-
@fanis75 said in Πόσο κοστίζει το σέρβις του αυτοκινήτου σας?:
@driver-m said in Πόσο κοστίζει το σέρβις του αυτοκινήτου σας?:
Για να στο κανω και πιο λιανα. Προσφατα που ηθελα αλλαγη μπροστινων δισκων και τακακιων στην 320 μου ζητησε εξουσιοδοτημενο 350 ευρω και με υγρα φρενων 400.
Εγω τα αλλαξα ολα αυτα σε εξειδικευμενο με 230 ευρω me zimmernann δισκους, textar τακακια και ΑΤΕ υγρα φρενων. Ειναι 40% διαφορα ή δεν ειναι? Παμτα με αποδειξη εννοειται.Και εμείς την bmw σε εξειδικευμένο την πάμε και γλυτώνουμε 30-40% με τον τρόπο που λές (δίσκους, τακάκια κλπ.). Όμως κυρίως στις μεγάλες εργασίες (εκτός σέρβις) και όχι στα ετήσια σέρβις. Τώρα π.χ. το κόστο πήγε €850, στον Σπανό θέλαμε €1.500 με την έκπτωση (50%) που έχω στην εργασία. Αλλά στα λάδια η διαφορά τιμής είναι πολύ μικρότερη.
Σε ποσοστο ουτε εκει ειναι μικρη η διαφορα αλλα σε απολυτο νουμερο ειναι. Πχ σε εξειδικευμενο 4,5 λιτρα λαδι castrol edge 5-40 και φιλτρο ΜΑΝΝ θελω ουτε 100 ευρω. Σε αντιπροσωπεια παιζει να ηθελα κατω απο 180? Με τιποτα. Απλα τα 80 ευρω δεν φαινονται πολλα σαν νουμερο αλλα ποσοστιαια ειναι.
Ωστοσο ξαναγραφω οτι για μια διετια που λιγο πολυ μονο αυτα θες κι εγω θα το πηγαινα σε εξουσιοδοτημενο για να εχω την εγγυηση για καποιο κατασκευαστικο λαθος που φαινεται σχετικα αμεσα.
Καποιοι που εχουν 5ετεις ή 7ετεις εγγυησεις ομως θελουν πολυ περισσοτερα απο τα βασικα αναλωσιμα. Κι εκει το κοστος που δινεις εξτρα ειναι εντελως ασυμφορο. -
Εγώ τώρα τι να γράψω.. Τα είπατε εσείς. Ναι κάποια ανταλλακτικά είναι πάρα πολύ ακριβά όπως και κάποιες συγκεκριμένες εργασίες. Υπάρχουν λύσεις εκτός αντιπροσωπείας στα μισά χρήματα ειδικά σε τακάκια.
Λάδια αν και πανάκριβα θα πάρω από αντιπροσωπεία γιατί στο ίδιο sae η διαφορά τιμής είναι μικρή σε σχέση με του εμπορίου. Ιμάντα χρονισμού όμως θα αλλάξω σε ανεξάρτητο εκτός αντιπροσωπείας.
Μικρό σέρβις πάντως σε εξουσιοδοτημένο έχει φυσιολογικές τιμές το suzuki. Κάθε περίπτωση είναι διαφορετική..
Καλά στο stelvio τελικά κάποιο λάθος θα κάνανε.. Μη περνάς από εκεί να σε ξεχάσουν
Α.. #mono_vitara
PS Ξέχασα.. Εκεί που λέει ο νιάου ότι εγώ πέρασα ο αιλουρος από τα lidl aka Ford Puma είχε αφήσει ποδιές και προφυλακτήρα για σουβενίρ..
-
Η αντιπροσωπεία αν για κάτι αξίζει είναι για έλεγχο ανάρτησης και συστήματος διεύθυνσης, πολύ γρήγορα και λόγω εμπειρίας γνωρίζουν σε τι είναι περισσότερο ευπαθές ένα αυτοκίνητό . Μέχρι και το λοστό μπαμ μπαμ ξέρουν που να τον τοποθετήσουν και τι να πιέσουν.
Υ.γ. λαμόγια είναι και αυτοί,η Μερσεντές Ελλάδας έφαγε πρόστιμο από τη Γερμανία γιατί γέμιζε τους υδράργυρους στη Θεσσαλονίκη.......13-14 μήνες ζωή,12 η εγγύηση
-
Στο κορολα πάντως μετά από 17 χρόνια και 185χιλ χλμ δεν έχω δώσει ποτέ πάνω από 300.
