-
Αυτό είναι ο λόγος που έγραψα ότι είναι vw χαχαχαχααχα
-
Απέκλεισε τα όλα εκτος απο το Vitara και το Duster και πηγαινε δεστα και ξεκίνα να φτιάχνεις + και - του καθενός.
Για μένα και το Vitara είναι τέλειο καθώς τέτοιο αυτοκίνητο δεν θα ξαναβγεί στο μέλλον , μιλάμε για future classic , αλλά και το Duster έχει μοντέρνο σχεδιασμό με στυλ αληθινου SUV και όλα όσα θέλεις.
Μην κολλάς με την ποιότητα των πλαστικών , αυτό που μετράει είναι η απόδοση στό δρόμο και ο εξοπλισμός , με τα χιλιάρια θα σου λείπει η επιπλέον δύναμη.
Εξαιρώ μόνο το captur lpg που έχει εξαιρετική οικονομία κατανάλωσης που αξίζει την θυσία σε επιδόσεις.
-
@vagkirk said in Αγορά καινούριου οικογενειακού αυτοκινήτου:
Μην κολλάς με την ποιότητα των πλαστικών , αυτό που μετράει είναι η απόδοση στό δρόμο και ο εξοπλισμός , με τα χιλιάρια θα σου λείπει η επιπλέον δύναμη.
Αυτό είναι γούστο προσωπικό. Άσε που όταν μπαίνεις καθημερινά στην καμπίνα για διαδρομές ρουτίνας τα πλαστικά βλέπεις, αγγίζεις, αισθάνεσαι. Ενα τσικι τσικι μπορεί να γαμησει την καθημερινότητα σου.
Οι βλάβες και οι ζημιές χιλιομετροφαγων που προκρίνονται σαν κριτήρια στο φορουμ δεν έχουν πια τόση σημασία γιατί τα αμάξια έχουν ημερομηνία λήξης, άσε που ελάχιστοι κάνουν τόσα χλμ πια.Βάλτε λίγο ποιότητα στη ζωή σας !
-
@iceman7 said in Αγορά καινούριου οικογενειακού αυτοκινήτου:
Βάλτε λίγο ποιότητα στη ζωή σας !
Ποιοτητα ειναι να μην εισαι καθε μερα στα συνεργεία! Τογιοτα σκληρα πλαστικα (τα φτηνα γιατι η Κορολα ειναι επιπεδου bmw) αλλα τριγμος μηδεν. Επισης ποιοτητα ειναι το καλο αυτόματο και η ησυχία της κινησης χωρις υγρό καύσιμο.
-
@vagkirk said in Αγορά καινούριου οικογενειακού αυτοκινήτου:
> Βάλτε λίγο ποιότητα στη ζωή σας !
-
τα πλαστικά βλέπεις, αγγίζεις, αισθάνεσαι
Όπως την βρίσκει ο καθένας... Εγώ δεν τα αγγίζω πάντως και δεν με φτιάχνουν.
-
Βλέπω, αγγίζω, αισθάνομαι....μου θυμίζεις τον συμπαθέστατο Σακηηηηηηη
-
Σε ένα τρακάρισμα οι 8 στους 10 βάζουν ιμιτασιον κινέζικα .Το αν είναι απέξω βάζεις ένα carvertical και λάδι καίνε σχεδόν τα μισά αμάξια.Τι αμάξι έψαχνες?
Είδα Focus 2012-4, C-max περίπου ίδιας χρονολογίας, Giulieta, Clio 2012, Polo 2011-3, Megane 2013 και διάφορα άλλα. Επειδή υπάρχει ένα A3 Sportback του 2007 1.6 όχι FSI (με αέριο εδώ και 2+ χρόνια), αν κατέληγα σε μικρό θα έπαιζε το ρόλο του 2ου, αν κατέληγα σε μικρομεσαίο, θα έπαιζε το ρόλο του πρώτου. Το καινούριο θα παίξει το ρόλο του βασικού αυτοκινήτου.
Νομίζω ότι δε γίνομαι κατανοητός όμως. Δεν έχω απαραίτητα πρόβλημα με τα κινέζικα πλαστικά ή τη Γερμανία (με το λάδι έχω γιατί έχουμε δεινοπαθήσει με άλλο αυτοκίνητο) αρκεί α) να το παραδέχεται ο πωλητής και β) να είναι διατεθειμένος να συζητήσει την τιμή. Με τους πωλητές απελπίστηκα περισσότερο (ανειλικρίνεια, άρνηση διαπραγμάτευσης) και όχι με τα αυτοκίνητα.
