Navigation

• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
    • ΑΓΩΝΕΣ
    • ΔΟΚΙΜΕΣ
    • CLASSIC
    • ΤΙΜΕΣ
    • VIDEO
    • 4ΤΡΟΧΟΙ
    • Register
    • Login
    • Search
    • Unread
    • Recent
    • Popular
    ΦΙΜΕ ΤΖΑΜΙΑ
    1. Home
    2. Τεχνικά Θέματα - Βελτιώσεις
    3. ΦΙΜΕ ΤΖΑΜΙΑ
    • 1
    • 2
    • 152
    • 153
    • 154
    • 155
    • 156
    • 154 / 156
    Τεχνικά Θέματα - Βελτιώσεις
    85
    3102
    85353
    Loading More Posts
    • Oldest to Newest
    • Newest to Oldest
    • Most Votes
    Reply
    • Reply as topic
    Log in to reply
    This topic has been deleted. Only users with topic management privileges can see it.
    • J
      jamesd last edited by jamesd

Στο παρμπρίζ κόβουν θερμότητα η υψηλής διαπερατότητας μεμβράνες; Ότι παρμπρίζ έχω αγγίξει από μέσα με το χέρι, και καινούργιο και παλιό ζεματάει...σε ελάχιστα δεν καίει.

fanis75 1 Reply Last reply Reply Quote 0
      • fanis75
        fanis75 moderator @jamesd last edited by

@jamesd said in ΦΙΜΕ ΤΖΑΜΙΑ:

Στο παρμπρίζ κόβουν θερμότητα η υψηλής διαπερατότητας μεμβράνες;

Ναι κόβουν σε μεγάλο ποσοστό, πάνω από 60%. Το τζάμι πάντα καιει, ακόμα και με τις 20% πίσω που έχω εγώ καιει, αλλά δεν αφήνει την υπέρυθρη ακτινοβολία (που ειναι αυτή που μας ζεσταίνει) να περάσει μέσα στην καμπίνα.

We are one, We are a universe. Forebears of what will be, Scions of the Devonian sea...

1 Reply Last reply Reply Quote 2
        • T
          thodoris91 last edited by

Εγω που εχω βάλει madico black pearl nc 75% στο παρμπριζ βλέπω αρκετή διαφορά, αν το αφήσεις για ώρες στον καύσωνα βέβαια δεν κάνει θαύματα, αλλα αξίζει σίγουρα και λιγότερο κουραστικό για τα μάτια επίσης

1 Reply Last reply Reply Quote 2
          • panos2171
            panos2171 last edited by

Υπάρχει γνώμη για τις Solar Screen? Επεσε το μάτι μου σε κάτι προσφορές 100€ πλην παρμπρίζ σε εγκαταστάτες με καλές κριτικές.

1 Reply Last reply Reply Quote 0
            • SamRonnin
              SamRonnin @ntinaras last edited by SamRonnin

@ntinaras said in ΦΙΜΕ ΤΖΑΜΙΑ:

Λέω να βάλω στο dolphin και στο παρπρίζ, αλλά θέλω κεραμικές ιδανικά, με ποσοστό ~90% διαπερατότητας.
              Η LLumar δε βάζει μπροστά.
              Έχει βάλει κανείς άλλος στην Αττική;

Εδω https://www.autoglass-center.gr/images-gallery/ εβαλα lumar και μπροστα κεραμικη 280 ευρωπουλα κασαδουρα ομως...οχι καρτες... πρεπει να δω τι ακριβως εβαλα αλλα εχω τα χαρτια στο αυτοκινητο !
              Super Cool medium dark έβαλα

SamRonnin 1 Reply Last reply Reply Quote 0
              • SamRonnin
                SamRonnin @SamRonnin last edited by

@samronnin said in ΦΙΜΕ ΤΖΑΜΙΑ:

@ntinaras said in ΦΙΜΕ ΤΖΑΜΙΑ:

Λέω να βάλω στο dolphin και στο παρπρίζ, αλλά θέλω κεραμικές ιδανικά, με ποσοστό ~90% διαπερατότητας.
                Η LLumar δε βάζει μπροστά.
                Έχει βάλει κανείς άλλος στην Αττική;

Εδω https://www.autoglass-center.gr/images-gallery/ εβαλα lumar και μπροστα κεραμικη 280 ευρωπουλα κασαδουρα ομως...οχι καρτες... πρεπει να δω τι ακριβως εβαλα αλλα εχω τα χαρτια στο αυτοκινητο !

