-
@stefan147 said in Που θα παμε διακοπες 2024 ;:
@cirus said in Που θα παμε διακοπες 2024 ;:
Στα υπόλοιπα συμφωνώ αλλά για το 1/3 νομίζω είναι πολύ μεγάλο ποσοστό για προκαταβολή δεν θα το δεχομουν. Συνήθως πληρώνω μια μέρα προκαταβολή.
Μου έχει τύχει να έχω κλείσει σε νησί και την μέρα που έφτασα πέθανε ο παππούς μου και έπρεπε να γυρίσω πίσω. Ε έχασα μια μέρα προκαταβολή. Εσύ λες ότι θα ήταν λογικό να χάσω το 1/3 από αυτά που θα έδινα για 7 μέρες? Όχι είναι πάρα πολύ
Το ποσοστό βγαίνει από τους μ.ο. διάρκειας κρατήσεων. Σε κατάλυμα που αυτό είναι 3-4 βράδια τότε το 1/3 είναι αυτό ακριβώς που λες, δηλ μία μέρα. Απ' την άλλη εάν ο επισκέπτης θέλει 7-8-10 βράδια και θέλει και εκτός πλατφόρμας, ο μόνος τρόπος να τον "δεσμεύσω" είναι η υψηλή προκαταβολή. Σε περίπτωση που κάτσει στραβή σαν αυτή που αναφέρεις κάποιος θα χάσει και αυτό είναι το μόνο σίγουρο. Το θέμα είναι να μοιραστεί όσο πιο δίκαια γίνεται η χασούρα. Επίσης εάν είσαι "τίμιος" και εκτός πλατφόρμας κάνεις την προσφορά που πρέπει (δηλ κόψεις την προμήθεια και το φόρο), κανένας δε θα έχει πρόβλημα με την υψηλή προκαταβολή γιατί θα έχει πετύχει μια πολύ συμφέρουσα προσφορά.
Αν ακυρώσει και έχει πληρώσει μια μέρα δεν νομίζω ότι είναι δύσκολο να βρεις αντικαταστάτη να πάρει τα δωμάτια αν έχει ακυρώσει δε και από νωρίς την μια μέρα την παίρνεις διπλή. Αν όχι το νοικιάζεις από την επόμενη . Για μένα πάντα αυτό είναι δίκαιο. Είτε κλείνω για 3 μέρες είτε για 10 μια μέρα συνιθιζω να πληρώνω. Πέραν της μιας και μοναδικής φοράς που μου έτυχε κάτι εντελώς αναπάντεχο όπως είπα πριν δεν έχω ξαναακυρωσει δωμάτιο
-
Μόλις έκλεισα ένα τριήμερο για Αθήνα για τέλος Νοέμβριου.
-
Στα υπόλοιπα συμφωνώ αλλά για το 1/3 νομίζω είναι πολύ μεγάλο ποσοστό για προκαταβολή δεν θα το δεχομουν. Συνήθως πληρώνω μια μέρα προκαταβολή.
Μου έχει τύχει να έχω κλείσει σε νησί και την μέρα που έφτασα πέθανε ο παππούς μου και έπρεπε να γυρίσω πίσω. Ε έχασα μια μέρα προκαταβολή. Εσύ λες ότι θα ήταν λογικό να χάσω το 1/3 από αυτά που θα έδινα για 7 μέρες? Όχι είναι πάρα πολύ
Το ποσοστό βγαίνει από τους μ.ο. διάρκειας κρατήσεων. Σε κατάλυμα που αυτό είναι 3-4 βράδια τότε το 1/3 είναι αυτό ακριβώς που λες, δηλ μία μέρα. Απ' την άλλη εάν ο επισκέπτης θέλει 7-8-10 βράδια και θέλει και εκτός πλατφόρμας, ο μόνος τρόπος να τον "δεσμεύσω" είναι η υψηλή προκαταβολή. Σε περίπτωση που κάτσει στραβή σαν αυτή που αναφέρεις κάποιος θα χάσει και αυτό είναι το μόνο σίγουρο. Το θέμα είναι να μοιραστεί όσο πιο δίκαια γίνεται η χασούρα. Επίσης εάν είσαι "τίμιος" και εκτός πλατφόρμας κάνεις την προσφορά που πρέπει (δηλ κόψεις την προμήθεια και το φόρο), κανένας δε θα έχει πρόβλημα με την υψηλή προκαταβολή γιατί θα έχει πετύχει μια πολύ συμφέρουσα προσφορά.
