-
Reconnected
-
Είπαμε παιδιά. Ότι και να χαλάει ότι και να πάρει φωτιά όποιον και να κρεμάσει η αντιπροσωπεία ή η εταιρία αυτό γίνεται ζήτημα ΜΟΝΟ για τον VAG.
It is what it is. Σκατά είναι τα VAG ρε και εμείς μαλάκες, άσχετοι, ηλίθιοι, κορόιδα και κυρίως μαζόχες!! Πάρτε οτιδήποτε άλλο, μακρυάάάά ξξξξξξ 666 ξξξξξξ 666!
Σε άλλα νέα της ημέρας εχθές παντρέψαμε τον κουνιάδο μου. Στο τραπέζι έτυχε να κάτσει δίπλα μου φίλος του με Tucson 180ps Distinctive dct, προφανώς preF/l, με γύρω στις 50k km. Εννοείται ότι κουβέντα στη κουβέντα βγήκαμε για td. Επίτηδες το πήγα σε διάφορες διαδρομές. Το dct σε σχέση με το dsg είναι σαν τον Βόλο με τον κ@λο σε ομαλότητα λειτουργίας. Κλοτσάει σαν ψοφάλογο ενώ ήδη σε αυτά τα χιλιόμετρα μου έδινε αίσθηση πατιναρίσματος. Επίσης ο κουμπάρος του ιδιοκτήτη έχει μείνει από dct (δεν ήξερε λεπτομέρειες) στα 60k km αλλά ευτυχώς του το αντικατέστησε η αντιπροσωπεία. Γενικά στο όχημα δεν θα αναφερθώ καθώς η άποψη μου είναι καταγεγραμμένη ποικιλοτρόπως στο νήμα του.
Προσωπικά όπως ήδη έχω αποφασίσει να αλλάξω τον ιμάντα χρονισμού πρόωρα στο 308 έτσι αντίστοιχα δεν υπάρχει περίπτωση να περιμένω τα 100k km για ασχοληθώ με την συντήρηση του dsg. Συγνώμη για την διακοπή, συνεχίστε το θαψιμο ελεύθερα.
ΥΓ: Το έχω σχολιάσει ξανά, αναφέρθηκε λίγο πιο πάνω μα συνεχίζει να με εκπλήσσει αρνητικά οπότε επανέρχομαι. ΟΛΑ όσα λέτε ΔΕΝ αφορούν το dsq200 υγρού που φοράνε τα περισσότερα πλέον. Δεν υπάρχει ΚΑΝΕΙΣ με καταγεγραμμένη αντίστοιχη βλάβη σε αυτό το κιβώτιο. Παρά ταύτα συνεχίζει η όλη επιχειρηματολογία του θαψίματος θα να θεωρεί θέσφατο τις βλάβες ενός κατηργημμένου κιβωτίου. Είναι σαν να βγώ εγώ να κράζω δημόσια το 1.8 ατμόσφαιρα της Toyota που όταν τον πρωτοέβγαλε η Toyota έτρωγε το λάδι που εύκολα από παχύσαρκο Έλληνα! Αυτό το μοτέρ διορθώθηκε επαρκώς και τώρα είναι η βάση για τα Hybrid που οδηγάει ο μισος πλανήτης ξερωγω. Ημαρτον. Δώστε έστω το "benefit of the doubt" μέχρι να κυκλοφορήσει το κιβώτιο αρκετά ώστε να έχουμε δείγμα γραφής βρε!
-
@sabas_thess said in VW FORUM:
Το dct σε σχέση με το dsg είναι σαν τον Βόλο με τον κ@λο σε ομαλότητα λειτουργίας.
Προσωπικά όπως ήδη έχω αποφασίσει να αλλάξω τον ιμάντα χρονισμού πρόωρα στο 308 έτσι αντίστοιχα δεν υπάρχει περίπτωση να περιμένω τα 100k km για ασχοληθώ με την συντήρηση του dsg.Προφανώς!! Σε διπλοσύμπλεκτα δεν έχει αντίπαλο το φαου βε....μόνο τώρα η bmw πλησίασες (ίσως να ειναι και ίδιο!).
Καλά θα κάνεις, εαν το συντηρείς σωστά και λίγο προληπτικά, δεν έχει θέμα.
