-
@bmw116d said in Γερμανική Αξιοπιστία :
@harisma23 said in Γερμανική Αξιοπιστία :
Power of Diesel....8 χρονια με το 116D και 185.000 χιλιομετρα (Αθηνα μενω) εχω ξεχασει τα service και μεση καταναλωση οχηματος 4.8 λιτρα αλλα με ταχυτητες πολυ πανω απο τα 110 χλμ. Ταχυτητες σε εθνικη τα 160-170 χιλιομετρα με 2.500 στροφες. Δεν καιει λαδια, μιδια, ξυδια....ουτε σταγονα!
Εαν βαλεις και το κοστος καυσιμου, το diesel ειναι μονοδρομος για να εχεις αξιοπιστια, χαμηλο κοστος μετακινησης και ξεφτιλα services.
Το βασικοτερο, δυναμη diesel!
Το diesel στην Ελλαδα εχεις ομαδες πιεσης, ταξι και φορτηγα. Τους βενζινακιδες μια ζωη θα τους τα περνουν κανονικοτατα και θα τους φορτωνουν ψοφαλογα ή μπαταριο-αλογα.
Το επομενο αμαξι μου ? Γερμανικο Diesel....BMW παλι! Δεν εχει κανει κιχ 8 χρονια το οχημα.
Κατ' αρχάς, συγχαρητήρια για το βραβείο αρχαιολογικής ανασκαφής θέματος! Από το 2004 είχε να κινηθεί κι εσύ το ανέστησες.
Χιούμορ κάνω, μην παρεξηγηθώ.Στα σοβαρά τώρα, έχω την εντύπωση ότι "τα κόβεις χοντρά" πάνω στον ενθουσιασμό σου για το αυτοκίνητο σου. Είναι πολύ ευχάριστο το ότι σου έχει βγει απροβλημάτιστο, αλλά τα νούμερα καταναλώσεων σου ΔΕΝ βγαίνουν ή είναι παραπλανητικά. Στο λέω έχοντας οδηγήσει πολλά μικρομεσαία hatch με μικρούς ντίζελ κινητήρες. Τα 4,8lt/100Km δεν βγαίνουν "με ταχυτητες πολυ πανω απο τα 110 χλμ", αλλά με ταχύτητες περί τα 120 km/h. Επίσης η μέση κατανάλωση από Αθήνα προς Οινόφυτα που μας δείχνεις στη φωτογραφία είναι παραπλανητική, γιατί στην ουσία είναι κυρίως μια μεγάλη κατηφόρα και η ίδια διαδρομή στην αντίθετη κατεύθυνση θα είχε πιθανότατα 2 lt/100km παραπάνω κατανάλωση.
Σε όλα αυτά κρατάω μια επιφύλαξη μπας κι έχεις κανά θεόμακρο κιβώτιο. Γιατί εγώ σε αυτή την κατηγορία βλέπω όλα τα χειροκίνητα diesel C-hatch να δίνουν περί τα 140 Km/h με 2.500 στροφές και όχι 160-170, όπως γράφεις. Αναμένω να με διαψεύσεις λοιπόν.
Λοιπον η διαδρομη ειναι και ανηφορικη και εχει και σημεια κατηφορας. Η ανηφορα συμμετεχει περισσοτερο στην καταναλωση οταν μιλαμε για ενεργο τον κλιματισμο. Επισης εχω ολη την διαδρομη μεσα στην Αθηνα.
Το αμαξι με 5.0 λιτρα καταναλωση ταξιδευει με ταχυτητες ανω των 150 χλμ.
Ακομα και με ταχυτητες 160-170 χλμ που κανω το κομματι, δεν εχω καταφερει να πιασω πανω απο 4,5 λιτρα.
Το κιβωτιο του BMW στις 2.500 στροφες εχει τα 160+ χλμ και στις 3.000 στροφες τα 180+ χλμ.
Εαν ειναι διαστημικη τεχνολογια το BMW diesel? Προφανως με τα υβριδικα σαπακια που κυκλοφορουν εκει εξω.
Δεν σπαει, δεν χαλαει, δεν καταναλωνει, μεγαλες ροπες, 116 αλογα με κατι καυκαλα @@ να με το συμπαθιο.
Προκαλει τρομο! Κιβωτιαρα! Αυτο μονο.... χαιρεσαι την αλλαγη ταχυτητων! BMW Masterpiece! Αγοραστε τις CVT-Καταντιες
Είχα πάει και εγώ για ψάρεμα τις προάλλες και έπιασα μία τσιπούρα 2.5μ και 100+ κιλά.
