Iceman και cruiser νομίζω δε γίνομαι κατανοητός, δεν το συνεχίζω, απλά να πω γιατί έχετε παρεξηγήσει τα γραφόμενά μου: η λογική μου ήταν "δίνω αυτά που ζητάς, αν είναι έτσι όπως τα λες. Αν όμως δεν είναι έτσι μετά τον έλεγχο και δε σηκώνεις συζήτηση, ψάξε άλλου να το σπρώξεις". Το πόσο λάθος είναι αυτό, ας το κρίνει ο καθένας για τον εαυτό του και ας αποφεύγονται χαρακτηρισμοί άφραγκοι κλπ. Όλοι έχουμε υπάρξει πωλητές και αγοραστές και έχουμε δει και τις δύο πλευρές.
Best posts made by 618rr
-
RE: Αγορά καινούριου οικογενειακού αυτοκινήτου
-
RE: Χειρότερα αυτοκίνητα
AUDI A2 1.4 75HP 2003, η πλούσια έκδοση της ελληνικής αγοράς... Σχεδόν ότι χάλασε, χάλασε και 2η - 3η φορά.
Έχουμε και λέμε:- Όλα τα ηλεκτρικά παράθυρα (κατ' επανάληψη, ο γνωστός προβληματικός μηχανισμός)
- Καεί λάδι περισσότερο από βενζίνη από τα 40.000 χλμ (έχει 190.000 περίπου)
- Ράβδοι στήριξης από τις μπροστινές πόρτες
- Μηχανισμός κλεισίματος πορτ μπαγκαζ (x2)
- Μηχανισμός ηλιοροφής
- Μεγάλη φθορά πλαστικών εσωτερικού (υποθέτω λόγω υπερβολικής ζέστης από την ηλιοροφή - panorama)
- Πτώση υφάσματος ουρανού (έπεσε ο ουρανός στο κεφάλι μας)
- Πτώση σκιαδίων
Προσθέτω σε αυτά:
- Περίεργη διάσταση ελαστικών
- Λίγα κοινά ανταλλακτικά με τα VW της εποχής σε σημεία που έπασχε, πολύ ακριβότερα (π.χ. κολάρα, καμμένο alarm που πήγαινε πακέτο με μέρος της κεντρικής κονσόλας προς 500 ευρώ)
Σίγουρα έχω ξεχάσει πραγματάκια. Κυκλοφορεί ακόμα, ως 2ο αυτοκίνητο, λόγω αδυναμίας αλλαγής του για οικονομικούς λόγους...
Α, είναι ευρύχωρο, ελαφρύ, γουστόζικο και μοναδικό λόγω AUDI Space Frame για να πω και τα θετικά του...Υπογραφή: κάποιος που για πολλά χρόνια είχε μοτοσυκλέτες SUZUKI με παροιμιώδη αξιοπιστία. Μη συγκρίσιμα τα οχήματα, το ξέρω, αλλά φανταστείτε πως έβλεπα την όλη κατάσταση και πόσες φορές το φαντάστηκα να συναντά την πρέσα...
-
@dstou said in Αγορά καινούριου οικογενειακού αυτοκινήτου:
Τα 4, 6, 8, 9 πέτατα. Το 2 το καλοβλέπω. Σουζούκι σκροσς?
Ευχαριστώ για την απάντηση, το S Cross το σκέφτομαι, πιο ευρύχωρο αλλά λίγο αχώνευτη η εμφάνιση...
