-
-
Τι σχέση έχει αυτό με τη Ford?
-
Και τα Φορντ μπορουν να πεσουν σε νερο
-
@alexandros-k said in FORD FORUM:
Και τα Φορντ μπορουν να
πεσουνγεμίσουνσενεροΓια το mondeo μου μιλάτε;
-
Τελικα λυθηκε το μυστηριο και μαλιστα το ελυσε η γυναικα μου! Στο νορμαλ βγαζει αυτο το χρεπι (μοντεο δεν ξερω τι ειναι) ενω στο σπορτ βγαζει Μασταγκ.
-
@gol said in FORD FORUM:
Χαιρετε.
Ας σημειωθη και εδω.Προσοχη στον ιμαντα χρονισμου για 1.0 fiesta mk 7 και focus mk3.
Αλλαγη ανα δεκαετια ή 240000 χιλιομετρα (150000 μιλια).Ειναι εμβαπτισμενος στο λιπαντικο (λαδι) και ειναι ακριβη η αλλαγη του.
Προσοχη στην αλλαγη λιπαντικου (λαδιου).
Συχνη αλλαγη, ΜΟΝΟ με το συνιστωμενο λιπαντικο (λαδι), ωστε να διατηρειται και ο ιμαντας.
Αλλα λιπαντικα (λαδια) εχουν συστατικα τα οποια φθειρουν πολυ τον ιμαντα και διαλυεται.Προδιαγραφή λιπαντικού (λαδιού) για 1.0 μκ7 φιεστα (και μκ3 φοκους).
5-20
WSS-M2C948-BAPI SN και ILSAC GF-5.
Υπαρχουν αναφορες οτι πιθανως, ο φθαρμενος ιμάντας να επηρεάσει το φρεναρισμα και την αντλια τούρμπο.
-
C-MAX του 2016 Βενζίνη 1.0 στα 180Κ αβασάνιστα ως τότε, κούρεψε δόντια με αποτέλεσμα να στραβώσει βαλβίδες. Δεν είχε αλλαχτεί ποτέ. Το καλό είναι ότι οι βαλβίδες είναι μόνο 12, οπότε πειράχτηκαν μερικές.
Αντιπροσωπεία άγγιξε το 1,5Κ η επισκευή. -
@famas said in FORD FORUM:
C-MAX του 2016 Βενζίνη 1.0 στα 180Κ αβασάνιστα ως τότε, κούρεψε δόντια με αποτέλεσμα να στραβώσει βαλβίδες. Δεν είχε αλλαχτεί ποτέ. Το καλό είναι ότι οι βαλβίδες είναι μόνο 12, οπότε πειράχτηκαν μερικές.
Αντιπροσωπεία άγγιξε το 1,5Κ η επισκευή.κακώς τον άφησες τόσα χλμ., αν ευθύνεσαι εσύ...η ford λεει για 200.000χλμ η 10 χρόνια αλλά ουτε αυτοί το πιστεύουν
-
Το αυτοκίνητο ούτε λάμπα δεν είχε κάψει ως τότε. Πάλι καλά που δεν τον έκοψε εντελώς τον ιμάντα, να κάνει πιο μεγάλη ζημιά. Θεωρητικά ήταν εντός πλαισίων μη αλλαγής, θεωρητικά πάντα, αλλά η πραγματικότητα είναι διαφορετική.
-
@famas said in FORD FORUM:
Το αυτοκίνητο ούτε λάμπα δεν είχε κάψει ως τότε. Πάλι καλά που δεν τον έκοψε εντελώς τον ιμάντα, να κάνει πιο μεγάλη ζημιά. Θεωρητικά ήταν εντός πλαισίων μη αλλαγής, θεωρητικά πάντα, αλλά η πραγματικότητα είναι διαφορετική.
