-
@gchris7 said in Καλύτερη πρόταση σε Crossover - SUV:
@chrisk6 said in Καλύτερη πρόταση σε Crossover - SUV:
Εκτος της καταναλωσης που εχει γινει ψυχωση (για μερικους) βλεπει κανεις το οδηγικο κομματι του αυτοκινητου? Πως παταει στο δρομο? Πως στριβει? Σε ρυθμους πιεσης πως θα ανταπεξερχεται?
Πες ρε αδερφε θες να στριψεις και λιγο. Αν καβαλας μια μπουρουχα τι θα κανεις?
Εκτος και αν αυτα ειναι εκτος ενδιαφεροντος οποτε παω πασο...Γι αυτα καντα ολα οσα πιστευεις οτι σου κανουν κλικ ενα test drive.
6 πράγματα κοιτάζει ένας μέσος οδηγός που έχει το αυτοκίνητο ως εργαλείο και όχι ως χόμπι.
Κόστος αγοράς
Design
Κατανάλωση
Αξιοπιστία
Εξοπλισμός
ΧώροιΌλα τα αλλα ειναι λεπτομέρειες που λίγοι κατανοούν η νοιάζονται... από την στιγμή που πλέον όλα τα αυτοκίνητα λίγο πολύ και στρίβουν και πατάνε στον δρόμο...
Πολύ σωστά όσα ανέφερες.
Θα προσθέσω και την οδηγική συμπεριφορά - εμπειρία που προσφέρει ένα αυτοκίνητο.
Μετά είναι πως αξιολογεί ο καθένας τις προτεραιότητες του και βάζει τα παραπάνω σε ανάλογη σειρά. -
Εκτος της καταναλωσης που εχει γινει ψυχωση (για μερικους) βλεπει κανεις το οδηγικο κομματι του αυτοκινητου? Πως παταει στο δρομο? Πως στριβει? Σε ρυθμους πιεσης πως θα ανταπεξερχεται?
Εκτος και αν αυτα ειναι εκτος ενδιαφεροντος οποτε παω πασο...Για αυτό εγώ προτείνω αμάξια με νούμερο 1 κριτήριο την ανάρτηση και όχι τα φωτάκια και μπλιμπλίκια. Τι να κάνω τον 3Δ πίνακα και τους 87 ατμοσφαιρικούς φωτισμούς, όταν έχει ημιάκαμπτο και κοστίζει 40Κ?
-
Η τυπολογία της ανάρτησης από μόνη της δεν λέει κάτι όμως. Επίσης υπάρχουν και άλλα μηχανικά μέρη εκτός από την ανάρτηση.
-
Παιδιά όσον αφορά το Corolla επειδή είχα μια επικοινωνία με κάνα δυο αντιπροσωπειες δίνουν τεράστιους χρόνους. Εκτός αν προκύψει κάποια ακύρωση, που δεν μπορείς να είσαι σίγουρος και δυστυχως χρειαζομαι αμεσα αυτοκίνητο.
Το CH-R το απέρριψα λόγω χώρων, έχω στις 17.00 σήμερα ραντεβου να δω το Qashqai και ίσως προσπαθήσω να κάνω ένα test drive το sportage που δεν το είχε στην έκθεση που πήγα για test drive, παρα μονο για επίδειξη.
Επίσης και το Arkana έχω ζητήσει να κάνω test drive, αλλά δεν βλέπω ανταπόκριση από την Renault. Ούτε ο τοπικός πωλητής, ούτε ο Πουλακης που πήγα το είχαν να το οδηγήσω.
Φοβάμαι ότι θα πάω σε mild hybrid επιλογή αναγκαστικά, ή στο full hybrid του Αρκανα που δεν έχω διαβάσει τα καλύτερα λόγια σε ξένα forum...
Συνοψιζοντας οι επιλογές μου αυτή τη στιγμή είναι μάλλον 3 : Arkana (είμαι σκεπτικός για MH ή FH), Sportage & Qashqai (ανάλογα και τι θα ακούσω σήμερα). -
@realzeus said in Καλύτερη πρόταση σε Crossover - SUV:
Η τυπολογία της ανάρτησης από μόνη της δεν λέει κάτι όμως. Επίσης υπάρχουν και άλλα μηχανικά μέρη εκτός από την ανάρτηση.