Συνήθως μικρό σέρβις 110 , μεγάλο σέρβις με καμιά αλλαγή 200...Όλα αυτά τα χρόνια δύο τρεις φορές το πήγα σε μάστορα της γειτονιάς. Η διαφορά ήταν 30 ευρώ στο απλό σέρβις, χωρίς απόδειξη και υλικά ότι γουστάρει. Τελικά τα ζυγισα και από τότε μόνο αντιπροσωπεία.
-
Με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 5 χρόνων και 73Κ χιλιομέτρων με το Focus mk3.5 1.5 TDCi μου, υπολόγισα το κόστος συντήρησης του:
- 5 επισκέψεις για σέρβις και 2 για αλλαγή λαδιών σε εξουσιοδοτημένο: 866 Ευρώ.
- Αγορά ενός φίλτρου αέρα Pipercross και ενός σετ καθαρισμού του: 60 Ευρώ.
- Μία αλλαγή τακακιών μπρος πίσω, υγρών φρένων και καθαρισμό στο Μοραρη: 150 Ευρώ.
- Δύο αλλαγές σετ ελαστικών 225/45/17 (με τις σχετικές εκπτώσεις και την πώληση των παλαιών): 650 Ευρώ.
Ευτυχώς δεν υπήρξε κανένα απρόοπτο έξοδο, οπότε νομίζω ότι ο απολογισμός είναι πολύ θετικός και συγκρίσιμος με συντήρηση εκτός δικτύου.
-
@harisma23 said in Πόσο κοστίζει το σέρβις του αυτοκινήτου σας?:
Με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 5 χρόνων και 73Κ χιλιομέτρων με το Focus mk3.5 1.5 TDCi μου, υπολόγισα το κόστος συντήρησης του:
3) Μία αλλαγή τακακιών μπρος πίσω, υγρών φρένων και καθαρισμό στο Μοραρη: 150 Ευρώ.Ουάο!!! Μόνο?? Στην 116i στα 76.000χλμ που την έδωσα είχα αλλάξει 3 φορές τακάκια και 1 φορά δίσκους. Τακάκια ήθελα κάθε 25.000χλμ περίπου, ειδικά τα πίσω τα έτρωγε το αντισπίν για πλάκα! Και μου έλεγε ο φίλος μου μηχανικός ότι τα νέα Μινι είχαν θέμα γιατί θέλανε τακα΄κια σε κάθε σέρβις (περίπου στα 16-20.000χλμ) και ο κόσμος έκραζε!
-
- 5 επισκέψεις για σέρβις και 2 για αλλαγή λαδιών σε εξουσιοδοτημένο: 866 Ευρώ.
- Αγορά ενός φίλτρου αέρα Pipercross και ενός σετ καθαρισμού του: 60 Ευρώ.
- Μία αλλαγή τακακιών μπρος πίσω, υγρών φρένων και καθαρισμό στο Μοραρη: 150 Ευρώ.
- Δύο αλλαγές σετ ελαστικών 225/45/17 (με τις σχετικές εκπτώσεις και την πώληση των παλαιών): 650 Ευρώ.
Ευτυχώς δεν υπήρξε κανένα απρόοπτο έξοδο, οπότε νομίζω ότι ο απολογισμός είναι πολύ θετικός και συγκρίσιμος με συντήρηση εκτός δικτύου.
Ωραίος Χάρη. Ο 1000ρης στο Μκ3.5 στα 5 ετήσια σέρβις κόστισε 900 ευρώ, αλλά πάντα άλλαζα κάτι νωρίτερα.
-
Στην 116i στα 76.000χλμ που την έδωσα είχα αλλάξει 3 φορές τακάκια και 1 φορά δίσκους. Τακάκια ήθελα κάθε 25.000χλμ περίπου, ειδικά τα πίσω τα έτρωγε το αντισπίν για πλάκα! Και μου έλεγε ο φίλος μου μηχανικός ότι τα νέα Μινι είχαν θέμα γιατί θέλανε τακα΄κια σε κάθε σέρβις (περίπου στα 16-20.000χλμ) και ο κόσμος έκραζε!
Στα 76.000 Km περίπου, θα πάω μάλλον για αλλαγή εμπρός και πίσω τακακιών (για δεύτερη φορά) και δίσκων (για πρώτη φορά).
Στα Mini είναι γνωστή και η πολύ μικρή ζωή των τακακιών (περί τα 18Κ Km) και η πολύ ακριβή τιμή τους (ένα 500άρικο) στην αντιπροσωπεία. Τράβαγαν τα μαλλιά τους όσοι δεν ήταν απλαδούρες (π.χ. τύποι που είχαν πάρει ένα Mini One αντί κάποιου μικρομεσαίου της σειράς) μόλις άκουγαν το κόστος και τη συχνότητα της αλλαγής!
