-
@nith1717 said in HYUNDAI FORUM:
Καλημέρα. Πήγα να κοιτάξω σε αντιπροσωπεία το i20 κι επειδή με ενδιαφέρει να βάλω μπαγκαζιέρα, μου είπαν ότι για τα μοντέλα i10 & i20 δεν βγάζει η Hyundai βάση.
Ως εκ τούτου, επειδή δεν έχει κάποιο "κούμπωμα" παρά μόνο τη "ράγα" που είναι κάτω από το λάστιχο, είναι ρίσκο να προσαρμοστεί με ασφάλεια μια μπαγκαζιέρα!
Υπάρχει κάποιος που να έχει βάλει μπαγκαζιέρα στο συγκεκριμένο μοντέλο, να έχει πάει ταξίδια και να μην έχει προβλήματα;
Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων!Μπες εδώ, έχει για το i20: thule.gr
-
Καλησπέρα σε όλους.Είμαι κάτοχος του Tucson 2019 βενζινη 1600cc 136αλογα.
Αγοράστηκε ιανουάριο 2019 και μετα απο 2 χρόνια και 16000χμ έγινε το πρώτο service.
Σε 2 μήνες θα κάνω το 2ο service(33000χμ) και πριν ένα μηνα συνέβει κάτι που με ανησυχεί.
Ενώ οδηγουσα μου άναψε ένδειξη για χαμηλή στάθμη λαδιού και πήρα ένα λάδι και συμπλήρωσα. Η ερώτηση μου ειναι η εξής. Είναι φυσιολογικό να μου ανάψει η ένδειξη μετα απο 17000χμ ; Σε ενάμιση μήνα θα περάσει το 2ο service και σημερα πήγα στην αντιπροσοποια να τους πώ για το γεγονος και οι μηχανικοι εκει μου είπαν οτι είναι φυσιολογικο αλλά δεν το δέχομαι. Όποιος γνωριζει παρακαλώ να με διαφωτήσει. -
Απόλυτα φυσιολογικό. 17.000χλμ είναι πολλά με τα ίδια λάδια και είναι λογικό να καίγονται, είναι στο όριο της ζωής τους. Για αυτό και πάντα οι κατασκευαστές συστήνουν έλεγχο της στάθμης λαδιού τακτικά μεταξύ των αλλαγών.
-
@jollyjoy said in HYUNDAI FORUM:
Καλησπέρα σε όλους.Είμαι κάτοχος του Tucson 2019 βενζινη 1600cc 136αλογα.
Αγοράστηκε ιανουάριο 2019 και μετα απο 2 χρόνια και 16000χμ έγινε το πρώτο service.
Σε 2 μήνες θα κάνω το 2ο service(33000χμ) και πριν ένα μηνα συνέβει κάτι που με ανησυχεί.
Ενώ οδηγουσα μου άναψε ένδειξη για χαμηλή στάθμη λαδιού και πήρα ένα λάδι και συμπλήρωσα. Η ερώτηση μου ειναι η εξής. Είναι φυσιολογικό να μου ανάψει η ένδειξη μετα απο 17000χμ ; Σε ενάμιση μήνα θα περάσει το 2ο service και σημερα πήγα στην αντιπροσοποια να τους πώ για το γεγονος και οι μηχανικοι εκει μου είπαν οτι είναι φυσιολογικο αλλά δεν το δέχομαι. Όποιος γνωριζει παρακαλώ να με διαφωτήσει.Αλλαζε τα καθε χρονο τουλαχιστον, οχι καθε 2 χρονια
-
Συμφωνώ με τους συνφορουμίτες ότι καλό θα είναι να αλλάζεις λάδια κάθε χρόνο. Κι ας λέει κάθε 2 η Hyundai. Δεν υπάρχει λόγος να παίρνεις ρίσκα για το μοτέρ σου για 100€ το χρόνο.