Η ιδια ακριβως ζημια ειναι, σχεδον παντα κουρευει τα δοντια στο γραναζι του στροφαλου (αφου αυτος δινει την κινηση και στα πανω) και υστερα ο ιμαντας μενει ακινητοποιημενος, οι εκκεντροφοροι δεν γυρνανε οπως οταν κοπει. Η μεγαλυτερη ζημια γινετε οταν χαλασει ο τεντωτηρας ή καποιο σταθερο ραουλο και ο ιμαντας γυριζει στο μιζαρισμα, εκει δεν τη γλυτωνει καμια βαλβιδα.
-
To δικο μου 1.0αρη ειναι του 2015,συμπληρωνει το καλοκαιρι 9 ετη και εχει γυρω στα 80.000 χιλ,με παιρνει να το αφησω για 10ετια? Ποσα πρεπει να υπολογισω για την αλλαγη του,500+ σε συνεργειο?
-
@ken11 said in FORD FORUM:
To δικο μου 1.0αρη ειναι του 2015,συμπληρωνει το καλοκαιρι 9 ετη και εχει γυρω στα 80.000 χιλ,με παιρνει να το αφησω για 10ετια? Ποσα πρεπει να υπολογισω για την αλλαγη του,500+ σε συνεργειο?
640 τελευταία τιμή σε εξουσιοδοτημένο με παραστατικά FORD. Μοντέλο 3/2015 με λίγο πάνω από 100Κ χλμ, ο ιμάντας βγήκε με μικρή αλλά υπαρκτή φθορά.
-
αν σκέφτεσαι να κρατήσεις το αυτοκίνητο καλό είναι να τον αλλάξεις σύντομα, μέχρι τέλος του χρόνου θα έλεγα
-
@dimitrioskosmas said in FORD FORUM:
αν σκέφτεσαι να κρατήσεις το αυτοκίνητο καλό είναι να τον αλλάξεις σύντομα, μέχρι τέλος του χρόνου θα έλεγα
Ναι θα το κρατήσω το αυτοκίνητο για πολλά χρόνια ακόμη.Εχει δύο μάρκες ιμάντα χρονισμού αν δεν κάνω λαθος,η Ford τι βαζει,continental? Είναι κάποιος πιο ανθεκτικός η βάζεις πάλι τον ίδιο όπως είχε εξ'αρχης?
-
Ναι θα το κρατήσω το αυτοκίνητο για πολλά χρόνια ακόμη.Εχει δύο μάρκες ιμάντα χρονισμού αν δεν κάνω λαθος,η Ford τι βαζει,continental? Είναι κάποιος πιο ανθεκτικός η βάζεις πάλι τον ίδιο όπως είχε εξ'αρχης?
Eγω είχα βάλει γνήσιο ιμαντα, τεντωτήρα, αντλια νερού (1600 ecoboost) και SKF τον ιμάντα δυναμό
πάρε εδώ
https://fordvasilakis.gr/ τηλέφωνο και πάρε προσφορές για τα γνήσια ανταλλακτικά και aftermarket και μετά αποφασίζεις. Κάνει καλές τιμές στα γνήσια.νομίζω η ford βάζει dayco
-
Dayco η φορντ, ωστοσο εχει αναφερθη οτι ο κοντιντενταλ ειναι ενισχυμενος.
-
Τα FORD ecoboost focus και Fiesta εχουν ολα τον ιμαντα σε λαδι?
Κατι διαβασα για αδυναμιες αυτης της τεχνολογιας -
Ισχύει. Μάπα
-
@slowmotion said in FORD FORUM:
Τα FORD ecoboost focus και Fiesta εχουν ολα τον ιμαντα σε λαδι?
Κατι διαβασα για αδυναμιες αυτης της τεχνολογιαςΟχι. Τα χιλιαρια και οχι ολα.
-
Εχει αντικατασταθει με καδενα στα τελευταια μοντελα,αυτο εχει αναφερθει αλλα δεν το εχω διασταυρωσει,ουτως η αλλως τα μοντελα ειναι προς καταργηση,αλλα καλο ειναι να γνωριζουμε διοτι καποιος ισως ενδιαφερθει να αγορασει.
FORD FORUM