-
@gatoz said in Δεν θα μάθουν ποτέ.:
πωπω
απο την γεματη εμπνευση κουβεντα γαμικουλαιων μεν αλλα που δινουνε χερι βοηθειας στη μαυρη και γνωριζουνε απο θερμανση, στεγνωμα και αμαξια μου ηρθε μια απορια
βαζετε λουλακι?Δεν ξέρω τι είναι το λουλάκι και που το βάζετε, δεν κρίνουμε ωστόσο !
-
@ss_76 said in Δεν θα μάθουν ποτέ.:
@argyn said in Δεν θα μάθουν ποτέ.:
Δεδομένης της άθλιας συμπεριφοράς των 3PMSF ελαστικών σε συνθήκες βροχής και καύσωνα έχω σοβαρές επιφυλάξεις για το κατά πόσο τα λάστιχα 4 εποχών αποτελούν σωστή επιλογή για τις θερμοκρασίες και την ποιότητα της ελλαδικης ασφάλτου στην περίπτωση των tesla.
Από που προκύπτει αυτό;
Και εγώ τώρα πρόσεξα αυτήν την τοποθέτηση και δε συμφωνώ. Σίγουρα υπάρχουν μάλλον καλύτερες επιλογές για τις περιπτώσεις που αναφέρει ο φίλος αλλά άθλια γιατί? Καταρχήν δεν είναι όλα τα 3PMSF λάστιχα το ίδιο, μια απλή πιστοποίηση είναι οτι δοκιμάστηκαν σε συγκεκριμένες ακραίες συνθήκες. Δεν έχουν γόμα χειμερινού ώστε να σαπουνιάζουν στον καύσωνα ούτε είναι σλικ ώστε να έχουν άθλια συμπεριφορά στο βρεγμένο.
-
@red_monster said in Δεν θα μάθουν ποτέ.:
@chrisk6 said in Δεν θα μάθουν ποτέ.:
@dettol said in Δεν θα μάθουν ποτέ.:
@antonmone said in Δεν θα μάθουν ποτέ.:
@dettol said in Δεν θα μάθουν ποτέ.:
@antonmone said in Δεν θα μάθουν ποτέ.:
Πες της οτι τα καλά έχουν αντλία θερμότητας
αυτο δεν το ηξερα. θενξ φορ δε ινφο
Ναι πέρα από την πλάκα αξίζουν και η κατανάλωση αστεία!Γλιτωνεις από τη βρώμα των εξωτερικών ρύπων και την εσανς μούχλας στο δωμάτιο!
μηπως να κανω σαμποταζ στο πλυντηριο μπας και ριξω τη συζυγο;
Τα συνδυαστικα πλυντηριο-στεγνωτηριο αξιζουν ή καλυτερα δυο συσκευες;Προφανως 2 ξεχωριστες.
Εννοειται ΑΘ...αλλη φαση λεμε.
Ειδικα με την τζακιλα πλεον εξω...απαγορευτικο.Αναφέρεσαι στο δίπολο πλυντήριο-στεγνωτήριο ή στο σύζυγο-ερωμένη ?
Προφανώς στα μηχανήματα…
Τελικά ξεφύγαμε από το θέμα.
Έτοιμοι όλοι για Αραχωβα το ΣΚ;
Και χωρίς αλυσίδες/κουβερτες και τα συναφή!! -
@famas said in Δεν θα μάθουν ποτέ.:
Αφού έχεις ήδη κύκλωμα στο σπίτι με ένα χιλιάρικο βάζεις έναν οχι κακό λέβητα αερίου (+60 ευρώ το μαγνητικό φίλτρο), κάνεις κι ένα χημικό καθαρισμό το κύκλωμα, πετάς το τεπόζιτο πετρελαίου κι αφου έχεις ταράτσα βάζεις με 1200 έναν καλό ηλιακό (3τμ/160λιτ) και με λιγότερα από 2,5Κ ψάχνεις σιγά- σιγα εγκαταστάτη για μόνωση.
Στο δικό μου σπίτι υπάρχει μόνωση και δεν σκέφτομαι κάποια αλλαγή. Για των γονιών μου ήταν η ερώτηση. Σας ευχαριστώ πάντως.
@k-m 2,5 είμαστε, απλά έχει θέμα με τις ποσότητες. Ξέρεις πόσες φορές ξεχείλιζαν οι αφροί...;
-
Για τους ηλεκτρικούς το ΣΚ...
