-
Άλλο ένα topic που κατέληξε να μιλάμε πάλι για Toyota.
-
@katafractos17 said in VW T-ROC 2026 HEV:
Ειναι το σημειο αναφορας, το κερδισαν με το σπαθι τους.
-
Hev και Toyota πάνε πακέτο. Είναι δικό τους επίτευγμα και το αξίζουν.
-
@ilias-a said in VW T-ROC 2026 HEV:
Όχι δεν είναι.
Αξιόλογη μεν εταιρεία αλλά αυτό που έχουν κερδίσει είναι πωλήσεις.
Πωλήσεις όμως έχει και η Dacia. Να αρχίσουμε να μιλάμε σε όλα τα topic γι' αυτήν και να την θέσουμε ως σημείο αναφοράς;Πωλήσεις έχει και η Peugeot. Όπου και να γυρίσεις το μάτι σου βλέπεις Peugeot. Και Citroen.
Χρέπια τα ανεβάζουμε όμως και χρέπια τα κατεβάζουμε.Υπάρχουν κι άλλα τόσα και τόσα παραδείγματα αλλά δεν υπάρχει λόγος να κάθομαι να τα αναφέρω όλα.
Οικονομικά και αξιόπιστα αυτοκίνητα είναι και μέχρι εκεί. Και έχουν και δύο τρία μοντέλα που βλέπονται και μπορεί να αγόραζα αν δεν υπήρχε καλύτερη εναλλακτική.
Τώρα όμως με το νέο T-Roc HEV για να επανέλθουμε και on topic, μάλλον θα υπάρχει καλύτερη εναλλακτική.
Θα δούμε.Μη σου πω ότι για εμένα ήδη μπορεί να υπάρχει καλύτερη εναλλακτική στα HEV και να είναι αυτή της Renault.
Πολύ το ζαλίσαμε με τα Toyota. Κουράστηκε και η κούραση.
-
Όχι δεν είναι.
Αξιόλογη μεν εταιρεία αλλά αυτό που έχουν κερδίσει είναι πωλήσεις.
Πωλήσεις όμως έχει και η Dacia. Να αρχίσουμε να μιλάμε σε όλα τα topic γι' αυτήν και να την θέσουμε ως σημείο αναφοράς;Πωλήσεις έχει και η Peugeot. Όπου και να γυρίσεις το μάτι σου βλέπεις Peugeot. Και Citroen.
Χρέπια τα ανεβάζουμε όμως και χρέπια τα κατεβάζουμε.Υπάρχουν κι άλλα τόσα και τόσα παραδείγματα αλλά δεν υπάρχει λόγος να κάθομαι να τα αναφέρω όλα.
Οικονομικά και αξιόπιστα αυτοκίνητα είναι και μέχρι εκεί. Και έχουν και δύο τρία μοντέλα που βλέπονται και μπορεί να αγόραζα αν δεν υπήρχε καλύτερη εναλλακτική.
Τώρα όμως με το νέο T-Roc HEV για να επανέλθουμε και on topic, μάλλον θα υπάρχει καλύτερη εναλλακτική.
Θα δούμε.Μη σου πω ότι για εμένα ήδη μπορεί να υπάρχει καλύτερη εναλλακτική στα HEV και να είναι αυτή της Renault.
Πολύ το ζαλίσαμε με τα Toyota. Κουράστηκε και η κούραση.
Μενει να φανει για τη renault..και μενα μ αρεσει το symbioz..αλλα θα παρει χρονο..οπως πηρε και στην toyota να εδραιωθει σε τετοιο βαθμο με τα hev..
-
1.5 Turbo hev (e-power) έχει ήδη η Νissan εδώ και 3-4 χρόνια.
-
Και καλύτερα hev να βγάλουν οι Ευρωπαίοι, πάντα θα έχουν το μειονέκτημα του αυξημένου κόστους σε σχέση με την Toyota. Κι αυτό είναι μεγάλο ατού, ειδικά για φτωχότερες χώρες σαν την Ελλάδα.
Έχω ξαναγράψει ότι δεν μπορεί η vw να κάνει τους συμβιβασμούς της Toyota στην ποιότητα του εσωτερικού. Ούτε να βγάζει κιβώτια που όταν επιταχύνουν μουγκρίζουν. Δε θα της το συγχωρήσουν οι Ευρωπαίοι πελάτες, εδώ ψειρίζουν στις παρουσιάσεις τι κουμπιά έχει βάλει, ποιο πλαστικό είναι μαλακό και με τι ήχο κλείνουν οι πόρτες.