-
Στην 116i στα 76.000χλμ που την έδωσα είχα αλλάξει 3 φορές τακάκια και 1 φορά δίσκους. Τακάκια ήθελα κάθε 25.000χλμ περίπου, ειδικά τα πίσω τα έτρωγε το αντισπίν για πλάκα! Και μου έλεγε ο φίλος μου μηχανικός ότι τα νέα Μινι είχαν θέμα γιατί θέλανε τακα΄κια σε κάθε σέρβις (περίπου στα 16-20.000χλμ) και ο κόσμος έκραζε!
Στα 76.000 Km περίπου, θα πάω μάλλον για αλλαγή εμπρός και πίσω τακακιών (για δεύτερη φορά) και δίσκων (για πρώτη φορά).
Στα Mini είναι γνωστή και η πολύ μικρή ζωή των τακακιών (περί τα 18Κ Km) και η πολύ ακριβή τιμή τους (ένα 500άρικο) στην αντιπροσωπεία. Τράβαγαν τα μαλλιά τους όσοι δεν ήταν απλαδούρες (π.χ. τύποι που είχαν πάρει ένα Mini One αντί κάποιου μικρομεσαίου της σειράς) μόλις άκουγαν το κόστος και τη συχνότητα της αλλαγής!
Οι δίσκοι συνήθως κάθε πότε αλλάζονται;
Εγώ δεν έχω αλλάξει ακόμα σε κορολλα 2005 , 185κ χλμ -
@gtsartsal said in Πόσο κοστίζει το σέρβις του αυτοκινήτου σας?:
Οι δίσκοι συνήθως κάθε πότε αλλάζονται;
Εγώ δεν έχω αλλάξει ακόμα σε κορολλα 2005 , 185κ χλμΔεν υπάρχει κάποιος μπούσουλας χιλιομέτρων. Εξαρτάται από το πόδι του οδηγού, τη χρήση του αυτοκινήτου και τα υλικά δίσκου και τακακιών.
Ένας πολύ γενικός μπούσουλας (χωρίς βέβαια καθολική εφαρμογή) είναι ότι σε κάθε δεύτερη αλλαγή τακακιών, αλλάζονται και οι δίσκοι.Στην ουσία όμως, οι δίσκοι αλλάζονται όταν το πάχος τους πέσει κάτω από το όριο των προδιαγραφών τους (το οποίο συνήθως αναγράφεται σε κάποιο σημείο τους). Οπότε μετράει ο μάστορας το πάχος τους με παχύμετρο, διαβάζει και το ελάχιστο νούμερο και ανάλογα τους αλλάζει ή τους κρατάει.
-
Όντως η 116 και εμένα τα ρημάζε τα πίσω τακάκια εκνευριστικά γρήγορα.
Το κακό επίσης ήταν ότι το αμάξι δεν έλεγε ποτέ ήθελε μπουζί. Στο έλεγαν επιτόπου και παθαίνες ένα μίνι έμφραγμα! -
@xenos said in Πόσο κοστίζει το σέρβις του αυτοκινήτου σας?:
Όντως η 116 και εμένα τα ρημάζε τα πίσω τακάκια εκνευριστικά γρήγορα.
Το κακό επίσης ήταν ότι το αμάξι δεν έλεγε ποτέ ήθελε μπουζί. Στο έλεγαν επιτόπου και παθαίνες ένα μίνι έμφραγμα!Tι εννοεις δεν ελεγε ποτε ηθελε μπουζι? Ιριδιου δεν φορουσε? Ε τοτε χοντρικα καθε 50.000 χλμ. Η Ε90 μου βεβαια εχει και μετρητη (πιστευα οτι εχει κι εσενα) που λεει υποτιθεται ακριβως αλλα επειδη δεν τον θεωρω και πολυ αξιοπιστο (βγαζει αλλαγες ανα 80.000 χλμ πανω κατω) εγω τα αλλαζω χοντρικα καθε 50.000 χλμ. Τωρα τα αλλαξα για δευτερη φορα στα 90.000 χλμ ( ειχαν αλλαχτει ξανα στις 43.000 χλμ) και ηταν σε αρκετα καλη κατασταση παντως.
Οπως και να'χει δε χρειαζεται να σου πει καποιος καθε ποτε αλλαζονται, τα χιλιομετρα ειναι σχετικα στανταρ αναλογα το ειδος των μπουζι (απλα, ιριδιου, πλατινας κ.ο.κ.).