Μην μας κουβαληθείτε στην Εύβοια εκεί προς την Κύμη.
Χιόνι θα έχουμε την άλλη φορά είχε 1,5 μέτρο στην παραλία και 5 μέτρα στο βουνό, αλλά πίστες δεν έχουμε...
-
Για τις νοικοκυρές και τους νοικοκυραίους.
Αρχικά να αερίζετε τα σπίτια το πρωί. Δέκα λεπτά, άντε 5 ανοικτά τα παράθυρα, ειδικά στα βορεινά δωμάτια και η υγρασία θα εξαφανιστεί.
Στεγνωτήριο χωριστό. Είναι βολικό. Εχουμε πολλά χρόνια. Οχι ακριβό. Δεν γράφω όνομα μάρκας, γιατί έχουμε πολλούς γκαντέμηδες.
Οπως και για τον ηλιακό. Παλιά είχα Φυρογένη. Τον είχα πληρώσει καλά το 1990 που τον έβαλα. Είχε 10 χρόνια εγγύηση.
Στα 11,5 και τρύπησε. Στα 13 άλλαξα σπίτι. Εδώ έχω έναν φτηνό, μια χαρά είναι 20+ χρόνια. Τριπλής πάντα που ζεσταίνει μια χαρά με τον ήλιο και το καλοριφέρ, αν και πρέπει να ξαναβάλω τις μονώσεις στις σωλήνες που είναι πάνω στην ταράτσα. Ο θερμοστάτης έχει ένα θεματάκι, αλλά ευτυχώς ελάχιστες φορές κάτω από 5 τον ανάβω με ρεύμα τον χρόνο.
Εσωτερική θερμομόνωση είναι καλή της Κνάουφ.
Τον θερμοστάτη τον έχουμε εκεί που αισθανόμαστε καλά γιατί δεν είναι απόλυτα αξιόπιστοι.
Κάπου γύρω στους 19-20 βαθμούς μόνιμα.
-
Ωραία η εσωτερική θερμομόνωση αν δεν έχεις διδαχθεί στο γυμνάσιο το σημείο δρόσου
-
Ωραία η εσωτερική θερμομόνωση αν δεν έχεις διδαχθεί στο γυμνάσιο το σημείο δρόσου
Υπάρχουν πάντα λύσεις ανάγκης, αλλά και κανονισμών.
Για παράδειγμα δεν επιτρέπεται να κάνεις εξωτερική θερμομόνωση αν είσαι πάνω στην ρυμοτομική γραμμή, δηλαδή στο πεζοδρόμιο, σε ύψος χαμηλότερο από 3 μέτρα.
Ολα αυτά λοιπόν τα παλιά σπίτια που είναι πάνω στο δρόμο, πως θα μονώσεις τα ισόγεια ?
-
Τα συστήματα αερισμού με ανάκτηση θερμότητας κάνουν δουλειά;
-
@criuser said in Δεν θα μάθουν ποτέ.:
Υπάρχουν πάντα λύσεις ανάγκης, αλλά και κανονισμών.
Για παράδειγμα δεν επιτρέπεται να κάνεις εξωτερική θερμομόνωση αν είσαι πάνω στην ρυμοτομική γραμμή, δηλαδή στο πεζοδρόμιο, σε ύψος χαμηλότερο από 3 μέτρα.
Ολα αυτά λοιπόν τα παλιά σπίτια που είναι πάνω στο δρόμο, πως θα μονώσεις τα ισόγεια ?
Σωστό μεν αλλά με το ντισκλειμερ ότι όλα αυτά έχουν κοινοποιηθεί στον υποψήφιο πελάτη και δεν θα ανακαλύψει κατόπιν εορτής
-
Η ουσία μας απασχολεί.
Τι κάνουμε για τα ισόγεια ?
-
Αν είναι λιθόκτιστο το αφήνουμε στην ησυχία του
-
Και καίμε 2000 τον χρόνο πετρέλαιο για 100 τμ ?
-
@criuser said in Δεν θα μάθουν ποτέ.:
Και καίμε 2000 τον χρόνο πετρέλαιο για 100 τμ ?
Σε λιθόκτιστο με 50 πόντους φέρουσα τοιχοποιία ολούθε καίες 2,0 k € το χρόνο σε πετρέλαιο ?