Προφανώς δεν λέει από μόνη της, για αυτό εγώ μιλάω για όσα έχω οδηγήσει. Πάντως η διαφορά στον δρόμο είναι αισθητή, σε όσα έχω οδηγήσει με τον ημιάκαμπτο να έχει χειρότερη απόσβεση και λίγο χειρότερο έλεγχο στις στροφές. Μιλάω για SUVs.
@sirtasos said in Καλύτερη πρόταση σε Crossover - SUV:
Συνοψιζοντας οι επιλογές μου αυτή τη στιγμή είναι μάλλον 3 : Arkana (είμαι σκεπτικός για MH ή FH), Sportage & Qashqai (ανάλογα και τι θα ακούσω σήμερα).
Ξεκάθαρα QQ.
-
@fanis75 said in Καλύτερη πρόταση σε Crossover - SUV:
Εκτος και αν αυτα ειναι εκτος ενδιαφεροντος οποτε παω πασο...Για αυτό εγώ προτείνω αμάξια με νούμερο 1 κριτήριο την ανάρτηση και όχι τα φωτάκια και μπλιμπλίκια. Τι να κάνω τον 3Δ πίνακα και τους 87 ατμοσφαιρικούς φωτισμούς, όταν έχει ημιάκαμπτο και κοστίζει 40Κ?
Eτσι για την κουβεντα και περι υλοποιησης αναρτησης.
Οδηγησε το CX-30 σε στροφιλικι και μετα το CC και πες μου πως στριβει το καθενα.
Και ας εχει αξονα πισω το Mazda.Δεν ειναι ολα τα ιδια και σιγουρα παιζουν και πολλα ρολο στο στησιμο του αυτοκινητου.
Τα ψαλιδια πισω δεν ειναι το μονο πραγμα που μετραει.π.χ Το στριψιμο που εχουμε κανει με γαλλικα πισω στα τελη 90 αρχες 2000 (χωρις διπλα ψαλιδια) αλλοι κατασκευατσες δεν τα φανταζοντουσαν...
-
@realzeus said in Καλύτερη πρόταση σε Crossover - SUV:
Προφανώς δεν λέει από μόνη της, για αυτό εγώ μιλάω για όσα έχω οδηγήσει. Πάντως η διαφορά στον δρόμο είναι αισθητή, σε όσα έχω οδηγήσει με τον ημιάκαμπτο να έχει χειρότερη απόσβεση και λίγο χειρότερο έλεγχο στις στροφές. Μιλάω για SUVs.
Συνοψιζοντας οι επιλογές μου αυτή τη στιγμή είναι μάλλον 3 : Arkana (είμαι σκεπτικός για MH ή FH), Sportage & Qashqai (ανάλογα και τι θα ακούσω σήμερα).
Ξεκάθαρα QQ.
Θα το δω σε λιγάκι, θα κάνω και ένα test drive και ανάλογα τι τιμή θα μου πει.
Έχει στην αντιπροσωπεία ένα test drive με 5.000 χλμ που το δίνει 27 χιλιάρικα (συν την μεταβίβαση μόνο γιατί έχει βγάλει και πινακιδες) και με κάνει να το σκέφτομαι πάρα το γεγονός ότι είναι χειροκίνητο κιβώτιο και η αλήθεια είναι ότι θα ηθελα αυτόματο.. -
@bill_hsd said in Καλύτερη πρόταση σε Crossover - SUV:
Το 1.8 CC δεν έχει διπλά ψαλίδια
Toyota με ημιάκαμπτο δηλαδή;
Αυτό που κατηγορεί ο Φάνης σε όλα τα topic για το 3008?
Απίστευτο. Πέφτω από τα σύννεφα.
Παλαιοληθική τεχνολογία ανάρτησης σε Toyota;
Μα τι γίνεται; -
Eτσι για την κουβεντα και περι υλοποιησης αναρτησης.
