα, σε κάθε νήμα αναφέρεσαι κατά οτιδήποτε συναγωνίζεται τα Stellantis. Από εμένα καλά κανεις. Μαζί σου. Αλλά μη κοροϊδευόμαστε και μεταξύ μας.
Στα υπόλοιπα δεν θα απαντήσω γιατί όπως έγραψα δεν θα βγει άκρη.
Αυτό που γράφεις όμως όμως είναι τρομερή ανακρίβεια και σε προκαλώ να βρεις όλα αυτά τα post που συνέχεια αναφέρομαι κατά οτιδήποτε συναγωνίζεται τα Stellantis.
Πρόσεξε όμως, όπως το γράφεις. Να καταφέρομαι κατά οποιουδήποτε δεν είναι Stellantis.
Όχι να γράφω υπέρ του 3008 συγκεκριμένα (που ακόμη και τα στραβά του τα έχω πει και παραδεχτεί) ή να υπερσπίζομαι τις απόψεις μου, αλλά να κατηγορώ κατά κόρον όλα τα άλλα αυτοκίνητα που δεν είναι Stellantis.
Εξαιρούνται οι συζητήσεις με τα Toyota που πετάγονται σε όλα τα νήματα ανεξαιρέτως, γιατί σε κάθε ένα από αυτά, όλα πρέπει να συγκρίνονται με την ιερή αγελάδα αναφοράς που λέγεται Toyota.
Ακόμη όμως και για τα Toyota έχω πει τη γνώμη μου για όσα μου αρέσουν και όσα όχι.Τη γνώμη μου τη λέω για όλα τα αυτοκίνητα και είναι πολλά που μου αρέσουν και άλλα που δεν μου αρέσουν.
Αυτό δεν έχει να κάνει σε σύγκριση με το Peugeot αλλά καθαρά με προσωπικά γούστα και εμπειρίες.
Η κατηγορία λοιπόν για το κόλλημα που μου προσάπτεις δεν ισχύει. Την έχεις δημιουργήσει στο μυαλό σου για λόγους που μόνο εσύ γνωρίζεις.
Αν πράγματι λοιπόν διάβαζες τις αναρτήσεις μου, θα γνώριζες τι έχω γράψει, για πόσα αυτοκίνητα έχω γράψει και τι γνώμες έχω εκφράσει.Και για να δεις τι κόλλημα έχεις φάει, βρες μου σε ποιο post σε αυτό το νήμα, σύγκρινα συγκεκριμένα Stellantis με κινέζικα και κατηγόρησα συγκεκριμένα κινέζικο για να υπερασπιστώ κάποιο Stellantis.
Ή αν κατηγόρησα κάποιο άλλο αυτοκίνητο της έκθεσης από άλλον κατασκευαστή, συγκρίνοντας το απαραίτητα με κάποια Stellantis.
Πρόσεξε, όχι αν είχα μεμονωμένα αντιπαράθεση για τα μαλακά πλαστικά του 3008 ξέρω γω ή ότι εξέφρασα τις σκέψεις μου και τις ανησυχίες μου για τα κινέζικα γενικώς.@katafractos17 said in Auto Athina - Έκθεση Αυτοκινήτου, 5-13 Οκτωβρίου, Αθήνα:
@vagkirk said in Auto Athina - Έκθεση Αυτοκινήτου, 5-13 Οκτωβρίου, Αθήνα:
Μετά από εκεί βρήκα κενό στο e-3008 και τα πράγματα πήραν μια άγρια τροπή, έπαθα πλάκα με την πλαστικουρα σε σχέση με τα παραπάνω
Πλαστικούρα στο 3008;
Που τα μοναδικά σκληρά πλαστικά είναι μόνο στα χαμηλά σημεία και που ακόμη και αυτά είναι καλής ποιότητας;
Εντάξει, το διαβάσαμε και αυτό.Σε ενθουσίασαν τα MG και σε απογοήτευσαν τα Ford και τα Peugeot;
ΟΚ.Το να μην μας αρέσει ένα αυτοκίνητο το καταλαβαίνω, αλλά το να γράφουμε ανακρίβειες για να το θάψουμε είναι κάτι άλλο.
