-
@green-power said in Προβληματισμός για το ποιο αμάξι να θυσιαστεί:
@vigilantius__1985 said in Προβληματισμός για το ποιο αμάξι να θυσιαστεί:
Η αλήθεια είναι πως η συλλογιστική σου δεν είναι λάθος. Είμαι 40 και έχω ένα παιδί 5 χρονών, χωρίς προοπτική για δεύτερο. Ο άσσος είναι η λογική μετάβαση απλως πιστεύω ότι δε θα με καλύψει χωροταξικά, ενώ ήμουν πάντα κατά της μπαγκαζιέρας. Σκέψου ότι με τη giulietta δεν χρησιμοποίησα ποτέ, ούτε όταν είχα καρότσια..
Οπότε είναι το δίλημμα του αν θα πέσω κατηγορία και θα πάρω ένα υπερπλήρες αμάξι, με το τίμημα της μπαγκαζιέρας, ή θα ανέβω και θα τα σκάσω χοντρά.
Εκτός δρόμου σίογυρα δε θα πάω σε κάτι extreme με ένα νορμάλ suv, αλλά σίγουρα θα με πάει σε χωματόδρομους όπου ο άσσος θα έχει θέμα...Για τριμελή οικογένεια χωρίς καρότσι ο άσος και οποιοδήποτε μικρομεσαίο θα σε καλύψει μια χαρά εκτός και αν στις διακοπές στο εξοχικό μετακομίζει και το σπίτι παρέα!
Αν πάντως το χρησιμοποιείς και εκτός δρόμου τότε suv σίγουρα ενδεχομένως και b-suv τύπου t-roc να σε καλύπτουν καθώς θα σε διευκολύνουν και μέσα στην πόλη εκτός και αν το θες αποκλειστικά για ταξίδια και περιαστικές διαδρομές.
Αν έχεις χρόνο πέρνα μια βόλτα από την έκθεση αυτοκινήτου για να χεις μια σχετικά συνολική εικόνα και να κάνεις άμεσα συγκρίσεις.
Ο χώρος αποσκευών μου φάνηκε μικρός (αν και εκμεταλλεύσιμος). Θα ήθελα επίσης να μείνω μακριά από group vag...προτιμώ να κινηθώ προς bmw ή mb αν είναι για Γερμανούς..
-
Bigster
-
Ο χώρος αποσκευών μου φάνηκε μικρός (αν και εκμεταλλεύσιμος). Θα ήθελα επίσης να μείνω μακριά από group vag...προτιμώ να κινηθώ προς bmw ή mb αν είναι για Γερμανούς..
Συμφωνώ για αυτό έγραψα τύπου t-roc και όχι t-roc.
-
@green-power said in Προβληματισμός για το ποιο αμάξι να θυσιαστεί:
Η !
Αν πάντως το χρησιμοποιείς και εκτός δρόμου τότε suv σίγουρα ενδεχομένως και b-suv τύπου t-roc να σε καλύπτουν καθώς θα σε διευκολύνουν και μέσα στην πόλη εκτός και αν το θες αποκλειστικά για ταξίδια και περιαστικές διαδρομές.