Αν ακυρώσει και έχει πληρώσει μια μέρα δεν νομίζω ότι είναι δύσκολο να βρεις αντικαταστάτη να πάρει τα δωμάτια αν έχει ακυρώσει δε και από νωρίς την μια μέρα την παίρνεις διπλή. Αν όχι το νοικιάζεις από την επόμενη . Για μένα πάντα αυτό είναι δίκαιο. Είτε κλείνω για 3 μέρες είτε για 10 μια μέρα συνιθιζω να πληρώνω. Πέραν της μιας και μοναδικής φοράς που μου έτυχε κάτι εντελώς αναπάντεχο όπως είπα πριν δεν έχω ξαναακυρωσει δωμάτιο
Γι΄αυτό ανέφερα συγκεκριμένα για σπίτι και όχι για ξενοδοχείο. Που και πάλι δηλαδή εάν είναι μικρό το ξενοδοχείο δεν είναι καθόλου εύκολο να γεμίσει το δωμάτιο σε τόσο short notice. Για σπίτι δεν το συζητάμε. Είναι απλά ακατόρθωτο, ειδικά σε μετρίως τουριστικούς προορισμούς.
Σε κράτηση 10 βράδια θεωρώ είναι πολύ δύσκολο να βρεις κατάλυμα να δεχτει να στο κλείσει με 1 μόνο βράδυ προκαταβολή. Είτε από επαγγελματία είτε από ιδιώτη. Πρέπει να είναι πολύ ρισκαδόρος ή απελπισμένος. Πχ θυμάμαι το χειμώνα που κλείσαμε ένα σπίτι στα Καλάβρυτα από τηλεφώνου για 5 βράδια, μου ζήτησε τα 2 μπροστά και σχεδόν ένα μηνα πριν την άφιξη. Αντίστοιχα πριν κάνα μήνα στην Πύλο για 3 βράδια πάλι από τηλεφώνου, μου ζήτησε τα μισά μπροστά.
-
«Eχω ερωτευτεί τη χώρα σας, έχω ερωτευτεί το Πήλιο. Έχω ερωτευτεί τους ανθρώπους, το χιούμορ, το φαγητό σας. Αυτό τον ουρανό, αυτή τη θάλασσα, αυτό το φως. Με επηρεάζει πολύ το γεγονός ότι ζωγραφίζω και συνηθίζω να κοιτάω και με αυτό το βλέμμα τα χρώματα, το περιβάλλον, το φως - δεν υπάρχει το ελληνικό φως έτσι όπως πέφτει πάνω στη φύση, το νερό, το απέραντο μπλε, τις ελιές, το βουνό. Εχει κάτι αυτό το βουνό. Μία ενέργεια μαγική. Διάβαζα ότι το Πήλιο ήταν το βουνό των Κενταύρων. Του ταιριάζει τόσο. Μπορεί κανείς να νιώσει αυτή την αρχαία, ιερή ενέργεια.»
Ο Ματ Ντίλον μιλάει στο Flix για το ελληνικό φως από τα γυρίσματα της «Στοιχειωμένης Καρδιάς» που βγαίνει στις αίθουσες την Πέμπτη 29 Αυγούστου.
-
Γι΄αυτό ανέφερα συγκεκριμένα για σπίτι και όχι για ξενοδοχείο. Που και πάλι δηλαδή εάν είναι μικρό το ξενοδοχείο δεν είναι καθόλου εύκολο να γεμίσει το δωμάτιο σε τόσο short notice. Για σπίτι δεν το συζητάμε. Είναι απλά ακατόρθωτο, ειδικά σε μετρίως τουριστικούς προορισμούς.
Σε κράτηση 10 βράδια θεωρώ είναι πολύ δύσκολο να βρεις κατάλυμα να δεχτει να στο κλείσει με 1 μόνο βράδυ προκαταβολή. Είτε από επαγγελματία είτε από ιδιώτη. Πρέπει να είναι πολύ ρισκαδόρος ή απελπισμένος. Πχ θυμάμαι το χειμώνα που κλείσαμε ένα σπίτι στα Καλάβρυτα από τηλεφώνου για 5 βράδια, μου ζήτησε τα 2 μπροστά και σχεδόν ένα μηνα πριν την άφιξη. Αντίστοιχα πριν κάνα μήνα στην Πύλο για 3 βράδια πάλι από τηλεφώνου, μου ζήτησε τα μισά μπροστά.