Διάβασε μετά πως μετέφρασες εσύ όλα
Βρε συ, μην το παίρνεις τόσο βαριά, Γουστο και καπέλο σου. Καλά κανεις και εγώ Stellantis θα ηθελα αν ήταν πιο αξιόπιστα και πιο φθηνά. Απλώς τώρα που το είπες πάτησα τυχαία μια σελίδα και έπεσα σε αυτό. Κόλλησες με κάτι που δεν έχει σημασία και όχι με τα ευκόλως εξαγόμενα συμπεράσματα που έχεις για το επίπεδο ασφαλείας των άλλων αυτοκινήτων
Και που βλέπεις σε αυτό να κατηγορώ τα MG?
Απλά μου έκανε έκπληξη που ενθουσιάστηκε από τα MG τα οποία όμως δεν είχαν περισσότερα μαλακά πλαστικά απ' ότι τα Peugeot και τα Ford.
Και όπως βλέπεις μιλάω και για τα Ford και όχι αποκλειστικά για τα Peugeot.Αυτό λέω λοιπόν ότι τα μεταφράζεις αλλιώς.
Εγώ βλέπω πως θίχτηκε το 3008 και έσπευσες να απαξιώσεις την άποψη που κρίνει το 3008. Αντιστοίχως έχω παρατηρήσει μια ειρωνία σε όποιον αναφέρει θέματα αξιοπιστίας.
Δεν παίρνω τίποτα βαριά.
Σιγά μη μου κόπηκε και η όρεξη.Φαίνεται!
Δεν είμαι οπαδός της Stellantis όπως θέλεις να μου αποδώσεις τον τίτλο.
.
Ότι αυτοκίνητο μου αρέσει το λέω αλλά και ότι δε μου αρέσει δεν έχω πρόβλημα να το αναφέρω.Μπράβο και καλά κάνεις. Το ίδιο και οι άλλοι που ψεγεις οι οποίοι αναφέρουν πως το 3008 είναι για τα μπάζα κυρίως στην αξιοπιστία του. Ειτε όταν αναφέρουν πως οι επιδόσεις του νέο mild hybrid είναι χειρότερες από ατμοσφαιρικό αυτοκίνητο 20 ετιας.
Δεν έχω παντρευτεί καμιά εταιρεία και έχω αναφερθεί τόσες και τόσες φορές για πολλά μοντέλα, πολλών εταιρειών που μου αρέσουν.
Καλά κάνεις. Το ίδιο κανω και εγώ.
Τέλος δεν εξέφρασα συμπεράσματα όπως συνεχίζεις να αναφέρεις, αλλά προβληματισμούς, για τους οποίους μάλιστα άφησα περιθώριο στο χρόνο να δείξει.
Στην αρχή όντως εξέφρασες προβληματισμούς, μόλις σου τέθηκαν κάποια πλαίσια που μπορείς να συνεχίζεις τους προβληματισμούς σου σε ένα ρεαλιστικό επίπεδο, ξεκίνησες τα περί "φοιτητών με βιβλία, πραγματικού κόσμου και συννεφάκια". Εφόσον λοιπόν επιλέγεις να υποβαθμίσεις τον αντίλογο τότε από τους προβληματισμούς ντε φάκτο πέρασες στις θέσεις και συμπεράσματα.
-
@otso said in Auto Athina - Έκθεση Αυτοκινήτου, 5-13 Οκτωβρίου, Αθήνα:
Αφού θα χάσεις και θα φας γκολακια από τα αποδυτήρια, το ξέρεις το ξέρω, το ξέρουν όλοι. Κάτσε να κανεις μια σωστή συζήτηση να εξάγουμε πιο σωστά επιχειρήματα για τα θέματα που θίγεις. Δεν έχω κανέναν σκοπό να σε πικαρω
Δεν θέλω να τροποποιήσω κάποιο πολύ γνωστό απόφθεγμα και να απαντήσω, γιατί θα παρεξηγηθώ και θα γίνω και κακός.
