-
@diriras said in BMW 1 Series F70 (2024):
@wantone said in BMW 1 Series F70 (2024):
@kkostask said in BMW 1 Series F70 (2024):
Έχω την αίσθηση πως η bmw δεν κάνει επέκταση εγγύησης ούτε με πληρωμή….όταν τα συνεργεία πνίγονται, δεν δείχνουν καλά τα πράγματα….
γιατι? παντα εκανε. και σερβις πακετο σου πουλανε αν θελεις.
Το ρώτησα, δεν μου εδιναν ουτε επεκταση ουτε πακετο service. Η mini μονο μου εδωσε, περιεργο το ξερω
Αυτόν τον ενοχλητικό θόρυβο κύλισης - βουητό σαν ρουλεμάν - που έχει η τωρινή 1 series κάπου στα 110-130 τον διαπίστωσες και στην F70 ;
Μόνο αυτό θα με ενοχλούσε αν δεν έχουν λύσει στο νέο μοντέλο.
-
Σφακιανακης Κηφισιας, την οδηγησα για περιπου μια ωρα. Mpack μπλε με 18αρες.
Αττικη οδος, 200αρισε για πλακα καλο τιμονι-κρατηματα, δεν υπαρχει θεμα με την οθόνη το συνηθίζεις, ποιοτικο οσο δεν παει μεσα. Σπαστικος αεροδυναμικος θορυβος απο τον καθρεφτη του οδηγού μετα τα 100-110.
Οσο το πηγαινα σαν ανθρωπος το trip εγραψε 5.8, στο τέλος βγαινοντας απο Αττική οδο (την ανεβηκα και την κατεβηκα) καταναλωση 6.1 με sport mode, πιστευω χαλαρο ταξιδακι εχει ενα 5.5.Κηφισιας σε Eco mode και προσεκτικη οδηγηση το εριξα σε 6.8 μετα απο reset για να δω ποσο καιει μεσα στην κινηση.
++Ηχος, επιδοσεις, τιμονι, κρατηματα, αισθηση, ποιοτητα, τιμη
-- χωροι, ισως ορατοτητα, μόνο 2 χρονια εγγύηση32.700 πηρα προσφορα. Το Audi Α3 με Sline παει στα 37 με λιγότερο εξοπλισμο, το allstreet 35.000 γυμνο. Το VW Golf στην Style 35.000, το Ford Puma st line x 32.000+, Το Opel Astra σε καλη εκδοση 32.000+, Toyota Corolla Gr 140Hp 33.000, Toyota Yaris Cross 130hp Gr 30.000...
Κλεβει Εκλησια πραγματικα ειναι ανωτερο απο ολα τα απο πανω οδηγικα, σε αλογα σε ροπη σε τιμονι σε κρατηματα και σε εξοπλισμο και σε τιμη!! Χανει σε χώρους πορτ παγκαζ και πισω καθισματων.
Πιστεύω οικογενεια τριμελης με παιδακι 4-5+ που εχεις τελειωσει με καροτσια κλπ και δεν κανεις μετακομισεις καθε ΣΚ και δεν θελεις SUV ειναι πολυ καλη ευκαιρια.
Σημα δεν εχει, ακριβα service σιγουρα θα εχει, βλαβες δεν ξερω αλλα διαβαζω τα χειροτερα για bmw-mini με 2 χρονια μονο η εγγύηση!! εκτός αν παρεις χρηματοδοτικο και στο κανουν 4.
Οδηγησα την επομενη μερα Audi a3 Allstreet και Yaris Cross 130Hp.
Το audi δυστυχώς με τον πωλητη δεν καταλαβα πολλα πραγματα σε 15 λεπτα, μεσα στην κινηση ειχα 8.3 με 2-3 ανοιγματακια.
Το Yaris Cross 130 Hp Gr στην Αττικη οδο ειναι ενας επικίνδυνος κουβας που μετα τα 120 130 μουγκριζει σαν σκουτερ και καιει σιγουρα και παραπανω απο την Bmw αν το τρεχεις καθως αγκομαχαει μετα τα 135-140 καθως και το τραγικο σε ποιοτητα εσωτερικο του για τα λεφτα που ζηταει.
Μεσα στην πολη ομως...
