-
@piliourits said in ΟΙΚΟΔΟΜΕΣ / ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ:
Αν είναι να ταξιδεύεις 300 χλμ έλα προς τα δω βόρεια σε μια παραθαλάσσια κοινότητα της Θεσσαλίας κι αγόρασε έτοιμο ή φτιάξε τα λίγα τετραγωνικά που σου χρειάζονται, εφόσον δεν είναι πάνω στο κύμα, θα είναι μαλλον φθηνότερο κι ασφαλεστερο και πιο εκμεταλευσιμο.
ολα τα λεει αυτο το μαλλον..
-
@criuser said in ΟΙΚΟΔΟΜΕΣ / ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ:
@wantone said in ΟΙΚΟΔΟΜΕΣ / ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ:
@criuser said in ΟΙΚΟΔΟΜΕΣ / ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ:
Το κόστος κατασκευής είναι παντού σχεδόν το ίδιο.
Αρα αυτό που έχει σημασία είναι η τοποθεσία.
Και όταν αυτή είναι μέτρια προς κακή, το ίδιο είναι και η επένδυση.Εννοειται γιαυτο βασικα στο μεγαλυτερος μερος εκτος Αθηνας/Θεσ και καποιων τουριστικων περιοχων δεν υπαρχουν επενδυσεις σε ακινητα, οτι χρηματα βαζεις δεν προκειται να τα ξαναδεις ποτε. Μονο χρηστικη αξια υπαρχει.
Στην προκειμενη περιπτωση ομως ενα μεγαλο μερος του κοστους εχει ηδη ξοδευτει.
Αν δεν το έχεις ξοδέψει εσύ, δεν είναι τόσο σίγουρο ότι είναι το μεγαλύτερο.
Επίσης ανάλογα με αυτό που είπε ο Πήλιου, για το Πήλιο, να πω ότι υπάρχουν πολλές ευκαιρίες στην Εύβοια, σε χωριά ή λίγο πιο έξω, έτοιμα σπίτια που με 10-20-30000 γίνονται καινούργια.
Ξέρετε ο κόσμος συχνά φτιάχνει σπίτια, κάποια μάλιστα υπερβολικού μεγέθους, νομίζοντας ότι θα είναι αιώνιος και όταν αλλάζουν τα δεδομένα, δεν τα χρησιμοποιούν οι διάδοχοι, αν υπάρχουν κιόλας.
Καλα ο καθενας προβαλλει τις περιοχες που ξερει. Στην προκειμενη περιπτωση υπαρχει το κτισμα ηδη και δεν μπορει να παει στην Ευβοια ή στο Πηλιο. Δηλ οι ιδιοκτητες θα εχουν και το υπαρχον και θα παρουν και αλλο? dizzy
Οταν χτιζοταν αυτα τα ακινητα πηγαινες σε πολιτ μηχανικο και σε εβαζε να φτιαξεις τα διπλα τμ απο οτι χρειαζοσουν αυτο μου θυμιζουν τα ποστ αυτα.
-
Εγώ που κοιτάζω σε τέτοιες περιοχές πάντως, σχεδόν πάντα ότι είναι μέτριο προς καλό ή είναι σε καλή θάλασσα κοντά, κρατάει τιμή.
Ερέτρια πχ, είναι χάλια η θάλασσα σχεδόν παντού, οπότε έχει καλές τιμές.
Πήλιο που ακούστηκε, πρέπει να ναι πολύ μακρυά για να έχει θάλασσα της προκοπής. Από Βόλο πηγαίναμε το κοντινότερο στην Άφησο (αν το γράφω καλά) για μπάνιο.
Ακόμα και ανατολική Αττική, έχει θέμα με βράχια, κλπ. Λίγα σημεία είναι καλά. -
Άφησσος κανονικά, αν και κάποιοι άσχετοι το γράφουν Άφυσο. Λένε ότι δεν φυσάει —μπούρδες κάθε απόγευμα το καλοκαίρι βγάζει κύμα. Το όνομα είναι προ-ελληνικό, όπως όλα τα παρόμοια τοπωνύμια: Υμηττος, Λυκαβηττός, κλπ, απλά το "ττ" είναι Αττική διάλεκτος..
-
@xenos said in ΟΙΚΟΔΟΜΕΣ / ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ:
Εγώ που κοιτάζω σε τέτοιες περιοχές πάντως, σχεδόν πάντα ότι είναι μέτριο προς καλό ή είναι σε καλή θάλασσα κοντά, κρατάει τιμή.
Ερέτρια πχ, είναι χάλια η θάλασσα σχεδόν παντού, οπότε έχει καλές τιμές.