Όλα αυτά δημιουργούν και τεχνολογικούς περιορισμούς. Πρέπει να βρει τεχνικές λύσεις που να ικανοποιούν και το αυτί και το μάτι και την αίσθηση οδήγησης του πελάτη.
Η Toyota ότι και να βγάλει, αν καίει λίγο, είναι αξιόπιστο και σε πάει από το Α στο Β είναι οκ για το κοινό που απευθύνεται, δε ζητάνε κάτι παραπάνω.
-
@andya3 said in VW T-ROC 2026 HEV:
@super-t αν το toyota hev turbo είναι το "i-force max" που βρήκα στο internet, δεν έχει καμία σχέση με τα υβριδικά toyota με τα ατμοσφαιρικά μοτέρ που γνωρίζουμε.
Είναι ακριβώς το ίδιο concept που έχει και η audi με το mhev+. Έχουν βάλει έναν ηλεκτροκινητήρα ανάμεσα στο θερμικό μοτέρ και το κιβώτιο, που παρέχει ισχύ και ροπή σε χαμηλές στροφές και πιθανόν μπορεί να ξεκινήσει και να κινήσει για λίγο ηλεκτρικά το όχημα.
Δεν είπα ότι είναι το ίδιο σύστημα με τα υβριδικά που έχουμε εδώ. Ότι έχει και υβριδικά με turbo έγραψα. Parallel hybrid είναι, το λέει και η Toyota και είναι για performance παρά για οικονομία.
Πιο κοντά στο σύστημα που είχε η VW στο Jetta είναι. Δεν είναι μόνο για τις χαμηλές στροφές γιατί δίνει νούμερα η Toyota του τύπου συνδιαστικά 350 άλογα, από τον κινητήρα 250.
iforce max και hybrid max τα λέει ανάλογα με το μοντέλο.
-
@andya3 said in VW T-ROC 2026 HEV:
Και καλύτερα hev να βγάλουν οι Ευρωπαίοι, πάντα θα έχουν το μειονέκτημα του αυξημένου κόστους σε σχέση με την Toyota. Κι αυτό είναι μεγάλο ατού, ειδικά για φτωχότερες χώρες σαν την Ελλάδα.
Έχω ξαναγράψει ότι δεν μπορεί η vw να κάνει τους συμβιβασμούς της Toyota στην ποιότητα του εσωτερικού. Ούτε να βγάζει κιβώτια που όταν επιταχύνουν μουγκρίζουν. Δε θα της το συγχωρήσουν οι Ευρωπαίοι πελάτες, εδώ ψειρίζουν στις παρουσιάσεις τι κουμπιά έχει βάλει, ποιο πλαστικό είναι μαλακό και με τι ήχο κλείνουν οι πόρτες.
Όλα αυτά δημιουργούν και τεχνολογικούς περιορισμούς. Πρέπει να βρει τεχνικές λύσεις που να ικανοποιούν και το αυτί και το μάτι και την αίσθηση οδήγησης του πελάτη.
Η Toyota ότι και να βγάλει, αν καίει λίγο, είναι αξιόπιστο και σε πάει από το Α στο Β είναι οκ για το κοινό που απευθύνεται, δε ζητάνε κάτι παραπάνω.
Σωστό όλο αυτό.
Όμως υπάρχει και κοινό που ζητάει και άλλα πράγματα από την αυτοκίνηση και όχι μόνο οικονομία ή απλά να το πάει το αυτοκίνητο από το Α σημείο στο Β.
Αφού λοιπόν η VW θα βάλει καλύτερη ποιότητα στο εσωτερικό (κάποια στιγμή το είχε ξεχάσει) θα πρέπει οποίος το ζητάει αυτό να το πληρώσει και παραπάνω από κάποιο άλλο αυτοκίνητο που δεν το εχει. Αλλά και για να το θέσω κι αλλιώς, όταν βγαίνεις ακριβότερος, κάπου πρέπει να μεταφράζεται η αυξημένη τιμή. Κάτι πρέπει δηλαδή να προσφέρεις παραπάνω ή διαφορετικό. Είται αυτό λέγεται ποιότητα, είτε πάτημα στο δρόμο και οδική συμπεριφορά, είτε οτιδήποτε.Όπως και να έχει, σε κάθε νήμα, τσουπ κάποια στιγμή και ένα ιερό τοτέμ που λέγεται Toyota. Το απόλυτο αυτοκίνητο.
