-
@yem said in Που θα παμε διακοπες 2024 ;:
Το κόστος δωματίων πόσο πάνω ήταν σε σχέση με πέρυσι?
Στα ίδια επίπεδα θα έλεγα, με μικρές έως και καθόλου διαφορές.
@v_a said in Που θα παμε διακοπες 2024 ;:
Φάνη, θύμισέ μου νησί;
Σέριφος.
Ξαπλώστρες ευτυχώς ακόμα οι ελάχιστες που υπάρχουν είναι δωρεάν, αρκεί να πάρεις έστω έναν καφέ από το μαγαζί. Προσωπικά, επειδή δεν μου αρέσουν οι ξαπλώστρες, πήγαινα εκεί που είχε καρέκλες και πουφ και που έτσι και αλλιώς έναν καφές θα τον πιω. Τις περισσότερες φορές τρώγαμε και κάτι, αφού κλείναμε 6ωρα στην παραλία. -
Μόνο ο υδρόλιθος (κάνα 65άρη το άτομο με ποτό-κρασί) αξίζει στην Σέριφο, τα λοιπά πολύ μέτρια.
Ένα μεγάλο μπιτς μπαρ είχε στα Γάνεμα και εφέτος ήταν κλειστό, καλύτερα θα έλεγα
-
Στα βόδια έχεις το know how
-
@red_monster said in Που θα παμε διακοπες 2024 ;:
Μόνο ο υδρόλιθος (κάνα 65άρη το άτομο με ποτό-κρασί) αξίζει στην Σέριφο, τα λοιπά πολύ μέτρια.
Ένα μεγάλο μπιτς μπαρ είχε στα Γάνεμα και εφέτος ήταν κλειστό, καλύτερα θα έλεγα
-
Δεν ισχύει αυτό, έχει πολλά καλά μαγαζιά πλέον. Δεν ειναι γκουρμέ, αλλά έχουν πολύ καλό φαγητό και φρέσκο ψάρι (εαν το επιτρέπει ο καιρός). Για παράδειγμα, παρόμοιο με τον Υδρόλιθο ειναι ο Αχινός. Επίσης το Μεταλλείο, εξαιρετικό φαγητό (σχεδόν γκουρμέ) σε λογικές τιμές.
-
Το Beach Bar στο Γάνεμα ειναι της Λάσπα και έχει γινει χαμός! Άνοιξε και φέτος, μετά ξαναέκλεισε και τώρα κανείς δεν ξέρει τι γίνεται. Άλλά έχει άλλα πλέον που ειναι πολύ καλά, γιατί έκαναν αλλαγές.
-
-
@fanis75 said in Που θα παμε διακοπες 2024 ;:
-
Δεν ισχύει αυτό, έχει πολλά καλά μαγαζιά πλέον. Δεν ειναι γκουρμέ, αλλά έχουν πολύ καλό φαγητό και φρέσκο ψάρι (εαν το επιτρέπει ο καιρός). Για παράδειγμα, παρόμοιο με τον Υδρόλιθο ειναι ο Αχινός. Επίσης το Μεταλλείο, εξαιρετικό φαγητό (σχεδόν γκουρμέ) σε λογικές τιμές.
-
Το Beach Bar στο Γάνεμα ειναι της Λάσπα και έχει γινει χαμός! Άνοιξε και φέτος, μετά ξαναέκλεισε και τώρα κανείς δεν ξέρει τι γίνεται. Άλλά έχει άλλα πλέον που ειναι πολύ καλά, γιατί έκαναν αλλαγές.
Εγώ συνολικά (και με γνώμονα το κόστος) δεν έμεινα πουθενά ιδιαίτερα ευχαριστημένος όσο αφορά το φαΐ.
-
-
-
Εγώ συνολικά (και με γνώμονα το κόστος) δεν έμεινα πουθενά ιδιαίτερα ευχαριστημένος όσο αφορά το φαΐ.
Ποια χρονιά? Γιατί έχουν αλλάξει πολλά την τελευταία 3ετία. Ακόμα έχει φόλες μαγαζιά, αλλά έχει και τα καλά, αρκεί να ξέρεις σε ποια να πας.
