-
@georgekn said in Αγορά καινούριου οικογενειακού αυτοκινήτου:
https://www.car.gr/classifieds/cars/view/344385079-kia-xceed
Με κύριο μειονέκτημα τα ακριβά ανταλλακτικά....
Μάλλον πρέπει να το δω...
-
@618rr said in Αγορά καινούριου οικογενειακού αυτοκινήτου:
@lap said in Αγορά καινούριου οικογενειακού αυτοκινήτου:
Dacia Duster 4x4 26.990 (καταλόγου
Ποιος ο λόγος να συγκρίνεις την τετρακίνητη έκδοση απέναντι στα δικινητα και να το βγάζεις ακριβότερο;;;;
Με το Duster δεν είναι το πρόβλημά μου η τιμή, δε μου άρεσε η ποιότητα. Επίσης, αφού βγαίνει τετρακίνητο και με ενδιαφέρει, γιατί να πετάξω ένα βασικό + του αυτοκινήτου; Δε θα το έπαιρνα δικίνητο, όπως το Vitara, αυτό έγραψα.
Συμφωνώ, είναι αμαρτία να τα πάρεις δικινητα για λιγότερο από 3000€ διαφορά.
Μοναδικός λόγος για το duster αν έχει κάποιος μεγαλύτερη προτεραιότητα το lpg, αλλιώς 4x4.
Τα Suzuki έχουν ίδιο κινητήρα, οπότε..... -
@chris__7 said in Αγορά καινούριου οικογενειακού αυτοκινήτου:
Πάντως θα διαφωνήσω μαζί σου.Με κάτω από 10Κ μια χαρά ποιοτικό αμάξι μπορείς να βρεις ακόμα και με 5.Το θέμα είναι αν καλύπτει τις δικές σου ανάγκες.Γιατι γενικότερα υπάρχει μια τάση οποίος πάει να αγοράσει αμάξι μεταχειρισμένο από 10ετιας και πάνω να θέλει να ναι σαν καινούριο ακόμα και στο σαλονι
Αφιέρωσα αρκετό χρόνο το τελευταίο 2μηνο, ίσως ήμουν άτυχος, πλήρωσα για αναλυτικούς ελέγχους στο μηχανικό μου αυτά που μου φάνηκαν καλά και δε βρήκα κάτι. Δεν είπα ότι δεν υπάρχουν, είπα ότι εγώ δε βρήκα... Όταν ο μηχανικός σου λέει "θα το έπαιρνα, αλλά θα ξεκινούσα 1,5k κάτω τη συζήτηση" (τεκμηριωμένα) και ο άλλος (περισσότεροι από 3) θεωρούν ότι έχουν το διαμάντι, τότε τι να πεις... Όταν επίσης σου λέει δεν αξίζει να το σηκώσω στη ράμπα, αυτό που διαφημίζεται ως ελληνικής αντιπροσωπείας, όλα τα service στην ώρα τους και ατρακάριστο, το παίρνεις; Ο καθένας γράφει ότι θέλει. Έχω πουλήσει κι εγώ και τα είπα όλα αναλυτικότατα γιατί θεώρησα ντροπή να με πάρει να μου πει "ρε συ, βρήκα αυτό" μετά από 2-3 μήνες...
Καλά οκ μην τρελαίνεσαι και με ότι σου λέει ο μηχανικός σου.Αυτος σου λέει τι χρειάζεται να φτιάξεις, δεν αποφασιζει αυτός όμως.Σε ένα μεταχειρισμένο θα φτιάξεις κάτι εννοείται.Αψογο
αμάξι δεν υπάρχει.Να μη είναι σαπακι είναι το θεμα -
Καλό και χρυσό το duster, macho αμαξάκι..
Πήγα και το είδα από κοντά, χωρίς να το οδηγήσω. Ανοίγω το ντουλαπάκι συνοδηγού και χτύπησε πάνω στο πόδι της συζύγου.
Ελεύθερη πτώση μιλάμε!