Διαφωνώ. Σε high season είναι πολύ εύκολο. Δεν διευκρίνισα ότι μιλάω για high season. Η Νονά μου έχει δωμάτια στην Χαλκιδική. Όποτε της ακυρώνουν σπάνια να μην τα κλείσει σε κάποιον άλλο . Για δωμάτια μιλάω πάντα. Βέβαια να πω και την αλήθεια κυρίως δουλεύει με πελάτες που πάνε και ξαναπάνε κάθε χρόνο οπότε στα περισσότερα δωμάτια δεν έχει ρίσκο είναι γνωστοί πελάτες. Επισης είναι κοντά σε ιαματικά λουτρά που υπάρχει πάντα ζήτηση από την 3η ηλικία κυρίως. Επειδή σίγουρα γνωρίζεις πράγματα που εγώ αγνοω καθότι δεν είμαι στον χώρο μπορεί σε άλλες περιπτώσεις να είναι πιο δύσκολο από ότι νομίζω
-
Νομίζω ότι έχει εκλείψει το είδος του τουρίστα που παίρνει τους δρόμους και χτυπάει πόρτες σε ξενοδοχεία για διαθεσιμότητα. Αυτό είναι που δυσκολεύει πολύ την άμεση αναπλήρωση μίας ακύρωσης. Το πιο πιθανό σενάριο που το χω δει και αρκετές φορές να συμβαίνει, ειναι ο επισκέπτης να θελήσει να επιμηκύνει την παραμονή του και επειδή το αρχικό κατάλυμα δεν έχει διαθεσιμότητα, να βγαίνει στο ψάξιμο όσο είναι στο μέρος για να βρει στέγη για 2-3 παραπάνω βράδια.
-
@piliourits said in Που θα παμε διακοπες 2024 ;:
«Eχω ερωτευτεί τη χώρα σας, έχω ερωτευτεί το Πήλιο. Έχω ερωτευτεί τους ανθρώπους, το χιούμορ, το φαγητό σας. Αυτό τον ουρανό, αυτή τη θάλασσα, αυτό το φως. Με επηρεάζει πολύ το γεγονός ότι ζωγραφίζω και συνηθίζω να κοιτάω και με αυτό το βλέμμα τα χρώματα, το περιβάλλον, το φως - δεν υπάρχει το ελληνικό φως έτσι όπως πέφτει πάνω στη φύση, το νερό, το απέραντο μπλε, τις ελιές, το βουνό. Εχει κάτι αυτό το βουνό. Μία ενέργεια μαγική. Διάβαζα ότι το Πήλιο ήταν το βουνό των Κενταύρων. Του ταιριάζει τόσο. Μπορεί κανείς να νιώσει αυτή την αρχαία, ιερή ενέργεια.»
Ο Ματ Ντίλον μιλάει στο Flix για το ελληνικό φως από τα γυρίσματα της «Στοιχειωμένης Καρδιάς» που βγαίνει στις αίθουσες την Πέμπτη 29 Αυγούστου.
Το έχουμε συζητήσει ξανά, το φως στην Ελλάδα ίσως λόγω της γεωγραφικής της θέσης είναι πρόκληση για τους καλλιτέχνες και τα χρώματα.
https://www.fosonline.gr/plus/politismos/article/234292/o-xenri-moyr-kai-to-elliniko-fos
Κορυφαίος γλύπτης του 20ου αιώνα ο Χένρι Μουρ αποθέωσε το φως της Ελλάδας.
Το ελληνικό φως είναι, όπως λένε όλοι, κάτι που δεν μπορείς να το φανταστείς προτού το βιώσεις. Στην Αγλλία, το μισό φως, κατά κάποιο τρόπο, απορροφάται μέσα στο αντικείμενο, όμως στην Ελλάδα το αντικείμενο μοιάζει να αναδίδει φως σαν να φωτίζεται το ίδιο από μέσα.
-
@limited_one said in Που θα παμε διακοπες 2024 ;:
Μόλις έκλεισα ένα τριήμερο για Αθήνα για τέλος Νοέμβριου.