-
Για την κατανάλωση μη πολυπιστευεις τα trip computer, πιθανόν το audi να είναι περισσότερο οικονομικό στην αντλία βενζίνης από ότι η bmw
-
Και μένα μου είχε φανεί στριμόκολη η bmw
-
σε αυτά τα λεφτά που κοιτάς και με τις επιλογές που αναφέρεις η bmw είναι μονόδρομος
-
-
@dimitrioskosmas said in [BMW 1 Series F70 (2024)]
Για την κατανάλωση μη πολυπιστευεις τα trip computer, πιθανόν το audi να είναι περισσότερο οικονομικό στην αντλία βενζίνης από ότι η bmwΕπηδη το κοιταξα στο δικο μου το αμαξι μετραει με ακριβεια ποσο λιτρα εχει στην δεξια και αριστερη δεξαμενη και το τριπ δειχνει ακριβως την πραγματικη καταναλωση.
Στο κρυφο μενου μπορεις να δεις ποσα λιτρα εχεις μεσα, εμενα ειναι 52 λτ η δεξαμενη και ειναι δυο τμηματα αριστερα και δεξια αλλα μετραει μεχρι τα 50 φανταζομαι λογω σχηματος μεχρι εκει φθανει ο μετρητης.
Εγω εχω το Φ20 (το προηγουμενο μοντελλο) αλλα φανταζομαι και η πλατφορμα αυτη εχει τα ιδια ηλεκτρονικα για τις ενδειξεις.
-
βλαβες δεν ξερω αλλα διαβαζω τα χειροτερα για bmw-mini με 2 χρονια μονο η εγγύηση!! εκτός αν παρεις χρηματοδοτικο και στο κανουν 4.
Δεν έχουν τόσα θέματα όσο στο παρελθόν και φυσικά είναι ελάχιστα μπροστά σε κάποια άλλα - ονόματε δεν λέμε! Απλά έχει ακριβά ανταλλακτικά και εργασία, ακόμα και εκτός εξουσιοδοτημενου δικτύου.
Αλλά ειναι τόσο καλό αυτοκίνητο που αξίζει και με το παραπάνω! €33.000 είχα πάρει την 116i μου το 2011 - εαν σκεφτούμε πληθωρισμό και άνοδο τιμών, τα €33.000 που ζητάει σήμερα ειναι τσάμπα!!
Έχω την αίσθηση πως η bmw δεν κάνει επέκταση εγγύησης ούτε με πληρωμή….όταν τα συνεργεία πνίγονται, δεν δείχνουν καλά τα πράγματα….
Φυσικά και κάνει, έως 5 χρόνια: https://www.bmw.gr/el/topics/offers-and-services/service-workshop/warranties.html
"η Εγγύηση Επίσημου Εμπόρου BMW σάς καλύπτει από απρογραμμάτιστα έξοδα επισκευής για 24 μήνες. Ακόμα και μετά από αυτήν την περίοδο μπορείτε να είστε σίγουροι ότι βρίσκεστε σε καλά χέρια. Όταν παραγγέλνετε τη νέα σας BMW έχετε τη δυνατότητα να επεκτείνετε εύκολα την περίοδο εγγύησης έως και 5 έτη έναντι μικρής χρέωσης."
-
Δεν το ήξερα, thanks….
-
Εγω εχω το Φ20 (το προηγουμενο μοντελο) αλλα φανταζομαι και η πλατφορμα αυτη εχει τα ιδια ηλεκτρονικα για τις ενδειξεις.
Προ-προηγούμενη γενιά ειναι η F20. Η προηγούμενη είναι η F40.
-
το Φ40 και το τωρινο ιδιο αμαξι ειναι ουσιαστικα ενα facelift εχουν κανει. το αμαξωμα δεν εχει αλλαξει καθολου. για λογους μαρκετινγκ αλλαξαν τον αριθμο.
-
@vagkirk said in BMW 1 Series F70 (2024):
Το ρώτησα, δεν μου εδιναν ουτε επεκταση ουτε πακετο service. Η mini μονο μου εδωσε, περιεργο το ξερω
Αυτόν τον ενοχλητικό θόρυβο κύλισης - βουητό σαν ρουλεμάν - που έχει η τωρινή 1 series κάπου στα 110-130 τον διαπίστωσες και στην F70 ;
οχι δεν ακουσα τπτ, μονο τον αεροδυναμικο θορυβο απο το αριστερο καθρεφτη/κολωνα ακουσα τπτ αλλο.