-
Τα DQ200 δεν είναι υγρού τύπου. Φοριούνται στα μικρότερα μοντέλα.
-
Ποίο είναι το υγρού του Tig;
-
Δεν έχει ενημερωθεί η λίστα αλλά ΝΟΜΙΖΩ αυτό.
https://gearboxlist.com/volkswagen/dq381/
Τελείως καινούργιο κιβώτιο στα πάντα.
Το θέμα είναι πως, επειδή εγώ σχολίασα το θέμα αυτό, μου αρέσουν τα vw. To polo και ιδιαιτερα το fabia είναι στα μέτρα μου και στα όρια ενός ρεαλιστικου αυτοκινήτου που τα κάνει ολα, και θα το ηθελα με dsg. Αλλά πραγματικά σε τρομάζει ότι διαβάζεις για αυτό dsg200 και αυτό με εκνευρίζει. Είναι γνωστά τα θέματα του και μετά από 15-20 έτη εξακολουθούν να αδιαφορούν.
-
Δεν έχει ενημερωθεί η λίστα αλλά ΝΟΜΙΖΩ αυτό.
https://gearboxlist.com/volkswagen/dq381/
Τελείως καινούργιο κιβώτιο στα πάντα.
Το θέμα είναι πως, επειδή εγώ σχολίασα το θέμα αυτό, μου αρέσουν τα vw. To polo και ιδιαιτερα το fabia είναι στα μέτρα μου και στα όρια ενός ρεαλιστικου αυτοκινήτου που τα κάνει ολα, και θα το ηθελα με dsg. Αλλά πραγματικά σε τρομάζει ότι διαβάζεις για αυτό dsg200 και αυτό με εκνευρίζει. Είναι γνωστά τα θέματα του και μετά από 15-20 έτη εξακολουθούν να αδιαφορούν.
Έχουν διορθώσει αρκετά πράγματα, απλά μένει περισσότερο από συμπλέκτη προς το παρόν. Λογικό για μένα...
Κατά τα άλλα δεν έχω βρει περισσότερα στοιχεία για το καινούριο DQ200(θεωρητικά) στα τωρινά VW GROUP.
@sabas_thess το DQ200 είναι ξηρού. Είναι σίγουρο... -
Αυτά διαβάζω για το dsg και αν έπαιρνα vw θα ήταν χειροκίνητο.
Τουλάχιστον η κουτάλα είναι πιο αξιόπιστη -
Ένα χειροκίνητο κιβώτιο σε σχέση μ' ένα dsg μοιάζει πρωτόγονο. Το ένα με γρανάζια και μοχλούς και το άλλο με ηλεκτρουδραυλικές βαλβίδες, πλακέτες, τσιπάκια, software.
Υπάρχει ένα τίμημα στην τεχνολογική εξέλιξη, αυξάνεται η τιμή του προϊόντος και υπάρχουν και αυξημένα κόστη επισκευής.
Αυτό παιδιά πρέπει να γίνει αποδεκτό σιγά-σιγά, δεν υπάρχει επιστροφή. Να δούμε κι όλες αυτές οι οθόνες και τα ηλεκτρονικά adas που έχουν βάλει πόσο θα κρατήσουν και πόσο θα κοστίσουν.
-
Εγώ κύριοι παρότι έχω ήδη θέσει την παραγγελία μου δεν θα διαφωνήσω με εσάς. Japan 4ever. ΟΜΩΣ.
ΔΕΝ έχει στην ελληνική αγορά αντίστοιχες επιλογές. Πρέπει να δώσεις και να δίνεις πολλά λεφτά για πολλά χρόνια, ήτοι να πας σε 2000cc+ για την συγκεκριμένη κατηγορία των c-suv. Μην λέμε τα ίδια και τα ίδια.
Οι καλύτερες του Tig επιλογές είναι τα Crv, Rav4, Cx5 (εξαιρούνται premium). ΤΕΛΟΣ. Όλα τα υπόλοιπα είναι έστω και οριακά χειρότερα του Tig οχήματα ως σύνολα. Από εκεί και πέρα μάλλον εμείς οι Βαγγέληδες όταν φτάνουμε στο ταμείο δεν είμαστε διατεθειμένοι να "θυσιάσουμε" την all around επιλογή του κατάπτιστου ομίλου για κάτι υποδεέστερο σε 3-4 κατηγορίες μόνο και μόνο για την ανώτερη θεωρητική του αξιοπιστία, ίσως και αντοχή στον χρόνο.