Λέτε για καλοκαιρινούς προορισμούς αλλά μόλις πέσουν οι μεγάλες ζέστες δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από τις βόλτες σε ωραίες περιοχές της Αθήνας.
Από το κέντρο της , μέχρι την Κηφισιά, μέχρι τον Πειραιά, μέχρι το Σούνιο και την τεράστια ακτογραμμή της με υπέροχες παραλίες, μέχρι και τα βουνά της - όσα έχουν απομείνει δηλαδή -
Από το τέλος Σεπτεμβρίου μέχρι τις αρχές Μαϊου αν το σχεδιάσεις μπορείς να γεμίζεις κάθε ΣΚ με υπέροχα μέρη και μάλιστα χωρίς να ξαναπάς σε ούτε ένα δεύτερη φορά!
Δεν υπάρχει λόγος να πας σε κανένα άλλο μέρος εκτός Αττικής, ένα υπέροχο ηλεκτρικό χρειάζεται μόνο για να μετριάσεις τα κόστη μετακίνησης και καλός προγραμματισμός-προυπολογισμός στα μέρη που θα φας και θα πιες καφέ, θα κάνεις δραστηριότητες με τα παιδιά κλπ.
-
Η Αττικη εχει θεμα με την ποιοτητα του αερα και οι παραλιες ειναι οχι καθαρες και εχουν πολυκοσμια. Ειδικα η ποιοτητα του αερα σε νησια αλλα και αλλες περιοχες πχ Καλαματα αξιζει να φυγεις απο Αττικη. Και στην Αιγινα να πας η διαφορα ειναι μεγαλη.
-
@fanis75 said in Που θα παμε διακοπες 2024 ;:
Σκύρος…1η φορά ηρθα. Πανέμορφο νησί, 20 χρόνια πισω σε τιμες, συγχρονες υποδομες. Ευγενέστατοι όλοι. Εντυπωσιάστηκα πολύ θετικά!!
Πέρσυ πήγα εκεί. Είχα χαμηλές προσδοκίες αλλά ήταν εκπληκτικά. Θα ξαναπάω σίγουρα.
Θα προσπαθήσω Πάσχα που έχουν και εκδηλώσεις ωραίες.
Το μόνο αρνητικό στη Σκύρο που βρήκα ήταν το ταξίδι μέχρι την Κύμη στην Εύβοια εκεί που παιρνεις το καραβάκι. Κακός δρόμος και επικυνδινος σε σημεία θέλει πολύ προσοχή.
Για την Σκύρο ουτε ένα αρνητικό
Εκπληκτικό φαγητό, ωραίες παραλίες, νορμάλ τιμές και σε καταλύματα και σε φαγητό . Δεν θα μείνει έτσι για πολύ ακόμα. Σε λίγα χρόνια θα αλλάξουν τα πράγματα οπότε σπευσατε όσοι δεν έχετε παει
Υγ με το 20 χρόνια πίσω σε τιμές υπερβάλεις και πολύ. Είναι προσιτά αλλά όχι 20 χρόνια πριν εντάξει
-
@fanis75 said in Που θα παμε διακοπες 2024 ;:
Σκύρος…1η φορά ηρθα. Πανέμορφο νησί, 20 χρόνια πισω σε τιμες, συγχρονες υποδομες. Ευγενέστατοι όλοι. Εντυπωσιάστηκα πολύ θετικά!!
Πέρσυ πήγα εκεί. Είχα χαμηλές προσδοκίες αλλά ήταν εκπληκτικά. Θα ξαναπάω σίγουρα.
Θα προσπαθήσω Πάσχα που έχουν και εκδηλώσεις ωραίες.
Το μόνο αρνητικό στη Σκύρο που βρήκα ήταν το ταξίδι μέχρι την Κύμη στην Εύβοια εκεί που παιρνεις το καραβάκι. Κακός δρόμος και επικυνδινος σε σημεία θέλει πολύ προσοχή.
