-
Απορρίφθηκε μετ' επαίνων το οικόπεδο.
-
Να'ταν κι άλλο!
Ε όχι και διακόσιες χιλιάδες το τετραγωνικό και να έχεις και λαϊκή!
Ζαμέ
-
Τις καλύτερες αγορές μου τις έχω κάνει όταν ο πολύς κόσμος το φοβόταν
Από αυτοκίνητα και μηχανάκια μέχρι σπίτια και οικόπεδα
Κατά που πέφτει το εν θέματι οικοπεδάκι ? -
Νηρηίδων δεν ξέρω ακριβώς γιατί δεν είχα επαφή με το μεσίτη αλλά ήθελε και 45 % αντιπαροχή δηλαδή 3800 το τμ κόστος..
-
@criuser said in ΟΙΚΟΔΟΜΕΣ / ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ:
Νηρηίδων δεν ξέρω ακριβώς γιατί δεν είχα επαφή με το μεσίτη αλλά ήθελε και 45 % αντιπαροχή δηλαδή 3800 το τμ κόστος..
Έχουμε γλάρο σούπα
-
Εξαιρουμένων των οικοπέδων φιλέτων, δηλαδή αυτών όπου τα διαμερίσματα θα πουληθούν 8-10-12.000 το τετραγωνικό, σε όλη την υπόλοιπη Αττική τα ποσοστά αντιπαροχής έχουν πέσει στο μισό ή στην καλύτερη (για τους οικοπεδούχους) στα 2/3 των ποσοστών που δίνονταν πριν 20 χρόνια. Και βεβαίως αυτό οφείλεται στο πολύ υψηλότερο κόστος κατασκευής σε σχέση με τις αναλογικά πολύ μικρότερες αυξήσεις των τιμών πώλησης των διαμερισμάτων.
-
@harisma23 said in ΟΙΚΟΔΟΜΕΣ / ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ:
Εξαιρουμένων των οικοπέδων φιλέτων, δηλαδή αυτών όπου τα διαμερίσματα θα πουληθούν 8-10-12.000 το τετραγωνικό, σε όλη την υπόλοιπη Αττική τα ποσοστά αντιπαροχής έχουν πέσει στο μισό ή στην καλύτερη (για τους οικοπεδούχους) στα 2/3 των ποσοστών που δίνονταν πριν 20 χρόνια. Και βεβαίως αυτό οφείλεται στο πολύ υψηλότερο κόστος κατασκευής σε σχέση με τις αναλογικά πολύ μικρότερες αυξήσεις των τιμών πώλησης των διαμερισμάτων.
Ακριβως.Εγω δεχτηκα τελικα προταση της ταξης των 150 τετραγωνικων,απο τα 595,για το οικοπεδο που λεγαμε....
Εφτα οροφοι των 85,για εναμισυ διαμερισμα...
Αλλος μου εκανε προταση αγορας του οικοπεδου.
Εν τω μεταξυ,τι ισχυει με τα μπονους δομησης;Αλλοι μου λενε οτι σταματησανε,αλλοι οτι ισχυουν ακομα. -
2 όροφοι δεν είναι και άσχημα, καλά να είστε.
Τι είναι τα μπόνους δόμησης?Φαντάζομαι επιβαρύνεσαι - ο οικοπεδουχος- με τα έξοδα για τα ρολόγια σίγουρα αλλά και τι άλλο έξοδο?
-
@yem said in ΟΙΚΟΔΟΜΕΣ / ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ:
2 όροφοι δεν είναι και άσχημα, καλά να είστε.
Τι είναι τα μπόνους δόμησης?Φαντάζομαι επιβαρύνεσαι - ο οικοπεδουχος- με τα έξοδα για τα ρολόγια σίγουρα αλλά και τι άλλο έξοδο?
Δεν ειναι δυο,ειναι ενας(ο πρωτος),και 65 τετραγωνικα απο τον δευτερο.
Πρεπει δηλαδη να πληρωσω και καπου 65Κ,συν τα εξοδα για τις συνδεσεις ρευματος,νερου,κλπ,τεντες,ηλιακους....
Μπονους ειναι που παιρνουνε απο την καλυψη,και τα ριχνουνε στην δομηση. -
@red_monster said in ΟΙΚΟΔΟΜΕΣ / ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ:
Τις καλύτερες αγορές μου τις έχω κάνει όταν ο πολύς κόσμος το φοβόταν
σπίτια και οικόπεδαισχυει αυτο αρκει να βρεθει κατι καλο και συνηθως τα καλα δυσκολο να τα αποχωριστουν ακομα και να εχουν πεσει οι τιμες.
-
Τα μπόνους αναφέρονται στο άρθρο 10 του ΝΟΚ.
Αν κάνεις μικρότερη κάλυψη, ή ακόμα μικρότερη κάλυψη και απόσυρση κτιρίου, ή επιπλέον μικρότερη κάλυψη και παραχωρήσεις τμήμα του οικοπέδου σου στον δήμο σαν φαρδύ πεζοδρόμιο, παίρνεις επιπλέον τμ δόμησης και όγκου.
Αλλά πρέπει το οικόπεδο να είναι άρτιο κατά κανόνα, ή μόνο του, ή μετά από συνένωση με άλλο.
-
Ψιλοάσχετο αλλά δεν κολλάει και πουθενά αλλού.