-
-
@lap said in Που θα παμε διακοπες 2024 ;:
Τις μαλδιβες δεν τις ζηλεύω καθόλου. ΣΟΥΠΑ είναι αυτές οι θάλασσες , εμφανιση μονο, πολύ ζεστες και εχουν και αλλα κακα μην πλατιαζω. Οι δικες μας να ξέρεις ειναι πολύ καλύτερες που ειναι δροσερες. Η Ελλαδα είναι ΤΟΠ σε αυτο παγκοσμίως. Ουτε το σπίτι με εντυπωσιάζει. Προτιμω στις διακοπες να είμαι εξω από το σπίτι στην παραλία. Ουτε σε πισινα ούτε στο σπίτι (βιλα). Το σπίτι να είναι καθαρο και με τα βασικά μου αρκεί (καλο κρεβατι όμως γιατι η μεση δεν μπορει σε μαπα κρεβατια).
Η πίσω όψη που μας ταξιδεύει ομως στο Βιντεο είναι εκπληκτικη. Την ακολουθουσα και σε μαραθώνιο σαν γαιδαρος που του κρατας καρότο!!!!!
ΥΓ Το μεγαλο κακό είναι ότι σε λίγο θα πληρώνουμε στην ιδια την πατριδα μας τιμες για τα νησια μας που θα έκαναν οι διακοπές στις μαλδίβες ετσι που πάνε τα πράγματα
-
Επέστρεψα. Στο νησί μίλησα με πολλούς φίλους και γνωστούς με καταλύματα. Διαπιστώσεις (για φέτος):
-
Πάρα πολλοί Αυστραλοί, οι Νο.1 τουρίστες από πλευράς χώρας. Απίστευτο εαν σκεφτούμε από πόσο μακριά έρχονται.
-
Συνολικά, ο τουρισμός τουλάχιστον ένα 20-30% κάτω σε σχέση με πέρσι τον Ιούλιο.
Σε λίγα χρόνια (?) θα μαζεύουμε εμείς λεφτά να ξεκαλοκαιριάζουμε στον Αυστραλέζικο χειμώνα. https://meteo.gr/article_view.cfm?entryID=3341
Ο τουρισμός μαλλον θα πέσει κι άλλο. Ο τουρίστας είναι είδος αποδημητικό. Όταν τον υπερθηρευεις με τρελά τιμολόγια γυρνάει σπίτι του και σκέφτεται "πήγα Ελλάδα, ΕΛΥΩΣΑ στη ζέστη και μου λυωσανε την τσέπη. Πάω Ιρλανδία για μπυρόνια του χρόνου και gg".
Πάντως να ξέρετε ότι κάτι τύποι στα πάνελ θα φορτώσουν την μείωση σε όλους εσάς τους ΙουλιοΑυγουστιάτικους που αντι να κανετε χώρο στους τουριστες πηγατε και τους τη σπασατε.
-
-
Για τους τουρίστες υπάρχουν το Turkaegean, η Αδριατική (Αλβανία κ.τ.λ.), τα διάφορα all inclusive ξενοδοχεία της Ελλάδας και οι κρουαζιέρες που βγαίνουν στο νησί και οι μόνιμοι κάτοικοι μένουν στο σπίτι τους για να μην τους ενοχλήσουν, θα την βρουν την άκρη.
-
Ευτυχώς που ακόμη για τους Νότιους υπάρχει η Πελοπόννησος για φθηνές σε σχέση με Κυκλάδες και Ιόνιο μετακινήσεις αλλά και διαμονή , φαγητό.
-
Ο τουρισμός αναμένεται να βρεθεί σε ύφεση τα επόμενα χρόνια παγκοσμίως και αυτό γιατί θα ηρεμήσει η λύσσα όλων να κάνουν ταξίδια μετά την κλεισούρα του κορονοϊού. Διάβαζα συνέντευξη αρμοδίων για τον σχεδιασμό σε ταξιδιωτικά γραφεία και ήδη για του χρόνου θα μειώσουν τα διαθέσιμα πακέτα κατά 30%, μετά από διόρθωση φέτος 10-15%. Είναι και η οικονομική κατάσταση αυτή που είναι….και έδεσε το γλυκό.
-
@vagkirk said in Που θα παμε διακοπες 2024 ;:
Ευτυχώς που ακόμη για τους Νότιους υπάρχει η Πελοπόννησος για φθηνές σε σχέση με Κυκλάδες και Ιόνιο μετακινήσεις αλλά και διαμονή , φαγητό.
Για πες μέρη για του χρόνου.
Για φέτος κάπως την κουτσοβγαλαμε με Βορεια Έυβοια που πληρεί τις ίδιες προδιαγραφες ακόμα. -
Ποια χρονιά? Γιατί έχουν αλλάξει πολλά την τελευταία 3ετία. Ακόμα έχει φόλες μαγαζιά, αλλά έχει και τα καλά, αρκεί να ξέρεις σε ποια να πας.
