-
@searay2 said in AN ΠΟΥΛΗΣΑΤΕ ΣΠΙΤΙ ΤΟ 2005 Ή ΔΕΝ ΑΓΟΡΑΣΕΤΕ ΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ!!!:
Και οι μεσίτες - για παράδειγμα, ακίνητο στην κάτω Γλυφάδα που πωλείται επί 2 χρόνια, το έδιναν για 190.000, έχει 6 μήνες που το ανέβασαν στις 230.000. Ποια είναι η λογική δηλαδή; Δεν έδωσε κάνενας 190κ και θα βρεθεί τώρα κάποιος να δώσει 230κ? Το ίδιο βλέπω και σε άλλες (νότιες) περιοχές.Με ενδιαφέρει πολύ να ακούσω τις απόψεις σας.
Καλησπέρα. Είναι πολύ απλή η εξήγηση. Έχω κάνει ακριβώς το ίδιο πρόσφατα. Το ξεκίνησα σε μια τιμή και στην πορεία, όταν είδα ότι υπήρχε ζήτηση, την ανέβασα σταδιακά. Τελικά το πούλησα λίγο υψηλότερα από την αρχική τιμή.
-
@piliourits said in AN ΠΟΥΛΗΣΑΤΕ ΣΠΙΤΙ ΤΟ 2005 Ή ΔΕΝ ΑΓΟΡΑΣΕΤΕ ΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ!!!:
Κάποιον ποιοτικό κατασκευαστή «ΠΡΟΚΑΤ» ή μεταλλικής/μικτής κατασκευής, για μικρή μονοκατοικία στη Μαγνησία, έχετε να προτείνετε;
Από Αθήνα-Θεσσαλονίκη αναλαμβάνουν έργα σε τέτοιες αποστάσεις;Το σπίτι θα πρέπει να ακολουθεί τοπικό κανονισμό, με σκεπή και κουφώματα ξύλου.
Και οι γνωρίζοντες, τί «τεχνολογία» προτείνουν ως vfm από πλευράς μόνωσης και ποιότητας κατασκευής;
Μεζονέτα; Λαϊκή μεζονέτα;
-
@piliourits said in AN ΠΟΥΛΗΣΑΤΕ ΣΠΙΤΙ ΤΟ 2005 Ή ΔΕΝ ΑΓΟΡΑΣΕΤΕ ΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ!!!:
Κάποιον ποιοτικό κατασκευαστή «ΠΡΟΚΑΤ» ή μεταλλικής/μικτής κατασκευής, για μικρή μονοκατοικία στη Μαγνησία, έχετε να προτείνετε;
Εμπερία δεν έχω. Όταν κάποτε ρώτησα έναν φίλο μου που ασχολείται με την οικοδομή, μου πρότεινε αυτόν: https://www.kofinas.gr/. Άποψη προσωπική δεν έχω όμως, αφού τελικά το εγχείρημα δεν προχώρησε, οπότε δεν πήγα καν να πάρω προσφορά.
-
@fanis75 said in AN ΠΟΥΛΗΣΑΤΕ ΣΠΙΤΙ ΤΟ 2005 Ή ΔΕΝ ΑΓΟΡΑΣΕΤΕ ΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ!!!:
Εμπερία δεν έχω. Όταν κάποτε ρώτησα έναν φίλο μου που ασχολείται με την οικοδομή, μου πρότεινε αυτόν: https://www.kofinas.gr/. Άποψη προσωπική δεν έχω όμως, αφού τελικά το εγχείρημα δεν προχώρησε, οπότε δεν πήγα καν να πάρω προσφορά.