Αν σου άναψε λαμπάκι όμως μετά από 17k Km, σημαίνει ότι το αυτοκίνητο έκαψε 1-1,5lt λάδι. Το λάδι δεν εξατμίζεται μέσα σ' ένα χρόνο. Οπότε πιθανότατα πάλι τόσο θα σου έκαιγε αν έκανες τα ίδια χιλιόμετρα σε 1 χρόνο αντί για 2.
Στη θέση σου θα ήμουνα ιδαίτερα προσεκτικός. Τακτικός έλεγχος στη στάθμη του λαδιού για να βλέπεις τι γίνεται.
Επίσης σε καινούργιο αυτοκίνητο τα ελατήρια πρέπει να ζοριστούν για να πατήσουν καλά. Αν οδηγείς συνέχεια χαλαρά και σε μικρές αστικές διαδρομές δεν τα βοηθάς. Καλό είναι να το δουλεύεις σε ψηλές στροφές όποτε μπορείς. -
Αυτά τα service είναι που έδινε δωρεάν η Hyundai?
-
@npapanik said in HYUNDAI FORUM:
@nith1717 said in HYUNDAI FORUM:
Καλημέρα. Πήγα να κοιτάξω σε αντιπροσωπεία το i20 κι επειδή με ενδιαφέρει να βάλω μπαγκαζιέρα, μου είπαν ότι για τα μοντέλα i10 & i20 δεν βγάζει η Hyundai βάση.
Ως εκ τούτου, επειδή δεν έχει κάποιο "κούμπωμα" παρά μόνο τη "ράγα" που είναι κάτω από το λάστιχο, είναι ρίσκο να προσαρμοστεί με ασφάλεια μια μπαγκαζιέρα!
Υπάρχει κάποιος που να έχει βάλει μπαγκαζιέρα στο συγκεκριμένο μοντέλο, να έχει πάει ταξίδια και να μην έχει προβλήματα;
Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων!Μπες εδώ, έχει για το i20: thule.gr
Καλησπέρα. Τελικά δεν θα επιλέξω το συγκεκριμένο μοντέλο, διότι είναι ρίσκο μου είπαν στη Hyundai! Διαμαρτυρήθηκα που δεν το σκέφτηκε η εταιρεία για αυτά τα μοντέλα λόγω έλλειψης χώρου! Έφυγα...και έκλεισα άλλη μάρκα αυτοκινήτου.
Σας ευχαριστώ για το ενδιαφέρον σας και ζητώ συγνώμη που άργησα να σας απαντήσω! -
Γνωρίζει κανείς αν υπάρχει εφαρμογή κινητών της hyundai για υπολογισμό καταναλώσεων κλπ;
-
@georgemit said in HYUNDAI FORUM:
Γνωρίζει κανείς αν υπάρχει εφαρμογή κινητών της hyundai για υπολογισμό καταναλώσεων κλπ;
Νομίζω στην Ευρώπη δεν έχει κάτι αντίστοιχο ακόμη... υπάρχει το Bluelink που πρέπει να παίζει Αμερική και Ασία προς το παρόν...
-
Μια γενική ερώτηση και προσωπική μου απορία προς κατόχους Hyundai.
Υπάρχει κάποιος που να έχει κάνει μετάβαση από ευρωπαικό αυτοκίνητο σε αντίστοιχο Huyndai ή το ανάποδο, π.χ. από Golf ή 308 ή leon σε i30, να μας πει τη γνώμη του? Πως του φάνηκαν συγκριτικά τα αυτοκίνητα, τι κερδίζεις και τι χάνεις.
Αρκετό καιρό προσπαθώ να κάνω test drive σε κάποιο Hyundai αλλά δεν μου βγαίνει ο χρόνος, οπότε ζητάω τη βοήθεια του κοινού.
-
Σούπερ ικανοποιημένος από το i30. Απλά καμία σχέση με το scala σε όλους τους τομείς. Δε μπορώ να βρω κάποιο σημείο υπεροχής του skoda.