Θες να σου πω και για κυνήγι;;;; -
-
Οικονομικό είναι σίγουρα αλλά όχι στο βαθμό που αναφέρθηκε.
Για 115 άλογα είναι και πολύ δυνατό. -
οπως το κοβω, γυρω στα 5.5 βγαζει στη διαδρομη του φιλου με οδηγηση ελαφρα πανω απο το οριο ταχυτητας μια και ειναι ελευθερος ο δρομος. βασικα τοσο οσο καιει και ενα κλιο ή οποιοδηποτε dci.
μονο που στα υπερ του ειναι οτι μιλαμε για μεγαλυτερο και βαρυτερο αυτοκινητο. -
Ναι μωρέ μια χαρά πάει τελικά , απλά όχι στον υπερβολικό βαθμο του ενθουσιασμένου κατόχου της που δίκαια γουστάρει το πολύ καλό αυτόματο 8ρι.
-
@gtsartsal said in Γερμανική Αξιοπιστία :
Οικονομικό είναι σίγουρα αλλά όχι στο βαθμό που αναφέρθηκε.
Για 115 άλογα είναι και πολύ δυνατό.Ρε στο βιντεο ειναι ειναι το 3 κυλινδρο 1.500 κυβικα.... ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ!!! Το εχω οδηγησει για 2 μηνες κανοντας 5.000 χλμ σαν οχημα αντικαταστασης οταν ενας παπαρας με χτυπησε και περιμενα ανταλλακτικο. ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΣΕ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ απο το 4 κυλινδρο 1.600 κυβικα που κατεχω! Εκανε μπαμ η διαφορα 0,4 μεγαλυτερη στις διαδρομες μου...
Μιλαμε για ECO PRO και αλλαγες ταχυτητων απο χαμηλα.
Μεσα στην πολη μπορεις να πετυχεις θαυματα με το ECO PRO.Το βιντεο δεν ειναι αντιπροσωπευτικο καθως παιζει και το βρεγμενο οδοστρωμα ρολο. Ο αερας που μπορει να ειχε.
Τι σας ειπα, στις 2.500 στροφες 160+ χλμ και στις 2.900 στροφες 195 χλμ βλεπω απο το βιντεο. Μεχρι 180 το εχω παει....
Στις υψηλες ταχυτητες ειναι σαν ηλεκτρικο, ακους μονο λαστιχα.Η καταναλωση πρεπει να ειναι με καλη θερμοκρασια και χωρις μποφορ να σε βαρανε καθως στην εθνικη οι αντιστασεις ειναι μεγαλες οσο αυξανεται η ταχυτητα.
-
Τι σας ειπα, στις 2.500 στροφες 160+ χλμ και στις 2.900 στροφες 195 χλμ βλεπω απο το βιντεο. Μεχρι 180 το εχω παει....
Δεν μας τα είπες έτσι. Μας είπες 160+ με 2500 στροφές και 180+ με 3000. Κι εμείς βλέπουμε 130+ στις 2500 στροφές και 195 στις 2900, δηλαδή περίπου 200 στις 3000. Βέβαια από μια πλευρά και τα 130+ είναι 120+ και τα 200 είναι 180+...
Τα 4,5 lt/100Km στα 160-170 όμως δεν μας τα εξήγησες...
Τεσπά, μάλλον δεν πρέπει να κάνουμε τεχνική κουβέντα με κάποιον που είτε δεν καταλαβαίνει ότι η ταχύτητα είναι ευθέως ανάλογη των στροφών σε κάθε σχέση είτε δεν μπορεί να λύσει μια απλή μέθοδο των τριών.
-
Δεν μας τα είπες έτσι. Μας είπες 160+ με 2500 στροφές και 180+ με 3000. Κι εμείς βλέπουμε 130+ στις 2500 στροφές και 195 στις 2900, δηλαδή περίπου 200 στις 3000. Βέβαια από μια πλευρά και τα 130+ είναι 120+ και τα 200 είναι 180+...
Τεσπά, μάλλον δεν πρέπει να κάνουμε τεχνική κουβέντα με κάποιον που είτε δεν καταλαβαίνει ότι η ταχύτητα είναι ευθέως ανάλογη των στροφών σε κάθε σχέση είτε δεν μπορεί να λύσει μια απλή μέθοδο των τριών.
Γκαβος εισαι ? hahaha ουτε τα βιντεο που ανεβαζετε δεν βλεπετε! 160 χλμ στο ταχυμετρο στις 2.400 στροφες!