Και αν δε σκάσει το Toyota, θα σκάσουν μύτη η υποστηρικτές της εταιρείας για να κατηγορήσουν το εκάστοτε αυτοκίνητο έτσι ώστε πάλι έμμεσα να βγεί νούμερο ένα η αγαπημένη εταιρεία.Πραγματικά μέσα από τις σελίδες αυτού του φόρουμ, έχω αρχίσει να γίνομαι εχθρός της Toyota χωρίς να υπάρχει άλλος λόγος πέρα από αυτό το τρελό οπαδιλίκι για τη συγκεκριμένη εταιρεία.
-
Περα απο τα προσωπικα μας γουστα καποια πραγματα ειναι αδιαμφισβητητα, οταν μιλαμε για αξιοπιστια, καταναλωση, κοστος χρησης, σεβασμο στον πελατη η εταιρεια σε παγκοσμιο επιπεδο ειναι μια, δεν το λεω εγω ο μπαρμπαηλιας το λενε οι πωλησεις της στην υδρογειο εδω και 20-25 χρονια.
Αν εχει στραβα? Παρα πολλα τα εχουμε ξαναπει τελειο αυτοκινητο δεν υπαρχει, καπου ολα πονανε, πριν κανα 3ωρο εγραψα για τις κρεμαγιερες της, να σου πω και ακομα μερικα αν θες.
Θες αυτοκινητο σε σχετικα λογικες τιμες που δε σε προδιδει συχνα, τογιοτα, θες πολυτελεια, λεξους.
Σε ολο τον κοσμο και σε ολους τους τομεις ολοι προσπαθουνε να ανταγωνιστουν τον πρωτο και οχι τον ουραγο.
@tolisk20 καλη και αξια η ρενω με πολλα πλεονεκτηματα, αλλα στο ηλεκτρολογικο κομματι συνηθως τα κανει ροιδο, απο τα παλια τα χρονια, μακαρι να τα καταφερει τωρα. -
Οπαδιλικι πουλάνε όλοι για να δικαιωθούν για τις επιλογές τους και να βαυκαλίζονται με το πόσο γάτοι είναι που επέλεξαν το καλύτερο.
Που να δεις σε bmw, σε τεσλα και γενικά ηλεκτρικούς που τα έχω πρόσφατα. Απλα οι τογιοταιοι είναι πολλοί.
Παντού φανατιλα και μια μακαριότητα ότι μόνο αυτοί κατέχουν την απόλυτη αλήθεια.
Εγω δεν φτουράω πουθενά γιατί έχω την κακή συνήθεια να ξεψαχνίζω και κράζω συχνά τις επιλογές μου., οπότε χαλάω τη σούπα. Και εκεί αντιμετωπίζεις και bullying του στυλ πούλα τότε και χασου που μας χαλάς την ιδανική εικόνα που έχουμε στήσει στο μυαλό μας. -
@iceman7 said in VW T-ROC 2026 HEV:
Οπαδιλικι πουλάνε όλοι για να δικαιωθούν για τις επιλογές τους και να βαυκαλίζονται με το πόσο γάτοι είναι που επέλεξαν το καλύτερο.
Που να δεις σε bmw, σε τεσλα και γενικά ηλεκτρικούς που τα έχω πρόσφατα. Απλα οι τογιοταιοι είναι πολλοί.
Παντού φανατιλα και μια μακαριότητα ότι μόνο αυτοί κατέχουν την απόλυτη αλήθεια.
Εγω δεν φτουράω πουθενά γιατί έχω την κακή συνήθεια να ξεψαχνίζω και κράζω συχνά τις επιλογές μου., οπότε χαλάω τη σούπα. Και εκεί αντιμετωπίζεις και bullying του στυλ πούλα τότε και χασου που μας χαλάς την ιδανική εικόνα που έχουμε στήσει στο μυαλό μας.Το μονο κολλημα που εχω με τα αυτοκινητα ειναι με τον Ιαπωνα, στα δικα μου θελω μιας και τα κραταω πανω απο 10 χρονια και μερικες εκατονταδες χιλαδες χιλιομετρα το νουμερο 1 ειναι η αξιοπιστια, τα σκληρα ή μαλακα πλαστικα, οι οθονες και τα λοιπα καλουδια με αφηνουν αδιαφορο, η αναρτηση σε ολα αναβαθμιζεται ευκολα με μικρο κοστος, τα φρενα το ιδιο, σουμπαρου θα γουσταρα πολυ αλλα τα ρημαδια εχουν τρομερα χρονοβορα συντηρηση και επισκευη.