Για την Σκύρο ουτε ένα αρνητικό
Εκπληκτικό φαγητό, ωραίες παραλίες, νορμάλ τιμές και σε καταλύματα και σε φαγητό . Δεν θα μείνει έτσι για πολύ ακόμα. Σε λίγα χρόνια θα αλλάξουν τα πράγματα οπότε σπευσατε όσοι δεν έχετε παει
Υγ με το 20 χρόνια πίσω σε τιμές υπερβάλεις και πολύ. Είναι προσιτά αλλά όχι 20 χρόνια πριν εντάξει
Συμφωνώ σε όλα,είναι το μοναδικό τουριστικό μέρος που έφαγα καλά όλες τις μερες
Ο δρόμος Κύμη Χαλκίδα μαρτύριο -
Λοιπον τελιωσαν οι διακοπες μου στην Λημνο. Θα πω δυο λογια. ΤΙΜΙΟ νησι, τιμιο, καλές και πολλες παραλίες με ανω του μετριου νερα διαφανα κτλ (7/10, οχι 10/10 που νομιζουν οι Λημνιοι). Μα ερχονται και λένε σε μένα που έχω πάει σε πανω από τα μισα νησια της Ελλαδας ότι εχουν τις καλύτερες παραλίες. Κολοκύθια, είναι πολλές και καλές ναι, αλλα μεχρι εκεί. Αν πανε Μηλο, Κρητη, Καρπαθο, Κουφονήσι, Ναξο, Ελαφοννησο, Δονουσα και αρκετα ακόμα (βαριεμαι να γραφω ολα τα καλύτερα από την Λημνο) που έχουν απιστευτες παραλιες δηλαδη τι θα πουν??? οτι έχει καλύτερες η Λήμνος, μην τρελαθουμε τελειως κιολας.
Αλλα και φαγητο ωραιο εχει και καλές τιμές σχετικα (δεν είναι και κρητη) και παραλίες και ολα τα καλά. Και εχει και από τα καλύτερα οδικα δικτυα σε νησι αν οχι το καλύτερο. Την γυρνας γρηγορα σχετικά και ας είναι μεγαλή και ο δρομος είναι πολύ καλός (για νησι πάντα)
Δεν εχει τιποτα το μοναδικό να ερωτευτεις το νησι για μένα πάντα. (Οχι, οι αμμοθίνες είναι απλά μια μινι ερημος και δεν είναι τιποτα το σπουδαιο αν και μοναδικο)
Αξιζει να πάει κάποιος θα περασει καλά αλλα είναι ενα μετριο νησι σε όλα μέχρι εκεί, για μένα πάντα.
Και σημερα πήραμε το πλοίο από Λημνο για Σαμοθράκη.....
Ειμαι λίγες ώρες εδώ μονο, δεν έχω ολοκληρωμένη αποψη, φτασαμε απόγευμα και εχουμε πάει μονο για ένα μπανιο απογευματινο και σε μια ταβέρνα στο κύμα να φάμε φρεσκο ψαρι.
Ε, ερωτευτηκα κιολας. Ειναι πολύ ιδιαίτερο αγριο νησι με πράσινο και αγριες παραλίες με βοτσαλο (οχι ιδανικές για παιδιά ομως)
Να κάθεσαι διπλα στο κύμα για ψαρακι σε τετοιο μέρος, μοναδικο
Ενταξει από Αθηνα είναι πολυ μακρια σαν προορισμός
Αλλα αν ειστε από Θεσσαλονίκη και δεν πάτε έστω και μια φορά, κάνετε μ@λ@κια, μονο αυτο θα σας πω που είστε κοντα
ειναι φανταστικο μέρος, μοναδικο.
Σαν την Χαλκιδική δεν έχει και μπαρμπούτσαλα. (εχω πάει 15 φορες χαλκιδικη μια χαρα την εχω δει ολη λογω συγγενων μη μου πεταξετε καμια θεσσαλονικιά κορώνα)
-
Λοιπον τελιωσαν οι διακοπες μου στην Λημνο. Θα πω δυο λογια. ΤΙΜΙΟ νησι, τιμιο, καλές και πολλες παραλίες με ανω του μετριου νερα διαφανα κτλ (7/10, οχι 10/10 που νομιζουν οι Λημνιοι). Μα ερχονται και λένε σε μένα που έχω πάει σε πανω από τα μισα νησια της Ελλαδας ότι εχουν τις καλύτερες παραλίες. Κολοκύθια, είναι πολλές και καλές ναι, αλλα μεχρι εκεί. Αν πανε Μηλο, Κρητη, Καρπαθο, Κουφονήσι, Ναξο, Ελαφοννησο, Δονουσα και αρκετα ακόμα (βαριεμαι να γραφω ολα τα καλύτερα από την Λημνο) που έχουν απιστευτες παραλιες δηλαδη τι θα πουν??? οτι έχει καλύτερες η Λήμνος, μην τρελαθουμε τελειως κιολας.