-
Το 116 σου έλεγε στην οθόνη ότι θέλει πχ λάδια, φίλτρα κλπ, αλλά ποτέ δεν έλεγε μπουζί. Έτσι ποτέ δεν θυμόμουν να τσεκάρω κ όταν πήγαινες για σέρβις σου έλεγαν ότι στο σέρβις είναι κ τα μπουζί.
Ήθελε κάθε 25κ χλμ αν θυμάμαι καλά. -
Επισκεύη σασμάν επειδή έτριζε το ρουλεμάν πριτζιντιρέκτ.Κατέβηκε το σασμάν,αλλάχτηκαν τα ρουλεμάν με SKF και SNR,αλλάχτηκε τσιμούχα του πριτζντιρέκτ,καινούριες βαλβολίνες total,επί τη ευκαιρία νέος συμπλέκτης Valeo,λάδια κινητήρα επειδή είχαν συμπληρωθεί τα χιλιόμετρα από την προηγούμενη αλλαγή,με total quartz 7000,φίλτρο λαδιού,τσιμούχα βολάν επειδή ψιλοδάκριζε λάδι,αλλαγή στις ντίζες χειροφρένου.
Συνολικό κόστος με τα ανταλλακτικά και την εργασία 404€!
Και όλη η εργασία έγινε παρουσία μου!!!
Αμάξι:Peugeot 307 1400cc 75hp 8v mod 2001 -
Ετήσιο service σε Mazda MX5 NBFL 2002 160.000χλμ
Λάδια Liqui Moly 4200 3.8L - 32€
Φίλτρο λαδιού MANN - 5€
Φίλτρο καυσίμου Blue Print - 10€
Εργασία - 25€Σύνολο 75€
-
Εξαιρετικές μάρκες και τα λάδια και το φίλτρο λαδιού.
Αυτό το blue print για το καύσιμο το 'χεις ξαναβάλει? Δε μου πολυγεμίζει το μάτι αυτή η μάρκα, τη συναντάω σε διάφορα αντλλακτικά και όλα είναι στο χαμηλό εύρος τιμών. -
Της bilstein είναι αντίστοιχο με febi και swag λογικά
-
@andya3 said in Πόσο κοστίζει το σέρβις του αυτοκινήτου σας?:
Εξαιρετικές μάρκες και τα λάδια και το φίλτρο λαδιού.
Αυτό το blue print για το καύσιμο το 'χεις ξαναβάλει? Δε μου πολυγεμίζει το μάτι αυτή η μάρκα, τη συναντάω σε διάφορα αντλλακτικά και όλα είναι στο χαμηλό εύρος τιμών.Ναι και το προηγούμενο τέτοιο ήταν, ανήκει στο bilstein group. Κάποια σχόλια που διάβασα σε φόρα εξωτερικού ήταν θετικά οπότε γι αυτό το προτίμησα. Δε βρίσκω το λόγο να δώσω 25€ για ένα ΜΑΝΝ ή 40 για ένα bosch, φίλτρο είναι.
Επειδή έχουν και άλλα ανταλλακτικά αν με ρωτούσες αν θα έβαζα πχ ενα σετ συμπλέκτη θα σου έλεγα όχι, αλλά για κάτι πιο απλοϊκό νομίζω ότι είναι οκ εφόσον από πίσω κρύβεται κάτι επώνυμο. -
Πλησιάζει το 1ο ετήσιο σέρβις για το Crossland και πήρα προσφορά 130€ και 160€ για αλλαγή λαδιών, φίλτρου λαδιών, διαγνωστικό και εργασία..Πάνε οι εποχές (2009+) που με 70-80€ σε Focus στην αντιπροσωπεία έκανα ετήσιο σέρβις με αλλαγή όλων των φίλτρων. Βέβαια για να τα λέμε και όλα, έβαζαν το πάμφθηνο λάδι της Ford ...
-
@araxnis said in Πόσο κοστίζει το σέρβις του αυτοκινήτου σας?:
Πάνε οι εποχές (2009+) που με 70-80€ σε Focus στην αντιπροσωπεία έκανα ετήσιο σέρβις με αλλαγή όλων των φίλτρων. Βέβαια για να τα λέμε και όλα, έβαζαν το πάμφθηνο λάδι της Ford
Μήπως υπερβάλεις λιγάκι; Από το 2008 μέχρι το 2012, 70-80€ ποτέ δεν έδωσα για τον Ti-VCT για λάδια και τρία φίλτρα.
Αντιθέτως το Motorcaft 5-30 και το Castrol 5-30 στα 35-38 ευρώ το 5λιτρο ήταν πάντα σε αντιπροσωπεία, μιλώντας για Θεσσαλονίκη.
Πόσο κοστίζει το σέρβις του αυτοκινήτου σας?