Το μοτερ αθορυβο και χωρις κραδασμους ηταν -
@dimitrioskosmas said in [BMW 1 Series F70 (2024)]
Για την κατανάλωση μη πολυπιστευεις τα trip computer, πιθανόν το audi να είναι περισσότερο οικονομικό στην αντλία βενζίνης από ότι η bmwΕπηδη το κοιταξα στο δικο μου το αμαξι μετραει με ακριβεια ποσο λιτρα εχει στην δεξια και αριστερη δεξαμενη και το τριπ δειχνει ακριβως την πραγματικη καταναλωση.
Στο κρυφο μενου μπορεις να δεις ποσα λιτρα εχεις μεσα, εμενα ειναι 52 λτ η δεξαμενη και ειναι δυο τμηματα αριστερα και δεξια αλλα μετραει μεχρι τα 50 φανταζομαι λογω σχηματος μεχρι εκει φθανει ο μετρητης.
Εγω εχω το Φ20 (το προηγουμενο μοντελλο) αλλα φανταζομαι και η πλατφορμα αυτη εχει τα ιδια ηλεκτρονικα για τις ενδειξεις.
Καλησπερα φιλε, εσυ τι καταναλωσεις εχεις δει μεσα στην κινηση?
-
σε πολυ κινηση συνηθως ειναι 8-12, με start stop βγαζεις 0.5 αν το χρησιμοποιεις
-
Τον Ιουλιο που συζηταγα για να το κλεισω με την Σπανος στην Γλυφαδα μου υπολογισαν μες στην τιμη και επεκταση εγγυησης για εξτρα 3 χρονια φτανοντας στα 5. Με ενα κοστος περιπου στα 500€, παιρνοντας δανειο φυσικα απο αυτους συν ασφαλεια Allianz. Γιατι να το σταματησαν τωρα;
-
σημαντικό είναι και το επιτόκιο 3,9% που δίνει η bmw για νέες παραγγελίες..
-
Το σκέφτομαι σοβαρά για την 120, συμφώνησε και η γυναίκα, περίμενα ότι θα είχε αντιρρήσεις για 3ο αυτοκίνητο σε 5 χρόνια.
-
@w115 said in BMW 1 Series F70 (2024):
σημαντικό είναι και το επιτόκιο 3,9% που δίνει η bmw για νέες παραγγελίες..
Είσαι σίγουρος για αυτό φίλε μου; Την Πέμπτη έλαβα προσφορά με 7.9%.
Βλέποντας στο site καταλαβαίνω ότι το 3.9 το δίνει μόνο για την Χ1.
-
@alexandros-a-92 said in BMW 1 Series F70 (2024):
Τον Ιουλιο που συζηταγα για να το κλεισω με την Σπανος στην Γλυφαδα μου υπολογισαν μες στην τιμη και επεκταση εγγυησης για εξτρα 3 χρονια φτανοντας στα 5. Με ενα κοστος περιπου στα 500€, παιρνοντας δανειο φυσικα απο αυτους συν ασφαλεια Allianz. Γιατι να το σταματησαν τωρα;
Εγω συζητουσα για μετρητα παντως. Σε χρηματοδοτηση μου εδιναν 4 χρονια εγγυηση δωρεαν. Στα μετρητα μονο 2 και αν ηθελα επεκταση με εξτρα χρεωση. Πιστευω την επεκταση ισως θα επρεπε να την κανουν δωρο
-
σε πολυ κινηση συνηθως ειναι 8-12, με start stop βγαζεις 0.5 αν το χρησιμοποιεις
Καταλαβα, αρκετα ψηλα δηλ. Εχεις το χειροκινητο?
Με το mild hybrid παντως δεν καταλαβαινεις τπτ ειναι πολυ smooth οποτε το αφηνεις οπως ειναι + Εκο που πνιγει λιγο τον κινητηρα για την κινηση.
