-
@criuser said in AN ΠΟΥΛΗΣΑΤΕ ΣΠΙΤΙ ΤΟ 2005 Ή ΔΕΝ ΑΓΟΡΑΣΕΤΕ ΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ!!!:
Για ανθρώπους που έχουν σταθερή εργασία και σταθερή περιοχή διαμονής, το να δίνουν ενοίκιο, αντί για δόση στεγαστικού, είναι απλά ανόητο...
Μόλις πήρες το μέρος των ξυστών...
-
@gatoz said in AN ΠΟΥΛΗΣΑΤΕ ΣΠΙΤΙ ΤΟ 2005 Ή ΔΕΝ ΑΓΟΡΑΣΕΤΕ ΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ!!!:
@famas said in AN ΠΟΥΛΗΣΑΤΕ ΣΠΙΤΙ ΤΟ 2005 Ή ΔΕΝ ΑΓΟΡΑΣΕΤΕ ΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ!!!:
@criuser said in AN ΠΟΥΛΗΣΑΤΕ ΣΠΙΤΙ ΤΟ 2005 Ή ΔΕΝ ΑΓΟΡΑΣΕΤΕ ΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ!!!:
Τα σπίτια που είναι πριν το 80 είναι μία κατηγορία, τα 80-90 άλλη κατηγορία, τα 1990-2015 άλλη και από το 2020 και μετά άλλη.
Για ανθρώπους που έχουν σταθερή εργασία και σταθερή περιοχή διαμονής, το να δίνουν ενοίκιο, αντί για δόση στεγαστικού, είναι απλά ανόητο...
μπορει στους αστους να τη δινει η μαμουά ή μπαμπουάς αλλα στην λαικη οικογενεια δεν υπαρχει. ειναι βολικο αυτο το παραμυθακι για τους εργολαβους και μονο.
Ε, ναι ρε γάτε, κόντυνε το λιγάκι.....
ειμαι σε μια σκληρη ερευνητικη προσπαθεια να βρω πως σε σπιτι στους αγιους αναργυρους ας πουμε στη δυτικη αθηνα, των μολις 200k δηλαδη οχι νεοδμητο, θα μπορεσει ενα ζευγαρι εργαζομενων με παιδια που παιρνει 2-2.5 ή και 3k και οι δυο, να μαζεψει 130k (100 για προκαταβολη και 30 για τα εξοδα) μεχρι τα 35 ωστε να παρει και δανειο που να κρατησει μεχρι τα 65, αλλα 100, οποτε να δινει δανειο = ενοικιο.
Σου έχω την λύση!
Για αρχή... https://www.in.gr/wp-content/uploads/2022/12/survivor.jpeg
Και μετά για να πάρουν κανά κιλό... https://cdn.sofokleousin.gr/sites/default/files/styles/node_full/public/2022-02/masterchef-2022-masterclass.jpg
Και μετά αφού φάνε καλά... https://youfly.com/wp-content/uploads/2022/08/love-island-skai.jpgΑνάπτυξη Ελλάδα 2022... Λεφτά υπάρχουν!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
-
ειμαι σε μια σκληρη ερευνητικη προσπαθεια να βρω πως σε σπιτι στους αγιους αναργυρους ας πουμε στη δυτικη αθηνα, των μολις 200k δηλαδη οχι νεοδμητο, θα μπορεσει ενα ζευγαρι εργαζομενων με παιδια που παιρνει 2-2.5 ή και 3k και οι δυο, να μαζεψει 130k (100 για προκαταβολη και 30 για τα εξοδα) μεχρι τα 35 ωστε να παρει και δανειο που να κρατησει μεχρι τα 65, αλλα 100, οποτε να δινει δανειο = ενοικιο.
Δεν θέλει 130Κ, με 60Κ ειναι μια χαρά. Πως θα τα μαζέψει? Πολύ δύσκολα εαν περιμένει να τα μαζέψει με τα μισθά. Θα τα μαζέψει από γονείς, κληρονομιά, οικοπεδάκι στο χωρίο κλπ. ή από οικονομίες του παρελθόντος. Και επειδή πλέον ολοι παντρέυονται μεγαλύτεροι, έχουν 5-10 χρόνια για να κάνουν αποταμίευση. Φυσικά όλα και πιο δύσκολα.