Όπως βλέπετε, τουλάχιστον εγώ, δεν κρύβομαι πίσω από το δάκτυλό μου. Αφήστε που δεν χωράω κιόλας! Έχει περάσει καιρός που έθεσα την παραγγελία και συνεχίζω να θεωρώ ότι δεν είχα ουσιαστικά άλλη επιλογή.
Θα μπορούσα να αποδεχθώ το X-Trail με τα οποία ελαττώματά του. Θα μπορούσα να αποδεχθώ τον μικρό χώρο αποσκευών του Formentor (όχι την Κατάκαινα). Θα μπορούσα να αποδεχθώ το κιτς του Austral ή απλά να κρατήσω χαμηλότερα το budget για το Sportage. Για να μην αδικώ τους Κορεάτες θα μπορούσα να δώσω αντίστοιχα χρήματα και να διαμορφώσω ένα ντούκι full extra 4wd Sportage. Δεν ήταν όμως καμία εξ αυτών η προφανής επιλογή, τουλάχιστον όχι όσο η More του Tig που την παίρνεις όπως είναι άνετα!
Αυτό που σίγουρα δεν θα μπορούσα να κάνω είναι να πληρώσω γαμησι@τικα για να πάρω τα 2,5l του Rav4 ή τα 2l των υπολοίπων.
Να σας πω την αμαρτία μου το Crv κόντεψε. Απλά ήταν παράλληλα πολύ υψηλή η τιμολόγηση του για εμένα. Ήδη όσα έδωσα ήταν πολλά, δεν μπορούσα να ανέβω αλλά 10k+ για να φτάσω στο Crv συν ΦΠ τεκμήρια ασφάλιστρα κλπ στον Θεό.
Μακάρι όλοι σας να πέσετε έξω και να έχω να σας λέω ότι τουλάχιστον το δικό μου δεν έβγαλε θέματα. Η τρομολαγνία όμως από μόνη της δεν αρκούσε ώστε να με αποτρέψει. Πήρα ενσυνείδητα ένα (μικρό θεωρώ) εύλογο ρίσκο.
@sabas_thess σε θυμήθηκα πριν μερικές μέρες που οδήγησα το CRV.
Τεράστιοι χώροι, τετρακίνηση, το καλύτερο υβριδικό σύστημα, ότι μπορείς να φανταστείς από εξοπλισμό και ποιότητα απλά κορυφή.Η τιμή ακριβή, αλλά αν δεν είχε τα τέλη ταξινόμησης και υπήρχε και επιδότηση 9.000 μάλλον αυτό θα έπαιρνες.
Ασχετο και sorry για το off-topic. Τυχαία έπεσα πάνω στο post αυτό. Σαφώς το καλύτερο υβριδικό σύστημα αυτή τη στιγμή ο 2.0L HEV της Honda. Πολύ πιο συμμετοχικό, πολύ λιγότερο θόρυβος και πιο smooth στις αλλαγές από ev σε hybrid σε σχέση μετ ον αντίστοιχο 2.0 L της TOYOTA. Και εκφέρω γνώμη έχοντας οδηγήσει και τα 2 συστήματα
-
Ένα χειροκίνητο κιβώτιο σε σχέση μ' ένα dsg μοιάζει πρωτόγονο. Το ένα με γρανάζια και μοχλούς και το άλλο με ηλεκτρουδραυλικές βαλβίδες, πλακέτες, τσιπάκια, software.
Υπάρχει ένα τίμημα στην τεχνολογική εξέλιξη, αυξάνεται η τιμή του προϊόντος και υπάρχουν και αυξημένα κόστη επισκευής.
Αυτό παιδιά πρέπει να γίνει αποδεκτό σιγά-σιγά, δεν υπάρχει επιστροφή. Να δούμε κι όλες αυτές οι οθόνες και τα ηλεκτρονικά adas που έχουν βάλει πόσο θα κρατήσουν και πόσο θα κοστίσουν.