Αλλα και φαγητο ωραιο εχει και καλές τιμές σχετικα (δεν είναι και κρητη) και παραλίες και ολα τα καλά. Και εχει και από τα καλύτερα οδικα δικτυα σε νησι αν οχι το καλύτερο. Την γυρνας γρηγορα σχετικά και ας είναι μεγαλή και ο δρομος είναι πολύ καλός (για νησι πάντα)
Δεν εχει τιποτα το μοναδικό να ερωτευτεις το νησι για μένα πάντα. (Οχι, οι αμμοθίνες είναι απλά μια μινι ερημος και δεν είναι τιποτα το σπουδαιο αν και μοναδικο)
Αξιζει να πάει κάποιος θα περασει καλά αλλα είναι ενα μετριο νησι σε όλα μέχρι εκεί, για μένα πάντα.
Και σημερα πήραμε το πλοίο από Λημνο για Σαμοθράκη.....
Ειμαι λίγες ώρες εδώ μονο, δεν έχω ολοκληρωμένη αποψη, φτασαμε απόγευμα και εχουμε πάει μονο για ένα μπανιο απογευματινο και σε μια ταβέρνα στο κύμα να φάμε φρεσκο ψαρι.
Ε, ερωτευτηκα κιολας. Ειναι πολύ ιδιαίτερο αγριο νησι με πράσινο και αγριες παραλίες με βοτσαλο (οχι ιδανικές για παιδιά ομως)
Να κάθεσαι διπλα στο κύμα για ψαρακι σε τετοιο μέρος, μοναδικο
Ενταξει από Αθηνα είναι πολυ μακρια σαν προορισμός
Αλλα αν ειστε από Θεσσαλονίκη και δεν πάτε έστω και μια φορά, κάνετε μ@λ@κια, μονο αυτο θα σας πω
ειναι φανταστικο μέρος, μοναδικο.
Σαν την Χαλκιδική δεν έχει και μπαρμούτσαλα. (εχω πάει 15 φορες χαλκιδικη μια χαρα την εχω δει ολη λογω συγγενων μη μου πεταξετε καμια θεσσαλονικιά κορώνα)
Καλά να περνάς ,καλη συνεχεια στις διακοπές σου!!
-
Είπες κακή κουβέντα για τη Χαλκιδική? Δεν σε βλέπω να ξαναπερνάς τα διόδια των Τεμπών….
-
@kkostask said in Που θα παμε διακοπες 2024 ;:
Είπες κακή κουβέντα για τη Χαλκιδική? Δεν σε βλέπω να ξαναπερνάς τα διόδια των Τεμπών….
οχι κακή κουβεντα ποτε για χαλκιδικη, αφου και φετος θα πάω για μια μερα επισκεψη (ειναι η κουμπαρα μου και η Νονα μου εκει)
Αλλα εχω βαρεθει να ακούω σαν την Χαλκιδικη δεν έχει lol
το οποίο δεν ισχύει φυσικα σε καμία περιπτωση, υπάρχουν πολύ πιο ομορφα μέρη. Και η Χαλκιδική είναι και αυτή όμορφη δεν λέω αλλα νισαφι πια που νομίζουν και ολοι οι Θεσσαλονικεις ότι είναι και ΤΟΠ, cream de la cream
-
Μην ανησυχείς, ούτε εγώ τρέφω καμία ιδιαίτερη συμπάθεια…έχει πολύ ωραία μέρη αλλά για ιδεολογικούς λόγους δεν πατάω…
-
Πασοκοφωλια;;;
-
Πως ακριβώς θα δεσμεύσει ο άλλος το κατάλυμά του χωρίς προκαταβολή? Κι αν εσύ τον πιστολιάσεις? Παίρνει που παίρνει το ρίσκο να βάλει έναν άγνωστο μέσα γιατί 99% θα είναι και συμφωνία σε μαύρα αυτή άρα καμία εξασφάλιση από πουθενά, θες να στο κρατήσει ελεύθερο και μέχρι να εμφανιστείς και να εξοφλήσεις στο φεύγα? Ε δε γίνονται αυτά.