-
@chris__7 said in Αγορά καινούριου οικογενειακού αυτοκινήτου:
Πάντως θα διαφωνήσω μαζί σου.Με κάτω από 10Κ μια χαρά ποιοτικό αμάξι μπορείς να βρεις ακόμα και με 5.Το θέμα είναι αν καλύπτει τις δικές σου ανάγκες.Γιατι γενικότερα υπάρχει μια τάση οποίος πάει να αγοράσει αμάξι μεταχειρισμένο από 10ετιας και πάνω να θέλει να ναι σαν καινούριο ακόμα και στο σαλονι
Αφιέρωσα αρκετό χρόνο το τελευταίο 2μηνο, ίσως ήμουν άτυχος, πλήρωσα για αναλυτικούς ελέγχους στο μηχανικό μου αυτά που μου φάνηκαν καλά και δε βρήκα κάτι. Δεν είπα ότι δεν υπάρχουν, είπα ότι εγώ δε βρήκα... Όταν ο μηχανικός σου λέει "θα το έπαιρνα, αλλά θα ξεκινούσα 1,5k κάτω τη συζήτηση" (τεκμηριωμένα) και ο άλλος (περισσότεροι από 3) θεωρούν ότι έχουν το διαμάντι, τότε τι να πεις... Όταν επίσης σου λέει δεν αξίζει να το σηκώσω στη ράμπα, αυτό που διαφημίζεται ως ελληνικής αντιπροσωπείας, όλα τα service στην ώρα τους και ατρακάριστο, το παίρνεις; Ο καθένας γράφει ότι θέλει. Έχω πουλήσει κι εγώ και τα είπα όλα αναλυτικότατα γιατί θεώρησα ντροπή να με πάρει να μου πει "ρε συ, βρήκα αυτό" μετά από 2-3 μήνες...
-
@mariolas said in Αγορά καινούριου οικογενειακού αυτοκινήτου:
Είμαι ακριβώς στην ίδια φάση με το φίλο που ανοίξε το θέμα.Για μένα η καλύτερη λύση είναι Corolla cross απλά φεύγει πολύ το οικονομικό 30plus . Συγκεντρώνει πάρα πολλά συν!Αν δεν είχα θέμα με αυτόματο πιθανόν θα ρίσκαρα για duster!Σαν σχέδιο είναι έρωτας!
Το Corolla Cross το είχα αποκλείσει λόγω τιμής, άρχισα να το σκέφτομαι κατόπιν πρότασης από εδώ μέσα... Το Duster αν και πήγα με θετική σκέψη δε μου άρεσε... Οπότε μάλλον καταλήγω σε Vitara (+ η εμφάνιση, - οι χώροι) vs S-Cross (+ οι χώροι, - δε μπορώ να χωνέψω τα μούτρα και τα οπίσθια και δεν είμαι ιδιαίτερα απαιτητικός!) με outsider το Corolla Cross.
Σήμερα είδα το Xceed, 27.000 τελική, παράδοση σε 15 μέρες.
Μου άρεσε (αν και είχαν την έκδοση Gt οπότε η βασική δε θα έχει την ίδια χάρη), αλλά δεν άρεσε στη σύζυγο, καθώς της φάνηκε ένα νεότερο, λίγο ψηλότερο και πιο σύγχρονο Α3 οπότε να πάμε σε ένα αμάξωμα διαφορετικό (το ακούω σαν επιχείρημα).Είδα ακόμα το C5 Aircross, υπάρχει έκπτωση τύπου bonus ανταλλαγής 1.000 ευρώ ακόμα κι αν δεν πας αυτοκίνητο για ανταλλαγή. Διαθέσιμα ετοιμοπαράδοτα σε γκρι και ασημί. Η τιμή στα 28κάτι που είχα γράψει στο αρχικό post. Μεγάλοι χώροι (23 εκατοστά μεγαλύτερο μεταξόνιο από το Vitara χαχα!), τρια ανεξάρτητα καθίσματα πίσω, υπερ αναπαυτικά καθίσματα μπροστά με έξτρα γέμισμα αφρού, πιο πλαστικό σε σχέση με το Peugeot 2008 (μάλλον οι εσωτερικές διαφορές της εταιρείας).
-
RE: Επιλογή Ελαστικών & Ζαντών!!! Ζητείται βοήθεια.... [#3]
@realzeus said in Επιλογή Ελαστικών & Ζαντών!!! Ζητείται βοήθεια.... [#3]:
Πρέπει να μας πεις όμως και το αυτοκίνητο για να πούμε κάτι για τα αμορτισέρ.Otokomae και realzeus σας ευχαριστώ πολύ. Το αυτοκίνητο είναι είναι Audi A3 1.6 Sportback του 2007. Είναι ο βασικός ανθρωπομεταφορέας της οικογένειας και για το λόγο αυτό προσπαθώ να το διατηρώ καλοσυντηρημένο. Μέχρι εκεί. Άρα η όποια αλλαγή έχει χαρακτήρα συντήρησης - ασφάλειας και όχι βελτίωσης (που σε ένα τέτοιο αυτοκίνητο δε θα είχε και κανένα νόημα).