-
@fanis75 said in AN ΠΟΥΛΗΣΑΤΕ ΣΠΙΤΙ ΤΟ 2005 Ή ΔΕΝ ΑΓΟΡΑΣΕΤΕ ΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ!!!:
Δεν θέλει 130Κ, με 60Κ ειναι μια χαρά. Πως θα τα μαζέψει? Πολύ δύσκολα εαν περιμένει να τα μαζέψει με τα μισθά. Θα τα μαζέψει από γονείς, κληρονομιά, οικοπεδάκι στο χωρίο κλπ. ή από οικονομίες του παρελθόντος. Και επειδή πλέον ολοι παντρέυονται μεγαλύτεροι, έχουν 5-10 χρόνια για να κάνουν αποταμίευση. Φυσικά όλα και πιο δύσκολα.
φαινεται οτι ΕΣΥ ΕΙΧΕΣ προκατοβολη απο καποια μαγικη πηγη....
-
Γιατί το κάνεις προσωπικό!?!? Μίλησα εγω για εμένα? Εγώ δεν έχω σπίτι καρδιά μου.
Εγώ απλά είπα από που μπορεί να βρεθεί η προκαταβολή.
ΥΓ: πληροφοριακά η Ελλάδα έχει το μεγαλύτερο ποσοστό ιδιοκτησίας σε ακίνητα σε όλη την ΕΕ. Το μεγαλύτερο % ιδιοκατοίκησης!
-
Γιατί το κάνεις προσωπικό!?!? Μίλησα εγω για εμένα? Εγώ δεν έχω σπίτι καρδιά μου.
ΥΓ: πληροφοριακά η Ελλάδα έχει το μεγαλύτερο ποσοστό ιδιοκτησίας σε ακίνητα σε όλη την ΕΕ. Το μεγαλύτερο % ιδιοκατοίκησης!
αχαχαχ
-
Άσε τον τσέο ήσυχο, ρε Φάνη!
Χτίζει το αριστερό προφίλ του τώρα. -
@harisma23 said in AN ΠΟΥΛΗΣΑΤΕ ΣΠΙΤΙ ΤΟ 2005 Ή ΔΕΝ ΑΓΟΡΑΣΕΤΕ ΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ!!!:
Χτίζει το αριστερό προφίλ του τώρα.Σαν την Λιάνα ένα πράγμα...!!
-
Χτίζει το αριστερό προφίλ του τώρα.ο πολάιτχαρυ επανηλθε? που ησουν? τουαλετα?
-
@fanis75 said in AN ΠΟΥΛΗΣΑΤΕ ΣΠΙΤΙ ΤΟ 2005 Ή ΔΕΝ ΑΓΟΡΑΣΕΤΕ ΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ!!!
Και επειδή πλέον ολοι παντρέυονται μεγαλύτεροι, έχουν 5-10 χρόνια για να κάνουν αποταμίευση. Φυσικά όλα και πιο δύσκολα.
Ναι, γιατί στην Ελλάδα με πτυχίο+μεταπτυχιακό, όπως ξέρεις ξεκινάς με 5κ μισθό.
Τι λες βρε Φάνη; Εσύ πρέπει να τηλε-εργάζεσαι και να μένεις us, δεν εξηγείται αλλιώς. -
Χτίζει το αριστερό προφίλ του τώρα.ο πολάιτχαρυ επανηλθε? που ησουν? τουαλετα?
Σε σκεφτόμουν όλη νύχτα!
-
@xenos said in AN ΠΟΥΛΗΣΑΤΕ ΣΠΙΤΙ ΤΟ 2005 Ή ΔΕΝ ΑΓΟΡΑΣΕΤΕ ΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ!!!:
Ναι, γιατί στην Ελλάδα με πτυχίο+μεταπτυχιακό, όπως ξέρεις ξεκινάς με 5κ μισθό.