Οι πλατφόρμες δεν είναι καλύτερες και είναι σχεδόν συνέταιροι μας πλέον αλλά τουλάχιστον παρέχουν την ασφάλεια της πληρωμής και των στοιχείων του επισκέπτη. Σε περίπτωση συμφωνίας εκτός πλατφόρμας εγώ ζητάω προκαταταβολή το 1/3 για να δεσμεύσω τις ημερομηνίες και εξόφληση 1-2 μέρες πριν την άφιξη. Και πάλι εννοείται υπάρχει το ενδεχόμενο να πάω και να το βρω ριμαγμένο και να μη μπορώ να αξιώσω τίποτα και από πουθενά αλλά αυτό είναι εν γνώση μου ρίσκο.
To πόστ μου (στο οποίο απαντας) αναφέρει 3-4 σημεία τα οποία αγνοείς και πιάνεσαι απ την προκαταβολή να μας πείς για τον πόνο του ιδιοκτήτη. Αν εσύ τα χεις τα ενοικιαζόμενα στην άλλη άκρη της Ελλάδας να δουλεύουν μόνα τους και βάζεις μέσα όποιον να 'ναι δε σου φταίει κανείς. Εγώ όπου πήγα ο ιδιοκτήτης ήταν εκεί και πήρε τα στοιχεία μου πριν μπω στο διαμέρισμα. Όπως και να συννεοήθηκα. Πλατφόρμα, τηλέφωνο, γνωστοί ή πόρτα πόρτα.
Επίσης μετά γκρινιάζεις για τις ζημιές (χωρίς να αναφέρεις τι απ όσο είδα - δεν θα το μελετήσω παραπάνω) και ότι δεν βρίσκεις μαστόρια. Δλδ κάνεις μια δουλειά και δεν έχεις βρεί τα βασικά - σα να λέμε είμαι ταξιτζής αλλά δεν έχω βρει συνεργείο και τρέχω απ τον έναν στον άλλον. Και η απάντηση σου σε όλα αυτα που είναι ελλείψεις δικές σου ως επαγγελματίας είναι να ζητάς όσο περισσότερα μπορείς, εί δυνατόν και όλα, μπροστά. Φαντάζομαι αν μετά ο νοικάρης σου έχει θέματα θα του λες "α ας προσεχες να έκλεινες μεσω πλατφορμας εγώ είμαι μακρυά και που να βρω μαστόρια και κάνε ντουζακι με κρυο μωρε". Και να μην ρωτήσω καν αν κόβεις ολο το 16% της πλατφορμας οταν παμε τηλεφωνικά και αν μοιράζεις τουλάχιστο στη μέση το 24% της εφορίας όταν παμε και χωρίς απόδειξη (άλλη "εξυπνάδα" αυτή όπου μας κόβετε 10 ευρώ στα 100 και είμαστε και χαρούμενοι οι βλάκες για το ντιλ που πετύχαμε).
Γενικά ο καθένας με τον πόνο του. Αλλα κάπως έτσι έχετε φτάσει τα νοίκια στο Θεό, τις διακοπές να είναι για λίγους και φραγκάτους κλπ κλπ.
Προσωπικά (σας) βαρέθηκα και εσάς και την μίρλα σας. Όπου και αν έχω πάει, ότι και αν νοικιάζει ο ιδιοκτήτης στο γκαράζ έχει από μερσεντές και πάνω. Αλλά η γκρίνια γκρίνια.
Του χρόνου λέω να δοκιμάσω κάμπινγκ, βανάκι-τροχόσπιτο ή διακοπές σε ιστιοπλοϊκο. Κάτι θα ξέρουν όλοι αυτοί.
-
Το πρόβλημα είναι ότι είναι φανερό ότι δεν μπορείς να μπεις στα παπούτσια του άλλου
-
@lap said in Που θα παμε διακοπες 2024 ;:
Πασοκοφωλια;;;
Όχι….απλά πολλοί μπαστουνόβλαχοι που την είδαν επιχειρηματίες και εκμεταλλεύονται με απληστία τον τόπο τους.
Που θα παμε διακοπες 2024 ;