Κόψαμε τις μπετόβεργες απ' την ταρατσα. Οπότε μου μείνανε πολλές μπετόβεργες περίπου 1,20 η καθεμία.Πολύ σίδερο (ή ατσάλι;). Σίγουρα θα αξίζει κάτι. Αλλά πως πουλάς κάτι τέτοιο και που;
-
Ασε 3-4 έξω από το σπίτι...
Αυτός που θα τις πάρει, θα είναι ο οδηγός σου...
Ακολούθησε τον και θα βρεις τις απαντήσεις σου...
-
@williamg said in ΟΙΚΟΔΟΜΕΣ / ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ:
Ψιλοάσχετο αλλά δεν κολλάει και πουθενά αλλού.
Κόψαμε τις μπετόβεργες απ' την ταρατσα. Οπότε μου μείνανε πολλές μπετόβεργες περίπου 1,20 η καθεμία.Πολύ σίδερο (ή ατσάλι;). Σίγουρα θα αξίζει κάτι. Αλλά πως πουλάς κάτι τέτοιο και που;
Όλο και κάπου θα έχει μαντρά με σκραπ στην περιοχή σου, δεν υπάρχει περίπτωση.
Όσο "δουλεύουν" οι ευπαθείς αυτοί θησαυριζουν.
Εμπειρικά είναι πάνω από 100 κιλά? Αλλιώς ίσως δεν αξίζει καν να πας να τα δώσεις. -
-
Στη Θηβών στο Αιγάλεω https://www.original-metal.gr/
-
Τι θα εκανε το φορουμ στην παρακατω περιπτωση:
Υπαρχει ενα ημιτελες κτηριο στην επαρχια 1ος και 2ος οροφος ανεξαρτητες κατοικιες σε αγροτικη περιοχη εξω απο πολη. Απο την θαλασσα ειναι 8-10 χμ. Υπαρχει 600μ χωματοδρομος που χωραει ενα αμαξι μονο (ειχαν ριξει παλια ασφαλτο αλλα εφυγε) δηλ δεν ειναι η καλυτερη προσβαση και ταλαιπωρειτε ενα χαμηλο αμαξι να παει εκει και οταν ερχετε καποιος απο την αντιθετη κατευθυνση πρεπει να μπεις στην ειδοδο καποιου αλλου οικοπεδου.
Το κτηριο μαλλον ειναι καλο.
Η ερωτηση μου:
αξιζει να ολοκληρωθει το κτηριο να μονωθει και να μπουν μοντερνα συστηματα θερμανσης?Το θεμα ειναι οτι ειναι δυσκολο να μεινει καποιος εκει μονιμα οχι γιατι ειναι μακρια απο την κοντινοτερη πολη (μλαμε για 1.5 χμ απο τα ορια της πολης) αλλα γιατι ειναι ψιλοδυσκολη η προσβαση, αν εχεις ενα Σουβ βεβαια ειναι ποιο ευκολο.
Παιζει βεβαια να πιεστει η τοπ αυτοδιοικηση και να βελτιωσει τον δρομο.
Υπαρχουν τα γνωστα θεματα ασφαλειας με τα εξοχικα στην Ελλαδα, δηλ αν αφησεις πραγματα εκει και δεν ειναι καποιος σε μονιμη βαση θα στα παρουν και θα καταστρεψουν και το κτηριο. Ειμαι σιγουρος και να βαλεις μια αντλια θερμοτητας και ηλιακο στη ταρατσα δεν θα τα ξαναβρεις αν δεν υπαρχει φυλαξη.
Ενα θετικο ειναι οτι η αστυνομια ειναι πολυ κοντα (στον κεντρικο δρομο μονο 200 μ μπροστα απο το σπιτι αλλα δεν υπαρχει καθετος δρομος σε αυτη την προσβαση), δηλ αν μπει ενας αλαρμ (και καμερες) θα τον ακουσουν βεβαια παιζει να τον αγνοησουν κιολας αν δεν εχεις καποια προσωπικη σχεση μαζι τους.
Η περιοχη δεν ειναι ιδιαιτερη καλη, ειναι 300χμ απο Αθηνα. Εγω βασικα δεν θα εμενα εκει περα απο μερικες εβδομαδες τον χρονο. Ομως πιστευω οτι θα βελτιωθει η κατασταση στο μελλον ειδικα τωρα που ανεβαινουν οι τιμες των ακινητων και πολλες περιοχες εχουν γινει ακριβες.
Τι θα κανατε?
-
Ποιος θα ζει εκεί;; Για μόνιμη κατοικία ;;;
-
@lap said in ΟΙΚΟΔΟΜΕΣ / ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ:
Ποιος θα ζει εκεί;; Για μόνιμη κατοικία ;;;
Η ιδεα ειναι οτι ο 1ος θα νοικιαστει και ο 2ος θα ειναι εξοχικο. Το νοικι με τα σημερινα δεδομενα γυρω στα 300 ευρω ισως και λιγοτερα. Παιζει και ΑirBnB αλλα ποιος θα ειναι εκει για να κοιταει το σπιτι?
-
Εφόσον θέτεις το θέμα της ασφάλειας ψηλά μια καλη λύση είναι να το ενοικιάσεις σε έναν τοπικό κάτοικο που ψάχνει μόνιμη κατοικία! Αυτός θα είναι ο φύλακας του οικοπέδου στην ουσία!
Μια οικογένεια ας πουμε!Όσο λείπεις αυτός θα προσέχει το σπίτι σου θέλοντας και μη και θα αποτρέπει κλέφτες να μπουν στο οικόπεδο
ΟΙΚΟΔΟΜΕΣ / ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