Φέτος
-
Δύο πράγματα βρήκα καλά στη Σέριφο, δυο φορές που έχω πάει (έχει σπίτι η κουμπάρα, κυριολεκτικά πάνω στο κύμα):
Η θάλασσα που είναι να την πιεις με το ποτήρι και η θέα το απόγευμα από τη Χώρα. Τίποτε άλλο.
Για το Μεταλλείο, τα έχω γράψει το 2019 στο τριπαντβάιζορ:To εστιατόριο γράφει στην ταμπέλα του Aegean cuisine. Διαβάζοντας αυτό, πηγαίνει ο νους σου σε φρέσκα ψαρικά, γούνες, ντόπια τυράκια, γραβιέρες Σαν Μιχάλη, ρεβυθάδες, μαραθοτηγανίτες, φάβες, δροσερά και ανάλαφρα σαλατικά, ντάκους,κ.α.. Σχεδόν τίποτε από αυτά δεν υπάρχει στο μενού, παρά μόνο μία σαλάτα με ντόπια υλικά και 2 ορεκτικά: το σωλήνα μυτζήθρας και το ορεκτικό με το τυρί και το σουσάμι. Το μενού αποτελείται κατά βάση από κρεατικά που συνοδεύονται από σχετικά βαριές (για καλοκαίρι) σάλτσες, σως και πουρέδες ήτοι δεν έχει αιγαιοπελαγίτικο, αλλά μάλλον κεντροευρωπαικό (!) χαρακτήρα. Είναι δε βασικά χειμερινό (!!) ως προς την σύλληψή του και σε καμία περίπτωση ντόπιο, καλοκαιρινό και ελαφρύ.
-
@williamg said in Που θα παμε διακοπες 2024 ;:
Για φέτος κάπως την κουτσοβγαλαμε με Βορεια Έυβοια που πληρεί τις ίδιες προδιαγραφες ακόμα.Εντάξει Βόρεια Εύβοια είναι φοβερή , αλλά με χαλάει η πρόσβαση πολύ.
Πελοπόννησος έχει δρομαρες και πολλές ευκολίες.
Ειδικά η Καλαματαρα, υπάρχουν τα πάντα εκεί , και καλές παραλίες, και ένα μεγάλο βουνό από πάνω ένα τεταρτακι απόσταση για δροσουλα το βράδυ να απολαύσεις το ποτό σου , και φυσικά φοβερά καταλύματα.
Μετά για εμένα για καθαρά οικογενειακές διακοπές είναι το λαϊκό Τολό Αργολίδας, με 150 την βραδιά πολύ καλό δωμάτιο ακριβώς επάνω στην θάλασσα,
και καλό και οικονομικό φαγητό ΜΟΝΟ στην εστιατόριο του ξενοδοχείου ΣΟΛΩΝ επάνω στην παραλία. Δίπλα σου το Ναύπλιο για βραδυνες βόλτες.Και μετά όλα τα μέρη πέριξ του Αργολικού κόλπου από Κάντια (Candia Castle φοβερό ξενοδοχείο αλλά άθλιο ακόμη service παρά την αλλαγή ιδιοκτησίας) ,Βιβάρι , Δρέπανο , και συνεχίζοντας μετά το Ναύπλιο Κιβέρι και Ξεροπήγαδο μπαίνοντας Αρκαδία , μαζί με το επίσης λαϊκό Άστρος Κυνουρίας το οποίο είναι χειρότερο από όλα τα προαναφερθέντα αλλά έχει ακόμη χαμηλές τιμές σε καταλύματα.
Και συνεχίζοντας προς Λεωνίδιο, πολύ καλά μέρη για οργανωμένο κάμπινγκ με υπέροχες παραλίες για όποιον του αρέσει το άθλημα.
Πριν το Λεωνίδιο υπάρχει ένα καταπληκτικό χωριό με ένα υπέροχο κολπίσκο και απίστευτη παραλία που λέγεται Σαμπατική, φανταστικό κατάλυμα ένα καινούργιο https://www.sampatikisuites.com/el/ το οποίο αν και αρκετά ακριβό αξίζει μέχρι και το τελευταίο ευρώ που ζητά.
Άνετα κατά την άποψη μου ένα από τα πιο όμορφα μέρη της Ελλάδας που ξεπερνά οποιοδήποτε νησί σε ομορφιά και ποιότητα παραλιών.Το Λεωνίδιο πιο δίπλα αν και μεγάλο με ωραίες υποδομές δεν με τρελαίνει.
