-
Επίσημο: Η Porsche 911 Turbo γίνεται υβριδική - Πότε θα μπει στις εκθέσεις
Αν κατάλαβα καλά μιλάει για ηλεκτρικό turbo με ηλεκτροκινητήρα 15PS και άλλον ένα ηλεκτροκινητήρα 54 PS/ 150 Nm στο αυτόματο κιβώτιο. Δηλαδή για αυτοφορτιζόμενο υβριδικό, όχι plug-in.
Θα μας το επιβεβαιώσει ο @super-t.Αν ξαναλέω κατάλαβα καλά, εμφανίζεται για πρώτη φορά ο συνδυασμός ηλεκτρικό turbo χαμηλά για το lag, κανονικό turbo και πολύ ισχυρός ηλεκτροκινητήρας για αυτόνομη ηλεκτρική κίνηση.
Είχα απορία αν όντως μπορούν οι Γερμανοί να φτιάξουν υβριδικό ή μας δουλεύουν μ' αυτά που λένε. Και αν ισχύουν αυτά που κατάλαβα το τερμάτισαν το θέμα.
Θα την κατεβάσουν και στα λαϊκά αυτοκίνητα την τεχνολογία, ή θα μείνει προνόμιο για τους Porscheους άραγε?
Βάλανε έναν ηλεκτροκινητήρα στον άξονα του κανονικού turbo.
Το είχαν κάνει και σε ένα προηγούμενο μοντέλο πρόσφατα.
"Υβριδικό" για επιδόσεις είναι , όχι για οικονομία.
Πρέπει να το είχε κάνει πρώτη φορά η MB στον 2λιτρο κινητήρα του A45 AMG.
Το ίδιο έκανε και η Ferrari τώρα στην F80.
-
Αν κατάλαβα καλά μιλάει για ηλεκτρικό turbo με ηλεκτροκινητήρα 15PS και άλλον ένα ηλεκτροκινητήρα 54 PS/ 150 Nm στο αυτόματο κιβώτιο. Δηλαδή για αυτοφορτιζόμενο υβριδικό, όχι plug-in.
Θα μας το επιβεβαιώσει ο @super-t.Αν ξαναλέω κατάλαβα καλά, εμφανίζεται για πρώτη φορά ο συνδυασμός ηλεκτρικό turbo χαμηλά για το lag, κανονικό turbo και πολύ ισχυρός ηλεκτροκινητήρας για αυτόνομη ηλεκτρική κίνηση.
Είχα απορία αν όντως μπορούν οι Γερμανοί να φτιάξουν υβριδικό ή μας δουλεύουν μ' αυτά που λένε. Και αν ισχύουν αυτά που κατάλαβα το τερμάτισαν το θέμα.
Θα την κατεβάσουν και στα λαϊκά αυτοκίνητα την τεχνολογία, ή θα μείνει προνόμιο για τους Porscheους άραγε?
Οκ το ηλεκτρικό turbo είναι για επιδόσεις. Θα μπορούσε θεωρητικά όμως να χρησιμοποιηθεί και σ' ένα κανονικό αυτοκίνητο για να μειώσει ή να εξαφανίσει το turbo lag σε χαμηλές στροφές.
Έχουν βάλει επίσης κι έναν αρκετά μεγάλο ηλεκτροκινητήρα στο αυτόματο κιβώτιο. Μπορεί στην Posche να τον χρησιμοποιούν κι αυτόν για επιδόσεις.
Αλλά η ίδια αρχή χρησιμοποιείται και για την καθαρά ηλεκτρική κινηση με μικρές ταχύτητες σ' ένα full hybrid turbo. Η αυτονομία προφανώς θα εξαρτηθεί από το μέγεθος της μπαταρίας.Ακόμα κι αν έχουν εφαρμόσει παρόμοια τεχνολογία η AMG και η Ferrari, δεν έχουν λόγο να την κατεβάσουν σε κανονικά αυτοκίνητα, δεν βγάζουν αυτοκίνητα για τον κόσμο. Αντίθετα στο vag πάντα η τεχνολογία ξεκινάει από Porsche και Audi και μετά κατεβαίνει στις mainstream μάρκες του group.
-
Over engineered λύσεις που τελικά κοστίζουν, χαλάνε και μπορεί και να μην προσφέρουν τίποτα, nsx,, sf90, w1, 918, m5, πολύ τεχνολογία χωρίς αποτέλεσμα.
-
Είναι μια άποψη κι αυτή. Αλλά over engineered και ακριβό χαρακτηριζόταν και το dsg όταν πρωτοβγήκε.