Πήλιο που ακούστηκε, πρέπει να ναι πολύ μακρυά για να έχει θάλασσα της προκοπής. Από Βόλο πηγαίναμε το κοντινότερο στην Άφησο (αν το γράφω καλά) για μπάνιο.
Ακόμα και ανατολική Αττική, έχει θέμα με βράχια, κλπ. Λίγα σημεία είναι καλά.συμφωνω απολυτα, δεν υπαρχει καλη παραλια σε νοτιοβορειο ευβοικο, κορινθιακο, σαρωνικο ή στην αττικη και οπου υπαρχει αξιοπρεπης ειναι απροσπελαστη απο κοζμο σε σουκου και διακοπες, για σοβαρη παραλια θες αιγαιο ή ιονιο.
πηλιο που παω συχνα ή πρεπει να γινεις ερημιτης να βρεις κατι πανακριβο κοντα σε αγιοι σαραντα-μυλοποταμος κλπ ή να σε τρωνε τα χιλιομετρα. στον παγασητικο παπαρια θαλασσα. και ειναι και ενα σκαζμο ωρες απο πρωτευουσα.
οι κοντινες εστω και χωρις καλα νερα, εχουν το περιθωριο ευκολου σουκου ή σου βραδυ και κου. και εαν εχουν και προσβαση ορεινα, τοσο το καλυτεροτερο. ο γατος ας πουμε παει θαψα-βυθουρη-χιλιαδου-χαραλαμπου κλπ απο το βουνο, σεττα, αμπουδιωτισσα, περασμα απο το χωμα μεσα απο το δασος και κατω.... ειναι ομορφο ξυπνημα αυγουστο να ξεκινας με 30+, να πεφτεις στους 12 και μετα παλι 30αρια.
οτιδηποτες αλλο εχει προβλημα στη προσβαση
ευβοια ας πουμε, καλαμος, κορασιδα, αλμυρικι κλπ ειναι εξαιρετικα αλλα οι τιμες εχουν χτυπησει κοκκινα. και πες οτι πηρες, ποσο χρονο θες να πας και τι κοπο αν ξεκινησεις απογευμα σαββατο? και εχεις προσπαθησει να παρκαρεις κορασιδα ή καλαμο σουκου?
με τη καμμια λεμε -
@gatoz said in ΟΙΚΟΔΟΜΕΣ / ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ:
συμφωνω απολυτα, δεν υπαρχει καλη παραλια σε νοτιοβορειο ευβοικο, κορινθιακο, σαρωνικο ή στην αττικη
Έχει πάρα πολλές, αρκεί να έχεις βάρκα.
-
@fanis75 said in ΟΙΚΟΔΟΜΕΣ / ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ:
συμφωνω απολυτα, δεν υπαρχει καλη παραλια σε νοτιοβορειο ευβοικο, κορινθιακο, σαρωνικο ή στην αττικη
Έχει πάρα πολλές, αρκεί να έχεις βάρκα.
για τους κοινους φτωχους ημας λεμε
υμεις με τα γιάχτ, ε, μπορείτε αλλιώς -
για τους κοινους φτωχους ημας λεμε
υμεις με τα γιάχτ, ε, μπορείτε αλλιώς- Εσύ δεν είσαι "ημάς", αλλά "υμείς"....αφού μόνο πτωχός δεν είσαι (με 4-5 αμάξια και σκάφος)
- Οι διακοπές, δεν ειναι για εμάς τους πτωχούς, αλλά για εσάς....οπότε αδιάφορο που μπορούμε να πάμε εμείς.
- Μια βάρκα δεν ειναι ανάγκη να είναι γιώτ, μπορεί να είναι απλά αυτό δηλαδή βάρκα. Τώρα εσείς οι τσέοι, ναι το ξέρω μόνο με όρους γιωτ μιλάτε.
-
Επίσης Ωρωπός, κάλαμος, χάλια μαύρα.
Δήλεσι επίσης και ψιλο επικίνδυνα/ραδιενεργά.
Η Εύβοια κάτι λέει, αλλά στα μακρυνά της (και εκεί όχι τρομερά).
Πελ/σος, που να πας; Κινέττα/Αγ. Θεοδώρους; Δεν γνωρίζω πολλά εκεί (εκτός ότι έχει πολλούς ρομά).
Και ήδη περάσαμε το σημείο "κοντινό για κάθε ΣΚ".
Το ναύπλιο κάτι λέει (χειμώνα/καλοκαίρι κόσμος). -
Το Πήλιο πάντως τέλειο είναι παντού, πήζει μόνο τα ΣΚ όταν έρχονται οι Αθηναίοι και δεν πάμε οι ντόπιοι.