Και τέλος για όποιον πραγματικά θέλει τις τέλειες διακοπές με ησυχία και γαλήνη σε ένα πραγματικό επίγειο παράδεισο χωρίς καμία υπερβολή ως προς τον χαρακτηρισμό αυτό τότε υπάρχει το Κυπαρίσσι Λακωνίας, αν πας δεν θα θέλεις να φύγεις ποτέ , αλλά η πρόσβαση είναι μεγάλο πρόβλημα καθώς πρέπει να κάνεις ένα τεράστιο ταξίδι μέσα από την Λακωνία και μετά τους Μολάους.
Και μιας και είπα Λακωνία, και εκεί τι να πρωτοπεί κάποιος , για την πανέμορφη Μάνη - αλλά άπιαστη πλέον για πολλούς - μέχρι και το Βαθύ κοντά στο Γύθειο για πιο εύκολη πρόσβαση, και από την άλλη πλευρά Ελαία, Αρχάγγελος, κλπ μέχρι την Ελαφόνησο.
-
Περί ξαπλώστρας τώρα, μίνιμουμ κατανάλωσης, οργανωμένων πλαζ, κοκ.
Δεν μπορώ να καταλάβω τη γκρίνια. Το μενού και ο τιμοκατάλογος είναι αναρτημένος, από εκεί και πέρα αν πας, πληρώνεις και τέλος.
Μέχρι ενός σημείου δεκτή η κριτική, ότι δηλαδή π.χ. δεν άξιζαν π.χ. 40 ευρώ αυτά που πήραμε αλλά π.χ. 35, αλλά μέχρι εκεί.
Εγώ δεν πάω ποτέΣ σε ξαπλώστρες (σιχαίνομαι), δεν παραγγέλνω ποτέΣ, δεν έχω πληρώσει ποτέΣ είσοδο σε πλαζ, αλλά αντίθετα πάω δίπλα τζαμπέ με την ομπρέλλα μου και το φορητό ψυγειάκι μου, πάνω στο κύμα με κόστος κουλουράκι μηδέν. -
@dstou said in Που θα παμε διακοπες 2024 ;:
Περί ξαπλώστρας τώρα, μίνιμουμ κατανάλωσης, οργανωμένων πλαζ, κοκ.
Δεν μπορώ να καταλάβω τη γκρίνια. Το μενού και ο τιμοκατάλογος είναι αναρτημένος, από εκεί και πέρα αν πας, πληρώνεις και τέλος.
Μέχρι ενός σημείου δεκτή η κριτική, ότι δηλαδή π.χ. δεν άξιζαν π.χ. 40 ευρώ αυτά που πήραμε αλλά π.χ. 35, αλλά μέχρι εκεί.
Εγώ δεν πάω ποτέΣ σε ξαπλώστρες (σιχαίνομαι), δεν παραγγέλνω ποτέΣ, δεν έχω πληρώσει ποτέΣ είσοδο σε πλαζ, αλλά αντίθετα πάω δίπλα τζαμπέ με την ομπρέλλα μου και το φορητό ψυγειάκι μου, πάνω στο κύμα με κόστος κουλουράκι μηδέν.Εντάξει ρε συ , δεν είναι όλοι κουβαλά, στήσε , άπλωσε , και γίνε παπί από τον ιδρώτα ψάχνοντας ένα καλό σημείο - αν υπάρχει - δίπλα στις οργανωμένες.
Θέλω να παρκάρω δίπλα , να παίρνω την τσάντα με τις πετσέτες και τα ρούχα μου και τα ρούχα των παιδιών , να αράξω αμέσως στην ξαπλώστρα μου να ρουφήξω γρήγορα το καφεδάκι μου , κάποιο σνακ ή φρούτο αργότερα και να απολαύσω την παραλία, αλλά και όλες τις ανέσεις όπως καθαρές τουαλέτες και ντουζιέρα μετά από κάθε βουτιά.
Αυτό δεν σημαίνει πως πρέπει να μου πιάσουν όμως τον κωλο, 10-15 ευρώ για τις ξαπλώστρες και άλλα 30-40 ευρώ για ότι χρειάζεται να καταναλώσει μια 4 Μελής οικογένεια νομίζω πως είναι αρκετά για να έχουν κάποιο σεβαστό κέρδος με 100-150 ξαπλώστρες ανά Μαγαζί.