.Για αυτόν ακριβώς το λόγο πήρα το T-ROC, κάνει καλό ταξίδι, χωρίς να σε δυσκολεύει μέσα στο αστικό περιβάλλον. Για εκτός δρόμου, φαντάζομαι εννοείς μερικά μέτρα χωματόδρομο το καλοκαίρι σε κάποια παραλία
-
@a-d-p said in Προβληματισμός για το ποιο αμάξι να θυσιαστεί:
Για εκτός δρόμου, φαντάζομαι εννοείς μερικά μέτρα χωματόδρομο το καλοκαίρι σε κάποια παραλία
ή εργα ΕΥΔΑΠ στην αθηνα
-
@k-m said in Προβληματισμός για το ποιο αμάξι να θυσιαστεί:
Για εκτός δρόμου, φαντάζομαι εννοείς μερικά μέτρα χωματόδρομο το καλοκαίρι σε κάποια παραλία
ή εργα ΕΥΔΑΠ στην αθηνα
Για τέτοια είναι μανούλα . Αστικό suv γαρ
-
@lap said in Προβληματισμός για το ποιο αμάξι να θυσιαστεί:
Bigster
Η αλήθεια είναι ότι δύσκολα θα πήγαινα σε Dacia (για διάφορους λόγους). Επίσης, αν και εντυπωσιακό, είναι πολύ μεγάλο για τις ανάγκες μου, αφού φλερτάρει με το d-segment
-
τα Dacia είναι εντυπωσιακότατα και πανεμορφα πλέον εξωτερικά. Το καινουργιο duster πανεμορφο, στις φώτο το bigster επίσης
Εσωτερικά ομως είναι καπως....... Και με τις παλιες τιμές εκανες τα στραβα μάτια. Τα ακρίβιναν ομως αρκετα και το μέσα ενοχλει περισσότερο πλέον...............
-
Για αυτόν ακριβώς το λόγο πήρα το T-ROC, κάνει καλό ταξίδι, χωρίς να σε δυσκολεύει μέσα στο αστικό περιβάλλον. Για εκτός δρόμου, φαντάζομαι εννοείς μερικά μέτρα χωματόδρομο το καλοκαίρι σε κάποια παραλία
Κολλητός μου το ζαχαρώνει το T-Roc και κάνει ακριβώς αυτές τις διαδρομές. Εννοείται παραλία κανονικό off-road μόνο με τετρακίνηση και καλή παρέα!
-
Αυτή τη στιγμή έχουμε α) ένα suzuki swift 2012, 1248cc, 94hp με 88.000 χλμ και β) μία alfa romeo giulietta 2014 (f/l) 1.6 jtdm, 105hp, με 120.000χλμ.
Πούλα και τα δυο!
Βασικός λόγος τα πάνω από δεκαετίας αυτοκίνητα δεν τα παίρνουν ούτε για ανταλλαγή στις μάντρες ...
αλλά έχουν λίγα χλμ και καλλίτερη συγκυρία με τόσο ψηλές τιμές στα μεταχειρισμένα δύσκολα θα ξαναέρθει.Το τέλος των ψηλών τιμών νομίζω ότι είναι μερικούς μήνες μακριά , λίγο τα κινέζικα των 19999 της έκθεσης ,λίγο ότι τελειώνουν οι παρατάσεις στα ΤΚ και κατοχυρώθηκε ότι δεν θα αλλάξουν ποτέ για τα παλιά απλά ο κόσμος δεν το έχει συνειδητοποιήσει ακόμα ...
Όσο προλαβαίνεις λοιπόν πριν την προσαρμογή στην πραγματικότητα ,προβλέπω τον Δεκέμβριο θα δούμε το μεγάλο ξεπούλημα στο car.
-
@monman2 said in Προβληματισμός για το ποιο αμάξι να θυσιαστεί:
Αυτή τη στιγμή έχουμε α) ένα suzuki swift 2012, 1248cc, 94hp με 88.000 χλμ και β) μία alfa romeo giulietta 2014 (f/l) 1.6 jtdm, 105hp, με 120.000χλμ.
Πούλα και τα δυο!
Βασικός λόγος τα πάνω από δεκαετίας αυτοκίνητα δεν τα παίρνουν ούτε για ανταλλαγή στις μάντρες ...
αλλά έχουν λίγα χλμ και καλλίτερη συγκυρία με τόσο ψηλές τιμές στα μεταχειρισμένα δύσκολα θα ξαναέρθει.Το τέλος των ψηλών τιμών νομίζω ότι είναι μερικούς μήνες μακριά , λίγο τα κινέζικα των 19999 της έκθεσης ,λίγο ότι τελειώνουν οι παρατάσεις στα ΤΚ και κατοχυρώθηκε ότι δεν θα αλλάξουν ποτέ για τα παλιά απλά ο κόσμος δεν το έχει συνειδητοποιήσει ακόμα ...