Ναι, ο Κοφινάς είναι από τους παλιούς και σοβαρούς στο χώρο. Τον έχω επισκεφτεί κάποτε, κάνοντας έρευνα για έναν ξάδελφο. Δεν προχώρησε τελικά, γιατί ο ξάδελφος νόμιζε ότι θα είναι πιο οικονομικό από συμβατική κατασκευή, αλλά η αλήθεια είναι ότι αν κάποιος θέλει σοβαρή κατασκευή με καλά υλικά (δάπεδα, πλακάκια, κουφώματα, ντουλάπες, κουζίνα, μπάνια) το κόστος κατασκευής είναι πρακτικά το ίδιο, με μοναδικό κέρδος τον συντομότερο χρόνο κατασκευής. Έχε το αυτό υπόψιν σου, Πήλιε.
-
@lap said in AN ΠΟΥΛΗΣΑΤΕ ΣΠΙΤΙ ΤΟ 2005 Ή ΔΕΝ ΑΓΟΡΑΣΕΤΕ ΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ!!!:
Από Αθήνα-Θεσσαλονίκη αναλαμβάνουν έργα σε τέτοιες αποστάσεις;Το σπίτι θα πρέπει να ακολουθεί τοπικό κανονισμό, με σκεπή και κουφώματα ξύλου.
Και οι γνωρίζοντες, τί «τεχνολογία» προτείνουν ως vfm από πλευράς μόνωσης και ποιότητας κατασκευής;
Ρε Λαπ, δεν είναι για μένα, ήμαρτον...
Για το φουκαριαρικο το ηλεκτρικό, που θα μπουν τα φωτοβολταϊκά να φορτίζει τζάμπα; -
@lap said in AN ΠΟΥΛΗΣΑΤΕ ΣΠΙΤΙ ΤΟ 2005 Ή ΔΕΝ ΑΓΟΡΑΣΕΤΕ ΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ!!!:
Ρε Λαπ, δεν είναι για μένα, ήμαρτον...
Για το φουκαριαρικο το ηλεκτρικό, που θα μπουν τα φωτοβολταϊκά να φορτίζει τζάμπα;Ακριβώς
-
Δεν είναι ακριβώς προκατασκευή, αλλά ξέρω ότι ο Βασίλης Εμμανουήλ (2421085233, στην Α' βιομηχανική) έχει χτίσει μεταλλικά σπίτια στο Πήλιο, οπότε επικοινώνησε και μαζί του.
-
Ανέβηκα μετά απο περ. 2 χρόνια Κηφισιά σήμερα κέντρο, και διαπίστωσα πόσες νέες μονοκατοικίες έχουν χτιστεί στο κέντρο της.
Στα Ν.Π, ακόμα και σε ακριβες κατασκευές, μιλάμε για πολυκατοικίες. Κηφισιά, είδα μόνο μονοκατοικίες (με καθρεφτίζοντα θυρωρεία-σεκιουριτι και έτσι). Η γυναίκα μου με ρώτησε "ποιοί χτίσανε;". Δε ξέρω της λέω. Ξέρει κανείς από εσάς; Γιατί μιλάμε για ΠΟΛΛΕΣ μονοκατοικίες, όχι 2-3. -
Που να ξέρουμε;;; Δεν έχουμε πρόσβαση σε πολεοδομία!!!
Έχεις απόλυτο δίκιο όμως!!!
Απλά τα παλιά αρχοντικά έγιναν νέες μεζονέτες!
Για την περιοχή δεν είναι περίεργο, αν δεν έχουν πρόβλημα οικονομικό να περάσουν από ολική ανακαίνιση σε χτίσιμο νέου, γιατί να μην το κάνουν! -
@nickthetrib said in AN ΠΟΥΛΗΣΑΤΕ ΣΠΙΤΙ ΤΟ 2005 Ή ΔΕΝ ΑΓΟΡΑΣΕΤΕ ΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ!!!:
Χεχεχε! Σωστός, έτσι αν έχει ακούσει κάτι κάποιος.
Απλά τα παλιά αρχοντικά έγιναν νέες μεζονέτες!Α, αυτό δε το σκέφτηκα/ξέρω οτι έπεσαν παλιά σπίτια για να γίνουν τα νέα, αλλά και πάλι, πολύ πράγμα.