-
@mariolas said in Αγορά καινούριου οικογενειακού αυτοκινήτου:
Είμαι ακριβώς στην ίδια φάση με το φίλο που ανοίξε το θέμα.Για μένα η καλύτερη λύση είναι Corolla cross απλά φεύγει πολύ το οικονομικό 30plus . Συγκεντρώνει πάρα πολλά συν!Αν δεν είχα θέμα με αυτόματο πιθανόν θα ρίσκαρα για duster!Σαν σχέδιο είναι έρωτας!
Το Corolla Cross το είχα αποκλείσει λόγω τιμής, άρχισα να το σκέφτομαι κατόπιν πρότασης από εδώ μέσα... Το Duster αν και πήγα με θετική σκέψη δε μου άρεσε... Οπότε μάλλον καταλήγω σε Vitara (+ η εμφάνιση, - οι χώροι) vs S-Cross (+ οι χώροι, - δε μπορώ να χωνέψω τα μούτρα και τα οπίσθια και δεν είμαι ιδιαίτερα απαιτητικός!) με outsider το Corolla Cross.
Σήμερα είδα το Xceed, 27.000 τελική, παράδοση σε 15 μέρες.
Μου άρεσε (αν και είχαν την έκδοση Gt οπότε η βασική δε θα έχει την ίδια χάρη), αλλά δεν άρεσε στη σύζυγο, καθώς της φάνηκε ένα νεότερο, λίγο ψηλότερο και πιο σύγχρονο Α3 οπότε να πάμε σε ένα αμάξωμα διαφορετικό (το ακούω σαν επιχείρημα).Είδα ακόμα το C5 Aircross, υπάρχει έκπτωση τύπου bonus ανταλλαγής 1.000 ευρώ ακόμα κι αν δεν πας αυτοκίνητο για ανταλλαγή. Διαθέσιμα ετοιμοπαράδοτα σε γκρι και ασημί. Η τιμή στα 28κάτι που είχα γράψει στο αρχικό post. Μεγάλοι χώροι (23 εκατοστά μεγαλύτερο μεταξόνιο από το Vitara χαχα!), τρια ανεξάρτητα καθίσματα πίσω, υπερ αναπαυτικά καθίσματα μπροστά με έξτρα γέμισμα αφρού, πιο πλαστικό σε σχέση με το Peugeot 2008 (μάλλον οι εσωτερικές διαφορές της εταιρείας).
-
το corolla cross ομως θα στην κανει την αποσβεση των 2.500 παραπανω απο την καταναλωση,Μη σκεφτεσαι μονο την αρχικη τιμη.Σκεψου και τη συντηρηση
-
Όλα τα σύγχρονα αυτοκίνητα είναι καλά, όποιο και να πάρεις μια χαρά θα είναι. Δεν είναι ίδια όμως. Έχουν "διαφορές" που κάνουν και τη "διαφορά" για κάθε αγοραστή.
Ανάλογα με τα λεφτά που διαθέτει ο καθένας και το τι ζητάει απ' το αυτοκίνητό του, κάνει την επιλογή του. Διαφέρουν σε κόστος απόκτησης, κόστος συντήρησης, κόστος λειτουργίας, ποιότητα κατασκευής, ποιότητα κύλισης, πρακτικότητα κλπ.
Με βάση τα παραπάνω δεν είναι εύκολη απόφαση να πας από α3 (έστω και του '07) σε Vitara. Μπορεί να ενθουσιαστείς στην αρχή από τα ηλεκτρονικά μπλιμπλίκια που έχουν τα σύγχρονα αυτοκίνητα, άρα και το Vitara. Και λείπουν από το αρκετά παλιότερο α3. Αλλά όταν τα συνηθίσεις και επικεντρωθείς στο αυτοκίνητο, υπάρχει πιθανότητα να νιώσεις και λίγο άβολα με την επιλογή σου.
Αν τα παραπάνω τα έχεις ήδη σκεφτεί και κάνεις συνειδητά την επιλογή του vitara, καλορίζικο και καλοτάξιδο!
-
@618rr said in Αγορά καινούριου οικογενειακού αυτοκινήτου:
@mariolas said in Αγορά καινούριου οικογενειακού αυτοκινήτου:
Είμαι ακριβώς στην ίδια φάση με το φίλο που ανοίξε το θέμα.Για μένα η καλύτερη λύση είναι Corolla cross απλά φεύγει πολύ το οικονομικό 30plus . Συγκεντρώνει πάρα πολλά συν!Αν δεν είχα θέμα με αυτόματο πιθανόν θα ρίσκαρα για duster!Σαν σχέδιο είναι έρωτας!