-
@lap said in Αγορά καινούριου οικογενειακού αυτοκινήτου:
@618rr said in Αγορά καινούριου οικογενειακού αυτοκινήτου:
Dacia Duster 4x4 26.990 (καταλόγου
Ποιος ο λόγος να συγκρίνεις την τετρακίνητη έκδοση απέναντι στα δικινητα και να το βγάζεις ακριβότερο;;;;
Με το Duster δεν είναι το πρόβλημά μου η τιμή, δε μου άρεσε η ποιότητα. Επίσης, αφού βγαίνει τετρακίνητο και με ενδιαφέρει, γιατί να πετάξω ένα βασικό + του αυτοκινήτου; Δε θα το έπαιρνα δικίνητο, όπως το Vitara, αυτό έγραψα.
-
@chris__7 Συμφωνώ ότι κάτι θα φτιάξεις, αλλά και ο πωλητής να παραδέχεται τι προσπαθεί να πουλήσει. Δε μπορεί να σου λέει (πραγματικά παραδείγματα) έχω αλλάξει τη φανοποιία με γνήσια ανταλλακτικά και να μην ισχύει, να σου λέει ελληνικής αντιπροσωπείας και να έχει έρθει από Γερμανία, να σου λέει ότι το μόνο θέμα είναι ότι έχει καεί μια λάμπα stop και τελικά το αυτοκίνητο να καίει αχόρταγα λάδι. Οπότε όλο αυτό καταλήγει (στη δική μου περίπτωση τουλάχιστον) σε χάσιμο χρόνου.
-
@andya3 Δεν είχα κοιτάξει VW εκτός από T-Roc, θα ρίξω μια ματιά, ευχαριστώ!
-
@georgekn said in Αγορά καινούριου οικογενειακού αυτοκινήτου:
https://www.car.gr/classifieds/cars/view/344385079-kia-xceed
Με κύριο μειονέκτημα τα ακριβά ανταλλακτικά....
Μάλλον πρέπει να το δω...
Latest posts made by 618rr
-
RE: Εσωτερικός/εξωτερικός καθαρισμός, γυάλισμα, πλυντήρια κλπ
Πήγα σήμερα σε γνωστή αλυσίδα πλυντηρίων self service της Θεσσαλονίκης, στην οποία πάω συχνά και ο υπάλληλος δε μου επέτρεψε να χρησιμοποιήσω δικό μου γάντι. Σημειωτέον α) δε γνώριζα ότι κάτι τέτοιο δεν επιτρέπεται, β) το είχα κάνει άλλη μια φορά (προφανώς δε με είδαν) και γ) δε θέλω να χρησιμοποιώ τη δική τους βούρτσα στο καινούριο αυτοκίνητο.
Επίσης, πήγα σε "νεκρή" ώρα (από τις 5 θέσεις ήταν πιασμένη άλλη μια) και χρησιμοποίησα για 2-3 λεπτά μαξ γάντι μετά από πρόπλυση και αφρό. Σε καμία περίπτωση δε θα έβγαζα γάντι σε ώρα που σχηματίζονται ουρές (συχνό φαινόμενο, ιδιαίτερα τα ΣΚ).
Στις επίμονες ερωτήσεις μου γιατί γίνεται αυτό, ο υπάλληλος, αφού έπαιξε την κασέτα "πολιτική του καταστήματος", μου είπε ότι είναι υπηρεσία που δεν παρέχεται, άρα δε μπορώ να την έχω (λες και έβαλα κάποιον άλλο να το κάνει). Όταν του είπα ότι αυτός ίσως είναι λόγος να μην ξαναέρθω, μου είπε "μας το λένε πολλοί" (αλλά σκασίλα μας συμπληρώνω εγώ αφού γίνεται χαμός από κόσμο συνήθως).
Αυτά...