Για την περιοχή δεν είναι περίεργο, αν δεν έχουν πρόβλημα οικονομικό να περάσουν από ολική ανακαίνιση σε χτίσιμο νέου, γιατί να μην το κάνουν!
Το καταλαβάινω, σωστά. Οχι οτι ξημεροβράδιαζα στη περιοχή παλιά, αλλά τέτοιο πράγμα δεν είχα ξαναδεί. Τέτοια διαφορά. Γιατί η περιοχή πάντα είχε χρήματα, αλλά δεν είχε δεί τέτοιο οικοδομικό οργασμό.
-
@alejandro said in AN ΠΟΥΛΗΣΑΤΕ ΣΠΙΤΙ ΤΟ 2005 Ή ΔΕΝ ΑΓΟΡΑΣΕΤΕ ΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ!!!:
@nickthetrib said in AN ΠΟΥΛΗΣΑΤΕ ΣΠΙΤΙ ΤΟ 2005 Ή ΔΕΝ ΑΓΟΡΑΣΕΤΕ ΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ!!!:
Χεχεχε! Σωστός, έτσι αν έχει ακούσει κάτι κάποιος.
Απλά τα παλιά αρχοντικά έγιναν νέες μεζονέτες!Α, αυτό δε το σκέφτηκα/ξέρω οτι έπεσαν παλιά σπίτια για να γίνουν τα νέα, αλλά και πάλι, πολύ πράγμα.
Για την περιοχή δεν είναι περίεργο, αν δεν έχουν πρόβλημα οικονομικό να περάσουν από ολική ανακαίνιση σε χτίσιμο νέου, γιατί να μην το κάνουν!
Το καταλαβάινω, σωστά. Οχι οτι ξημεροβράδιαζα στη περιοχή παλιά, αλλά τέτοιο πράγμα δεν είχα ξαναδεί. Τέτοια διαφορά. Γιατί η περιοχή πάντα είχε χρήματα, αλλά δεν είχε δεί τέτοιο οικοδομικό οργασμό.
Καλά και εγώ είχα καιρό να περάσω, χτες σήμερα πέρασα κάνοντας το Ολυμπιακό Χωριό - κέντρο μέσω Κηφισίας, και το παρατήρησα και εγώ.
Δεν μου φάνηκε περίεργο όμως, έχουν κατέβει και από σταθμό ΗΣΑΠ προς Καλυφτάκη πολλές τέτοιου τύπου κατοικίες τα τελευταία 2-3 χρόνια, οπότε ίσως για αυτό να μην μου φάνηκε περίεργο.
Απλά το πώς ποιός ποτέ κλπ μόνο κατασκευαστές κατοικιών, τύπου @criuser , μπορεί να ξέρουν!Υγ δεν υπήρχε στην αρχική απάντησή μου κανένα ίχνος ειρωνείας ή επίθεσης, άλλο αν πιθανά φάνηκε κάτι τέτοιο!
-
2019 Ποιοι αγοράζουν σπίτια στην Ελλάδα-Τα ακίνητα που ζητούν & πώς πληρώνουν
https://www.thetoc.gr/oikonomia/article/poioi-agorazoun-spitia-stin-ellada-ta-akinita-pou-zitoun--pws-plirwnoun/2021 Ακίνητα: Οι 10 κατηγορίες αυτών που αγοράζουν σπίτια -Δανειολήπτες, έως 44 ετών, στελέχη πολυεθνικών https://www.iefimerida.gr/ellada/akinita-oi-10-katigories-ayton-poy-agorazoyn
2022 Ποια ακίνητα αγοράζουν τώρα Ελληνες και ξένοι στην Αθήνα
https://www.newmoney.gr/roh/palmos-oikonomias/ependyseis/pia-akinita-agorazoun-tora-ellines-ke-xeni-stin-athina-pinakes/ -
Ερωτηση προς cruiser και λοιπους: Εχετε να προτεινετε καλο μηχανικο για να εκτιμησει-αναλαβει αποκατασταση ζημιων(φουσκωμενα σιδερα σε ταβανι-δοκαρια κτλπ) σε παραθαλασια κατοικια στην περιοχη της Κερατεας?