-
Αν φυγουμε λιγο απ το "χωριό" μας θα δουμε οτι φετος η VW τρεχει με ανοδο η Toyota με πτωση καi η Skoda ερχεται...καλπαζοντας!
https://traction.gr/h-marka-pou-den-echei-antipalo-sti-evropi-sti-defteri-thesi-i-toyota/
-
Περα απο τα προσωπικα μας γουστα καποια πραγματα ειναι αδιαμφισβητητα, οταν μιλαμε για αξιοπιστια, καταναλωση, κοστος χρησης, σεβασμο στον πελατη η εταιρεια σε παγκοσμιο επιπεδο ειναι μια, δεν το λεω εγω ο μπαρμπαηλιας το λενε οι πωλησεις της στην υδρογειο εδω και 20-25 χρονια.
Αν εχει στραβα? Παρα πολλα τα εχουμε ξαναπει τελειο αυτοκινητο δεν υπαρχει, καπου ολα πονανε, πριν κανα 3ωρο εγραψα για τις κρεμαγιερες της, να σου πω και ακομα μερικα αν θες.
Θες αυτοκινητο σε σχετικα λογικες τιμες που δε σε προδιδει συχνα, τογιοτα, θες πολυτελεια, λεξους.
Σε ολο τον κοσμο και σε ολους τους τομεις ολοι προσπαθουνε να ανταγωνιστουν τον πρωτο και οχι τον ουραγο.
@tolisk20 καλη και αξια η ρενω με πολλα πλεονεκτηματα, αλλα στο ηλεκτρολογικο κομματι συνηθως τα κανει ροιδο, απο τα παλια τα χρονια, μακαρι να τα καταφερει τωρα.Ναι, η μόνη αξιόπιστη εταιρεία στον κόσμο είναι η Toyota. Άλλες δεν υπάρχουν. Είπαμε ιερό τοτέμ.
Όσο για τις πωλήσεις, έχω απαντήσει ήδη.
Και η Dacia πουλάει τρέλα. Τι σημαίνει αυτό; Ότι είναι η σούπερ εταιρεία στην αυτοκίνηση;
Κάποτε όλη η Ελλάδα ήταν γεμάτη Lada. Ήταν αυτοκινητάρες;
Και ας το πάμε και αλλιώς.
Οι πωλήσεις λοιπόν στην Ελλάδα πχ μιας και ζούμε σε αυτή τη χώρα, λένε ότι αρκετές φορές το 2008 έχει βρεθεί πάνω από το Yaris Cross, οπότε αν ακολουθήσουμε αυτή τη λογική θα πρέπει να σταματήσουμε να το ανεβοκατεβάζουμε χρέπι, γιατί αν όχι πάντα πρώτο, έρχεται τουλάχιστον δεύτερο. Μη σου πω ότι μερικές φορές ακόμη και και το C3 έχει έρθει πάνω από το Yaris Cross σε πωλήσεις.
Άρα κατά το σκεπτικό αυτό τι; Είναι καλύτερο ή τουλάχιστον εφάμιλλο ή όχι;
Έτσι θα το πάμε δηλαδή; Πουλάνε περισσότερα οπότε είναι καλύτερα αυτοκίνητα; Αν μη τι άλλο εμείς που ασχολούμαστε με την αυτοκίνηση θα έπρεπε να γνωρίζουμε ότι δεν ισχύει αυτό.
Το Tiguan αν δεν απατώμαι ήταν πρώτο C SUV σε πωλήσεις στην Ευρώπη.
Για να μην πούμε ότι παγκόσμια πρώτη σε πωλήσεις είναι πιθανόν κάποια Κινεζική. Άρα τι; καλύτερα από τα Toyota;Ναι η Toyota συνδυάζει ένα πακέτο που πουλάει τρέλα, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι είναι τα καλύτερα αυτοκίνητα στο κόσμο σε όλους τους τομείς και πρέπει να διαβάζουμε σε κάθε νήμα την αδιαμφισβήτητη υπέροχη τους η οποία φυσικά δεν υφίσταται και απλά εξυψώνεται επειδή είναι καλά σε δύο τομείς όπως είναι η οικονομία και η αξιοπιστία.
Λες και δεν υπάρχουν άλλες εταιρείες που να έχουν αυτά τα χαρακτηριστικά.Η αξιοπιστία και η κατανάλωση δεν είναι λόγοι για να γυρνάμε σε όλα τα νήματα και πετάμε μέσα στη μέση ένα Toyota ως το απόλυτο μηχάνημα της αυτοκίνησης ή ως το απόλυτο μέτρο σύγκρισης.