Αν μαζέψω όσους με μισούν φτιάχνω λόχο
-
Άστο ρε @lap δε βγαίνει άκρη.
Άλλα πράγματα καταλαβαίνουμε.
Προσπαθείς συνέχεια να σπρώξεις μια εικόνα που έχεις σχηματίσει.
Ηθελημένα ή όχι δεν το ξέρω, αλλά δεν θα κάτσω και να το ψάξω περισσότερο.
Λέγε λέγε όλο και κάτι μένει στο τέλος.
Έχεις φάει το κόλλημα με το 3008 και όχι μόνο.
Μείνε σε αυτό.Από εμένα τέλος.
-
-
Μάλλον Σώμα Στρατού σε πλήρη πολεμική σύνθεση…
Σε πειράζω απλά…
-
This post is deleted! -
@criuser said in Auto Athina - Έκθεση Αυτοκινήτου, 5-13 Οκτωβρίου, Αθήνα:
@a-d-p said in Auto Athina - Έκθεση Αυτοκινήτου, 5-13 Οκτωβρίου, Αθήνα:
@civil357 said in Auto Athina - Έκθεση Αυτοκινήτου, 5-13 Οκτωβρίου, Αθήνα:
Πάντως το ξαναλέω, αφού άκουσα ότι από τα 500 μπίντ ο πωλητής είπε ότι έχουν δώσει τα 200, που παίζει να είναι και λιγότερα.
Και στο ΦΒ και παντού τρέχει συνέχεια διαφήμιση.
Και αν δεν πουλήσει τους επόμενους 3-4 μήνες τι θα κάνει ο αντιπρόσωπος ?
Βασικά πρόβλημά του , τι μας νοιάζει εμάς σαν καταναλωτές;
Μακάρι να του μείνουν και απούλητα , έτσι ώστε να τους πείσει για ακόμα χαμηλότερη τιμή ( λέμε τώρα, πόσο παρακάτω να πάει). Θα μου πεις θα κλείσει ο αντιπρόσωπο , ε δε νομίζω , αλλά καταλαβαίνω τον προβληματισμό σου σε αυτό.
Πιθανότατα θα τα δώσει και αυτός σε leasing σε εξευτελεστικές τιμές όπως τα στελαντις , προηγούμενης γενιάς με την μπαταρία επιπέδου ΑΑΑ , που έχουν κατακλύσει την αβις. Σήμερα στο διαμορφωτή της peugeot , δεν μπορείς σαν ιδιώτης να αγοράσεις ηλεκτρικό όπως της αβις ( τουλάχιστον 2008 και 208 που κοίταξα) . Μοιάζει καραβιά αυτοκινήτων για rent a car και λοιπούς στόλους στους οποίους η νομοθεσία επιβάλλει πλέον ποσοστό ηλεκτρικών.
Επειδή τώρα είμαι για καφέ η απάντηση σύντομη.
Στο λινκ της Αβις για το 4 είναι το σαιν δηλαδή η πλούσια και έχει και την μαλακια το acc προφανώς γιατί το ηλεκτρικό είναι αργό και ακολουθεί σαν τα υβριδικά.
Ενώ στα ντίζελ δεν είναι επιλέξιμη γιατί δεν υπάρχει κανένας να ακολουθήσεις.
Όλο στους καφέδες είσαι
Όταν με ρωτήσει ξανά η σύζυγος, τι δουλειά κάνουν αυτοί που κάθονται στα καφέ στην πλατεία καθημερινές....ο @criuser με την παρέα του θα της πωΣτους μεσημεριανους καφέδες ήμουν πάντα γιατί ήταν το μεσημεριανό εταιρικό μήτινγκ μετά τα εργοτάξια και τις πρωινές δουλειές και πριν το γραφείο. Συνήθως 3-5.
Είχαμε και το βραδυνό ποτάκι ως μήτινγκ μετά το 5-9.30 του γραφείου μέχρι τις 10.30.
Τώρα έχουμε κόψει το βραδυνό.
Kοψατε το βραδινο ποτακι , το νοημα της ζωης , οταν τελειωνει η μερα , χαλαρωνεις και λες και μερικες μαλακιες ,γελας , τελος παντων εισαι ανθρωπος και προπαντως για λιγο ο εαυτος σου.