Ισως πρεπει να το ξανα οδηγησω μονο πολη αυτη την φορα για καλυτερα συμπερασματα καταναλωσης γιατι Αττικη οδο ηταν υπεροχο -
Εγω συζητουσα για μετρητα παντως. Σε χρηματοδοτηση μου εδιναν 4 χρονια εγγυηση
Την εκθεση την ενδιαφερει να αγορασεις αυτοκινητο με χρηματοδοτηση, για να παρει την προμηθεια της τοσο απο την χρηματοδοτηση οσο και απο την ασφαλεια που θα παρεις. Αυτη η προμηθεια ειναι απολυτως θεμιτη για την μεσολαβηση της κατα την αγορα του αυτοκινητου. Εαν πας με μετρητα και παρεις δικη σου ασφαλεια, η εκθεση δεν θα παρει τα εξτρα της μεσολαβησης, αρα δεν εισαι τοσο καλος πελατης οσο εσυ νομιζεις.
-
@sportseat23 said in BMW 1 Series F70 (2024):
Την εκθεση την ενδιαφερει να αγορασεις αυτοκινητο με χρηματοδοτηση, για να παρει την προμηθεια της τοσο απο την χρηματοδοτηση οσο και απο την ασφαλεια που θα παρεις. Αυτη η προμηθεια ειναι απολυτως θεμιτη για την μεσολαβηση της κατα την αγορα του αυτοκινητου. Εαν πας με μετρητα και παρεις δικη σου ασφαλεια, η εκθεση δεν θα παρει τα εξτρα της μεσολαβησης, αρα δεν εισαι τοσο καλος πελατης οσο εσυ νομιζεις.
Καμία αντίρρηση να πάμε με χρηματοδότηση... Γιατί με δεσμεύει λοιπόν να δώσω μπροστά μέχρι 48%, αν θυμάμαι καλά; Εγώ θέλω παραπάνω. Και γιατί με δεσμεύει σε 2 χρονια αποπληρωμής δανείου χωρίς να έχω τη δυνατότητα άμεσης εξόφλησης μετα τον χρονο για παραδειγμα?
-
@sportseat23 said in BMW 1 Series F70 (2024):
Καμία αντίρρηση να πάμε με χρηματοδότηση... Γιατί με δεσμεύει λοιπόν να δώσω μπροστά μέχρι 48%, αν θυμάμαι καλά; Εγώ θέλω παραπάνω. Και γιατί με δεσμεύει σε 48 μήνες αποπληρωμή δανείου χωρίς να έχω τη δυνατότητα άμεσης εξόφλησης;
Ωπα, κατσε. Δεν κανουν εξυπηρετηση, χρηματοδοτικο προϊον ειναι και το φτιαχνουν οπως θελουν. Σου δινουν ενα ποσο Χ με επιτοκιο Ζ για μια περιοδο Η. Σου πουλανε αυτο το χρηματοδοτικο προϊον με την λογικη να εχουν στην διαρκεια ενα κερδος Θ. Για παραδειγμα, εαν εσενα απλα σου λειπει τωρα το 30% του ποσου για την αγορα και θελεις να παρεις και να το εξοφλησεις ολο πριν την πληρη διαρκεια του και οποτε εχεις και θελεις, τοτε ο δικος τους υπολογισμος παει περιπατο και απλα σε εξυπηρετησαν μονο οσο εσυ το χρειαζεσαι. Δεν ειναι η λογικη της χρηματοδοτησης αυτη, αυτο μοιαζει με εξυπηρετηση. Υπαρχει αλλου ειδους χρηματοδοτηση για αυτο (λεγεται bridge loan) αλλα δεν αφορα την αγορα της μεγαλης κατηγοριας των αυτοκινητων.
-
@vagkirk said in BMW 1 Series F70 (2024):
οχι δεν ακουσα τπτ, μονο τον αεροδυναμικο θορυβο απο το αριστερο καθρεφτη/κολωνα ακουσα τπτ αλλο.
Το μοτερ αθορυβο και χωρις κραδασμους ητανΈχω την εντύπωση,πως σε κάποιου review που είδα,ένας δημοσιογράφος είπε πως αυτός ο αεροδυναμικός θόρυβος από τους εξωτ. καθρέπτες,οφείλεται στον σχεδιασμό τους στο sport pack ή στο M.
Αν δοκιμάσεις την βασική έκδοση (εννοώ σε εξωτ.σχεδίαση,όχι σε εξοπλισμό) δεν υφίσταται ο θόρυβος του καθρέπτη.
BMW 1 Series F70 (2024)