Οδηγησε το CX-30 σε στροφιλικι και μετα το CC και πες μου πως στριβει το καθενα.
Και ας εχει αξονα πισω το Mazda.Μακάρι να μου το έδιναν, αλλά δεν. 10' το δίνουν γύρω γύρω στο μαγαζί. Οπότε πως να το οδηγήσω?
Παρόλα ταύτα, ενώ έχω διαβάσει ότι στρίβει εξαιρετικά, έχω διαβάσει και ότι ειναι σκληρό. Οπότε συνολικά μάλλον δεν παίρνει 10 η ανάρτηση. Επιφυλάσσομαι όμως.
π.χ Το στριψιμο που εχουμε κανει με γαλλικα πισω στα τελη 90 αρχες 2000 (χωρις διπλα ψαλιδια) αλλοι κατασκευατσες δεν τα φανταζοντουσαν...
Για τα Γαλλικά συμφωνώ 100% και το έχω γράψει πάρα πολλές φορές. Αλλά μιλάμε για άλλες εποχές, με ράβδους στρέψεις και σεμινάρια των Γάλλων στις αναρτήσεις, πριν πάθουν γκολφοποίηση και αρχίσουν τις μαλακίες.
-
@katafractos17 said in Καλύτερη πρόταση σε Crossover - SUV:
Toyota με αντιστρεπτική δοκό;
Αντιστρεπτική δοκό έχουν όλα. Προφανώς εννοείς ημιάκαμπτο, που είναι άλλο πράγμα.
-
Αντιστρεπτική δοκό έχουν όλα. Προφανώς εννοείς ημιάκαμπτο, που είναι άλλο πράγμα.
Ναι, ημιάκαμπτο. Το διόρθωσα.
-
Aν και ικανοποιημένος ως τώρα κάτοχος QQ (full hybrid), θα σου έλεγα να δοκίμαζες και το Sportage,πριν την τελική απόφαση.
-
@panormus772 said in Καλύτερη πρόταση σε Crossover - SUV:
Aν και ικανοποιημένος ως τώρα κάτοχος QQ (full hybrid), θα σου έλεγα να δοκίμαζες και το Sportage,πριν την τελική απόφαση.
Πολύ καλύτερο το QQ και κυρίως πολύ πιο όμορφο!
-
Γούστα είναι αυτά!
Για εμένα το Sportage είναι μακράν πιο όμορφο από όλα της κατηγορίας!
(η γυναίκα μου όμως δε θέλει να το βλέπει, οπότε...χαχχαχα) -
@sargus said in Καλύτερη πρόταση σε Crossover - SUV:
Γούστα είναι αυτά!
(η γυναίκα μου όμως δε θέλει να το βλέπει, οπότε...χαχχαχα)Όποτε τι;;;;
-
Στο site της Toyota αναφέρει οτι το 1.8 CC έχει "αντιστρεπτική δοκό"...
-
@bill_hsd said in Καλύτερη πρόταση σε Crossover - SUV:
Το 1.8 CC δεν έχει διπλά ψαλίδια
Toyota με ημιάκαμπτο δηλαδή;
Αυτό που κατηγορεί ο Φάνης σε όλα τα topic για το 3008?
Απίστευτο. Πέφτω από τα σύννεφα.
Παλαιοληθική τεχνολογία ανάρτησης σε Toyota;
Μα τι γίνεται;Συμβαίνει και στις καλύτερες οικογένειες...
Το C (ή μήπως B;) SUV C-HR έχει πάντως διπλά ψαλίδια, ανεξαρτήτως γενιάς ή κυβισμού. -
@sargus said in Καλύτερη πρόταση σε Crossover - SUV:
Γούστα είναι αυτά!
(η γυναίκα μου όμως δε θέλει να το βλέπει, οπότε...χαχχαχα)Πλέον και δική μου για τους ψυχολογικούς λόγους του ατυχήματος δυστυχώς δεν το θέλει!
-
-
Δες και το βίντεο παρακάτω, έχει αρκετές αξιόλογες προτάσεις, που θα αξίζουν, αφού τα προτιμάει ο αφρός της χώρας:
Καλύτερη πρόταση σε Crossover - SUV