-
Iceman και cruiser νομίζω δε γίνομαι κατανοητός, δεν το συνεχίζω, απλά να πω γιατί έχετε παρεξηγήσει τα γραφόμενά μου: η λογική μου ήταν "δίνω αυτά που ζητάς, αν είναι έτσι όπως τα λες. Αν όμως δεν είναι έτσι μετά τον έλεγχο και δε σηκώνεις συζήτηση, ψάξε άλλου να το σπρώξεις". Το πόσο λάθος είναι αυτό, ας το κρίνει ο καθένας για τον εαυτό του και ας αποφεύγονται χαρακτηρισμοί άφραγκοι κλπ. Όλοι έχουμε υπάρξει πωλητές και αγοραστές και έχουμε δει και τις δύο πλευρές.
-
@mariolas said in Αγορά καινούριου οικογενειακού αυτοκινήτου:
Είμαι ακριβώς στην ίδια φάση με το φίλο που ανοίξε το θέμα.Για μένα η καλύτερη λύση είναι Corolla cross απλά φεύγει πολύ το οικονομικό 30plus . Συγκεντρώνει πάρα πολλά συν!Αν δεν είχα θέμα με αυτόματο πιθανόν θα ρίσκαρα για duster!Σαν σχέδιο είναι έρωτας!
Το Corolla Cross το είχα αποκλείσει λόγω τιμής, άρχισα να το σκέφτομαι κατόπιν πρότασης από εδώ μέσα... Το Duster αν και πήγα με θετική σκέψη δε μου άρεσε... Οπότε μάλλον καταλήγω σε Vitara (+ η εμφάνιση, - οι χώροι) vs S-Cross (+ οι χώροι, - δε μπορώ να χωνέψω τα μούτρα και τα οπίσθια και δεν είμαι ιδιαίτερα απαιτητικός!) με outsider το Corolla Cross.
Σήμερα είδα το Xceed, 27.000 τελική, παράδοση σε 15 μέρες.
Μου άρεσε (αν και είχαν την έκδοση Gt οπότε η βασική δε θα έχει την ίδια χάρη), αλλά δεν άρεσε στη σύζυγο, καθώς της φάνηκε ένα νεότερο, λίγο ψηλότερο και πιο σύγχρονο Α3 οπότε να πάμε σε ένα αμάξωμα διαφορετικό (το ακούω σαν επιχείρημα).Είδα ακόμα το C5 Aircross, υπάρχει έκπτωση τύπου bonus ανταλλαγής 1.000 ευρώ ακόμα κι αν δεν πας αυτοκίνητο για ανταλλαγή. Διαθέσιμα ετοιμοπαράδοτα σε γκρι και ασημί. Η τιμή στα 28κάτι που είχα γράψει στο αρχικό post. Μεγάλοι χώροι (23 εκατοστά μεγαλύτερο μεταξόνιο από το Vitara χαχα!), τρια ανεξάρτητα καθίσματα πίσω, υπερ αναπαυτικά καθίσματα μπροστά με έξτρα γέμισμα αφρού, πιο πλαστικό σε σχέση με το Peugeot 2008 (μάλλον οι εσωτερικές διαφορές της εταιρείας).
-
Σε ένα τρακάρισμα οι 8 στους 10 βάζουν ιμιτασιον κινέζικα .Το αν είναι απέξω βάζεις ένα carvertical και λάδι καίνε σχεδόν τα μισά αμάξια.Τι αμάξι έψαχνες?
Είδα Focus 2012-4, C-max περίπου ίδιας χρονολογίας, Giulieta, Clio 2012, Polo 2011-3, Megane 2013 και διάφορα άλλα. Επειδή υπάρχει ένα A3 Sportback του 2007 1.6 όχι FSI (με αέριο εδώ και 2+ χρόνια), αν κατέληγα σε μικρό θα έπαιζε το ρόλο του 2ου, αν κατέληγα σε μικρομεσαίο, θα έπαιζε το ρόλο του πρώτου. Το καινούριο θα παίξει το ρόλο του βασικού αυτοκινήτου.