Αυτά θα τα δείξει ο χρόνος. Αν υπάρχει διαθέσιμος, γιατί παραμονεύουν και τα ηλεκτρικά. -
Οκ το ηλεκτρικό turbo είναι για επιδόσεις. Θα μπορούσε θεωρητικά όμως να χρησιμοποιηθεί και σ' ένα κανονικό αυτοκίνητο για να μειώσει ή να εξαφανίσει το turbo lag σε χαμηλές στροφές.
Έχουν βάλει επίσης κι έναν αρκετά μεγάλο ηλεκτροκινητήρα στο αυτόματο κιβώτιο. Μπορεί στην Posche να τον χρησιμοποιούν κι αυτόν για επιδόσεις.
Αλλά η ίδια αρχή χρησιμοποιείται και για την καθαρά ηλεκτρική κινηση με μικρές ταχύτητες σ' ένα full hybrid turbo. Η αυτονομία προφανώς θα εξαρτηθεί από το μέγεθος της μπαταρίας.Ακόμα κι αν έχουν εφαρμόσει παρόμοια τεχνολογία η AMG και η Ferrari, δεν έχουν λόγο να την κατεβάσουν σε κανονικά αυτοκίνητα, δεν βγάζουν αυτοκίνητα για τον κόσμο. Αντίθετα στο vag πάντα η τεχνολογία ξεκινάει από Porsche και Audi και μετά κατεβαίνει στις mainstream μάρκες του group.
Άσχετα του ηλεκτρικού turbo, το υπόλοιπο σύστημα είναι σαν αυτό που έβγαλε πρόσφατα η Audi και παρόμοιο με της Peugeot με τον ηλ. κινητήρα στο κιβώτιο, σχεδιασμένο για επιδόσεις αντί για οικονομία.
Αν η VW δεν έχει σήμερα σε δοκιμές της παρόμοιο σύστημα για να το βγάλει σε 2 χρόνια , δεν θα το βγάλει ποτέ, δεν υπάρχει χρόνος. -
Άσχετα του ηλεκτρικού turbo, το υπόλοιπο σύστημα είναι σαν αυτό που έβγαλε πρόσφατα η Audi και παρόμοιο με της Peugeot με τον ηλ. κινητήρα στο κιβώτιο, σχεδιασμένο για επιδόσεις αντί για οικονομία.
Αν η VW δεν έχει σήμερα σε δοκιμές της παρόμοιο σύστημα για να το βγάλει σε 2 χρόνια , δεν θα το βγάλει ποτέ, δεν υπάρχει χρόνος.Δεν ξέρω, η vw μιλούσε για νέο φουλ υβριδικό golf το '26. Και το '25 θα βγει το νέο T-Roc. Θα δούμε.
Έτσι κι αλλιώς δε φημίζονται για την ταχύτητά τους οι Γερμανοί. Αργά τα ζα είναι. -
Αλλά over engineered και ακριβό χαρακτηριζόταν και το dsg όταν πρωτοβγήκε.
To DSG ήταν απλά μια προσπάθεια του Φαγκ να φτιάξει ένα αυτοματοποιημένο χειροκίνητο με πιο γρήγορες αλλαγές, γιατί ήθελε να αποδεσμευθεί από την ZF και την Aisin, επειδή δεν τους έκαναν τα χατήρια. Σαν ιδέα και υλοποίηση ειναι μια βλακεία που βγήκε μόνο και μόνο για το γινάτι του γκρουπ.
-
Αλλά over engineered και ακριβό χαρακτηριζόταν και το dsg όταν πρωτοβγήκε.
To DSG ήταν απλά μια προσπάθεια του Φαγκ να φτιάξει ένα αυτοματοποιημένο χειροκίνητο με πιο γρήγορες αλλαγές, γιατί ήθελε να αποδεσμευθεί από την ZF και την Aisin, επειδή δεν τους έκαναν τα χατήρια. Σαν ιδέα και υλοποίηση ειναι μια βλακεία που βγήκε μόνο και μόνο για το γινάτι του γκρουπ.
Δεν ξέρω για τα aisin. Αλλά τα ZF είναι πολύ ακριβά, δεν θα μπορούσε να τα βάλει στα αυτοκίνητα που φτιαχνει.
