-
@fanis75 said in NISSAN FORUM:
@realzeus said in NISSAN FORUM:
Από διαβολική σύμπτωση, το Drive Αυγούστου 2021, είχε συγκριτική δοκιμή Micra με Swift, με χειροκίνητα όμως. Διαφορά σε όλην την δοκιμή 1,3 λίτρα, υπέρ του Swift.
Ναι τόσο θα είναι σε μια δοκιμή (2αρι με το CVT), αλλά σε κίνηση πόλης (αυτό συζητάμε) το Μίκρα χτυπάει εύκολα 8αρια.
Πόσο έγραψε η δοκιμή να σας πω εγώ με κάποια δεκάδες χιλιαδες χιλιομετρα
-
Επειδή αναφέρθηκε η διορατικότητα της Toyota με τα υβριδικά να πούμε ότι σε κάποιες αγορές απλά δεν τα αγοράζουν, ΗΠΑ 16 % των πωλήσεων της Toyota είναι υβριδικά (και το νούμερο αυτό το ανεβάσει το RAV4 με το 28 % αυτών να είναι υβριδικά) όταν στην ΕΕ είναι το 53 %.
-
@super-t said in NISSAN FORUM:
Επειδή αναφέρθηκε η διορατικότητα της Toyota με τα υβριδικά να πούμε ότι σε κάποιες αγορές απλά δεν τα αγοράζουν, ΗΠΑ 16 % των πωλήσεων της Toyota είναι υβριδικά (και το νούμερο αυτό το ανεβάσει το RAV4 με το 28 % αυτών να είναι υβριδικά) όταν στην ΕΕ είναι το 53 %.
Με την τιμή των καυσίμων στις ΗΠΑ, δεν έχουν κανένα λόγο να αγοράσουν υβριδικά! Μην ξεχνάμε ότι πριν λίγα χρόνια τα 5λιτρα V8 ηταν η νόρμα και τα θεωρούσαν και βασικές εκδόσεις, αφού τα γρήγορα ήταν 6+ λίτρα!
Τέλος, στις ΗΠΑ πουλάει πολύ η Λέξους, εκεί νομίζω τα υβρίδια είναι αρκετά παραπάνω.
-
@iceman7 said in NISSAN FORUM:
Και εγώ θέλω να το οδηγήσω και η τιμή ειναι καλή. Όμως με φρενάρουν τα εξής:
- Από τα πιο παλιά μοντέλα στην αγορά
- Οριακός κινητήρας, χωρίς τίποτα σύγχρονο, έστω mHEV σύστημα.
- Πιστεύω ότι θα καίει αρκετά, πάνω από 8αρια στην πόλη με το CVT.
Με τη εξοπλισμό αυτή η τιμή;
Λογικά τον βασικό...έκδοση Energy. Εμένα μου είπαν για 17.200 (με μεταλλικό) για την Accenta στα ετοιμοπαράδοτα που έχουν έκπτωση €400.
Και βασικά και σε ρύπους θα είναι πάνω από 120 WLTP αρα δεν θα μπαίνει καθε μέρα δακτυλιο
16600 για Acenta λευκό cvt με δώρο αισθητήρες και ισως καποια ψιλολόγια ακόμα μαζι με την έκπτωση 400€.
Ειχα δει πρώτα το swift,πιο άνετο για τα κεφαλια πίσω αν και μου φαίνεται εχει πιο μικρο χωρο αποσκευών από το micra αλλά ήταν αποδεκτο συνολικά.Η κουβέντα σταμάτησε οταν μου ειπε ο πωλητης για παράδοση Ιούνιο+ του 22.
ό δακτύλιος δεν με απασχολεί,κινούμαι περιμετρικά.