Απογειωση!Σε καταναλωσεις δεν την ακουμπατε! Ασε που στη καμπινα δεν υπαρχει μοτερ! Ταξιδευεις σαν ηλεκτρικο, σαν αρχιδατο ηλεκτρικο! Με εμβελια!
Επισης παιζει με την σταθερη ταχυτητα απο το TRIP, σου δινει παραπανω καταναλωση! Ελεγμενο! Στα ιδια χιλιομετρα στο ταχυμετρο με την αυτοματη σταθερη ταχυτητα εχεις παραπανω καταναλωση απο το να εκανε με το ποδι σου!
Το οτι το 1.500 εχει χειροτερες καταναλωσεις απο το 1.600 το εχει δει αρκετος κοσμος. Το 1.500 πουθενα δεν μπορεσε να πιασει το 1.600 σε καταναλωση στα χερια μου. Παντα υψηλοτερα!
Μεγαλο φαουλ απο την BMW ο συγκεκριμενος κινητηρας.
Ηταν βημα πισω.
Βεβαια τις πιστωνω μια πιο ηπια λειτουργια. -
@vagkirk said in Γερμανική Αξιοπιστία :
Ναι μωρέ μια χαρά πάει τελικά , απλά όχι στον υπερβολικό βαθμο του ενθουσιασμένου κατόχου της που δίκαια γουστάρει το πολύ καλό αυτόματο 8ρι.
Για μενα λες ? Το 1.600 manual 6αρι εχω.
Οπως και το 1.500 που δοκιμασα ειχε το manual 6αρι.
Τα αυτοματα δεν μου αρεσουν, εχω στο SLK.
Το μονο που θελω να εχει το manual ειναι το HILL ASSIST. Που βιδωνει το αμαξι στην ανηφορα και λειτουργει σαν αυτοματο. Πατας και φευγεις.
-
Γκαβος εισαι ? hahaha ουτε τα βιντεο που ανεβαζετε δεν βλεπετε! 160 χλμ στο ταχυμετρο στις 2.400 στροφες!
Απογειωση!Σε καταναλωσεις δεν την ακουμπατε! Ασε που στη καμπινα δεν υπαρχει μοτερ! Ταξιδευεις σαν ηλεκτρικο, σαν αρχιδατο ηλεκτρικο! Με εμβελια!
Επισης παιζει με την σταθερη ταχυτητα απο το TRIP, σου δινει παραπανω καταναλωση! Ελεγμενο! Στα ιδια χιλιομετρα στο ταχυμετρο με την αυτοματη σταθερη ταχυτητα εχεις παραπανω καταναλωση απο το να εκανε με το ποδι σου!
Το οτι το 1.500 εχει χειροτερες καταναλωσεις απο το 1.600 το εχει δει αρκετος κοσμος. Το 1.500 πουθενα δεν μπορεσε να πιασει το 1.600 σε καταναλωση στα χερια μου. Παντα υψηλοτερα!
Μεγαλο φαουλ απο την BMW ο συγκεκριμενος κινητηρας.
Ηταν βημα πισω.
Βεβαια τις πιστωνω μια πιο ηπια λειτουργια.Αυτό το είχε διαπιστώσει ένας γνωστός μου, αλλά μόνο όταν ήταν φορτωμένος στην οδική.
-
Το μυστικό στο εν λόγω πεμβέ είναι το θεόμακρο κιβώτιο. Εμένα το πετρέλαιο ντάτερ έχει 150 χαω στο κοντέρ με 6η, λίγο πάνω από τις 3.000 σαλ.
-
Αυτός ο 1,6 ήταν μπεμβέ ?
Γιατί ο αντίστοιχος του Μίνι, ΔΕΝ ήταν...Τώρα μια και είναι παλιό το θέμα, μου θύμισε τα σύντομα ανέκδοτα εκείνης της εποχής...
Αλβανός τουρίστας,
Διακοπές στο Σαράγεβο,
Γερμανική αξιοπιστία...
-
@dstou said in Γερμανική Αξιοπιστία :
Το μυστικό στο εν λόγω πεμβέ είναι το θεόμακρο κιβώτιο. Εμένα το πετρέλαιο ντάτερ έχει 150 χαω στο κοντέρ με 6η, λίγο πάνω από τις 3.000 σαλ.
Εχει κανει τρελη μαγκια η BMW.
Γιατι μεσα στην πολη εισαι στις 1.000 στροφες με ECO-MODE και στις υψηλες χτυπας 200αρα με 3.000 στροφες. Γενικα το αμαξι απο αντιπροσωπεια τους ζητησα να ειναι μονιμα οταν ξεκιναει στο ECO-PRO αντι για το COMFORT (επιλογες απο κουμπι ECO-PRO, COMFORT, SPORT)
Εχεις την ροπη απο χαμηλα που σου γεμιζει το μοτερ.