Τι λες βρε Φάνη; Εσύ πρέπει να τηλε-εργάζεσαι και να μένεις us, δεν εξηγείται αλλιώς.Είπα εγώ πουθενά κάτι τέτοιο? Ίσα ίσα έγραψα το αντίθετο, ότι πλέον όλο και πιο δύσκολα η αποταμίευση. Αλλά σήμερα σπίτια αγοράζουν αυτοί που αποταμίευσαν πριν 20-30 χρόνια πρφανώς, οι σημερινοί 45-50αρηδες. Ο 30αρης προφανώς και δεν μπορεί να αγοράσει σπίτι (εκτος εαν έχει από οικογένεια κλπ.) όπως δηλαδή συμβαίνει σε όλο τον κόσμο.
-
Μπα ούτε αυτοί. 12 έτη μνημόνιο και πανδημία. Ποιος μπορούσε να μαζέψει; Πάνε αυτά. Τώρα έχουμε πληθωρισμό. Θα πάρει καμία 3-6 έτη και αυτός μέχρι να πούμε πως πλέον μπορούμε να έχουμε μια σταθερή αγοραστική δύναμη. Πάμε στα 15-18 έτη με συνεχόμενες οικονομίες κρίσεις. Μετά, φροντιστήρια, σπουδές παιδιων κτλ. πάει η ευκαιρία για αποταμίευση και σπίτι. Διότι πιο μετά σε ακόμα μεγαλύτερη ηλικία, δεν σου δίνουν και δάνειο.
Όταν τα λέω με λέτε καραγκιόζη και ηλίθιο. Δεν έχετε καταλάβει ακόμα τι έχει συμβεί σε μια ολόκληρη γενιά. Γιατί πολύ απλά δεν συνέβη σε εσάς.
Όπως είχα γράψει σε άλλο νήμα, η αγοραστική δύναμη έχει πέσει κατακόρυφα, καμία σχέση με αυτά που έχετε ως δεδομένα τη δεκαετία του 80-90 όπου κάθε τριετία σε έβρισκε με καλύτερη αγοραστική δύναμη από πριν.
Μετά το μνημόνιο κάθε 3ετια πέφτει αισθητά η αγοραστική σου δύναμη. Ποιος υπάλληλος να αποταμιεύσει και τι; Μόνο όσοι κληρονομούν και πωλουν πάγια, ή έχουν μετρητά οι γονείς τους και δίνουν το 30-50% της αξίας ενός σπιτιού και μπαίνουν σε δόσεις. Κάποτε θα τελειώσουν και αυτοί και θα έχουν πουλήσει ότι πουλιέται.
Αργά η γρήγορα θα φανεί αυτό και στην κοινωνία ως κατάλοιπο.
Τότε οι σημερινοί 50αρηδες θα είστε παππούδες με παιδιά που ακόμα δεν έχουν βρει τα πατήματα τους.Η λύση είναι να πέσει το τμ κάτω από τα 900-800 ευρώ. Αυτό πρέπει να τεθεί ως βάση γύρω από τις πολιτικές που θα επιλεγούν. Δηλαδη με ποιες πολιτικές και εργαλεία θα πέσει το κόστος κατασκευής σε αυτά τα επίπεδα. Από εκεί να ξεκινήσουμε και όχι να διευκολύνουμε να αγοραστούν ακριβά τα σημερινά. Διότι σε μια λάθος στιγμή τα δάνεια θα κοκκινίζουν κατά χιλαιδες. Τα είπα πιο πάνω. Αυτό θεωρώ μπορεί να το φέρει εις πέρας μονάχα ένα υπουργείο με συγκεκριμένο χαρτοφυλάκιο που θα είναι επιφορτισμένο να βρει λύσεις σε αυτά τα ζητούμενα
-
@lap said in AN ΠΟΥΛΗΣΑΤΕ ΣΠΙΤΙ ΤΟ 2005 Ή ΔΕΝ ΑΓΟΡΑΣΕΤΕ ΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ!!!:
Όταν τα λέω με λέτε καραγκιόζη και ηλίθιο. Δεν έχετε καταλάβει ακόμα τι έχει συμβεί σε μια ολόκληρη γενιά. Γιατί πολύ απλά δεν συνέβη σε εσάς.