Super Cool medium dark έβαλα

1 Reply Last reply Reply Quote 1
                • A
                  alexis-kapsalis last edited by alexis-kapsalis

Παιδιά καλησπέρα,
                  Δυστυχώς άρχισαν να γίνονται (τον τελευταιό μήνα) έλεγχοι στα ΚΤΕΟ για τις μεμβράνες.
                  Εγώ πέρασα σήμερα επιτυχώς (διότι το ήξερα), αλλά ο μπροστινός μου κόπηκε με πολύ κλάμα, με χαρτιά απο γιατρούς και με τον μηχανικό του να παρακαλέι στο τλφ.
                  Έχω και στα 3 αμάξια κεραμικές 35άρες ή 45άρες και μπροστινή 80άρα.
                  LLumar Αιγάλεω
                  Black Pearl Madico στον Γιαννικέλη
                  XPEL XR+ στον Μax Protect Αργυρούπολη (η καλύτερη απο τις τρεις), IMHO
                  Ο λόγος που εγώ πέρασα είναι ότι τους το παρέδωσα με κατεβασμένα παράθυρα και με ένα μπεζ πλατοκάθισμα οδηγού!!!
                  Είχα πάει μιλημένος. Ήξερα ότι υπάρχει κάμερα που δίνει φωτογραφίες απευθείας στο υπουργείο και δε μπορούν να επέμβουν οι μηχανικοί). Το ανοιχτό κάθισμα ή πλατοκάθισμα τονίζει περισσσότερο τη στεφάνι του τιμονιού που αναζητά ή κάμερα!!!

K 1 Reply Last reply Reply Quote 8
                  • georgemit
                    georgemit last edited by

Σατανικο! 👿 👿 👿

i30 1.5 160 N line!

• V
                      vagkirk last edited by

Εγώ την μπροστινή στο παρμπρίζ θα την βγάλω, την έβαλα τέτοια εποχή περισυ αλλά με έχει κουράσει, είναι αρκετά μαύρη 70 άρα νομίζω , μπορεί να μην χρειάζομαι ποτέ γυαλιά ηλίου αλλά στο σούρουπο ειδικά αν είμαι κουρασμένος είναι πλέον επικίνδυνη.

Κάνει τρομερή δουλειά με το air-condition να ψύχει πολύ πιο εύκολα το αυτοκίνητο αλλά επειδή με τα χρόνια πλέον η όραση φθίνει δεν την αντέχω.

Λέτε να δοκιμάσω κάποια εντελώς διάφανη, αυτές τις νανοκεραμεικες αν τις λέω καλά;

Έχει κάποιος βάλει και ποια μάρκα;

A 1 Reply Last reply Reply Quote 4
                      • S
                        ss_76 last edited by

Η διάθλαση με την madico που είχα στο παρμπρίζ του παλιού μου αυτοκινήτου, ήταν εμφανής

Τώρα με την xpel xr blue δεν υπάρχει διάθλαση, βλέπεις πολύ καθαρά και δεν προβληματίζει το βράδυ. Πέραν της δραματικής μείωσης της ζέστης μειώνεται εντυπωσιακά η αντηλιά

84b324aa-257a-42a1-9717-b6c82337a6ee-image.png

• W
                          w202-amg last edited by

Στο audi allroad c5 έβαλα χθές μεμβράνες carglass Ιωάννινα, πίσω 20% οδηγού συνοδηγού 35% και παρμπρίζ 75%( αλλάξαμε και παρμπρίζ ταυτόχρονα)? Ή το αντίστοιχο τέλος πάντων. Α και ηλιοροφή 35%.
                          Άψογη δουλειά και αρκετά γρήγορα!!! λόγω πλήρως σκούρου εξωτερικού ανάλογα από πού το κοιτάς φαίνεται πολύ σκούρο. Η ορατότητα από μέσα μου φαίνεται μια χαρά , θερμότητα φαίνεται άψογα, αυτό που με ενδιαφέρει είναι πόσο θα με ενοχλεί ο ήλιος από το παράθυρο στο πρόσωπο.
                          Ελπίζω να μην έχω θέμα για καγκουρό δεν παραπέμπει το αμάξι.....για κάτι άλλο ναι....

• babisstinson
                            babisstinson last edited by

Έκοψαν αμάξι σε έλεγχο σε ΚΤΕΟ???

2025 Mazda CX-30 e-SkyActive X 186hp Homura Soul Red Crystal
                            2023 Moto Guzzi V85 TT Verde Altaj

nickthetrib 1 Reply Last reply Reply Quote 1
                            • nickthetrib
                              nickthetrib @babisstinson last edited by

@babisstinson said in ΦΙΜΕ ΤΖΑΜΙΑ:

Έκοψαν αμάξι σε έλεγχο σε ΚΤΕΟ???

Σε ιδιωτικό;;; Πρέπει να είναι απόλυτα ο χάρος βγήκε παγανιά! Τύπου δεν φτάνει με ασφάλεια ούτε μέχρι την έξοδο του ΚΤΕΟ!
                              Σε Δημόσιο;;; Θέλει μαζέματα και δεν έδωσες χαρτζιλίκι στον υπάλληλο.