Κανονικα 3-5 επρεπε να εχεις ενα γαματο καναπε στο γραφειο για εναν nap σαν αγγελουδι και να εισαι ορεξατος για βραδινο .
Ετσι οπως πατε θα εχετε και μια κασα στο γραφειο να πρωπονειστε για ωραια λειψανα.Μαλακίες λέμε όλη την μέρα, δεν θα μας λείψουν.
Αλλά λείπουμε πάλι όλη την ημέρα και οι σύζυγοι θέλουν να μας πουν και καμιά κουβέντα, αφού πλέον δεν υπάρχουν μικρά παιδιά για να ασχοληθούν.
Γυρίζω και διαβάζω και λίγο το φόρουμ, βλέπω και τίποτα στην τιβι και όλα μια χαρά.
Τώρα για το ποτάκι, ίσως να μην θέλεις να πας σε μαγαζιά που είσαι ο μεγαλύτερος...
Δεν λέει, όπως δεν λέει να πηγαίνεις σε καφενεία...
-
Μην σου πω σώμα στρατού...
-
Ο ταξιδευτής είναι συμπαθέστατος! Μετά ανοίγει το στόμα του και μιλάει!
-
Άστο ρε @lap δε βγαίνει άκρη.
Άλλα πράγματα καταλαβαίνουμε.
Προσπαθείς συνέχεια να σπρώξεις μια εικόνα που έχεις σχηματίσει.
Ηθελημένα ή όχι δεν το ξέρω, αλλά δεν θα κάτσω και να το ψάξω περισσότερο.
Λέγε λέγε όλο και κάτι μένει στο τέλος.
Έχεις φάει το κόλλημα με το 3008 και όχι μόνο.
Μείνε σε αυτό.Από εμένα τέλος.
Με τον λαπ δεν βγάζεις άκρη. Γιατί δεν ακούει. Μόνο μιλάει γράφοντας...
Αλλά για το 3008 και τα άλλα που γράφουν θα παίρνουν απαντήσεις...
Και όπως είδες στις απαντήσεις, δεν απαντούν, γιατί δεν έχουν τίποτα να πουν.
Οπως γιατί η Αβις χαρίζει λεφτά στο λήζινγκ του σε 4.
Οπως γιατί το υβριδικό αιρκρος/ φροντέρα, είναι μακράν καλύτερο του αργού κορόλα κρος 1,8.
Βλέπεις τα νούμερα είναι αμείλικτα και δεν παίρνουν άλλη ανάγνωση...
-
@kkostask said in Auto Athina - Έκθεση Αυτοκινήτου, 5-13 Οκτωβρίου, Αθήνα:
Μάλλον Σώμα Στρατού σε πλήρη πολεμική σύνθεση…
Σε πειράζω απλά…
Ωπ το έγραψα παρακάτω, πριν σε διαβάσω...
Εχουμε και την Στρατιά βέβαια...
-
Ο ταξιδευτής είναι συμπαθέστατος! Μετά ανοίγει το στόμα του και μιλάει!
Για αυτό είμαι συμπαθέστατος, επειδή μιλάω...
-
Ο λαπ απαντάει σε όλα! Απλά με την εργολαβική αριθμητική δεν ασχολούμαι ! Δεν μπορώ να την διαβάσω εάν δαν είναι κάθετα γραμμένη!
-
Μπήκα λίγο να διαβάσω και έχετε γράψει 5 σελίδες lol.
Δεν κάθομαι να διαβάσω όλα αυτά.