Το Corolla Cross το είχα αποκλείσει λόγω τιμής, άρχισα να το σκέφτομαι κατόπιν πρότασης από εδώ μέσα... Το Duster αν και πήγα με θετική σκέψη δε μου άρεσε... Οπότε μάλλον καταλήγω σε Vitara (+ η εμφάνιση, - οι χώροι) vs S-Cross (+ οι χώροι, - δε μπορώ να χωνέψω τα μούτρα και τα οπίσθια και δεν είμαι ιδιαίτερα απαιτητικός!) με outsider το Corolla Cross.
Σήμερα είδα το Xceed, 27.000 τελική, παράδοση σε 15 μέρες.
Μου άρεσε (αν και είχαν την έκδοση Gt οπότε η βασική δε θα έχει την ίδια χάρη), αλλά δεν άρεσε στη σύζυγο, καθώς της φάνηκε ένα νεότερο, λίγο ψηλότερο και πιο σύγχρονο Α3 οπότε να πάμε σε ένα αμάξωμα διαφορετικό (το ακούω σαν επιχείρημα).Είδα ακόμα το C5 Aircross, υπάρχει έκπτωση τύπου bonus ανταλλαγής 1.000 ευρώ ακόμα κι αν δεν πας αυτοκίνητο για ανταλλαγή. Διαθέσιμα ετοιμοπαράδοτα σε γκρι και ασημί. Η τιμή στα 28κάτι που είχα γράψει στο αρχικό post. Μεγάλοι χώροι (23 εκατοστά μεγαλύτερο μεταξόνιο από το Vitara χαχα!), τρια ανεξάρτητα καθίσματα πίσω, υπερ αναπαυτικά καθίσματα μπροστά με έξτρα γέμισμα αφρού, πιο πλαστικό σε σχέση με το Peugeot 2008 (μάλλον οι εσωτερικές διαφορές της εταιρείας).
Η Σιτροέν πουλάει εξοπλισμό και άνεση με τα διπλά αμορτισέρ και τα άνετα καθίσματα και πολυμορφικότητα που έχει το αιρκρός. Επίσης είναι μεγαλύτερο αυτοκίνητο από το 2008.
Αλλά αν σου είπαν ότι σε 10 μέρες θα έχουμε τιμές για το C3, τότε θα έχουμε τιμές και για το 3 αιρκρος σαν εκτίμηση.
Επίσης από ότι είδα έχουν προσφορά στο C4 γιατί αναμένεται φέισλιφτ που φτάνει τα 4000.
Μήπως να δεις και αυτό σε αυτόματο πετρέλαιο, ή βενζίνη αν δεν κάνεις πολλά χλμ ?
Εγώ πάντως θα περίμενα να δω το 3 αιρκρος ή και σαν όπελ φροντέρα, γιατί με τις τιμές που έχουν έξω, μην ξεχνάμε ότι το αυτοκίνητο είναι στο μέγεθος του Κορόλα κρος και πιο γρήγορο από αυτό και μέσο υβριδικό με κοντινή κατανάλωση με το Κορόλα, ενώ θα είναι κάπου 8-10000 φτηνότερο.
-
@fanis75 said in Αγορά καινούριου οικογενειακού αυτοκινήτου:
Βάλτε λίγο ποιότητα στη ζωή σας !
Ποιοτητα ειναι να μην εισαι καθε μερα στα συνεργεία! Τογιοτα σκληρα πλαστικα (τα φτηνα γιατι η Κορολα ειναι επιπεδου bmw) αλλα τριγμος μηδεν. Επισης ποιοτητα ειναι το καλο αυτόματο και η ησυχία της κινησης χωρις υγρό καύσιμο.
Σε κανένα αμάξι δεν είσαι κάθε μέρα στα συνεργεία.
Έχετε μεινει στα προηγμένα τότε αλλά αδοκιμαστα γερμανικά των τελών δεκαετίας 2000 και κρίνετε από αυτά.
Οι περισσότερες επισκέψεις σε συνεργεία είναι για τρακαρίσματα ή προβλήματα λογισμικού και συναρμογής.
Και εκεί βλέπουμε λίγο πολύ τα ίδια παντού. .
Μηχανικές βλάβες στα παρα πολλά χρόνια ή/και χλμ.Οπότε το θέμα αξιοπιστία είναι μεγενθυμενο στην Ελλάδα.