Εμάς βρήκες ? -
Εγώ πάντως δύσκολα θα ξανακάνω θερμομόνωση. Η καλύτερη λύση είναι οι πόρτες και τα παράθυρα να είναι με θερμοδιακοπή.
Η εσωτερική θερμοκρασία ενός σπιτιού με συστήματα θερμοδιακοπής αλουμινίων χωρίς θερμομόνωση στην τοιχοποιία είναι πολύ καλύτερη σε σχέση με το ίδιο σπίτι το οποίο έχει θερμονόνωση και συμβατικά αλουμίνια. -
@limited_one said in Δεν θα μάθουν ποτέ.:
Εγώ πάντως δύσκολα θα ξανακάνω θερμομόνωση. Η καλύτερη λύση είναι οι πόρτες και τα παράθυρα να είναι με θερμοδιακοπή.
Η εσωτερική θερμοκρασία ενός σπιτιού με συστήματα θερμοδιακοπής αλουμινίων χωρίς θερμομόνωση στην τοιχοποιία είναι πολύ καλύτερη σε σχέση με το ίδιο σπίτι το οποίο έχει θερμονόνωση και συμβατικά αλουμίνια.Προφανώς εννοείς χωρίς εξωτερική θερμομόνωση ήτοι κέλυφος. Θεωρώ ότι ο διπλός δρομικός έχει εσωτερική θερμομόνωση. Τυπικά δηλαδή έχει σύστημα θερμομόνωσης
-
Η εσωτερική θερμοκρασία ενός σπιτιού με συστήματα θερμοδιακοπής αλουμινίων χωρίς θερμομόνωση στην τοιχοποιία είναι πολύ καλύτερη σε σχέση με το ίδιο σπίτι το οποίο έχει θερμονόνωση και συμβατικά αλουμίνια.Προφανώς εννοείς χωρίς εξωτερική θερμομόνωση ήτοι κέλυφος. Θεωρώ ότι ο διπλός δρομικός έχει εσωτερική θερμομόνωση. Τυπικά δηλαδή έχει σύστημα θερμομόνωσης
Ναι το κέλυφος εννοώ.
-
Ναι το κέλυφος εννοώ.
Αν τα παλαιά κουφώματα δεν ήταν συρόμενα και δεν υπήρχε θερμογέφυρα στο σημείο του διπλού δρομικού που φώλιαζε το πάνελ, δεν θα πρέπει να υπάρχει σημαντικό θέμα, η θερμομόνωση δεν έχει ασυνέχεια.
-
Η εσωτερική θερμοκρασία ενός σπιτιού με συστήματα θερμοδιακοπής αλουμινίων χωρίς θερμομόνωση στην τοιχοποιία είναι πολύ καλύτερη σε σχέση με το ίδιο σπίτι το οποίο έχει θερμονόνωση και συμβατικά αλουμίνια.Αυτό συμβαίνει λόγω του φαινομένου του μπερνουλι. Οι εναλλαγή της εσωτερικής και εξωτερικής θερμοκρασίας από τις μικρότερες επιφάνειες των κουφωμάτων είναι γρηγορότερη ανά μονάδα του χρόνου. Για αυτό διαπιστώνεις μεγαλύτερες απώλειες συγκριτικά με έναν τυπικό τοίχο διπλού τούβλου.
-
@subseven said in Δεν θα μάθουν ποτέ.:
Το στεγνωτήριο το βγάλαμε off σε δύο χρόνια, περίμενα όλο το καλοκαίρι μήπως και βγει κανένα πρόγραμμα, κόντεψε να τρελαθεί η δικιά μου με την απλώστρα.
Στα στεγνωτηρια αλλά και στα πλυντήρια ισχύει ότι και με τα αυτοκίνητα, Γερμανικά για κορυφαία τεχνολογία και απόδοση η τα καλύτερα Κορεατικά για μεγάλη αξιοπιστία.
Δεν υπάρχει χώρος για τσιγκουνιες σε αυτά.Ο καλύτερος συνδυασμός είναι ακριβό Κορεάτικο πλυντήριο και καλό ακριβό γερμανικό στεγνωτηριο.
Σαν να έχεις στο γκαράζ σου ένα φουλ εξοπλισμένο Kia proceed GT και ένα τετρακίνητο 2.0TDI Tiguan και έκλεισες αυτοκινητιστικά μέχρι τα 75 σου.
Δεν θα μάθουν ποτέ.