Το αμάξι ανάλογα με το drive mode (eco, normal, sport) μεταμορφώνεται. Στο eco ψοφάει, ζήτημα να βγάζει 100 άλογα, είδικά αν το γυρίσεις από σπορτ σε εκο, νομίζεις ότι έμεινες από βενζίνη.
Στο σπορτ είναι απλά αεροπλάνο και πολύ σταθερό λόγω πίσω πολλαπλών.
Παρά το χαμήλωμα και τις 18άρες δε κουράζει ούτε κοπανάει.
Πολύ καλά τα led φώτα και η αυτόματη μεγάλη σκάλα βολεύει πολύ.
Ενδιαφέρον και το sailing, βέβαια περίμενα να σβήνει τελείως το αυτοκίνητο αλλά αυτό πέφτει στο ρελαντί.
Από κατανάλωση όπως το είδα αν προσέξεις μπορείς να πέσεις και κάτω από 6άρια σε ανοιχτούς επαρχιακούς δρόμους.
Στα αρνητικά προς το παρόν βάζω την πίσω κάμερα της οποίας η ανάλυση είναι επιεικώς μέτρια, και το τεράστιο μανουάλι που βαριέμαι να διαβάσω.
Σκόρπιες σκέψεις, έγραψα ότι μου ερχόταν, όσο το μαθαίνω θα γράφω περισσότερα. -
Εγώ το είχα πάρει το 19. Τότε η σύγκριση τιμής του i30 ήταν με το skoda rapid, λίγο προτού σταματήσει η γραμμή παραγωγής του, με το peugeot 301 και με το toyota corolla. Την σύγκριση με το golf την θεωρούσα άνιση, αφού η διαφορά τιμής τότε ήταν πολύ μεγάλη. Τώρα πια δεν είναι τόσο μεγάλη.
Το λάθος που έκανα ήταν ότι πήρα τον 1400άρη ατμοσφαιρικό ο οποίος στην επιτάχυνση 50-80 χωλαίνει. Αλλά τότε, τόσο μπορούσα να ανοιχτώ. Εκτός αυτού όμως, χαίρομαι πάρα πολύ για την αγορά μου.
Το manual που λέει και ο Γιώργος είναι ένας τόμος που έχει τα πάντα. Υπάρχει κι ένας δεύτερος τόμος για τα ψυχαγωγικά της οθόνης.
Το βασικό manual το διάβασα ολόκληρο. Για την ακρίβεια διάβασα ό,τι με αφορά, αφού μέσα έχει οδηγίες για κάθε έκδοση του i30. -
@georgemit : κλέβεις εκκλησίες συγκρίνοντας i30 1.5 με Scala 1.0. Η σωστή σύγκριση είναι μεταξύ χιλιαριών. Κι επειδή εγώ αυτή την έκανα, έχοντας κάνει καμία 500αριά χιλιόμετρα και με τα δύο, θα σου πω ότι το i30 ήταν πολύ κατώτερο των προσδοκιών και ότι εγώ προσωπικά θα διάλεγα το Scala, ανάμεσα στα δύο χιλιάρια.
-
@harisma23 said in HYUNDAI FORUM:
@georgemit : κλέβεις εκκλησίες συγκρίνοντας i30 1.5 με Scala 1.0. Η σωστή σύγκριση είναι μεταξύ χιλιαριών. Κι επειδή εγώ αυτή την έκανα, έχοντας κάνει καμία 500αριά χιλιόμετρα και με τα δύο, θα σου πω ότι το i30 ήταν πολύ κατώτερο των προσδοκιών και ότι εγώ προσωπικά θα διάλεγα το Scala, ανάμεσα στα δύο χιλιάρια.
Επειδή με ενδιαφέρει ιδιαίτερα μια τέτοια σύγκριση, θα μπορούσες παρακαλώ να γράψεις λίγα πράγματα παραπάνω για τη σύγκριση των δύο, όχι μόνο για τους κινητήρες αλλά περισσότερο συνολικά τη συγκριτική εντύπωση που σου άφησαν σαν αμάξια. Σε ευχαριστώ!