Δεν το έχω ξαναδεί αυτό σε αμαξι παιδιά .. -
Και το εσωτερικό του θα πρόσθετα, ειδικά αν κάνεις το λάθος και μπεις μετά από το Sportage
-
@v_a said in Αγορά καινούριου οικογενειακού αυτοκινήτου:
Πήγα και το είδα από κοντά, χωρίς να το οδηγήσω. Ανοίγω το ντουλαπάκι συνοδηγού και χτύπησε πάνω στο πόδι της συζύγου.
Ελεύθερη πτώση μιλάμε!
Δεν το έχω ξαναδεί αυτό σε αμαξι παιδιά ..Βγήκε από την θέση του;;; ή δεν έχεις ξαναδεί να χτυπά ντουλαπάκι τα πόδια;
-
@v_a said in Αγορά καινούριου οικογενειακού αυτοκινήτου:
Ελεύθερη πτώση μιλάμε!
Δεν το έχω ξαναδεί αυτό σε αμαξι παιδιά ..Βγήκε από την θέση του;;; ή δεν έχεις ξαναδεί να χτυπά ντουλαπάκι τα πόδια;
Έπεσε σαν κούτσουρο λαπ, άστο.
Το αδικούν πολύ με κάτι τέτοιες λεπτομέρειες -
Βγήκε από την θέση του;
-
Βγήκε από την θέση του;
Δεν κατεβαίνει προοδευτικά, είναι όπως στο λέω: πέφτει σαν κούτσουρο
-
Ααααα σιγα τα αυγά. Και εμένα έτσι κάνει.
Καλύτερα, αυτά που ανοίγουν αργά έχουν ένα πλαστικό γραναζακι που μάντεψε....θέλει σπρέι σιλικόνης μετά από κάποια χρόνια
-
Για τον φίλο πάντως προτείνω:
- Vitara αν χωνεύεις την εξωτερική εμφάνιση δεκαετίας και θέλεις ψηλό.
- C3 aircross ίσως αξίζει να περιμένεις.
- Για το Yaris cross που είπες, μη σε φοβίζει η αναμονή. Αν είσαι αποφασισμένος και γυρίσεις μερικές αντιπροσωπείες, πιστεύω θα βρεις.
-
@chris__7 Συμφωνώ ότι κάτι θα φτιάξεις, αλλά και ο πωλητής να παραδέχεται τι προσπαθεί να πουλήσει. Δε μπορεί να σου λέει (πραγματικά παραδείγματα) έχω αλλάξει τη φανοποιία με γνήσια ανταλλακτικά και να μην ισχύει, να σου λέει ελληνικής αντιπροσωπείας και να έχει έρθει από Γερμανία, να σου λέει ότι το μόνο θέμα είναι ότι έχει καεί μια λάμπα stop και τελικά το αυτοκίνητο να καίει αχόρταγα λάδι. Οπότε όλο αυτό καταλήγει (στη δική μου περίπτωση τουλάχιστον) σε χάσιμο χρόνου.
-
@andya3 Δεν είχα κοιτάξει VW εκτός από T-Roc, θα ρίξω μια ματιά, ευχαριστώ!
-
Σε έναν μήνα έρχεται το νέο mg zs hybrid, ηλεκτρική κίνηση εντός πόλης, πολύ καλό εξοπλισμό, λογικά θα είναι μέσα στο budget σου.
-
@andya3 said in Αγορά καινούριου οικογενειακού αυτοκινήτου:
Αυτή τη στιγμή ένα από τα πιο αξιόλογα και συμφέροντα αυτοκίνητα της αγοράς για οικογενειακό, είναι το νέο golf more 1.5tsi 116ps.
Με 26.500€ είναι υπερ-πλήρες σε εξοπλισμό, πραγματικά δεν του λείπει τίποτα. Και ο νέος 4-κύλινδρος 1.5tsi με 220Nm στις 1.500rpm euro 6EA είναι ότι καλύτερο υπάρχει στην κατηγορία του.
Για όποιον δεν επιμένει σε SUV και είναι οκ μ' ένα hatch, πρέπει να πάει να το δει.