Επιγραμματικά. Το 3008 είναι πανέμορφο μέσα έξω. Αν ήθελα αμάξι στο μέγεθος θα το σκεφτόμουν μόνο και μόνο για αυτό είναι πολύ ωραίο. Η Peugeot γενικά τα σπάει σε design και εξωτερικά και εσωτερικά και έχει ένα εσωτερικό πολύ ανεβασμένο και σε υλικά και ας μην είναι premium. Παραπάνω από ότι χρειάζομαι
Θα πω κάτι επίσης που ισχύει για ΟΛΑ ΤΑ ΗΛΕΚΤΡΙΚΑ ασχέτως αν είναι κινέζικα , ευρωπαϊκά ή οτιδήποτε
Η αξιοπιστία τους θα είναι όλων καλύτερη από οποιωσδηπωτε θερμικό. Έχουν πολύ λιγότερα μέρη που μπορούν να χαλάσουν, οι σύγχρονες μπαταρίες κρατανε πολλά χρόνια απροβληματιστα και δεν έχεις τόσα που μπορούν να πάνε στραβά όπως στα θερμικά/υβριδικά.
Εκεί που μπορούν να πάνε στραβά τα πράγματα στα ηλεκτρικά είναι σε software . Εκεί ναι μπορεί να υπάρχει πρόβλημα. Το είδαμε στα πρώτα id4 που βγήκαν που είχαν μεγάλα προβλήματα και η VW δεν τα έφτιαξε ποτέ παρά μόνο στις μετέπειτα εκδόσεις
Οι Κινέζοι και η Tesla ακόμα και οι κορεατες είναι πολύ καλύτεροι σε software από οποιωσδηπωτε άλλο Ευρωπαίο κατασκευαστή.
Αυτό δεν ισχύει όμως για όλους τους Κινέζους αλλά για μεγάλες εταιρίες του χώρου όπως geely, Saics, Byd ισχύει
Όταν προκύπτουν bugs (που σε όλους προκύπτουν) αν έχεις καλό developing team και περνάς αναβαθμίσεις συχνά είναι πλέον λόγος εμπιστοσύνης
Στο χώρο του IT πριν πολλά χρόνια πίσω υπήρχε hardware και software. Έπαιρνες ένα hardware firewall που είχε κυκλώματα και ειδικούς επεξεργαστές που προγραμματίζονται τα κυκλώματα του από την εταιρεία και μετά εσύ έκανες το ρυθμίσεις ήθελες. Όμως αυτό άλλαξε με τα χρόνια. Την σημερινή εποχή στη πραγματικότητα δεν υπάρχει hardware/software . Όλα τα hardware είναι υπολογιστές που τρέχουν συνήθως κάποια Linux διανομή και τρέχουν κάποιο software που κάνει την δουλειά. Όλα με λίγα λόγια είναι software και το hardware είναι πάντα κάποιος υπολογιστής με διαφορετικά περιφεριακα που τρέχει κάποιο λειτουργικό και την δουλειά την κάνει μέσω επεξεργαστή και software.
Μπορεί να μην τα εξηγώ καλά . Αλλά αυτό που θέλω να πω είναι ότι και τα ηλεκτρικα αυτοκίνητα θα είναι πλέον κατά πολύ μεγάλο μέρος υπολογιστές που θα τρέχουν κάποιο software . Και όποιος έχει το καλύτερο software με πιο συχνές αναβαθμίσεις κτλ θα έχει και καλύτερο αυτοκίνητο.
Επίσης εκεί στοχεύουν να βγάλουν κέρδη που θα ενεργοποιεις/απενεργοποιεις συστήματα με συνδρομή . Θα πληρώνεις 5 ευρώ το μήνα αν θες να έχεις για 3 μήνες θερμαινομενα καθίσματα πχ. Ή θα δίνεις 10 ευρώ το μήνα για να πάρεις 50 άλογα παραπάνω ή μεγαλύτερη αυτονομία .