Μετά από τρια χρονια συμβίωσης με υβριδικό yaris ψαχνω κάτι διαφορετικό.Να σημείώσω ότι το yaris είναι όντως οικονομικό,ευκολοδήγητο αλλά τουλαχιστον σε μενα τα οφέλη της υβριδικότητας ηταν πολύ μικρά γιατι κινούμαι Κηφισό και Α.Ο.Αν καποιος κινείται πιο κεντρικά και μάθει να ζυγίζει σωστά το γκάζι πετυχαινει καταναλώσεις καλύτερες από diesel.Ηταν η πρώτη φορά πάντως που οδήγησα μικρό turbo 1.0 βενζινης και μπροστά στο yaris μου φάνηκε πύραυλος!! -
Sandero cvt?
Δεν μπαινει όμως δακτύλιο -
@armodios said in NISSAN FORUM:
Μετά από τρια χρονια συμβίωσης με υβριδικό yaris ψαχνω κάτι διαφορετικό.Να σημείώσω ότι το yaris είναι όντως οικονομικό,ευκολοδήγητο αλλά τουλαχιστον σε μενα τα οφέλη της υβριδικότητας ηταν πολύ μικρά γιατι κινούμαι Κηφισό και Α.Ο.Αν καποιος κινείται πιο κεντρικά και μάθει να ζυγίζει σωστά το γκάζι πετυχαινει καταναλώσεις καλύτερες από diesel.Ηταν η πρώτη φορά πάντως που οδήγησα μικρό turbo 1.0 βενζινης και μπροστά στο yaris μου φάνηκε πύραυλος!!
Εγκεφαλικό ο Fanis75...
-
@lap said in NISSAN FORUM:
Sandero cvt?
Δεν μπαινει όμως δακτύλιοπαίζει και αυτό αν και εχω καποιους περιορισμους στο πλάτος.
Γενικά από οσα εχω δει μεχρι τώρα,renault clio expression 1.0 cvt περιπου 18200€, opel corsa 1.2 GSLine AT8(η διαφορα με την elegance αν θυμαμαι σωστα ήταν μόνο 600€) 20500€, citroen C3 EAT6 ειχε παράδοση σχετικά άμεσα αλλά ήταν St James 18900€ οπότε τα 16660€ του micra μου φαίνονται πολύ καλά! -
Και εγώ θέλω να το οδηγήσω και η τιμή ειναι καλή. Όμως με φρενάρουν τα εξής:
- Από τα πιο παλιά μοντέλα στην αγορά
- Οριακός κινητήρας, χωρίς τίποτα σύγχρονο, έστω mHEV σύστημα.
- Πιστεύω ότι θα καίει αρκετά, πάνω από 8αρια στην πόλη με το CVT.
Με τη εξοπλισμό αυτή η τιμή;
Λογικά τον βασικό...έκδοση Energy. Εμένα μου είπαν για 17.200 (με μεταλλικό) για την Accenta στα ετοιμοπαράδοτα που έχουν έκπτωση €400.
Και βασικά και σε ρύπους θα είναι πάνω από 120 WLTP αρα δεν θα μπαίνει καθε μέρα δακτυλιο
16600 για Acenta λευκό cvt με δώρο αισθητήρες και ισως καποια ψιλολόγια ακόμα μαζι με την έκπτωση 400€.
Ειχα δει πρώτα το swift,πιο άνετο για τα κεφαλια πίσω αν και μου φαίνεται εχει πιο μικρο χωρο αποσκευών από το micra αλλά ήταν αποδεκτο συνολικά.Η κουβέντα σταμάτησε οταν μου ειπε ο πωλητης για παράδοση Ιούνιο+ του 22.
ό δακτύλιος δεν με απασχολεί,κινούμαι περιμετρικά.