-
Δεν ισχύει, έχει πέσει στο 73% και πλησιάζει το μέσο όρο της Ευρώπης (70%)
https://www.statista.com/statistics/246355/home-ownership-rate-in-europe/ -
Έχω μία απορία, οι έννοιες ψιλή και χοντρή κυριότητα (επικαρπία), υπάρχουν στα ξένα;.πχ, εγώ νομικά δεν έχω δικό μου σπίτι. Διαμένω στην κατοικία που μου παραχωρούν δωρεάν οι , υπέργηροι πλέον, γονείς μου. Έχω μόνο την ψιλή κυριότητα από το διαμέρισμα στο οποίο διαμένω, την επικαρπία κρατούν οι γονείς μου μέχρι το τέλος της ζωής τους.
Υπάρχουν εκατοντάδες χιλιάδες σαν και μένα στη χώρα μας. Όλοι μας τύποις θεωρούμαστε ότι δεν έχουμε δικό μας σπίτι, γιατί δεν έχουμε την πλήρη κυριότητα, αλλά μόνο την ψιλή. Αλλιώς το 73% θα ανέβαινε κατακόρυφα. -
Στο 73% συμπεριλαμβάνονται αυτοί που έχουν ψιλή κυριότητα μόνο; κανονικά δεν θα έπρεπε. Πρακτικά οι ιδιοκατοικούντες νομίζω είναι παραπάνω από 73% εξαιτίας αυτού.
-
Και όμως νομίζω ότι η ψιλή κυριότητα είναι θεωρητικά το πιο βαρύ δικαίωμα, αν υπάρχει τέτοια έννοια. Π.χ. η ψιλή μπορεί να πωληθεί χωρίς τη συγκατάθεση της επικαρπίας, το αντίθετο δεν ισχύει. Τα παραπάνω με κάθε επιφύλαξη.
Το σίγουρο είναι ότι είσαι ιδιοκτήτης για το κράτος, καθώς και λογιστικά το δηλώνεις το δικαίωμα σου αλλά και σε κάθε άλλη πράξη, όπως πολεοδομικά θέματα αναφέρεται ο ψιλός κύριος.
-
@civil357 said in AN ΠΟΥΛΗΣΑΤΕ ΣΠΙΤΙ ΤΟ 2005 Ή ΔΕΝ ΑΓΟΡΑΣΕΤΕ ΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ!!!:
Και όμως νομίζω ότι η ψιλή κυριότητα είναι θεωρητικά το πιο βαρύ δικαίωμα, αν υπάρχει τέτοια έννοια. Π.χ. η ψιλή μπορεί να πωληθεί χωρίς τη συγκατάθεση της επικαρπίας, το αντίθετο δεν ισχύει. Τα παραπάνω με κάθε επιφύλαξη.
Το σίγουρο είναι ότι είσαι ιδιοκτήτης για το κράτος, καθώς και λογιστικά το δηλώνεις το δικαίωμα σου αλλά και σε κάθε άλλη πράξη, όπως πολεοδομικά θέματα αναφέρεται ο ψιλός κύριος.
Αυτός που θα καταφέρει να πουλήσει την ψιλή κυριότητα σε ένα ακίνητο το οποίο ο αγοραστής θα το δικαιούται μετά το θάνατο των επικαρπωτών, οι οποίοι θα μπορούν να χρησιμοποιούν ή νοικιάζουν ή ακόμη και να υποθηκεύουν τα δικαιώματά τους διά βίου, είναι μεγάλος μάγκας...
-
Ολα είναι θέμα τιμής πώλησης.
Να το υποθηκεύουν δεν μπορούν. Μόνο την χρήση έχουν.
AN ΠΟΥΛΗΣΑΤΕ ΣΠΙΤΙ ΤΟ 2005 Ή ΔΕΝ ΑΓΟΡΑΣΕΤΕ ΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ!!!