Έκανε μια προσπάθεια να φτιάξει ένα οικονομικό αυτόματο κιβώτιο. Τα αποτελέσματα των τελευταίων ετών τη διακαίωσαν. Και έχει βελτιωθεί πολύ η αξιοπιστία των dsg και πουλάνε και σαν τρελά. -
Δεν ξέρω για τα aisin. Αλλά τα ZF είναι πολύ ακριβά, δεν θα μπορούσε να τα βάλει στα αυτοκίνητα που φτιαχνει.
Έκανε μια προσπάθεια να φτιάξει ένα οικονομικό αυτόματο κιβώτιο. Τα αποτελέσματα των τελευταίων ετών τη διακαίωσαν. Και έχει βελτιωθεί πολύ η αξιοπιστία των dsg και πουλάνε και σαν τρελά.Ο,τι πληρώνεις παίρνεις. Τα διπλοσύμπεκτα είναι ένας συμβιβασμός, ειναι ένα αυτοματοποιημένο χειροκίνητο και όχι αυτόματο κιβώτιο. Τα έβαλε από πείσμα και για κανέναν άλλο λόγο. Τα ΖΦ ειναι 100 φορές καλύτερα.
-
Πρέπει να βρούμε έναν τρόπο να αναφέρουμε τα διπλοσυμπλεκτα στο φόρουμ χωρίς να το καταλαβαίνει ο Φάνης.
Δεν θα σχολιάσω αν είναι καλή ιδέα μετάδοσης, το σίγουρο είναι ότι δεν τα έχει μόνο το vag,.
Bmw, merc, kia, honda, stella, ford, σχεδόν όλοι οι κατασκευαστές(πλην mazda/toyota) τα υιοθέτησαν κάποια στιγμή. -
Εγώ που την είχα (τη Χ1) στην τελική επιλογή και την είχα αναλύσει (για τα δικά μου δεδομένα) πολύ (!), κάνω το σταυρό μου που δεν την επέλεξα. Οπότε, μην κάνεις δεύτερες σκέψεις, γιατί τις κάνεις τσάμπα. Η επιλογή σου ήταν, κατ' εμέ, η καλύτερη...
Δεν ξέρω από πού αντλησες το συμπέρασμα ότι ξαφνικά έχω αμφιβολίες για την επιλογή του Tig. Επειδή εδώ οι haters κάνουν διαγωνισμό εμπνευσμένης επιχειρηματολογίας έναντι του VAG; Έχω ανοίξει πατατάκια και απολαμβάνω την φάση! Γνωρίζοντας δε ποιόν όμιλο "εκπροσωπεί" καθένας εξ αυτών στο forum δεν έχω καν ανάγκη για αναψυκτικό και σως. Η μόνη μου "αμφιβολία" είναι αν έπρεπε να βάλω και άλλον έξτρα εξοπλισμό!! Δεν πάνε να λένε!
Παρά ταύτα θα ήθελα πάρα πολύ να γράψεις για τις διαπιστώσεις σου σχετικά με την X1.
-
Χθες μιλούσα με κάποιον που έχει Skoda Octavia 5 diesel dsg euro5, του 2010 νομίζω, με 320.000 χλμ..... μπορεί να κάνει και 100χλμ καθημερινά εκτός πόλης.
Έχει δώσει 4-5000€ για επισκευή dsg. Κανένα άλλο πρόβλημα από κινητήρα κτλ.
Πρώτη φορά του χάλασαν τα ηλεκτρονικά του κιβωτίου στα 200.000 χλμ, εκτός εγγύησης και την δεύτερη στα 300.000χλμ...
Ο μηχανικός του είπε ότι έπρεπε να το πουλήσει πριν τα 200.000 χλμ, μέχρι τα 60-80000 χλμ δεν χαλάνε του είπε . Τόσο τα κρατούν τα δικά τους -
Δεν θα σχολιάσω αν είναι καλή ιδέα μετάδοσης, το σίγουρο είναι ότι δεν τα έχει μόνο το vag,.
Bmw, merc, kia, honda, stella, ford, σχεδόν όλοι οι κατασκευαστές(πλην mazda/toyota) τα υιοθέτησαν κάποια στιγμή.Ναι, γιατί ειναι φτηνά και το κατάπτυστο τα έκανε μόδα στους άσχετους. Οπότε τι καλύτερο ις εταιρίες να αυξήσουν τα κέρδη τους και να πουλάνε και τρέντυ κιβώτια. Ειναι λάθος εξαρχής, ως μηχανολογία. Όταν κάτι ειναι φτιαγμένο να λειρουγεί χειροκίνητα και προσπαθείς να το αυτοματοποιήσεις με βλακείες, ειναι λογικό να έχει προβλήματα.