-
Εκδρομή σήμερα Δερβενοχώρια και συγκεκριμένα στα Σκούρτα.
Καταπληκτικά παϊδάκια και τιμές χώμα!
Ερωτευμένος με το αυτοκίνητο, σταθερό και γρήγορο στην εθνική, μαζεύει χλμ για πλάκα.
Ευχάριστο στις στροφές, περνούσε πολύ ομαλά από τους κρατήρες στο κομμάτι Μαγούλα - Δερβενοχώρια. Εκεί που λες τώρα θα ακούσω γκουπ, περνάει πολύ γλυκά.
Ωραίο και το sailing αν και με έχει μπερδέψει. Άλλες φορές μόλις αφήνω το γκάζι στο πρόγραμμα eco, το αυτοκίνητο σβήνει τελείως και ρολάρει και άλλες φορές ρολάρει στο ρελαντί αν και έχει ταχύτητα μέσα. Δεν έχω ξεκαθαρίσει όμως πότε γίνεται τι.
Αν διαβάζει ο alex-mix που έχει το xceed και έχει καταλάβει τι γίνεται ας πει.
Κατανάλωση μετά από 250 χλμ περίπου, κάποια εδώ γύρω γύρω Βραχάτι - Ξυλόκαστρο και τα υπόλοιπα Βραχάτι - Σκούρτα με 130 - 150 στην εθνική και την όλη ανηφορική διαδρομή από Μαγούλα μέχρι Σκούρτα στα 6.4/100. -
Ιδιαίτερα το μπροστινό μέρος πολύ ψαρωτικο.
-
@jamesd said in HYUNDAI FORUM:
Επειδή με ενδιαφέρει ιδιαίτερα μια τέτοια σύγκριση, θα μπορούσες παρακαλώ να γράψεις λίγα πράγματα παραπάνω για τη σύγκριση των δύο, όχι μόνο για τους κινητήρες αλλά περισσότερο συνολικά τη συγκριτική εντύπωση που σου άφησαν σαν αμάξια. Σε ευχαριστώ!
Οκκκκ! Το scala πολύ τίμιο αμάξι αλλά βαρετό. Σου δίνει την αίσθηση στην οδήγηση αναιμικού Α3 του 2011 - 12. Χαμηλά κουράζει, έως 2.000 στροφές, μετά πάει καλά.
Αρκετά οικονομικό, μετά από 25.000 χλμ που του έκανα, επαρχία βέβαια, είχα 6,2 στα 100.
Προβλήματα δεν είχα.
Έσπαγα το κεφάλι μου να βρω κάτι στο scala να μου αρέσει περισσότερο.
Το βρήκα!
Ο χώρος αποσκευών και μόνο, χωρίς στο ι30 να είναι μικρός, απλά στο scala δε γεμίζει όσο κι αν προσπαθήσεις. -
Επίσης η εξάτμιση ακούγεται αρκετά, έχει δύο μπούκες αλλά δεν είναι μούφα, διακοσμητικές.
Ακούγεται κατά το cold start και στο δρόμο στα κατεβάσματα κυρίως, τόσο όσο.
Κάποια στιγμή θα ανεβάσω βίντεο.
Τέλος ενοχλητικό το σύστημα διατήρησης λωρίδας, παρεμβαίνει συνέχεια, βέβαια μετά από λίγη ώρα εκπαιδεύεσαι να βγάζεις φλας με το παραμικρό ώστε να μη νιώσεις το δυσάρεστο τράβηγμα στο τιμόνι που σε επαναφέρει. Θα το απενεργοποιήσω και θα το ενεργοποιώ μόνο βράδυ σε ε.ο. -
@jamesd said in HYUNDAI FORUM:
Θα τα γράψω κάποια στιγμή στο "οδήγησα".
-
Tέλος από τον τιμοκατάλογο το υπάρχων Hyundai Kona...
HYUNDAI FORUM