Όσο προλαβαίνεις λοιπόν πριν την προσαρμογή στην πραγματικότητα ,προβλέπω τον Δεκέμβριο θα δούμε το μεγάλο ξεπούλημα στο car.
Δυστυχώς δε με παίρνει να αντικαταστήσω και τα δύο οχήματα. Επίσης, λόγω ενός άλλου δανείου, αναγκαστικά η αλλαγή πάει για έναν χρόνο από σήμερα περίπου...ίδωμεν..
-
Συμφορουμίτες καλησπέρα σε όλους. Σε χρονικό ορίζοντα ενός έτους θα αγοράσουμε καινούργιο οικογενειακό αυτοκίνητο, μάλλον κατηγορίας c-suv. Αυτή τη στιγμή έχουμε α) ένα suzuki swift 2012, 1248cc, 94hp με 88.000 χλμ και β) μία alfa romeo giulietta 2014 (f/l) 1.6 jtdm, 105hp, με 120.000χλμ. Και τα δύο συντηρημένα προσεκτικά μόνο σε αντιπροσωπεία και εξουσιοδοτημένα. Το ένα θα πρέπει να φύγει και θα ήθελα τη βοήθειά σας. με μία ματιά στο car.gr, η διαφορά ανάμεσα στα 2 είναι περίπου 3.000 ευρώ σε περίπτωση πώλησης (σε ιδιώτη φυσικά - δεν ξέρω τι θα προτείνουν οι αντιπροσωπείες). Από τη μία θα ήθελα να κρατήσω τα giulietta, αλλά από την άλλη τα παραπάνω χρήματα δεν είναι ευκαταφρόνητα, ενώ μέχρι στιγμής η τακτική συντήρηση της Giulietta (όχι βλάβες) φαίνεται να είναι πιο ακριβή από ό,τι του suzuki. Το ένα είναι λίγο πιο παλιό (αν και η g είναι facelift του μοντέλου του 2010 στην ουσία) αλλά με λιγότερα χιλιόμετρα, ενώ το άλλο είναι μεν diesel (μάλλον μεγαλύτερη διάρκεια κινητήρα), αλλά και το suzuki έχει αλεξίσφαιρο μοτέρ. είμαι μπερδεμένος.
Θα εκτιμούσα ιδιαίτερα τις απόψεις σας.Δεν πουλάς κανένα, ωραιότατα και τα δυο και αρκουντως βολικά
-
@jamesd said in Προβληματισμός για το ποιο αμάξι να θυσιαστεί:
Αν είσαι συναισθηματικός κράτησε την Alfa Romeo.
συναισθηματικός είμαι, αλλά σε κάποια πράγματα πρέπει να πρυτανεύσει και η λογική. Κρίμα να χαντακώσω ένα αμάξι ντίζελ να κάνει 3 χιλιόμετρα τη μέρα στο κέντρο της Αθήνας..
με τίποτα diesel τετοια διαδρομή καθημερινά. δυστυχως πρέπει να φυγει η κουκλα...
-
Πούλα και τα δυο!
Θεωρείς δηλαδή ότι την Giulietta δε θα μου την πάρει καμία αντιπροσωπεία, αν είναι πχ 11 ετών και 130.000 χλμ? Για ντίζελ μιλάμε..
-
Σήμερα θα την αγοράσει , αλλά δυστυχώς υπολόγιζε αρκετά κάτω από τις τιμές που βλέπεις στο car για αντίστοιχες από μάντρες , προσπαθούν να βγάλουν αρκετά από τη μεταπώληση συνήθως.
Εξαρτάται πολύ και από την αντιπροσωπεία και από την εμπορικότητα του αυτοκινήτου που θέλεις να αγοράσεις.
-
@civil357 said in Προβληματισμός για το ποιο αμάξι να θυσιαστεί:
Σήμερα θα την αγοράσει , αλλά δυστυχώς υπολόγιζε αρκετά κάτω από τις τιμές που βλέπεις στο car για αντίστοιχες από μάντρες , προσπαθούν να βγάλουν αρκετά από τη μεταπώληση συνήθως.