Αυτά πιστεύω εγώ με το δικό μου το μικρό μυαλό. Μπορεί να έχω και άδικο
-
@cirus said in Auto Athina - Έκθεση Αυτοκινήτου, 5-13 Οκτωβρίου, Αθήνα:
Επιγραμματικά. Το 3008 είναι πανέμορφο μέσα έξω. Αν ήθελα αμάξι στο μέγεθος θα το σκεφτόμουν μόνο και μόνο για αυτό είναι πολύ ωραίο. Η Peugeot γενικά τα σπάει σε design και εξωτερικά και εσωτερικά και έχει ένα εσωτερικό πολύ ανεβασμένο και σε υλικά και ας μην είναι premium. Παραπάνω από ότι χρειάζομαι
Θα πω κάτι επίσης που ισχύει για ΟΛΑ ΤΑ ΗΛΕΚΤΡΙΚΑ ασχέτως αν είναι κινέζικα , ευρωπαϊκά ή οτιδήποτε
Η αξιοπιστία τους θα είναι όλων καλύτερη από οποιωσδηπωτε θερμικό. Έχουν πολύ λιγότερα μέρη που μπορούν να χαλάσουν, οι σύγχρονες μπαταρίες κρατανε πολλά χρόνια απροβληματιστα και δεν έχεις τόσα που μπορούν να πάνε στραβά όπως στα θερμικά/υβριδικά.
Εκεί που μπορούν να πάνε στραβά τα πράγματα στα ηλεκτρικά είναι σε software . Εκεί ναι μπορεί να υπάρχει πρόβλημα. Το είδαμε στα πρώτα id4 που βγήκαν που είχαν μεγάλα προβλήματα και η VW δεν τα έφτιαξε ποτέ παρά μόνο στις μετέπειτα εκδόσεις
Οι Κινέζοι και η Tesla ακόμα και οι κορεατες είναι πολύ καλύτεροι σε software από οποιωσδηπωτε άλλο Ευρωπαίο κατασκευαστή.
Αυτό δεν ισχύει όμως για όλους τους Κινέζους αλλά για μεγάλες εταιρίες του χώρου όπως geely, Saics, Byd ισχύει
Όταν προκύπτουν bugs (που σε όλους προκύπτουν) αν έχεις καλό developing team και περνάς αναβαθμίσεις συχνά είναι πλέον λόγος εμπιστοσύνης
Στο χώρο του IT πριν πολλά χρόνια πίσω υπήρχε hardware και software. Έπαιρνες ένα hardware firewall που είχε κυκλώματα και ειδικούς επεξεργαστές που προγραμματίζονται τα κυκλώματα του από την εταιρεία και μετά εσύ έκανες το ρυθμίσεις ήθελες. Όμως αυτό άλλαξε με τα χρόνια. Την σημερινή εποχή στη πραγματικότητα δεν υπάρχει hardware/software . Όλα τα hardware είναι υπολογιστές που τρέχουν συνήθως κάποια Linux διανομή και τρέχουν κάποιο software που κάνει την δουλειά. Όλα με λίγα λόγια είναι software και το hardware είναι πάντα κάποιος υπολογιστής με διαφορετικά περιφεριακα που τρέχει κάποιο λειτουργικό και την δουλειά την κάνει μέσω επεξεργαστή και software.
Μπορεί να μην τα εξηγώ καλά . Αλλά αυτό που θέλω να πω είναι ότι και τα ηλεκτρικα αυτοκίνητα θα είναι πλέον κατά πολύ μεγάλο μέρος υπολογιστές που θα τρέχουν κάποιο software . Και όποιος έχει το καλύτερο software με πιο συχνές αναβαθμίσεις κτλ θα έχει και καλύτερο αυτοκίνητο.
Επίσης εκεί στοχεύουν να βγάλουν κέρδη που θα ενεργοποιεις/απενεργοποιεις συστήματα με συνδρομή . Θα πληρώνεις 5 ευρώ το μήνα αν θες να έχεις για 3 μήνες θερμαινομενα καθίσματα πχ. Ή θα δίνεις 10 ευρώ το μήνα για να πάρεις 50 άλογα παραπάνω ή μεγαλύτερη αυτονομία .
Μπορεί και να έχεις δίκιο. Αλλά δεν θα μου αρέσει αν γίνουν έτσι τ' αυτοκίνητα. Θα είναι σαν κινητά.
Και ξέρεις κάτι. Τα ίδια λένε εδώ και πολλά χρόνια για τα σπίτια. Τα έξυπνα, με τις έξυπνες οικιακές συσκευές, που θα τους μιλάς και θα σου ανοίγουν την πόρτα και μετά θα σου φτιάχνουν και καφέ και θα σου τραγουδάνε το πρωί.Κουταμάρες, ακόμα με μπετό, σίδερο και τούβλα τα φτιάχνουν.