Ακόμη και οι "κατώτερες" παραλίες του Παγασητικού, για μπανάκι/καφεδάκι/ βόλτα μια χαρά είναι (ήταν, γιατί φέτος πολλά σημεία θα ναι βουρκος, στραγγιζει μέσα η Κάρλα) αλλά αν κάποιος κάνει 300χλμ τότε δικαίως σκέφτεται γιατί να μην προχωρήσει Αιγαίο... το Πήλιο πάσχει από υποδομές/δρόμους, που δεν θα αποκτήσει ποτέ με τους Μπεους και λοιπούς κοπριτες που το κουμανταρουν, εν μέρει κι επειδή οι καβατζωμένοι δεν θέλουν άλλες υποδομές κι υπερκορεσμο του σαββατοκύριακου. -
Ακόμη και οι "κατώτερες" παραλίες του Παγασητικού, για μπανάκι/καφεδάκι/ βόλτα μια χαρά είναι (ήταν, γιατί φέτος πολλά σημεία θα ναι βουρκος, στραγγιζει μέσα η Κάρλα)
Για πες και καμία. Γιατί εγώ θυμάμαι μόνο Άφησσο να πηγαίνω και μετά πίσω από το βουνό.
Πευκάκια/αλυκές κλπ, χάλια! (βέβαια ποτάρες το καλοκαίρι!) -
Ακόμη και οι "κατώτερες" παραλίες του Παγασητικού, για μπανάκι/καφεδάκι/ βόλτα μια χαρά είναι (ήταν, γιατί φέτος πολλά σημεία θα ναι βουρκος, στραγγιζει μέσα η Κάρλα)
Για πες και καμία. Γιατί εγώ θυμάμαι μόνο Άφησσο να πηγαίνω και μετά πίσω από το βουνό.
Πευκάκια/αλυκές κλπ, χάλια! (βέβαια ποτάρες το καλοκαίρι!)καμμια πραγματικα καλη και ας λεει ο ενδοπιος
εξαιρετικη ειναι βεβαια και κοντινοτερη σχετικα τα ποτιστικα αλλα απο οτι εμαθα τον ηπιανε απο τις πλημμυρες
-
-
ποτιστικα
1h 10' λέει το μαπς βέβαια, τι κοντά;
ειναι κοντυτερα στη πραξη απο χρονο, εχει πολλα σημεια για ανεβασμα ταχυτητας
και βεβαια σε σχεση με αγιους σαραντα και μυλοποταμο ειναι διπλα.... -
@wantone said in ΟΙΚΟΔΟΜΕΣ / ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ:
Οταν χτιζοταν αυτα τα ακινητα πηγαινες σε πολιτ μηχανικο και σε εβαζε να φτιαξεις τα διπλα τμ απο οτι χρειαζοσουν αυτο μου θυμιζουν τα ποστ αυτα.
Να, κάτι τέτοια διαβάζω και στενοχωριέμαι!
Σπαράζει η καρδιά μου από την εκμετάλλευση των αθώων ιδιοκτητών από τους αισχρούς μηχανικούς που τους αναγκάζουν να χτίσουν διπλάσια και τριπλάσια τετραγωνικά από όσα χρειάζονται... -
@harisma23 said in ΟΙΚΟΔΟΜΕΣ / ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ:
Σπαράζει η καρδιά μου από την εκμετάλλευση των αθώων ιδιοκτητών από τους αισχρούς μηχανικούς που τους αναγκάζουν να χτίσουν διπλάσια και τριπλάσια τετραγωνικά από όσα χρειάζονται...Ακόμα θυμάμαι τα γουρλωμένα μάτια του μηχανικού που του είπα δεν έχω ανάγκη να εξαντλήσω τον συντελεστή δόμισης και δεν θέλω να ρίξω άλλο έναν όροφο!
-
Και για αυτό, οι πελάτες/αγοραστές φταίνε?
Πότε είπαμε είναι του Αγίου Μηχανικού? -
@tgd said in ΟΙΚΟΔΟΜΕΣ / ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ:
@harisma23 said in ΟΙΚΟΔΟΜΕΣ / ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ:
Σπαράζει η καρδιά μου από την εκμετάλλευση των αθώων ιδιοκτητών από τους αισχρούς μηχανικούς που τους αναγκάζουν να χτίσουν διπλάσια και τριπλάσια τετραγωνικά από όσα χρειάζονται...Ακόμα θυμάμαι τα γουρλωμένα μάτια του μηχανικού που του είπα δεν έχω ανάγκη να εξαντλήσω τον συντελεστή δόμισης και δεν θέλω να ρίξω άλλο έναν όροφο!