Πολλές φορές που πήγα για ΚΤΕΟ ή κάρτα καυσαερίων, χρησιμοποίησαν το δικό μου για να μπουν τα αποτελέσματα καυσαερίων στο μπροστινό ή το πίσω αμάξι.
                              Καταπολέμησαν τη διαφθορά των υπαλλήλων στα ΚΤΕΟ λέμε.

And Another Passionless Night, And Another Hopeless Fight, And Another Battle That I've Lost !!!

• A
                                alexis-kapsalis @vagkirk last edited by alexis-kapsalis

@vagkirk said in ΦΙΜΕ ΤΖΑΜΙΑ:

Εγώ την μπροστινή στο παρμπρίζ θα την βγάλω, την έβαλα τέτοια εποχή περισυ αλλά με έχει κουράσει, είναι αρκετά μαύρη 70 άρα νομίζω , μπορεί να μην χρειάζομαι ποτέ γυαλιά ηλίου αλλά στο σούρουπο ειδικά αν είμαι κουρασμένος είναι πλέον επικίνδυνη.

Κάνει τρομερή δουλειά με το air-condition να ψύχει πολύ πιο εύκολα το αυτοκίνητο αλλά επειδή με τα χρόνια πλέον η όραση φθίνει δεν την αντέχω.

Λέτε να δοκιμάσω κάποια εντελώς διάφανη, αυτές τις νανοκεραμεικες αν τις λέω καλά;

Έχει κάποιος βάλει και ποια μάρκα;

Ναι εγώ που έχω βάλει και madico και llumar προτείνω ανεπίφυλακτα την xpel xr+ για μπροστινό.
                                Δε μπλεδίζει δε κουράζει, κοβει περισσότερη αντιλιά (όπως θα δεις και στον πίνακα πιο πάνω) και έχει καλύτερη απόχρωση.
                                Δεν υπάρχει περίπτωση να μη τη βάλεις. Και νομίζω επίσης ότι δε γρατζουνιέται εύκολα.

Ναι, ναι, ναι έχει ξεκινήσει η σφαγή στα ιδιωτικά ΚΤΕΟ και δε μπορούμε να κάνουμε τίποτα.
                                Το κόβω να περνάτε όλοι να σας δανείζω το μπεζ πλατοκάθισμα για να περνάτε ΚΤΕΟ.
                                Η κατάσταση είναι τοσο άρρωστη που δε θα σας ρωτάνε καν γιατί έχετε μονο ένα πλατοκάθισμα στο αμάξι.

• cirus
                                  cirus last edited by

Εγώ και στα 2 αυτοκινητα έχω XR PLUS της XPEL, φανταστική είναι, ουτε αντανακλαση ούτε τίποτα, πολύ ευχαριστημένος δεν βάζω τιποτα αλλο ξανα

πιο παλια είχα 3M και εκεινη καλή ήταν δεν ειχα θέματα αλλα η XPEL PLUS είναι ενα επίπεδο πάνω θεωρω

Cirus the virus

1 Reply Last reply Reply Quote 3
                                  • G
                                    gv2000 last edited by

KTEO κοψανε για μεμβρανη σε μπαρπρίζ ή σε πλαινά παραθυρα? δεν καταλαβα...

A 1 Reply Last reply Reply Quote 0
                                    • K
                                      kostasiour @alexis-kapsalis last edited by

@alexis-kapsalis said in ΦΙΜΕ ΤΖΑΜΙΑ:

Παιδιά καλησπέρα,
                                      Δυστυχώς άρχισαν να γίνονται (τον τελευταιό μήνα) έλεγχοι στα ΚΤΕΟ για τις μεμβράνες.
                                      Εγώ πέρασα σήμερα επιτυχώς (διότι το ήξερα), αλλά ο μπροστινός μου κόπηκε με πολύ κλάμα, με χαρτιά απο γιατρούς και με τον μηχανικό του να παρακαλέι στο τλφ.
                                      Έχω και στα 3 αμάξια κεραμικές 35άρες ή 45άρες και μπροστινή 80άρα.
                                      LLumar Αιγάλεω
                                      Black Pearl Madico στον Γιαννικέλη
                                      XPEL XR+ στον Μax Protect Αργυρούπολη (η καλύτερη απο τις τρεις), IMHO
                                      Ο λόγος που εγώ πέρασα είναι ότι τους το παρέδωσα με κατεβασμένα παράθυρα και με ένα μπεζ πλατοκάθισμα οδηγού!!!
                                      Είχα πάει μιλημένος. Ήξερα ότι υπάρχει κάμερα που δίνει φωτογραφίες απευθείας στο υπουργείο και δε μπορούν να επέμβουν οι μηχανικοί). Το ανοιχτό κάθισμα ή πλατοκάθισμα τονίζει περισσσότερο τη στεφάνι του τιμονιού που αναζητά ή κάμερα!!!