Τα περί οικονομίας, αυτόματου και τεχνολογίας να το ακούσω αλλά το "θα είσαι συνέχεια στα συνεργεία" δεν πείθει πια -
@lap said in Αγορά καινούριου οικογενειακού αυτοκινήτου:
Βλέπω, αγγίζω, αισθάνομαι....μου θυμίζεις τον συμπαθέστατο Σακηηηηηηη
Η αυτοκίνηση πρέπει να αγγίζει κάθε σου αίσθηση. Εκτός αν ειναι διεκπεραιωτικη.
-
Νομίζω ότι δε γίνομαι κατανοητός όμως. Δεν έχω απαραίτητα πρόβλημα με τα κινέζικα πλαστικά ή τη Γερμανία (με το λάδι έχω γιατί έχουμε δεινοπαθήσει με άλλο αυτοκίνητο) αρκεί α) να το παραδέχεται ο πωλητής και β) να είναι διατεθειμένος να συζητήσει την τιμή. Με τους πωλητές απελπίστηκα περισσότερο (ανειλικρίνεια, άρνηση διαπραγμάτευσης) και όχι με τα αυτοκίνητα.
Προσφορά και ζήτηση. Αν δεν δέχονται την τιμη που εσύ με βάση τα δικά σου κριτήρια προσφέρεις δεν υπάρχει αγορά.
Γιατί να φταίνε αυτοί και όχι εσύ που προσφέρεις λιγότερα από ότι τυχόν δίνει κάποιος άλλος;
Η πώληση ειναι προσφορά και ζήτηση όχι debate να πείσεις τον άλλο για τη θέση σου
Ως πωλητής μόνο (γιατί δεν αγοράζω επουδενί μτχ) έχω πέσει σε περιπτώσεις υποψηφίων που περιγράφεις. Τις περισσότερες φορές επιχειρηματολογούν χωρις καν να έχουν δει το αμάξι απλά με τη γενική εικόνα της αγοράς στην καλύτερη ή τη δική τους οικονομική δυνατότητα.
Δες το αμάξι πρώτα και μετά λες μου τι δεν σου άρεσε. -
Προσφορά και ζήτηση. Αν δεν δέχονται την τιμη που εσύ με βάση τα δικά σου κριτήρια προσφέρεις δεν υπάρχει αγορά.
Γιατί να φταίνε αυτοί και όχι εσύ που προσφέρεις λιγότερα από ότι τυχόν δίνει κάποιος άλλος;
Η πώληση ειναι προσφορά και ζήτηση όχι debate να πείσεις τον άλλο για τη θέση σου
Ως πωλητής μόνο (γιατί δεν αγοράζω επουδενί μτχ) έχω πέσει σε περιπτώσεις υποψηφίων που περιγράφεις. Τις περισσότερες φορές επιχειρηματολογούν χωρις καν να έχουν δει το αμάξι απλά με τη γενική εικόνα της αγοράς στην καλύτερη ή τη δική τους οικονομική δυνατότητα.
Δες το αμάξι πρώτα και μετά λες μου τι δεν σου άρεσε.Πάντα οι άφραγκοι, προσπαθούν να απαξιώσουν αυτό που πουλάς, ακόμα και αν δεν το έχουν δεί.
Επειδή λοιπόν ως γνωστόν της κοντής ψ... της φταίνε οι τρίχες, αυτά που λένε είναι τρίχες και χρήζουν της ανάλογης απάντησης.
Αν η κορυφαία ατάκα είναι : Αφήστε το δεν κάνει για εσάς...
-
Iceman και cruiser νομίζω δε γίνομαι κατανοητός, δεν το συνεχίζω, απλά να πω γιατί έχετε παρεξηγήσει τα γραφόμενά μου: η λογική μου ήταν "δίνω αυτά που ζητάς, αν είναι έτσι όπως τα λες. Αν όμως δεν είναι έτσι μετά τον έλεγχο και δε σηκώνεις συζήτηση, ψάξε άλλου να το σπρώξεις". Το πόσο λάθος είναι αυτό, ας το κρίνει ο καθένας για τον εαυτό του και ας αποφεύγονται χαρακτηρισμοί άφραγκοι κλπ. Όλοι έχουμε υπάρξει πωλητές και αγοραστές και έχουμε δει και τις δύο πλευρές.