Μετά από τρια χρονια συμβίωσης με υβριδικό yaris ψαχνω κάτι διαφορετικό.Να σημείώσω ότι το yaris είναι όντως οικονομικό,ευκολοδήγητο αλλά τουλαχιστον σε μενα τα οφέλη της υβριδικότητας ηταν πολύ μικρά γιατι κινούμαι Κηφισό και Α.Ο.Αν καποιος κινείται πιο κεντρικά και μάθει να ζυγίζει σωστά το γκάζι πετυχαινει καταναλώσεις καλύτερες από diesel.Ηταν η πρώτη φορά πάντως που οδήγησα μικρό turbo 1.0 βενζινης και μπροστά στο yaris μου φάνηκε πύραυλος!!Το δινεις το γιαρις; αν ναι στειλε μηνυμα με ενδιαφέρει
-
@realzeus said in NISSAN FORUM:
Εγκεφαλικό ο Fanis75...
Αχαχαχα!!!
Κανένα εγκεφαλικο, ολοι ξερουν οτι το προηγουμενο Γιαρος ειναι αργο και οχι η καλυτερη υλοποιηση υβριδίου. Επισης γνωστό οτι το όφελος ειναι εντός πόλης.
-
Ηταν η πρώτη φορά πάντως που οδήγησα μικρό turbo 1.0 βενζινης και μπροστά στο yaris μου φάνηκε πύραυλος!!
εγώ που είμαι ακριβώς στην ανάποδη, μετά από απεριόριστη ταλαιπωρία με μικρά turbo και σπαστικό lag στα πρώτη-δευτέρα, το (νέο) Yaris μου φάνηκε ιδανικό με την ηλεκτρική του απόκριση εντός συνόρων, ειδικά στην σβέλτη οδήγηση, καλά το παλιό δεν το συζητώ επιταχύνσεις ποδηλάτου.
Ναι τόσο θα είναι σε μια δοκιμή (2αρι με το CVT), αλλά σε κίνηση πόλης (αυτό συζητάμε) το Μίκρα χτυπάει εύκολα 8αρια.
δεν νομίζω ότι θα είναι τόσο χάλι το Micra, αφου θεωρητικά σε συνθήκες μέτριας κίνησης κάτι κάνει το cvt, τα μείον είναι άλλα, τα έχεις αναφέρει, πόσο χαζό που δεν φέρνουν το epaoua.
-
Το yaris ήταν leasing που δεν ανανεώθηκε.
Σκέφτομαι να ξαναπάω για test drive και να κινηθώ πιο κεντρικά μήπως βγάλω καλύτερα συμπεράσματα για κατανάλωση.Γενικα πάντως η τιμή είναι θετικός παράγοντας για να προχωρήσω.Και λίγο off topic,αν και δεν είμαι φαν των μεταχειρισμένων,πόσο μάλλον τώρα που έχουν ακριβυνει και αυτα, renault clio edc θα σκεφτόταν κάποιος για αγορά αν είναι προσεγμένο κτλ; -
renault clio edc θα σκεφτόταν κάποιος για αγορά αν είναι προσεγμένο κτλ;
Ναι εφόσον:
- Δεν είναι εισαγωγής με άγνωστα χιλιόμετρα.
- Η κυρίως κίνηση θα είναι εκτός πόλης
- Υπάρχουν μερικά χρήματα στην άκρη για επισκευή/συντήρηση του κιβωτίου.
-
Το yaris ήταν leasing που δεν ανανεώθηκε.
Σκέφτομαι να ξαναπάω για test drive και να κινηθώ πιο κεντρικά μήπως βγάλω καλύτερα συμπεράσματα για κατανάλωση.Γενικα πάντως η τιμή είναι θετικός παράγοντας για να προχωρήσω.Και λίγο off topic,αν και δεν είμαι φαν των μεταχειρισμένων,πόσο μάλλον τώρα που έχουν ακριβυνει και αυτα, renault clio edc θα σκεφτόταν κάποιος για αγορά αν είναι προσεγμένο κτλ;Ρωτησες τιμή εξαγοράς ; αν ναι τι σου ειπαν; μπορείς να το περασεις σε οποιον τρίτο θες ..