Είσαι ευχαριστημένος απο max protect? Νομίζω είσαι ο πρώτος στο φορουμ που τον αναφέρει. Εγω θα βαλω την xpel blue 80 στο μπροστινό, την xr plus 75 στον οδηγό/συνοδηγό και την xr plus 20 στα "3" πισω τζάμια. Αυτό έκανες και εσύ;

1 Reply Last reply Reply Quote 0
                                      • A
                                        alexis-kapsalis last edited by alexis-kapsalis

Ναι πολύ ευχαριστημένος. Πολύ ψύρας ο Μιχάλης στο MAX Protect στη δουλεία, καθαρότατο μαγαζί, επαγγελματίας άψογος, με υποδειγματική τοποθέτηση των μεμβρανών. Τον ακούς πρώτη φορά γιατι το μαγαζί είναι 2 ετών. Ο Mιχάλης δούλευε LLumar για πολλά χρόνια.
                                        Τον συνιστώ ανεπίφυλακτα, όπως βέβαια και τον Αλέξανδρο στο Tinttown Χαλάνδρι.
                                        Γενικά, εγω όπως είπα την επόμενη φορά θα βάλω πάλι XPEL XR+ μια που εκ των υστέρων τις θεωρώ πλέον καλύτερες απο της Madico.
                                        Σκεφτόμουν και εγώ το δικό σου συνδυασμό (δεν έχω κανει ποτέ τη διχρωμία) αλλα τελικά έβαλα παντού 35άρες και μπροστα την ΧR+70άρα. Όλες XR+

• A
                                          alexis-kapsalis @gv2000 last edited by alexis-kapsalis

@gv2000 said in ΦΙΜΕ ΤΖΑΜΙΑ:

KTEO κοψανε για μεμβρανη σε μπαρπρίζ ή σε πλαινά παραθυρα? δεν καταλαβα...

Δεν έχει σημαησία. Η κάμερα ψάχνει το τιμόνι. Αν σε κόψουν σε υποχρεώνουν να βγάλεις και τις πλαινές! και να ξαναπεράσεις.

• K
                                            kostasiour last edited by kostasiour

@alexis-kapsalis said in ΦΙΜΕ ΤΖΑΜΙΑ:

Ναι πολύ ευχαριστημένος. Πολύ ψύρας ο Μιχάλης στο MAX Protect στη δουλεία, καθαρότατο μαγαζί, επαγγελματίας άψογος, με υποδειγματική τοποθέτηση των μεμβρανών. Τον ακούς πρώτη φορά γιατι το μαγαζί είναι 2 ετών. Ο Mιχάλης δούλευε LLumar για πολλά χρόνια.
                                            Τον συνιστώ ανεπίφυλακτα, όπως βέβαια και τον Αλέξανδρο στο Tinttown Χαλάνδρι.
                                            Γενικά, εγω όπως είπα την επόμενη φορά θα βάλω πάλι XPEL XR+ μια που εκ των υστέρων τις θεωρώ πλέον καλύτερες απο της Madico.
                                            Σκεφτόμουν και εγώ το δικό σου συνδυασμό (δεν έχω κανει ποτέ τη διχρωμία) αλλα τελικά έβαλα παντού 35άρες και μπροστα την ΧR+70άρα. Όλες XR+

Έβαλα τελικά τις XPEL που έγραψα 3 αναρτήσεις πιο πάνω στον Μιχάλη, πριν περιπου δεκα μέρες. Όντως είμαι πολύ ικανοποιημένος και απο το κατάστημα αλλά και απο τις κεραμικές μεμβράνες. Κάνουν αρκετή δουλειά, και μειώνουν την ακτινοβολία αισθητά, τόσο που δεν το περίμενα. Δεν ξερω αν θα χρησιμοποιώ το εξωτερικό σκίαστρο που έχω για το καλοκαίρι.

Μεχρι στιγμής δέν είχα glare θέματα με τα φώτα των άλλων αυτοκινήτων (στο μπροστινό παρμπρίζ έχω την XR blue 80). Μόνο στο πίσω τζάμι (XR+ 20) τα βράδυα εμφανίζονται κάθετες μικρές ανακλάσεις απο τα φώτα των άλλων αυτοκινήτων, λόγω των αντιστάσεων που έχει το πίσω τζάμι, όπως φαντάζομαι συμβαίνει με όλες τις μεμβράνες. Πιστευω όσο ο καιρός περνάει θα μειώνεται κιάλλο το φαινόμενο, για την ώρα πάντως δεν με έχει ενοχλήσει.

• First post
                                              Last post
                                            • 1
                                            • 2
                                            • 152
                                            • 153
                                            • 154
                                            • 155
                                            • 156
                                            • 154 / 156
                                            • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