χειροκινητο?
-
@andya3 Δεν είχα κοιτάξει VW εκτός από T-Roc, θα ρίξω μια ματιά, ευχαριστώ!
Αφού έχεις στη λίστα σου το Kamiq, καλύτερα να ξαναδείς και το T-Roc.
Το είχαν πρόσφατα σε προσφορά 25.900€ στη vw. Αν ισχύει ακόμα είναι 2.000€ περίπου ακριβότερο από το Kamiq και είναι μια κατηγορία πάνω σαν αυτοκίνητο. Και με πολύ πλουσιότερο εξοπλισμό.Για τους νέους tsi δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας, ακόμα και τα 3-κύλινδρα είναι εξαιρετικά και αξιόπιστα μοτέρ.
Επί της ευκαιρίας, είμαι κι εγώ κάτοχος T-Roc εδώ κι ένα χρόνο και είμαι πολύ ευχαριστημένος από το αυτοκίνητο. Μόνο μειονέκτημα η υψηλή κατανάλωση στην πόλη. Αλλά αυτό θα το έχεις με όλα τα turbo, η μόνη εναλλακτική για οικονομία στην πόλη είναι κάποιο υβριδικό Toyota.
-
@wantone said in Αγορά καινούριου οικογενειακού αυτοκινήτου:
Αυτή τη στιγμή ένα από τα πιο αξιόλογα και συμφέροντα αυτοκίνητα της αγοράς για οικογενειακό, είναι το νέο golf more 1.5tsi 116ps.
Με 26.500€ είναι υπερ-πλήρες σε εξοπλισμό, πραγματικά δεν του λείπει τίποτα. Και ο νέος 4-κύλινδρος 1.5tsi με 220Nm στις 1.500rpm euro 6EA είναι ότι καλύτερο υπάρχει στην κατηγορία του.
Για όποιον δεν επιμένει σε SUV και είναι οκ μ' ένα hatch, πρέπει να πάει να το δει.
χειροκινητο?
Χειροκίνητο. Με 2.000€ παραπάνω, περίπου στα 28.500€ το παίρνεις σε ακόμα καλύτερη έκδοση, με το ίδιο μοτέρ1.5tsi 116ps mild hybrid με αυτόματο dsg.
-
χειροκινητο?
Χειροκίνητο. Με 2.000€ παραπάνω, περίπου στα 28.500€ το παίρνεις σε ακόμα καλύτερη έκδοση, με το ίδιο μοτέρ1.5tsi 116ps mild hybrid με αυτόματο dsg.
πολλα χρηματα για τοσο αδυναμο αμαξι, δεν υπαρχει περιπτωση σε αυτα τα χρηματα αγοραζω Τεσλα αν βαλεις την οικονομια που θα κανεις στην 5 ετια το ιδιο θα σου βγει.
Αν δεν θελει καποιος να παρει Αττο 3.
-
χειροκινητο?
πολλα χρηματα για τοσο αδυναμο αμαξι, δεν υπαρχει περιπτωση σε αυτα τα χρηματα αγοραζω Τεσλα αν βαλεις την οικονομια που θα κανεις στην 5 ετια το ιδιο θα σου βγει.
Αν δεν θελει καποιος να παρει Αττο 3.
Δεν έχει νόημα η σύγκριση θεμικών- ηλεκτρικών στην παρούσα φάση, ούτε από οικονομικής απόψεως.
Πρέπει να πληρεί κάποιος αρκετές προυποθέσεις για να πάρει ηλεκτρικό, δεν είναι για όλους. Και το πως θα εξελιχτεί η κατάσταση θα δείξει. -
Εγω θα το ρισκαρα ακομα και αν δεν εχω φορτιστη στο σπιτι. Αν εχει LFP μπαταρια μπορεις να φορτιζεις μια στο τοσο χωρις θεμα. Το προβλημα ειναι οτι θελει να δεσμευσεις μετρητα και να περιμενεις την επιδοτηση, οχι που θα φορτισεις.
Αγορά καινούριου οικογενειακού αυτοκινήτου