-
@sabas_thess said in VW FORUM:
Η μόνη μου "αμφιβολία" είναι αν έπρεπε να βάλω και άλλον έξτρα εξοπλισμό!!
Εννοείται!! Ο εξοπλισμός ποτέ δεν ειναι αρκετός!!
-
Εγώ που την είχα (τη Χ1) στην τελική επιλογή και την είχα αναλύσει (για τα δικά μου δεδομένα) πολύ (!), κάνω το σταυρό μου που δεν την επέλεξα. Οπότε, μην κάνεις δεύτερες σκέψεις, γιατί τις κάνεις τσάμπα. Η επιλογή σου ήταν, κατ' εμέ, η καλύτερη...
Δεν ξέρω από πού αντλησες το συμπέρασμα ότι ξαφνικά έχω αμφιβολίες για την επιλογή του Tig. Επειδή εδώ οι haters κάνουν διαγωνισμό εμπνευσμένης επιχειρηματολογίας έναντι του VAG; Έχω ανοίξει πατατάκια και απολαμβάνω την φάση! Γνωρίζοντας δε ποιόν όμιλο "εκπροσωπεί" καθένας εξ αυτών στο forum δεν έχω καν ανάγκη για αναψυκτικό και σως. Η μόνη μου "αμφιβολία" είναι αν έπρεπε να βάλω και άλλον έξτρα εξοπλισμό!! Δεν πάνε να λένε!
Παρά ταύτα θα ήθελα πάρα πολύ να γράψεις για τις διαπιστώσεις σου σχετικά με την X1.
Οτιδήποτε και να γράψω σχετικά με τη σύγκριση που έκανα στα 2 μοντέλα είναι υποκειμενικό. Οπότε ας ξεκινήσω με το βασικότερο:
Η κονσόλα (πρώην τεμπέλης). Τεράστια στη X1. Και με διακόπτες επάνω της. Σε σημείο που ένιωθα περιορισμό της θέσης του οδηγού. Και ο επιλογέας είναι επάνω στην κονσόλα που κατ' εμέ είναι πολύ δυσλειτουργικό σε σχέση με τον επιλογέα στο τιμόνι του Tig.).Περαιτέρω, αν και ευχόμουν (όταν περίμενα να βγει) το νέο Tig να έχει συνεχόμενες οθόνες (όπως η X1, η GLA και το Tucson) ή καλύτερα μια μικρογραφία του Touareg ως προς την κεντρική οθόνη (multimedia), εντούτοις στην αρχή όταν την είδα στο internet ψιλοαπαγοητεύτηκα. Βάζοντας όμως τη 15αρα, πραγματικά είναι μεγάλη η διαφορά. Άλλαξα γνώμη κατευθείαν. Πολύ πιο χρηστική.
Και τέλος τα φώτα. Καμία σύγκριση μεταξύ LM του Tig και των L της X1.
Το μόνο που ίσως να προτιμούσα από τη X1 είναι τα 20 άλογα παραπάνω... Αλλά μιας και δεν είμαι της ταχύτητας οδηγός, είμαι μια χαρά με τα 150 του Tig.
Υ.Γ. Δεν άντλησα συμπέρασμα ότι έχεις αμφιβολίες για την επιλογή του Tig. Η αποτύπωση της σκέψης μου μάλλον δεν ήταν κατάλληλη.
-
Δεν μισούμε την vag απλά έχει λερωμένη την φωλιά της!Πολύ ωραίο το Tiguan να το χαρείς!!Λίγο υπερβολική η μεγάλη οθόνη αλλά ωραίο μέσα κ έξω.Στις πιο μεγάλες εκδόσεις είναι ακόμα πιο όμορφο!!!
-
-
Η μόνη μου "αμφιβολία" είναι αν έπρεπε να βάλω και άλλον έξτρα εξοπλισμό!!
Εννοείται!! Ο εξοπλισμός ποτέ δεν ειναι αρκετός!!
To ίδιο και οι ντουλάπες και τα ντουλάπια για τις γυναίκες...
-
Τρία πράγματα δεν έχουν "ποτέ" οι γυναίκες. Χώρο στις ντουλάπες, κρεμαστρες στις ντουλάπες και παπούτσια...
-
Τρία πράγματα δεν έχουν "ποτέ" οι γυναίκες. Χώρο στις ντουλάπες, κρεμαστρες στις ντουλάπες και παπούτσια...
4 θα προσθέσω και τσάντες!!!
VW FORUM