Και πολύ καλά έκανες! Άσκησες το δικαίωμα σου ως ιδιοκτήτης να χτίσεις όσα τετραγωνικά θέλεις ή χρειάζεσαι! Αυτό που ο WANTONE θεωρεί ότι δεν μπορούσαν να κάνουν άλλοι ιδιοκτήτες, οι οποίοι "παρασύρθηκαν" από τους μηχανικούς τους, ως άβουλα πλάσματα.
-
@kkostask said in ΟΙΚΟΔΟΜΕΣ / ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ:
Και για αυτό, οι πελάτες/αγοραστές φταίνε?
Πότε είπαμε είναι του Αγίου Μηχανικού?Κατ' αρχάς ο μέσος μηχανικός δεν είναι ούτε καλύτερος ούτε χειρότερος από το μέσο άνθρωπο. Οι μηχανικοί δε φτιάχνονται από κάποια ειδική πάστα ανθρώπων!
Επί του άρθρου που παρέθεσες: Τα διάφορα bonus δόμησης βεβαίως και χρησιμοποιούνται κατά κόρον, προς όφελος είτε των ιδιοκτητών είτε των οικοπεδούχων (σε περίπτωση αντιπαροχής) είτε των κατασκευαστών. Η ουσία είναι, πέρα από τις ανούσιες κραυγές ημιμαθών και ασχέτων (του ΣτΕ συμπεριλαμβανομένου), ότι ο ΝΟΚ του '12 έδωσε αυτά τα bonus δόμησης, καθώς και τη μη προσμέτρηση στο συντελεστή δόμησης του κοινόχρηστου κλιμακοστασίου, ως αντιστάθμιση στις αντίστοιχες "παροχές" από την πίσω πόρτα του ΓΟΚ του '85. Μια πολυκατοικία σήμερα, συνήθως παίρνει ένα bonus δόμησης από 5 ως 10%, που μαζί με το μη προσμετρώμενο κλιμακοστάσιο, αντιστοιχεί σε ένα "δώρο" 15-20% επί της επιτρεπόμενης δόμησης. Ακριβώς όσο ήταν το ποσοστό των ημιυπαιθρίων που σχεδόν όλοι έκλειναν με το ΓΟΚ. Μόνο που ο ΓΟΚ κατά αυτό τον τρόπο ενθάρρυνε την αυθαίρετη δόμηση και τη συνδιαλλαγή με αργυρώνητους υπαλλήλους, ώστε να έρθει τελικά το κράτος και να τα "νομιμοποιήσει" τώρα έναντι των εισπράξεων προστίμων. Οι σοφίτες που επίσης επιτρέπει ο ΝΟΚ γινόντουσαν παράνομα σε όλες τις μεζονέτες και σε πολλούς τελευταίους ορόφους πολυκατοικιών.
Αυτό που θέλω να πω είναι ότι ο νέος νόμος, ο ΝΟΚ, δεν προκαλεί υποβάθμιση του περιβάλλοντος, καθώς στην ουσία έχουμε αντίστοιχους κτιριακούς όγκους με παλιότερα, με τη διαφορά ότι τώρα είναι νόμιμοι και καλύτερα σχεδιασμένοι. Και αυτή η όψιμη ευαισθησία του ΣτΕ για την υποβάθμιση του περιβάλλοντος είναι του κώλου τα εννιάμερα! Γιατί αν υπήρχε πραγματική ευαισθησία, θα είχε πρώτα από όλα βγάλει αντισυνταγματικούς όλους τους νόμους τακτοποίησης αυθαιρέτων. Δεν συνιστούν υποβάθμιση του περιβάλλοντος τα αυθαίρετα και συνιστούν υποβάθμιση τα νόμιμα bonus δόμησης;Υ.Γ.: Σε περίμενα πιο διαβασμένο Κώστα, λόγω της επαγγελματικής σου ενασχόλησης με τα ακίνητα, αλλά φαίνεται ότι μάλλον έχεις κάποιο θέμα με τους μηχανικούς...
-
Κακώς έχεις αυτή την αντίληψη καθώς, όπως έχω πει και παλαιότερα, τα έχω με συγκεκριμένη ομάδα μηχανικών που έκαναν ΤΑ αίσχη και αυτά τα αίσχη τα πλήρωσαν αδαείς πελάτες που ακόμα και μηχανικούς να είχαν όταν αγόραζαν τους έλεγαν «πάρτε το, έτσι είναι όλα». Φυσικά όλα αυτά σε αγαστή συνεργασία με συμβολαιογράφους και δικηγόρους που ουδόλως προστάτευσαν αυτούς που τους πλήρωναν. Και ξαναλέω ότι αναφέρομαι στην περιοχή που δραστηριοποιούμαι.
ΟΙΚΟΔΟΜΕΣ / ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