-
Θα ψάξεις πολιτικό μηχανικό που ασχολείται με επισκευές κτιρίων.
Δεν είναι πολλοί. Δεν είναι φτηνοί.
-
Κηφισιά, τελικά δε ξέρω ποιοι χτίζουν, αλλά Π.Φάληρο κατάλαβα ποιοί αγοράζουν μιας και τη τελευταία βδομάδα σχεδον ακούω μόνο Τουρκικα. Δε το έχω ξαναδεί αυτό. Δεν ειναι πια οι Κινέζοι που αγοράζουν (αν και βλέπω αρκετές οικογένειες και παιδιά να γυρνανε με σχολικά), αλλά κάτι έγινε πρόσφατα ίσως και οι Τούρκοι έκαναν "απόβαση".
Çok güzel! -
Είναι πολλοί...
Δυτικοί, γιατί είναι τζάμπα τα ακίνητα στην Ελλάδα, σε σχέση με τα δικά τους.
Ανατολικοί και γείτονες για ένα συνδυασμό, διαβατηρίου ΕΕ, με φτηνά ακίνητα σε εξαιρετικό περιβάλλον, που δεν υπάρχει αλλού.
-
Κηφισιά, τελικά δε ξέρω ποιοι χτίζουν, αλλά Π.Φάληρο κατάλαβα ποιοί αγοράζουν μιας και τη τελευταία βδομάδα σχεδον ακούω μόνο Τουρκικα. Δε το έχω ξαναδεί αυτό. Δεν ειναι πια οι Κινέζοι που αγοράζουν (αν και βλέπω αρκετές οικογένειες και παιδιά να γυρνανε με σχολικά), αλλά κάτι έγινε πρόσφατα ίσως και οι Τούρκοι έκαναν "απόβαση".
Çok güzel!Και Θεσσαλονίκη το ίδιο…τα ακίνητα στην Τουρκία ανέβηκαν 300% σε 2 χρόνια λόγω πληθωρισμού και υποτίμησης με αποτέλεσμα να αγοράζουν στις γειτονικές χώρες…μαζί με το πλεονέκτημα της βίζας…
-
Çok güzel!Καπαρώνουν θέσεις.. Η "οικονομική" απόβαση μερικές φορές προηγείται της στρατιωτικής.
-
Οχι γιατρέ.
Απλά φοβούνται ότι μια μέρα μπορεί να ξυπνήσουν στην Τουρκία με εμβατήρια και να μην μπορούν να φύγουν...
-
@criuser said in AN ΠΟΥΛΗΣΑΤΕ ΣΠΙΤΙ ΤΟ 2005 Ή ΔΕΝ ΑΓΟΡΑΣΕΤΕ ΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ!!!:
Οχι γιατρέ.
Απλά φοβούνται ότι μια μέρα μπορεί να ξυπνήσουν στην Τουρκία με εμβατήρια και να μην μπορούν να φύγουν...
Το πιο πιθανό σενάριο.
Το ενδιαφέρον ειναι οτι όλες ειναι γυναίκες και νεαρές κοπέλες. Δυο δυο ή και περισσότερες στο δρόμο. Ανδρες δεν έχω ακούσει. Ολες γυναίκες.
Μου έκανε εντύπωση.
AN ΠΟΥΛΗΣΑΤΕ ΣΠΙΤΙ ΤΟ 2005 Ή ΔΕΝ ΑΓΟΡΑΣΕΤΕ ΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ!!!