-
@andya3 said in Auto Athina - Έκθεση Αυτοκινήτου, 5-13 Οκτωβρίου, Αθήνα:
Μπορεί και να έχεις δίκιο. Αλλά δεν θα μου αρέσει αν γίνουν έτσι τ' αυτοκίνητα. Θα είναι σαν κινητά.
Και ξέρεις κάτι. Τα ίδια λένε εδώ και πολλά χρόνια για τα σπίτια. Τα έξυπνα, με τις έξυπνες οικιακές συσκευές, που θα τους μιλάς και θα σου ανοίγουν την πόρτα και μετά θα σου φτιάχνουν και καφέ και θα σου τραγουδάνε το πρωί.Κουταμάρες, ακόμα με μπετό, σίδερο και τούβλα τα φτιάχνουν.
Μπορεί ναι μπορεί όχι. Κανένας δεν ξέρει με σιγουριά.
Αλλά αυτό πιστεύω αυτή την στιγμή. Ότι θα γίνουν περίπου (όχι και ακριβώς) σαν τα κινητά
Τα σπίτια είναι άλλη συζήτηση αλλά ναι και αυτά αλλά με πολύ πολύ πιο αργους ρυθμούς. Δεν θα ζήσω να προλάβω να δω να γίνεται κάτι τέτοιο πιστεύω. Τα αυτοκίνητα θα τα προλάβουμε ακόμα και τα απολύτως αυτόνομα χωρίς καν τιμόνι πιστεύω. Ο Ελλονας παρουσίασε ρομποταξι και δεν είναι καν ο πρώτος σε αυτό
-
Εντάξει, μπορεί κάποια πράγματα μέχρις ενός σημείου να γίνουν. Και η αυτόνομη οδήγηση και τα έξυπνα σπίτια.
Αλλά είμαστε και λίγο επηρεασμένοι από τις ταινίες επιστημονικής φαντασίας που είναι μυθοπλασία και η φαντασία μας καλπάζει σε εξωπραγμστικές αλλαγές!
-
Επιγραμματικά. Το 3008 είναι πανέμορφο μέσα έξω. Αν ήθελα αμάξι στο μέγεθος θα το σκεφτόμουν μόνο και μόνο για αυτό είναι πολύ ωραίο.
Ποιο 3008 βρε @cirus ;
Το 136 άλογα με 1650 κιλά 40000€ ;
Το ηλεκτρικό των 200 αλόγων 2 τόνους πόσο θα είναι, με 60000€ ;;;
Phev ποιο με 180 άλογα και 50000+ €Δεν ξέρω ρωτάω, ας μου πει κάποιος - ίσως να έχω λάθος στις τιμές - που τοποθετείται αυτή την στιγμή το 3008 και σε σχέση με ποιο ανταγωνιστικό μοντέλο της κατηγορίας.
-
Δεν τοποθετείται.
Αυτή την στιγμή με τους υπάρχοντες κινητήρες δεν είναι ελκυστικό.
Αυτό θα ισχύσει για όλα της σειράς του που πλέον είναι και πολύ μεγάλα. Το μήκος του 3008 ανέβηκε 10 πόντους και πήγε στο 4.55 για να υπάρχει χώρος για το 5008, αλλά γκραντλαντ και 5 αιρκρος στα 4.65 πλέον όπως και το νέο Κομπας.
Έτσι δημιουργήθηκε ο χώρος για τα 4.40 μήκος 3 αιρκρος, Φροντερα και Μουλτιπλα, μετά έχουμε μικρότερα μήκη μέχρι τα 4 μ. του 3 και του πάντα.
Το παιχνίδι πλέον θα παιχτεί στα Β και Β σουβ και εκεί ο όμιλος έχει πολλές επιλογές και χρόνο.
Τα μεγαλύτερα θα πάνε πολύ στο ληζινγκ.
Auto Athina - Έκθεση Αυτοκινήτου, 5-13 Οκτωβρίου, Αθήνα