Εξαρτάται πολύ και από την αντιπροσωπεία και από την εμπορικότητα του αυτοκινήτου που θέλεις να αγοράσεις.
Επαρχία καλύτερη ανταλλαγή.... γενικά όσο απομακρυνόμαστε από Αττική ανεβαίνουν οι τιμές
-
Πούλα και τα δυο!
Θεωρείς δηλαδή ότι την Giulietta δε θα μου την πάρει καμία αντιπροσωπεία, αν είναι πχ 11 ετών και 130.000 χλμ? Για ντίζελ μιλάμε..
Προσπάθησε να την πουλήσεις μόνος σου
Είναι ωραίο αμάξι θα φύγει
Αν περιμένεις να την δώσεις σε αντιπροσωπεία ή σε εμπορο θα στην αγοράσει πολύ πιο κάτω από ότι θα την πουλούσες εσύ σε ιδιώτη
Απλά με τον ιδιώτη είναι λίγο ταλαιπωρια με μερικούς (οχι ολους) , θα σε καλούν θα ερχονται να το βλέπουν αλλοι θα σε ακυρώνουν τελευταία στιγμή, αλλοι θα σε αρχίσουν στο παζάρι κτλ κτλ. Αλλα θα το δώσεις παραπάνω
Διαλέγεις και παίρνεις
-
Πούλα και τα δυο!
Αν πας στους μεγάλους Βελμαρ, Καρεντα κτλ μην εκπλαγείς αν σου την πάρουν 7500€, όσο δλδ έχει το φθηνότερο στο car,gr.....
Επίσης οτιδήποτε δεν είναι SUV, θεωρείται μη εμπορικό, δυστυχώς.... -
Πούλα και τα δυο!
Βασικός λόγος τα πάνω από δεκαετίας αυτοκίνητα δεν τα παίρνουν ούτε για ανταλλαγή στις μάντρες ...Το λέω καθαρά νομίζω δεν ασχολούνται με 10 ετίας και όσα έχουν πάνω από 150000 χλμ , το δεύτερο αφορά δικό μου αυτοκίνητο για το οποίο ρώτησα και πήρα αρνητική απάντηση , δεν κάνουν ούτε προσφορά ... ρώτησα σε αντιπροσωπεία αλλα τελικά σε συνεργαζόμενες μάντρες τα σπρώχνουν αρα αυτοί ρίχνουν το άκυρο.
Τώρα βέβαια αν πας στην μάντρα με την τζουλιέτα και ζητήσεις να την κάνεις ανταλλαγή με δίλιτρο κουπέ βενζίνη που μαζεύει σκόνη κάνα χρόνο κάτι θα γίνει...
-
Πούλα και τα δυο!
Βασικός λόγος τα πάνω από δεκαετίας αυτοκίνητα δεν τα παίρνουν ούτε για ανταλλαγή στις μάντρες ...Το λέω καθαρά νομίζω δεν ασχολούνται με 10 ετίας και όσα έχουν πάνω από 150000 χλμ , το δεύτερο αφορά δικό μου αυτοκίνητο για το οποίο ρώτησα και πήρα αρνητική απάντηση , δεν κάνουν ούτε προσφορά ... ρώτησα σε αντιπροσωπεία αλλα τελικά σε συνεργαζόμενες μάντρες τα σπρώχνουν αρα αυτοί ρίχνουν το άκυρο.
Τώρα βέβαια αν πας στην μάντρα με την τζουλιέτα και ζητήσεις να την κάνεις ανταλλαγή με δίλιτρο κουπέ βενζίνη που μαζεύει σκόνη κάνα χρόνο κάτι θα γίνει...
Δεν έχω δοκιμάσει να πάρω προσφορά για το συγκεκριμένο όχημα. Πάντως ο κουμπάρος μου στην Karenta πριν από ένα μήνα πήρε κανονικά προσφορά (χαμηλή βέβαια) για tiguan 2017 δίλιτρο με 170.000 χλμ.
Προβληματισμός για το ποιο αμάξι να θυσιαστεί