Αλλη κλαση! Για αυτο τις υβριδικες χελωνες τις καρπαζωνει!
Αθηνα - Ολυμπια - Αθηνα, μετα απο 680 χλμ με clima!
50αρι ρεζερβουαρ.
Aνεβαστε και αλλο την τιμη δεν μασαμε οι πετρελαιαδες!!
-
Υπερατου αυτή η BMW....και για πόλη και σε ταξίδι...απορώ ειλικρινά γιατί την πούλαγε τόσο φτηνά? Βέβαια και η βενζίνα που είχα εγώ με το τέλειο 8αρι αυτόματο (που διπλασίαζε τν ροπή) έκαιγε κάτω από 4λτ/100χλμ. Και σε ταξίδι με 190χαω δεν άκουγες τίποτα με την 8η στο κιβώτιο, κάπου 1.600σαλ είχε και κατανάλωση κάτω από 6λτ.
-
Ποιος κινητήρας είναι αυτός;
Ο B37;Ο πολλαπλασιασμός της ροπής στους μετατροπείς ροπής δεν περνά στον τροχό, είναι η σχεδίαση τέτοια ώστε να μπορυν οι στροφές του μετατροπέα να συμβαδίζουν με αυτές του τροχου. Δεν είναι συνεχές είναι απλά για να υπάρχει μια ομαλή μετάβαση και δεν πολλαπλασιάζει την παραγόμενη ροπή του κινητήρα.
Η ροπή είναι συγκεκριμένη. Μάλιστα ο μετατροπέα ροπης έχει μεγαλύτερες απώλειες από τα διπλοσυμπλεκτα και μόνο όταν κλειδώνει μπορείς να πεις πως δεν διαφέρει από αλλά κιβώτια.
-
αγαπητε κε 116 ντι.
εισαι το πιο κατω απο το κατω οριο στο σπριντμονιτορ.
που εχει μεση στα 5.6....
ξερεις γενικα στην στατιστικη βεβαια πεταμε τις ακραιες τιμες γιατι ειναι πιθανον λαθη του συστηματος ή στη περιπτωση μας του ενθουσιασμου του ιδιοκτητη -
@gatoz said in Γερμανική Αξιοπιστία :
αγαπητε κε 116 ντι.
εισαι το πιο κατω απο το κατω οριο στο σπριντμονιτορ.
που εχει μεση στα 5.6....
ξερεις γενικα στην στατιστικη βεβαια πεταμε τις ακραιες τιμες γιατι ειναι πιθανον λαθη του συστηματος ή στη περιπτωση μας του ενθουσιασμου του ιδιοκτητηΕαν τηρεις το mode ECO-PRO (ρυθμιζει το γκαζι στην εκκινηση, plus διαφορα αλλα) και αλλαγες ταχυτητων που σου ζηταει απο 800 μεχρι 1.500 στροφες. Εισαι πολυ πιο κατω σε μικτη διαδρομη.
Συγκεκριμενα το δικο μου οχημα επειτα απο 185.000 χλμ ειναι με μεση καταναλωση 4.8 λιτρα με ανεση.
8+ χρονια ουτε μπαταρια!
-
Efficiency από άλλο πλανήτη αυτή η BMW.
-
Πάντως όντως βλέπω το bmwδακι να αναφέρει 89γρ co2/χλμ
Εξαιρετικό νούμερο για την κατηγορία χωρίς μπαταρίες κτλ
-
@lap said in Γερμανική Αξιοπιστία :
Ο πολλαπλασιασμός της ροπής στους μετατροπείς ροπής δεν περνά στον τροχό, είναι η σχεδίαση τέτοια ώστε να μπορυν οι στροφές του μετατροπέα να συμβαδίζουν με αυτές του τροχου. Δεν είναι συνεχές είναι απλά για να υπάρχει μια ομαλή μετάβαση και δεν πολλαπλασιάζει την παραγόμενη ροπή του κινητήρα.
Λάθος κάνεις, της BMW δεν είναι έτσι, δεν ξέρεις εσύ λέμε! Διπλασιάζει την ροπή (κάποιες φορές την 3πλασιάζει, ξέρει ο εγκέφαλος) και για αυτό πετυχαίνει τέτοιες επιδόσεις με τόσο χαμηλή κατανάλωση. Δεν ξέρω τι κάνουν τα άλλα κιβώτια, αλλά της BMW είναι θεϊκό και κάνει κάτι τέτοια.
Γερμανική Αξιοπιστία :)