-
Ψάχνει φίλος κατηγορία C suv. Προτιμά 4Χ4 (όχι αυστηρά), θέλει να αποφύγει τα γνωστά νταβατζιλικια των 2λιτρων, και φοβάται να πάει σε diesel λόγω της γνωστής-αγνωστης τρομοκρατίας. Μετά από πολλές συζητήσεις και σκέψεις (ξέρει πολύ καλά την αγορά, και γενικά), περιμένει να δει το Qasqai e-power.
Τι γνωρίζουμε μέχρι τώρα για αυτούς τους κινητήρες; Γενικά δεν έχουν γραφτεί πολλα, αλλά φαίνεται ότι είναι μία χρυσή τομή μεταξύ της εποχής των ηλεκτρικών και των Μ.Ε.Κ που ζούμε ακόμη.
Ιδέες; Σκέψεις; Γνώσεις;
-
Καλησπέρα παιδιά είμαι νέο μελος έχω ένα Nissan micra 2007 1.2 cc με 197.000 χλμ και βάζω από συγκεκριμένο πρατήριο της shell κάθε Τρίτη με προσφορά και μου έβγαλε με 40 λίτρα 350χλμ όλα εντός πόλης ...σε εσάς πόσο βγαζει;Τι να κοιτάξω να δω αν έχει χαλάσει κάτι;Αλλιώς σκεφτομαι για υγραέριο αν έχει βάλει κάποιος ας πει.. Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις!!!
-
Πω,πω! παίρνω που και που ένα κασκάι πετρέλαιο στη δουλειά και για 350 χλμ είναι ζήτημα αν θέλω 22 λίτρα. Επίσης πρόσφατα έκανα 1500 χλμ με ένα σκόντα κόντιακ 2.000 κυβικά πετρέλαιο και έβγαλε μέση όσο και το 1500 ντάστερ, 6,8 λ/100 χλμ.!
-
@dublin said in NISSAN FORUM:
Ψάχνει φίλος κατηγορία C suv. Προτιμά 4Χ4 (όχι αυστηρά), θέλει να αποφύγει τα γνωστά νταβατζιλικια των 2λιτρων, και φοβάται να πάει σε diesel λόγω της γνωστής-αγνωστης τρομοκρατίας. Μετά από πολλές συζητήσεις και σκέψεις (ξέρει πολύ καλά την αγορά, και γενικά), περιμένει να δει το Qasqai e-power.
Τι γνωρίζουμε μέχρι τώρα για αυτούς τους κινητήρες; Γενικά δεν έχουν γραφτεί πολλα, αλλά φαίνεται ότι είναι μία χρυσή τομή μεταξύ της εποχής των ηλεκτρικών και των Μ.Ε.Κ που ζούμε ακόμη.
Ιδέες; Σκέψεις; Γνώσεις;
Δεν είμαι προκατελημενος αλλά θα πρότεινα Suzuki S cross. Και έχει τα πάντα και φθηνά.
-
Η αλήθεια όμως είναι οτι το suzuki είναι άσχημο , πολύ δύσκολα θα πάρει έγκριση απο Την Γυναίκα...
-
@monman2 said in NISSAN FORUM:
Η αλήθεια όμως είναι οτι το suzuki είναι άσχημο , πολύ δύσκολα θα πάρει έγκριση απο Την Γυναίκα...
Έχεις ένα δίκιο, αλλά αν περιμένεις να πάρεις έγκριση από γυναίκα για αυτοκίνητο... Εκ πείρας κάνουν επιλογές στα αυτοκίνητα για τους λάθος λόγους.
Καλύτερα πάρε scooter ηλεκτρικό.
-
Ακριβώς διαλέγουν αυτοκίνητο για το χρώμα!!!!!
Ούτε κινητήρες, ούτε ανάρτηση ούτε τίποτα.
NISSAN FORUM