Στο t cross που κοιταμε για τη σύζυγο περα από +2000 ευρώ για το αυτόματο υπάρχει πάντα ο φοβος του dsg. Οποτε πάμε για το εξάρι κουτάλα. Αν ήταν για εμένα το αμάξι δεν θα κοίταζα καν κουτάλα.
Επειδή είχα dct στη Χ1 ξέρω πως λειτουργούν, ποσο ζορίζονται σε σταματα ξεκινα και πάντα υπήρχε ο σχετικός φοβος
Ένας λόγος που δεν την κράτησα τη Χ1 ήταν και το κιβώτιο.
Κρίμα γιατί τα αυτόματα τα αγάπησα οδηγώντας ένα golf gt με το 6 dsg φίλου. -
Στο t cross που κοιταμε για τη σύζυγο περα από +2000 ευρώ για το αυτόματο υπάρχει πάντα ο φοβος του dsg. Οποτε πάμε για το εξάρι κουτάλα. Αν ήταν για εμένα το αμάξι δεν θα κοίταζα καν κουτάλα.
Επειδή είχα dct στη Χ1 ξέρω πως λειτουργούν, ποσο ζορίζονται σε σταματα ξεκινα και πάντα υπήρχε ο σχετικός φοβος
Ένας λόγος που δεν την κράτησα τη Χ1 ήταν και το κιβώτιο.
Κρίμα γιατί τα αυτόματα τα αγάπησα οδηγώντας ένα golf gt με το 6 dsg φίλου.Αν το κριτήριο σου είναι το οικονομικό είναι σοφή επιλογή το χειροκίνητο.
Κι εγώ μπορεί να επχειρηματολογώ υπέρ του dsg αλλά χειροκίνητο το πήρα το T-Roc. Οδηγώ 35 χρόνια χειροκίνητα, είμαι δεινόσαυρος, δε νοιώθω να μου χρειάζεται το αυτόματο. Πάνε το δεξί χέρι στο λεβιέ και το αριστερό πόδι στο συμπλέκτη μόνα τους, στον αυτόματο.
Αναγνωρίζω όμως τις εξελίξεις της εποχής, διαβάζω και βλέπω τι γίνεται γύρω μου. Το χειροκίνητο ουσιαστικά έχει καταργηθεί στην κεντρική και βόρεια Ευρώπη, όλοι dsg παίρνουν.
-
πάντα ο φοβος του dsg.
Υπερβολικός ο φόβος (κατά την ταπεινή μου άποψη).
Είναι κρίμα να στερηθείς ένα εξαιρετικό κιβώτιο (το οποίο αλλάζει ριζικά την εμπειρία χρήσης του οχήματος) επειδή κάποια στιγμή θα τα φτύσει.
Κρατάς απλά μια κάβα 2k για να το επισκευάσεις όταν σπάσει.
Το χαίρεσαι κάθε μέρα (αξία μεγαλύτερη από τα 2k). -
-
Το χαίρεσαι κάθε μέρα (αξία μεγαλύτερη από τα 2k).Το θεμα ειναι αν σε αφησει, που θα σε αφησει.
Σύμφωνοι.
Υπάρχουν όμως ένα σωρό βλάβες που μπορεί να σε επιστρέψουν με ΚΤΕΛ, οπότε το dsg είναι απλά άλλη μία. -
Εδώ έμενε κόσμος από απλό πολλαπλασιαστή και δεν είχε κανείς μαζί του spare part.
-
-
πάντα ο φοβος του dsg.
Υπερβολικός ο φόβος (κατά την ταπεινή μου άποψη).
Είναι κρίμα να στερηθείς ένα εξαιρετικό κιβώτιο (το οποίο αλλάζει ριζικά την εμπειρία χρήσης του οχήματος) επειδή κάποια στιγμή θα τα φτύσει.
Το χαίρεσαι κάθε μέρα (αξία μεγαλύτερη από τα 2k).Και γιατί να μην κρατήσει 2 κάβες και να πάρει ένα καλύτερο αμάξι με πιο αξιόπιστο αυτόματο κιβώτιο; Αξιοπιστία + καλύτερο αμάξι = priceless, εξάλλου η αξιοπιστία είναι μια σημαντική παράμετρος στην αγορά αυτοκινήτου.
-
-
VW FORUM