-
Iceman και cruiser νομίζω δε γίνομαι κατανοητός, δεν το συνεχίζω, απλά να πω γιατί έχετε παρεξηγήσει τα γραφόμενά μου: η λογική μου ήταν "δίνω αυτά που ζητάς, αν είναι έτσι όπως τα λες. Αν όμως δεν είναι έτσι μετά τον έλεγχο και δε σηκώνεις συζήτηση, ψάξε άλλου να το σπρώξεις". Το πόσο λάθος είναι αυτό, ας το κρίνει ο καθένας για τον εαυτό του και ας αποφεύγονται χαρακτηρισμοί άφραγκοι κλπ. Όλοι έχουμε υπάρξει πωλητές και αγοραστές και έχουμε δει και τις δύο πλευρές.
Μα δεν αφορούσε εσένα το σχόλιο. Στον iceman απάντησα, που σχολίασε γενικότερη κατάσταση.
Προφανώς και υπάρχουν πωλητές που νομίζουν ότι πουλάνε το καλύτερο προϊόν.
Η ατάκα όμως αφορά αυτούς που προσπαθούν να βρουν ανύπαρκτα ελαττώματα, που είναι προφανές ότι είναι ανύπαρκτα, ή υποβαθμίζουν υπαρκτά πλεονεκτήματα.
Παράδειγμα πουλάω εγώ ένα αυτοκίνητο που το έχω από καινούργιο, είναι ελληνικό, έχω το βιβλίο με όλα τα σέρβις, ακόμα και τις αποδείξεις, τα ΚΤΕΟ για παράδειγμα στις 12000 και έχω και πλούσια έκδοση.
Αμα πας σε έμπορο θα τα απαξιώσει όλα, οπότε δεν πας.
Ο ίδιος έμπορος πουλάει αμάξι εισαγωγής, την βασική έκδοση, χωρίς βιβλίο σέρβις, χωρίς ΚΤΕΟ, χωρίς τίποτα, αλλά στα 9000.Αν έλθει λοιπόν κάποιος και μου πει ότι πουλάω ακριβά γιατί το χρέπι του εμπόρου είναι 3000 φτηνότερο, είναι προφανές ότι του λείπουν τα 3 ή και περισσότερα χιλιάρικα.
Αν δεν του λείπουν, τότε είναι κακός αγοραστής και με προσβάλλει, οπότε θα του φερθώ ανάλογα. Βασικά σε κάθε περίπτωση είναι κακός αγοραστής και πρέπει να του φερθούμε ανάλογα.
Και αυτό δεν ισχύει μόνο στα αυτοκίνητα, αλλά σε όλες τις συναλλαγές.
Υπάρχουν πάντα οι έξυπνοι που νομίζουν ότι αγοράζουν ντομάτες στις 3 το μεσημέρι στην λαϊκή.
-
Αυτό που γραφεις αμέσως παραπάνω είναι σωστό.
Αλλά αυτό είναι πρακτικά απάτη. Δεν είναι διαπραγμάτευση ούτε καθαρή συναλλαγή .
Και προσωπικά αν συλλάμβανα κάποιον να λέει ψέματα δεν θα ασχολιόμουν περισσότερο.
Όπως όμως το έγραψες αρχικά μας εδωσες λαβή να γράψουμε όσα γράψαμε γιατί μπορεί μεν να μην περιγράφουν την περίπτωση σου, αλλά αν έχει τύχει να πουλήσεις, θα δεις ότι είναι κάτι πολύ συνηθισμένο πια ! -
Ολοι θα σου πουν οτι εχουν το τελειο αμαξι.Το θεμα ειναι να δεις ποσα απο αυτα ισχυουν και απο αυτα που δεν ισχυουν ποσα εισαι διατεθειμενος να φτιαξεις.Μας ανεφερες τοσα αμαξια.Δεν ειναι και στην κατηγορια των πιο αξιοπιστων.Ούτε και τα Audi.Σιγουρα θα πρεπει να διαθεσεις 1-2 χιλιαρικα να φτιαξεις οτι εχει αφησει ο προηγουμενος.Τελειο αμαξι δεν υπαρχει.Τουλαχιστον ενα χιλιαρικο θα το πληρωσεις ειτε ειναι αναλωσιμα ή καποιο τρακαρισμα ή οτιδηποτε.Εγω σου λεω οτι σε αυτα που εψαχνες σιγουρα θα υπηρχαν και καποια που οντως δεν ηθελαν τιποτα.Απλα θα ταν παραπανω απο το μπατζετ σου
Αγορά καινούριου οικογενειακού αυτοκινήτου