Νισάφι πια.Κανιβαλίσαμε ακόμη ένα νήμα.
Πραγματικά εύχομαι να βγει το T-Roc HEV και να είναι τόσο καλό που να τα κατουρήσει όλα τα Toyota.
Και όχι μόνο το T-Roc αλλά και άλλα μοντέλα από άλλες εταιρείες.
Έτσι για να δω κάτι εδώ μέσα. -
Και η Dacia πουλάει τρέλα. Τι σημαίνει αυτό; Ότι είναι η σούπερ εταιρεία στην αυτοκίνηση;
Κάποτε όλη η Ελλάδα ήταν γεμάτη Lada. Ήταν αυτοκινητάρες;Δε μιλαω για Ελλαδα (μια πορδη ειναι η αγορα μας) για ολο τον κοσμο λεω και για 25 χρονια, οταν την ξεπαρασει καποιος αλλος αυτος θα ειναι το σημειο αναφορας, μεχρι τοτε απλα θα την κυνηγανε.
-
Κάποτε όλη η Ελλάδα ήταν γεμάτη Lada. Ήταν αυτοκινητάρες;Δε μιλαω για Ελλαδα (μια πορδη ειναι η αγορα μας) για ολο τον κοσμο λεω και για 25 χρονια, οταν την ξεπαρασει καποιος αλλος αυτος θα ειναι το σημειο αναφορας, μεχρι τοτε απλα θα την κυνηγανε.
Ωραία, τότε στην Ευρώπη πρώτη σε πωλήσεις απ' όσο ξέρω έρχεται η VW.
Όσο για τη Dacia μιας και την έβαλες στο quote, πάλι για Ευρώπη μιλάω.
Τώρα αν οι Αμερικάνοι και οι Ασιάτες προτιμάνε Toyota, με απασχολεί πολύ λιγότερο, καθότι τα χαρακτηριστικά και οι δρόμοι των αγορών αυτών είναι πολύ διαφορετικά από της Ευρώπης.Και δεν καταλαβαίνω γιατί να μην μιλάμε για Ελλάδα;
Σε αυτή τη χώρα δε ζούμε; Σε αυτή την αγορά δε ψωνίζουμε; -
Και δεν καταλαβαίνω γιατί να μην μιλάμε για Ελλάδα;
Σε αυτή τη χώρα δε ζούμε; Σε αυτή την αγορά δε ψωνίζουμε;Ένας βασικός λόγος είναι η βάση επιχειρηματολογίας των Toyotαίων. Γιατί το "νο1 σε πωλήσεις στον κόσμο" που έχουν εδώ και χρόνια είναι αδιαμφισβήτητο. Στην Ελλάδα πχ την πέρασε η Peugeot (με το 2008 αν δεν κάνω λάθος) φέτος. Δεν συμφέρει να πάει η κουβέντα εκεί. Οι φανς της Toyota δεν κάνουν debate, αγορεύουν σαν Εβραίοι δικηγόροι....
-
@lap said in VW T-ROC 2026 HEV:
Στην Ελλάδα στα 35-37Κ μπαίνεις σε άλλα κλαμπς και ας μην έχει δερμάτινα καθίσματα!
Είναι μεγάλη η διαφορά ρε συ στα νούμερα. Άλλο 35-37 άλλο 43 plus. Για τον μέσο Έλληνα και τα 35 είναι πολλά άντε πες τα φτάνει με ζόρι τα 43 δεν τα φτάνει με τίποτα!
Οι Χ1 που κυκλοφορούν leasing είναι στην πλειοψηφία τους όπως και το 70% των πωλήσεων.
-
Οι πληροφορίες που έχω βρει για το hev T-Roc, είναι ότι θα μπορεί να κινείται αμιγώς ηλεκτρικά στην πόλη και ότι ο ηλεκτροκινητήρας θα συμβάλλει σε όλο το φάσμα στροφών, όχι μόνο στις χαμηλές.
Ενθαρρυντικά στοιχεία, όσο περνάει ο καιρός θα βγαίνουν και περισσότερες λεπτομέρειες.
-
Εδώ και 20 χρόνια το κάνουν τα Toyota.
Μου θυμίζετε τα fanboys της apple που πανηγυρίζουν για κάτι που οι άλλοι το απολαμβάνουν εδώ και χρόνια
VW T-ROC 2026 HEV