Νομίζω ότι δε γίνομαι κατανοητός όμως. Δεν έχω απαραίτητα πρόβλημα με τα κινέζικα πλαστικά ή τη Γερμανία (με το λάδι έχω γιατί έχουμε δεινοπαθήσει με άλλο αυτοκίνητο) αρκεί α) να το παραδέχεται ο πωλητής και β) να είναι διατεθειμένος να συζητήσει την τιμή. Με τους πωλητές απελπίστηκα περισσότερο (ανειλικρίνεια, άρνηση διαπραγμάτευσης) και όχι με τα αυτοκίνητα.
-
Με τα σημερινά δεδομένα κι εγώ συμφωνώ με τον Andya3
-
@andya3 Δεν είχα κοιτάξει VW εκτός από T-Roc, θα ρίξω μια ματιά, ευχαριστώ!
-
@chris__7 Συμφωνώ ότι κάτι θα φτιάξεις, αλλά και ο πωλητής να παραδέχεται τι προσπαθεί να πουλήσει. Δε μπορεί να σου λέει (πραγματικά παραδείγματα) έχω αλλάξει τη φανοποιία με γνήσια ανταλλακτικά και να μην ισχύει, να σου λέει ελληνικής αντιπροσωπείας και να έχει έρθει από Γερμανία, να σου λέει ότι το μόνο θέμα είναι ότι έχει καεί μια λάμπα stop και τελικά το αυτοκίνητο να καίει αχόρταγα λάδι. Οπότε όλο αυτό καταλήγει (στη δική μου περίπτωση τουλάχιστον) σε χάσιμο χρόνου.
-
Μάλλον πρέπει να το δω...
-
@lap said in Αγορά καινούριου οικογενειακού αυτοκινήτου:
@618rr said in Αγορά καινούριου οικογενειακού αυτοκινήτου:
Dacia Duster 4x4 26.990 (καταλόγου
Ποιος ο λόγος να συγκρίνεις την τετρακίνητη έκδοση απέναντι στα δικινητα και να το βγάζεις ακριβότερο;;;;
Με το Duster δεν είναι το πρόβλημά μου η τιμή, δε μου άρεσε η ποιότητα. Επίσης, αφού βγαίνει τετρακίνητο και με ενδιαφέρει, γιατί να πετάξω ένα βασικό + του αυτοκινήτου; Δε θα το έπαιρνα δικίνητο, όπως το Vitara, αυτό έγραψα.
-
@chris__7 said in Αγορά καινούριου οικογενειακού αυτοκινήτου:
Πάντως θα διαφωνήσω μαζί σου.Με κάτω από 10Κ μια χαρά ποιοτικό αμάξι μπορείς να βρεις ακόμα και με 5.Το θέμα είναι αν καλύπτει τις δικές σου ανάγκες.Γιατι γενικότερα υπάρχει μια τάση οποίος πάει να αγοράσει αμάξι μεταχειρισμένο από 10ετιας και πάνω να θέλει να ναι σαν καινούριο ακόμα και στο σαλονι
Αφιέρωσα αρκετό χρόνο το τελευταίο 2μηνο, ίσως ήμουν άτυχος, πλήρωσα για αναλυτικούς ελέγχους στο μηχανικό μου αυτά που μου φάνηκαν καλά και δε βρήκα κάτι. Δεν είπα ότι δεν υπάρχουν, είπα ότι εγώ δε βρήκα... Όταν ο μηχανικός σου λέει "θα το έπαιρνα, αλλά θα ξεκινούσα 1,5k κάτω τη συζήτηση" (τεκμηριωμένα) και ο άλλος (περισσότεροι από 3) θεωρούν ότι έχουν το διαμάντι, τότε τι να πεις... Όταν επίσης σου λέει δεν αξίζει να το σηκώσω στη ράμπα, αυτό που διαφημίζεται ως ελληνικής αντιπροσωπείας, όλα τα service στην ώρα τους και ατρακάριστο, το παίρνεις; Ο καθένας γράφει ότι θέλει. Έχω πουλήσει κι εγώ και τα είπα όλα αναλυτικότατα γιατί θεώρησα ντροπή να με πάρει να μου πει "ρε συ, βρήκα αυτό" μετά από 2-3 μήνες...