Δεν λέω , τα πράγματα ως προς το κόστος έχουν ξεφύγει τελείως για τις επιχειρήσεις αλλά με αυτό που κάνουν τώρα έχουν το πολύ 40-50 πληρότητα και το πολύ για 30-40 εργάσιμες όλη τη σεζόν.Ας γίνει στην τελική και μια συμφωνία, να κόβουν αποδείξεις των 5 ευρώ αντί για 50 με πληρωμή μετρητών και να βγαίνει και ο καταναλωτής κερδισμένος , από το να τα τρώει η συμμορία της ΝΔ καλύτερα έτσι.
-
@williamg said in Που θα παμε διακοπες 2024 ;:
Για φέτος κάπως την κουτσοβγαλαμε με Βορεια Έυβοια που πληρεί τις ίδιες προδιαγραφες ακόμα.Εντάξει Βόρεια Εύβοια είναι φοβερή , αλλά με χαλάει η πρόσβαση πολύ.
Πελοπόννησος έχει δρομαρες και πολλές ευκολίες.
Ειδικά η Καλαματαρα, υπάρχουν τα πάντα εκεί , και καλές παραλίες, και ένα μεγάλο βουνό από πάνω ένα τεταρτακι απόσταση για δροσουλα το βράδυ να απολαύσεις το ποτό σου , και φυσικά φοβερά καταλύματα.
Μετά για εμένα για καθαρά οικογενειακές διακοπές είναι το λαϊκό Τολό Αργολίδας, με 150 την βραδιά πολύ καλό δωμάτιο ακριβώς επάνω στην θάλασσα,
και καλό και οικονομικό φαγητό ΜΟΝΟ στην εστιατόριο του ξενοδοχείου ΣΟΛΩΝ επάνω στην παραλία. Δίπλα σου το Ναύπλιο για βραδυνες βόλτες.Και μετά όλα τα μέρη πέριξ του Αργολικού κόλπου από Κάντια (Candia Castle φοβερό ξενοδοχείο αλλά άθλιο ακόμη service παρά την αλλαγή ιδιοκτησίας) ,Βιβάρι , Δρέπανο , και συνεχίζοντας μετά το Ναύπλιο Κιβέρι και Ξεροπήγαδο μπαίνοντας Αρκαδία , μαζί με το επίσης λαϊκό Άστρος Κυνουρίας το οποίο είναι χειρότερο από όλα τα προαναφερθέντα αλλά έχει ακόμη χαμηλές τιμές σε καταλύματα.
Και συνεχίζοντας προς Λεωνίδιο, πολύ καλά μέρη για οργανωμένο κάμπινγκ με υπέροχες παραλίες για όποιον του αρέσει το άθλημα.
Πριν το Λεωνίδιο υπάρχει ένα καταπληκτικό χωριό με ένα υπέροχο κολπίσκο και απίστευτη παραλία που λέγεται Σαμπατική, φανταστικό κατάλυμα ένα καινούργιο https://www.sampatikisuites.com/el/ το οποίο αν και αρκετά ακριβό αξίζει μέχρι και το τελευταίο ευρώ που ζητά.
Άνετα κατά την άποψη μου ένα από τα πιο όμορφα μέρη της Ελλάδας που ξεπερνά οποιοδήποτε νησί σε ομορφιά και ποιότητα παραλιών.Το Λεωνίδιο πιο δίπλα αν και μεγάλο με ωραίες υποδομές δεν με τρελαίνει.
Και τέλος για όποιον πραγματικά θέλει τις τέλειες διακοπές με ησυχία και γαλήνη σε ένα πραγματικό επίγειο παράδεισο χωρίς καμία υπερβολή ως προς τον χαρακτηρισμό αυτό τότε υπάρχει το Κυπαρίσσι Λακωνίας, αν πας δεν θα θέλεις να φύγεις ποτέ , αλλά η πρόσβαση είναι μεγάλο πρόβλημα καθώς πρέπει να κάνεις ένα τεράστιο ταξίδι μέσα από την Λακωνία και μετά τους Μολάους.
Και μιας και είπα Λακωνία, και εκεί τι να πρωτοπεί κάποιος , για την πανέμορφη Μάνη - αλλά άπιαστη πλέον για πολλούς - μέχρι και το Βαθύ κοντά στο Γύθειο για πιο εύκολη πρόσβαση, και από την άλλη πλευρά Ελαία, Αρχάγγελος, κλπ μέχρι την Ελαφόνησο.
Σε όλα αυτά τα μέρη, τα 40άρια όλο αυτό τον καιρό είχαν ολοήμερο πάρτι...
Που θα παμε διακοπες 2024 ;